fbpx
Connect with us

Super league 2

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Eπιτέλους άρχισε. Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε ήδη σέντρα με τις ομάδες να πατούν χορτάρι -έστω και με καθυστέρηση- για μια ακόμα χρόνια.

Το φετινό πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε στην ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί η σέντρα (11 Σεπτεμβρίου) λόγω της καθυστερημένης (χρονικά) απόφασης για την τέταρτη ομάδα που θα προβιβαζόταν από τη Γ’ Εθνική.

Ο Αγροτικός Αστέρας που τερμάτισε στην πρώτη τετράδα του ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στη Super League 2, δεν μπήκε έγκαιρα στο μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων και έτσι έχασε τη θέση του μετά από μια μακρά δικαστική διαμάχη με τον Ηρακλή Λάρισας να τον αντικαθιστά.

Ξάνθη και Εργοτέλης δεν δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και στη θέση τους βρίσκονται η Ηλιούπολη και ο ΠΑΟ Ρουφ, οι οποίες πέρυσι τερμάτισαν στην πέμπτη και την έκτη θέση του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη δεύτερη κατηγορία.

Το νέο πρωτάθλημα θα μοιάζει αρκετά με το περσινό, καθώς οι 30 ομάδες που συμμετέχουν μοιράστηκαν σε δύο ομίλους των 15 ομάδων. Ο πρώτος όμιλος απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ομάδες του βορειότερου τμήματος της χώρας (εξαίρεση αποτελούν ο Παναθηναϊκός Β’ και ο Διαγόρας που εθελούσια συμμετέχει σε αυτό τον όμιλο), ενώ ο δεύτερος όμιλος αποτελείται από τις πιο νότιες γεωγραφικά ομάδες.

Φυσικά σε αυτό το πρωτάθλημα συμμετέχουν και οι Β’ ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν φέτος στον δεύτερο όμιλο και οι πράσινοι στον πρώτο (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μένουν στον ίδιο όμιλο με πέρυσι). Οι ομάδες αυτές δεν μπορούν ούτε να προβιβαστούν αλλά ούτε και να υποβιβαστούν.

Φέτος οι πρωταθλητές των δύο ομίλων θα προβιβάζονται στη Super League δίχως να δίνουν κάποιον αγώνα μπαράζ (σε αντίθεση με το ότι συνέβη πέρυσι με Λεβαδειακό και Βέροια). Επιπλέον καταργήθηκαν και οι αγώνες μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του “δεύτερου” της Super League 2. Ως προς τον υποβιβασμό, όπως και την περσινή σεζόν έτσι και φέτος θα υποβιβαστούν οκτώ ομάδες (τέσσερις από κάθε όμιλο).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν όσα προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Πρώτα, δηλαδή, μετρούν τα αποτελέσματα στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν και μετά η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. Στη συνέχεια μετράει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος, μετά η καλύτερη επίθεση και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα.

Αφού σας περιγράψαμε τι ισχύει για το νέο πρωτάθλημα και τι αλλαγές υπάρχουν σε σχέση με την περσινή σεζόν, το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των 30 μονομάχων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Α’ Όμιλος

Παναθηναϊκός Β’

Προπονητής: Σωτήρης Αντωνίου

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός Β’ τερμάτισε στον Β’ όμιλο κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάνοντας μια άσχημη σεζόν. Με τον Σωτήρη Αντωνίου στο τιμόνι της ομάδας οι πράσινοι ευελπιστούν να κάνουν μια καλύτερη σεζόν, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που ευελπιστούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα στο μέλλον. Ο 47χρονος τεχνικός έχει εμπειρία από την κατηγορία και ανέλαβε το φορτίο να αναπτύξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η ομαδική φωτογραφία του Παναθηναϊκού Β’ πριν από το φιλικό με την Καλαμάτα INTIME SPORTS

Έδρα: Δεν έχει οριστεί η μόνιμη έδρα του Παναθηναϊκού, με τον Απόλλωνα Λάρισας θα αγωνιστεί στο “Μιχάλης Κρητικόπουλος”.

