fbpx
Connect with us

Superleague

ΑΕΚ-Ιωνικός: Ιστορική μέρα για την «Ένωση», κόντρα στους διψασμένους Νικαιώτες!

ΑΕΚ-Ιωνικός: Ιστορική μέρα για την «Ένωση», κόντρα στους διψασμένους Νικαιώτες!

 

Η «OPAP Arena», το απόγευμα της Δευτέρας (3/10, 20:00), ανοίγει τις πύλες της για τον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ, με τον «δικέφαλο» να υποδέχεται τον Ιωνικό που… διψά για βαθμούς.

Ιστορική μέρα ξημέρωσε για την ΑΕΚ. Χρειάστηκε να περάσουν 19 χρόνια και πέντε μήνες, συνολικά 7.093 ημέρες από εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη (4-0, 3/5/2003) στο «Νίκος Γκούμας». Όμως η «Ένωση» βρίσκεται και πάλι στα ιερά της εδάφη και το απόγευμα της Δευτέρας (3/10, 20:00) θα αγωνιστεί εκ νέου στη φυσική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena»! Αντίπαλός της ο Ιωνικός , στον αγώνα που ολοκληρώνει την 6η αγωνιστική της Super League 1.

Την περασμένη Παρασκευή (30/9) -στα ιστορικά εγκαίνια του γηπέδου- οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και… όλη η Ελλάδα, πήραν μια γεύση για την τεράστια δυναμική που θα προσδώσει στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό το νέο του στολίδι. Όπως φυσικά το κατάλαβαν και την Κυριακή (2/10), κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης στο καινούργιο γήπεδο του «δικεφάλου», όπου γνώρισαν την αποθέωση από 3.000 και πλέον φίλους της ομάδας (έδωσε το «παρών» και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης).

Γενικά, αυτές τις μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια επικρατεί εορταστικό κλίμα, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί απόψε στην κατάμεστη «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena». Σε μια αναμέτρηση, όπου η ΑΕΚ πρόκειται να αγωνιστεί με συλλεκτική φανέλα ένεκα του πρώτου της αγώνα στο νέο της «παλάτι».

ΑΕΚ-Ιωνικός: Ιστορική μέρα για την «Ένωση», κόντρα στους διψασμένους Νικαιώτες!

Είναι αυτονόητο ότι η ΑΕΚ θέλει να συνδυάσει το παιχνίδι αυτό με νίκη. Αφενός λόγω της ιστορικής μέρας, αφετέρου για να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση (9β.) μεν, όμως με ένα «τρίποντο» θα ανέβει μόνη δεύτερη και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ την προσεχή Κυριακή (9/10, 21:15) θα φιλοξενηθεί στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη. Υπενθυμίζεται ότι πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες πραγματοποίησε την κορυφαία της φετινή εμφάνιση, επικρατώντας 2-0 στην έδρα του Παναιτωλικού.

Από την άλλη, ο Ιωνικός δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις έναν πόντο. Πριν τη διακοπή ηττήθηκε 2-0 από τον Βόλο στον Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ωστόσο, το προηγούμενο διβδόμαδο όχι μόνο είχε την ευκαιρία να δουλέψει, αλλά αξιοποίησε στο έπακρο την αγορά των ελευθέρων προχωρώντας σε σημαντική ενίσχυση. Συγκεκριμένα, απέκτησε τέσσερις ποδοσφαιριστές, τους ΣεμπάΣάκιτςΤσίμπσαχ και Ούγκο
Σόουζα, εάν και με τον τελευταίο έχει δημιουργηθεί θέμα με το δελτίο του και η μεταγραφή του είναι στον «αέρα». Το προσεχές Σάββατο (8/10, 19:30) οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τη Λαμία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τους γηπεδούχους ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους Χατζισαφί και Γιόνσον λόγω ίωσης και αδιαθεσίας, αντίστοιχα, όπως και στους ΤζαβέλλαΦαν Βέερτ και Μαχαίρα που βρίσκονται σε φάση επανόδου από τους τραυματισμούς τους. Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε -για πρώτη φορά- ο Σιντιμπέ, όπως και ο Τσούμπερ.

Σε ό, τι αφορά τους φιλοξενούμενους, οι Νικαιώτες αντιμετωπίζουν δύο σημαντικά προβλήματα, εκείνα των τραυματιών Άοσμαν και Τσιγκρίνσκι, με τον Δημήτρη Σπανό να συμπεριλαμβάνει στη αποστολή τους Σεμπά, Σάκιτς και Τσίμπσαχ.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD και ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Θα υπάρχει live ενημέρωση από νωρίς και από το sport-fm.gr.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Αραούχο.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Ρομαό, Αντούνες, Μίλο – Μύγας, Τσίμπσαχ, Κάνιας, Βαλεριάνος, Σάκιτς – Μεντόσα, Μάντζης.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α’ Βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β’ Βοηθός: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Αθανάσιος Τζήλος

Στις 17 συναντήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ γηπεδούχο (ανεξαρτήτως γηπέδου), οι «κιτρινόμαυροι» έχουν απολογισμό 14Ν-1Ι-2Η με γκολ 44Υ-7Κ. Μάλιστα, από τα 44 αυτά τέρματα που έχουν σημειώσει, τα δέκα είναι από τον Ντέμη Νικολαΐδη!

Η «Ένωση» έχει αντιμετωπίσει τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια έντεκα φορές, με απολογισμό 9Ν-1Ι-1Η. Η τελευταία αναμέτρησή του «δικεφάλου» με τους Νικαιώτες στο «Νίκος Γκούμας» ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2002, όπου επικράτησε 3-0 (59′ Κωνσταντινίδης, 67′ Γεωργάτος, 68′ Νικολαΐδης).

Sport-fm

 

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Superleague