fbpx
Connect with us

Μπάσκετ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι 83-95: Δεν είχε λύσεις και κίνητρο, αλλά έχει τον αρχηγό του

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι 83-95: Δεν είχε λύσεις και κίνητρο, αλλά έχει τον αρχηγό του

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα σε αντίξοες συνθήκες απέναντι στην αποφασισμένη Μακάμπι και τελικά λύγισε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με μόλις 8 παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας και πάλι σημαντικά προβλήματα με απουσίες, καθώς ο Πρίφτης δεν είχε στη διάθεσή του 5 (!) παίκτες (Ουάιτ, Χουγκάζ, Μποχωρίδη, Γιόβιτς και Αβδάλα). Παράλληλα, το κίνητρο ήταν ξεκάθαρα με την πλευρά των Ισραηλινών, που θέλουν να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση ενόψει πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» ξεκινώντας την αναμέτρηση με 9 παίκτες και ολοκληρώνοντας τη με 8, με τον εξαιρετικό για ένα ημίχρονο Λευτέρη Μαντζούκα (11 πόντοι με 3/3 τρίποντα, 1/1 δίποντο και 3 ασίστ) να αποβάλλεται με 5 φάουλ στο 24′, είχαν εξαρχής δύσκολο έργο.

Το πάλεψαν για περίπου 33 λεπτά, αλλά στο τέλος ξέμειναν από λύσεις, ενέργεια και φυσικά έχουν ξεμείνει από κίνητρο εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να χάσουν από την «πεινασμένη» Μακάμπι, που προερχόταν από 3 σερί νίκες (οι δύο επί Αρμάνι και Ρεάλ). Και έφτασε σε μια ακόμα, καθώς ο Ντέρεκ Ουίλιαμς «σκότωσε» τους παίκτες του Πρίφτη στο τέταρτο δεκάλεπτο με δύο τεράστια τρίποντα, όταν πλησίασαν στους 5 και 6 πόντους.

Στα θετικά, πλην από την εμφάνιση του Μαντζούκα και αυτή του αρχηγού, Ιωάννη Παπαπέτρου, που βρίσκει ολοένα και περισσότερο ρυθμό και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 4 ασίστ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «πράσινοι» παρά τις αντίξοες συνθήκες ξεκίνησαν ενθαρρυντικά το παιχνίδι και με ευστοχία από τα 6,75μ. προηγήθηκαν με 8-2. Σε εκείνο το σημείο ήρθε το πρώτο μίνο μπλα άουτ. Ένα 0-12 των Ισραηλινών σε 4 λεπτά άλλαξε την εικόνα, ωστόσο οι «πράσινοι» επανήλθαν.

Με τον πάγκο (Μαντζούκας και Καββαδάς κατά κύριο λόγο) να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση ένα 8-0 των γηπεδούχων τους έφερε ξανά μπροστά (16-14), ενώ στη συνέχεια πήραν και διαφορά 7 πόντων (24-17), αλλά με ένα buzzer beater του Ζιβ από το κέντρο το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-20.

Οι «πράσινοι» με τρίποντο του Νέντοβιτς επανήλθαν στο +8 (35-37) και παρά την επιστροφή της Μακάμπι με σερί καλάθια από τον Κίναν Έβανς (37-36), ο εκπληκτικός Μνατζούκας (11 πόντοι με 3/3 τρίποντα και 1/1 δίποντο στο ημίχρονο) διατηρούσε τον Παναθηναϊκό μπροστά μέχρι και το 46-43. Σε εκείνο το σημείο όμως ήρθε ένα νέο μίνι μπλακ άουτ και το 0-12 της Μακάμπι, που της έδωσε σημαντικό προβάδισμα στο ημίχρονο (46-55).

Το μόνο θετικό σε αυτό το κομμάτι ήταν οι προκλήσεις του Τζέιλεν Ρέινολντς προς τον Παπαγιάννη και την εξέδρα, που ενεργοποίησαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ψηλός της Μακάμπι να έχει αποσυντονιστεί από τις αποδοκιμασίες και να θέλει το κάτι παραπάνω χαραμίζοντας τις πρώτες επιθέσεις των Ισραηλινών. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, καθώς πέτυχε μόλις ένα τρίποντο με τον Νέντοβιτς και έχασε ευκαιρίες για να μειώσει ακόμα περισσότερο αλλά αστόχησε σε ελεύθερα σουτ, με την Μακάμπι να σκοράρει μετά από 3 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο με τυχερό τρίποντο του Νάναλι.

Το κακό όμως ήταν πως ο ενθουσιώδης Μαντζούκας έκανε μέσα σε 4 λεπτά… 3 φάουλ και αποβλήθηκε με 5 μόλις στο 24′, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με 8 παίκτες! Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο και άναρχο ρυθμό, που δεν βόλευε τους «πράσινους», αν και είχαν ευκαιρίες για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά ήταν άστοχοι, όπως και οι παίκτες της Μακάμπι, αλλά με τον Ζίζιτς να κάνει ζημιά στη ρακέτα με 6 σερί πόντους και ένα τρίποντο του Ντιμπαρτολομέο στη λήξη της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +12 (58-70).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τη Μακάμπι να φτάνει στη μεγαλύτερη μέχρι τότε διαφορά της (61-76 στο 32′), αλλά οι «πράσινοι» επέστρεψαν με σερί 8-2 από το τάιμ του Πρίφτη (69-78). Δύο μεγάλα τρίποντα του Νέντοβιτς, ο οποίος τα είχε σπάσει μέχρι τότε έφεραν τη διαφορά στο -5 (74-79) αλλά το τρίποντο του Ουίλιαμς στη συνέχεια και μια απίθανη απόφαση του Μπελόσεβιτς (ανύπαρκτο επιθετικό και 4ο φάουλ του Παπαγιάννη) επανέφεραν την Μακάμπι στο +9 (74-83). Ένα προσωπικό σερί του Μέικον, αυτή τη φορά, έδωσε μια νέα ελπίδα (77-83), αλλά η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού κατέληξε σε εύστοχο τρίποντο του Ουίλιαμς από τα 9 μέτρα στο 36′ και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι!

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 46-55, 58-70, 83-95

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι 83-95: Δεν είχε λύσεις και κίνητρο, αλλά έχει τον αρχηγό του

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι 83-95: Δεν είχε λύσεις και κίνητρο, αλλά έχει τον αρχηγό του

Onsports

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μπάσκετ