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μπιλάλ Αμπντελραχμάν

Η καλύτερη μεταγραφή: Πάουλο Αγκοστίνιο

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Νίκος Χριστογεώργος (22), Γιάννης Σουρδής (21), Σάιρους Άσκον Μαργκόνο (20).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Ρόμπι (20), Ευαγόρας Αντωνίου (19), Απόστολος Μαρτίνης (21), Φίλιπος Δημητριάδης (20), Βλάσης Ανδρικόπουλος (23), Γιώργος Τουρκοχωρίτης (20), Γιώργος Σιδεράς (20), Απόστολος Μαρτίνης (21), Αλέξανδρος Ρόμπι (20).

Μέσοι: Δημήτρης Σερπέζης (21), Χρήστος Βουτσάς (21), Ανδρέας Αθανασακόπουλος (21), Τιμπέρε Τζόνσον Έμπο (20), Γκουστάβο Φουρτάδο (21), Δημήτρης Κωστόπουλος (19), Χρήστος Κρυπαράκος (19), Μιγκέλ Ταβάρες (23), Γιάννης Σαρδέλης (22), Παύλος Καρβούνης (20), Χρήστος Αλμπάνης (23), Ηλίας Ηλιάδης (21), Τηλέμαχος Καραμπάς (21), Λεάντρο Φρόκου (19).

Επιθετικοί: Αλέξανδρος Τερεζίου (22), Γιώργος Ματσαδές (23), Πάουλο Αγκοστίνιο (20), Μπιλάλ Αμπντελραχμάν (18).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη στελέχωση του ρόστερ με κάποιες αλλαγές. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Πάουλο Αγκουστίνιο και Γκουστάβο Φουρτάδο, αλλά και ταλαντούχων παικτών από την Κ19, όπως του Μπιλάλ Αμπντελραχμάν, ο οποίος τα πάει περίφημα στο UEFA Youth League, ενώ ήταν και σε αποστολή της πρώτης ομάδας. Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Θεοχάρης και ο Κωσταντίνος Νταμπίζας.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Λάρισας (05/11- εντός), Θεσπρωτός (13/11 – εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (20/11 – εντός), Ηρακλής (27/11 – εκτός), Πανσερραϊκός (04/12 – εντός), ρεπό.

ΠΑΟΚ Β’

Προπονητής: Πάμπλο Γκαρσία

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Πάμπλο Γκαρσία παραμένει προπονητής του ΠΑΟΚ Β’ και ο στόχος φυσικά είναι μια πορεία ανάλογη της περσινής γιατί όχι και καλύτερα. Ο Δικέφαλος έχει ρίξει το βάρος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές με τους Λύρατζη, Τσαούση, Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη να αποτελούν κάποια από τα παραδείγματα παικτών που έχουν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει εργαστεί στο νέο παρελθόν με νέα παιδιά και είναι ο πλέον κατάλληλος για να τους μεταδώσει τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ και να τους ετοιμάσει για την πρώτη ομάδα.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Φωτογραφία των παικτών του ΠΑΟΚ Β’ από το φιλικό με τον Μακεδονικό INTIME SPORTS

Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Βασίλης Γκορντεζιάνι

Καλύτερη μεταγραφή: Ραούλ Μορικέλι

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Χρήστος Ταλιχμανίδης (21), Κωνσταντίνος Μπαλομένος (20), Ίβο Μάροβιτς (18), Δημήτρης Μοναστηρλής (18), Αλέξανδρος Τσιόπτσης (19).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Αποστολόπουλος (30), Αχμέντ Μπαντάρ (21), Αλμουαγιάντ Αλ Μανέ (21), Ραούλ Μορικέλι (20), Λευτέρης Τασιούρας (18), Ερμής Σελιμάι (18), Παναγιώτης Παναγιώτου (20), Βασίλης Κιτσάκης (19), Δημήτρης Κωττάς (17), Άγγελος Ζίλο (18), Γιάννης Μανωλιούδης (19), Κωνσταντίνος Καστίδης (17), Νίκος Δεληγιάννης (17), Χαράλαμπος Γεωργιάδης (17), Μάριος Σινανάι (18), Βασίλης Πασαχίδης (17), Ταξιάρχης Φίλων (17).

Μέσοι: Δημήτρος Τσοπούρογλου (20), Τίτος Κουτεντάκης (19), Κυριάκος Γιαξής (21), Ζήσης Χατζηστραβός (23), Τάσος Μελετίδης (23), Αχιλλέας Σαλαμούρας (22), Ισμαΐλα Ουεντραόγκο (23), Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ (18), Αργύριος Δαρέλας (19), Βασίλης Γρόσδης (20), Ζήσης Τσίκος (18), Γιώργος Κουλούρης (18), Ζήσης Τσίκος (18), Γιώργος Κουλούρης (18), Κωσταντίνος Γκούμας (17), Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ (16).

Επιθετικοί: Δημήτρης Πανίδης (21), Βασίλης Γκορντεζιάνι (20), Οδυσσέας Σπυρίδης (21), Νίκος Σπυράκος (18), Λάμπρος Σμυρλής (18), Βλάντιμιρ Μπράντονιτς (22), Μάριος Μπάμπουρας (18), Γιάννης Γκιτέρσος (17), Γρηγόρης Πολιτάκης (16), Αλέξανδρος Αδάμ (17), Μηνάς Βασιλειάδης (17), Στέφανος Τζίμας (16).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο ΠΑΟΚ τροφοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από τα “φυτώριά” του. Με μεταγραφή απέκτησε τον 20χρονο Ιταλό στόπερ από τις ακαδημίες της Ρόμα, Ραούλ Μορικέλι, τον Παύλο Λογαρά και τους Σαουδάραβες Μπαντάρ Αχμέντ και Αλμουαγιάντ Αλ Μανέ. Από εκεί και πέρα “έχασε” κάποιους παίκτες που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα αλλά και ορισμένους που αποχώρησαν ως ελεύθεροι.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Βέροια – ΠΑΟΚ Β’ 1-1, ΑΕΛ (13/11 – εντός), Απόλλων Πόντου (20/11 – εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (27/11 – εντός), Διαγόρας (04/12 – εκτός), Ηρακλής Λάρισας (11/12 – εντός).

ΑΕΛ

Προπονητής: Παναγιώτης Γκουτσίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Για δεύτερη διαδοχική σεζόν η ΑΕΛ αγωνίζεται στη Super League 2 και έχει σαν στόχο την άνοδο στη Super League, όντας μια εκ των φαβορί. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές με κυριότερη εξ αυτών την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Αχιλλέας Νταβέλης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Αλέξη Κούγια, απάλλαξε τους “βυσσινί” από βραχνάδες του παρελθόντος και έβαλε πλώρη για τα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον πάγκο της ομάδας επέστρεψε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης και θα οδηγήσει τους Λαρισσαίους στη νέα χρονιά.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η ενδεκάδα της ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Έδρα: Εθνικό Στάδιο Αλκαζάρ (13.108)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μάριος Όγκμποε

Η καλύτερη μεταγραφή: Φαμπρίτσιο Πεντρόζο

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Κώστας Θεοδορόπουλος (32), Στέφανος Σουλούκος (21), Λάμπρος Αντωνόπουλος (17).

Αμυντικοί: Πέτρος Καλουτσικίδης (21), Νίκος Γκοτζαμανίδης (21), Θεοχάρης Ηλιάδης (26), Μαξίμ Μαξιμένκο (32), Αχμέντ Κουατάρα (19), Θανάσης Παπαγεωργίου (35), Γιώργος Μαϊδανός (24), Άγγελος Γωγουβίτης (19).

Μέσοι: Κώστας Πλέγας (25), Κώστας Παπαγεωργίου (27), Γκαμπριέλ Ραμίρεζ (27), Μάρκος Νίνο (20), Φαμπρίτσιο Πεντρόζο (30), Δημήτρης Θωμαΐδης (22), Ηρακλής Γαρουφαλιάς (29), Κυριάκος Ζησούλης (18), Ξαβιέρ Αντράντα (21), Αλέξανδρος Νικολιάς (28).

Επιθετικοί: Σπύρος Γλύνος (25), Μάριος Όγκμποε (28), Κριστιάν Κούστα (25), Δημήτρης Μιλτιάδης (20), Μιχάλης Τσουμάνης (20), Δημήτρης Μαυριάς (26), Αργύρης Κούκος (18), Νίκος Βλιώρας (16).

Τι έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι: Οι βυσσινί προχώρησαν σε λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, λόγω και των περιορισμών που είχαν για να κάνουν μεταγραφές. Η ΑΕΛ έκανε λίγες και καλές κινήσεις με τις μεταγραφές των Πλέγα και Πεντρόζο να ξεχωρίζουν. Αντίθετα έχασε τους Κολομπίνο, Γιάκο, Αμπούντ Ομάρ και Μπέρτο. Όπλο της τη φετινή σεζόν θα είναι η ομοιογένεια του ρόστερ αλλά και η στήριξη του κόσμου της που θα είναι μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηρακλής Λάρισας (06/11 – εντός), ΠΑΟΚ Β’ (13/11 – εκτός), Νίκη Βόλου (20/11 – εντός), Απόλλων Λάρισας (27/11 – εκτός), Θεσπρωτός (04/12 – εντός), Αλμωπός Αριδαίας (11/12 – εκτός).

Αλμωπός Αριδαίας

Προπονητής: Γιάννης Τυριακίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Η περσινή πρώτη επαγγελματική σεζόν για τον Αλμωπό Αριδαίας ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς σώθηκε με άνεση, δίχως ποτέ να κινδυνέψει. Το ίδιο θέλει να πετύχει και τη φέτος και γι’ αυτό το λόγο παραμένει στον πάγκο της ομάδας ο Γιάννης Τυριακίδης, ο οποίος υπηρετεί τον Αλμωπό από αυτό το πόστο από το καλοκαίρι του 2016 και χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, Η σεζόν δεν θα είναι το ίδιο εύκολη με την περσινή και αυτό γιατί έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι ποδοσφαιριστές του Αλμωπού Αριδαίας παραταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας (700)

Παίκτης που αξίζει την προσοχή: Λιονέλ Ρίβας

Καλύτερη μεταγραφή: Δημήτρης Πόποβιτς

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Στέφαν Γιακιμόφσκι (22), Κώστας Τέντζερης (23), Ιβάν Ντόκιτς (22).

Αμυντικοί: Γιώργος Κώνστας (18), Θωμάς Τσιμπούκας (23), Δημήτρης Σουλιώτης (27), Κέλτι Λεσάι (21), Αριστοτέλης Κολλαράς (27), Ραφαήλ Γιαλαμούδης (24), Εμιλιάνο Σέχου (24), Στέργιος Παρασκευάς (21), Γιώργος Μανωλάκης (23).

Μέσοι: Δημήτρης Ασλαμπάλογλου (25), Ραφαήλ Πέττας (26), Παύλος Έππας (24), Βαγγέλης Κέρθι (23), Κώστας Καρυπίδης (18), Μοχάμεντ Σερίφ (22), Δημήτρης Τούλης (22), Μάικ Μπρέγκνα (22), Λιονέλ Ρίβας (23), Βασίλης Πέλκας (23).

Επιθετικοί: Δημήτρης Γιουκούδης (25), Δημήτρης Πόποβιτς (27), Δημήτρης Τσιπούρας (20), Βασίλης Παπαδόπουλος (27), Νορίκ Χουμόλι (19).

Τι έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι: Ο Αλμωπός Αριδαίας αλλάξε πάνω από το 50% του ρόστερ του. Μεταξύ άλλων απέκτησε τον Δημήτρη Πόποβιτς από τη Μιχαλόβτσε, αλλά και τους Βασίλη Πέλκα, Θωμά Τσιμπούκα και Γιώργο Μανωλάκη. Ωστόσο στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έχασε τον Χρήστο Ρόβα που έκανε εκπληκτική σεζόν με απολογισμό 22 γκολ, αλλά και τους Τριανταφυλλάκη, Ρουσάκη και Πρίκα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηρακλής (06/11 – εκτός), Πανσερραϊκός (13/11 – εντός), Παναθηναϊκός Β’ (20/11 – εκτός), Μακεδονικός (27/11 – εντός), Βέροια (04/12 – εκτός), ΑΕΛ (11/12 – εντός).

Αναγέννηση Καρδίτσας

Προπονητής: Περικλής Αμανατίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας έθεσε ως στόχο την άνοδο, όμως στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν απομακρύνθηκε από την κορυφή λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων. Ίδιες είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας των Θεσσαλών και αυτή τη σεζόν, με τον Περικλή Αμανατίδη να συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, μιας και την περσινή σεζόν η Αναγέννηση είχε σε γενικές γραμμές μια καλή εικόνα.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καρδίτσας στη διαδικασία των πέναλτι στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (3.500)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Στέφανος Αθανασιάδης

Η καλύτερη μεταγραφή: Ζαν Μαρί Ντονγκού

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Νέστορας Γκέκας (27), Κλεομένης Θεολόγης (26), Θεμιστοκλής Τσέλιος (25), Ιωάννης Γκάντης (19).

Αμυντικοί: Τζέιμς Σταμόπουλος (31), Στέργιος Δημόπουλος (32), Νίκος Γκόλιας (29), Παρασκευάς Πρίκας (24), Αλέξανδρος Κάρδαρης (21), Βαγγέλης Αναστασόπουλος (28), Αποστόλης Σκόνδρας (34), Μανώλης Αλιατίδης (27).

Μέσοι: Βαλάντης Κοζορώνης (30), Τάσος Λαγός (30), Ευριπίδης Γιάκος (31), Παναγιώτης Μπάλλας (29), Βασίλης Θεολόγης (20), Παναγιώτης Ζάγγος (19), Γιώργος Οικονόμου (19).

Επιθετικοί: Γιώργος Ξύδας (25), Ζαν Μαρί Ντονγκού (27), Σίτο Ριέρα (35), Μομτσίλ Τσβετάνοφ (32), Θοδωρής Βερνάρδος (25), Αλέξανδρος Γκίνης (18), Στέφανος Αθανασιάδης (34).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αποκτήθηκαν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως οι Ζαν Μαρί Ντονγκού, Σίτο Ριέρα, Γιάκος, Απόστολος Σκόνδρας, Κοζορώνης αλλά και νεαροί ποδοσφαιριστές. Ωστόσο αποχώρησαν και αρκετές σημαντικές μονάδες της περσινής σεζόν, μιας και παρελθόν αποτελούν μεταξύ άλλων οι Μπιακνόνι, Μπραμπίγια, Πλέγας, Καρανίκας, Μπαντιμπαγκά και Γκίνι.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ρεπό, Διαγόρας (13/11 – εκτός), Ηρακλής Λάρισας (20/11 – εντός), ΠΑΟΚ Β’ (27/11 – εκτός), Νίκη Βόλου (04/12 – εντός), Απόλλων Λάρισας (11/12 – εκτός).

Απόλλων Λάρισας

Προπονητής: Βαγγέλης Μόρας

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Απόλλων Λάρισας συνεχίζει για πέμπτη διαδοχική σεζόν στη Super League 2 και θέλει να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία χωρίς να κινδυνέψει όποιος έγινε την περσινή σεζόν. Το καλοκαίρι η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του Κωνσταντίνου Τσακίρη, ενώ νέος τεχνικός της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική σε επαγγελματικό επίπεδο. Για μια ακόμα χρονιά η αποστολή της ομάδας της Φιλιππούπολης δεν θα είναι εύκολη. Άλλωστε η Super League 2 επέβαλε στον Απόλλωνα ποινή αφαίρεσης εννέα βαθμών.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Athens Kallithea INTIME SPORTS

Έδρα: Γήπεδο Φιλιππούπολης (5.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχήΣάββας Σιατραβάνης

Καλύτερη μεταγραφή: Λούκας Γκαρσία

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γκάμπρειλ Μέλι (23), Γιάννης Οικονομόπουλος (23), Κώστας Μπακαρός (17).

Αμυντικοί: Βαγγέλης Αυλωνίτης (23), Μιχάλης Γιαννίτσης (30), Χρήστος Καλούσης (24), Πρόδρομος Ποτόσογλου (23), Χάρης Φουρκιώτης (21), Αλέξανδρος Χαλάτσης (22), Μπουρόν Χουμόλι (19), Δημήτρης Κλιγγόπουλος (24).

Μέσοι: Δημήτρης Λίταινας (27), Σάββας Σιατραβάνης (30), Λούκας Γκαμπριέλ Γκαρσία Λόπεζ (34), Στάνισλαβ Ντιουλγκέροφ (19), Νίκος Μπεκιαρίδης (17), Δημήτρης Ζιάκας (22), Αποστόλης Κοτσιανούλης (21), Γιάννης Μπαλογιάννης (25), Χερμάν Κοντρέρας (22), Κώστας Χαζτζής (37), Παύλος Διβανές (16).

Επιθετικοί: Ματία Ντ’ Αγκοστίνο (22), Ανδρέας Σταματής (29), Γιώργος Ζαχαράκης (21), Βαγγέλης Νούσιος (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Για μια ακόμα χρονιά οι προσπάθειες του Απόλλωνα Λάρισας θα ξεκινήσουν με νέα ομάδα, η οποία ως επί το πλειστόν θα απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Απέκτησε τους Γκάμπριελ Μέλι, Λούκας Γκαρσία, Ντ’Αγκοστίνο και Σλαββα Σιατραβάνη, ενώ έχασε αρκετούς ποδοσφαιριστές με κύριο προορισμό τη Γ’ Εθνική.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Παναθηναϊκός Β’ (07/11 – εκτός), Μακεδονικός (13/11 – εντός), Βέροια (20/11 – εκτός), ΑΕΛ (27/11 – εντός), Απόλλων Πόντου (04/12 – εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (11/12 – εντός).

Απόλλων Πόντου

Προπονητής: Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Απόλλων Πόντου την περσινή σεζόν έσωσε την κατηγορία, πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο και παρότι για πολλούς ήταν από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παραμένει στον πάγκο της ομάδας για άλλη μια σεζόν και ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία και με όσο το δυνατόν λιγότερους “μπελάδες”. Ένα μειονέκτημα για την ομάδα είναι ότι πλην από τα παιχνίδια Κυπέλλου (έδωσε τρία ματς και βρίσκεται στους “16” της διοργάνωσης), δεν έχει δώσει κανένα φιλικό παιχνίδι.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες του Απόλλωνα Πόντου πανηγυρίζουν το γκολ του Χρήστου Αραβίδη κόντρα στον Πανελευσινιακό στο Κύπελλο INTIME SPORTS

Έδρα: Δεν έχει καθοριστεί η οριστική έδρα του Απόλλωνα Πόντου.

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχήΧρήστος Αραβίδης

Καλύτερη μεταγραφή: Χουσείν Μουμίν

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Βαγγέλης Τρίγκατζης (18), Βαγγέλης Πίτκας (39).

Αμυντικοί: Γιάννης Δαλιανόπουλος (23), Βαλεντίν Μετγκένμεργκ (19), Μαλουμαντσοκό Πάτι (22), Αμπουντού Νάσερ (24), Αλέξανδρος Καλογέρης (36), Δημήτρης Αμαραντίδης (36), Ζογκ Ντιαλόσι (22).

Μέσοι: Χουσεϊν Μουμίν (35), Γιάννης Καλαϊτζίδης (29), Βασίλης Κωστίκα (23), Κουέσι Αβανκβά (22), Στάθης Μπελεβώνης (24), Κώστας Λαμπίρης (23), Φρανκ Ελλέ (22).

Επιθετικοί: Βασίλης Φράγκος (21), Νίκος Σαμπανίδης (24), Μπράιαν Εσαλό (24), Χρήστος Αραβίδης (35), Μάριος Χαμοξάρας (18), Εμάνουλε Ρόε Αντό (21).

Τι έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι: Ο Απόλλων Πόντου προχώρησε σε διψήφιο αριθμό προσθαφαιρέσεων. Απέκτησε τους έμπειρους Αραβίδη και Μουμίν, αλλά και τους νεαρούς Στάθη Μπελεβώνη, Νίκο Σαμπανίδη και Ζογκ Ντιαλόσι. Το καλοκαίρι έχασε κάποιους από τους καλούς ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ, όπως οι Σουντουρά, Εννομό, Ρούνεϊ και Στέργιο Τσιμίκα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Διαγόρας (06/11 – εντός), Ηρακλής Λάρισας (13/11- εκτός), ΠΑΟΚ Β’ (20/11 – εντός), Νίκη Βόλου (27/11 – εκτός), Απόλλων Λάρισας (04/12 – εντός), Θεσπρωτός (11/12 – εκτός).

Βέροια

Προπονητής: Κώστας Ανυφαντάκης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Βέροια την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στον δεύτερο όμιλο, αλλά δεν μπόρεσε να ανεβεί στη Super League, καθώς έχασε στα μπαράζ από Λεβαδειακό και Λαμία. Φέτος το ρόστερ είναι πιο χαμηλό σε σχέση με το περσινό και φυσικά οι φιλοδοξίες δεν είναι οι ίδιες, μιας και αποχώρησε η διοίκηση των αδερφών Μπίκα. Μαζί τους έφυγαν 17 παίκτες και ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Κώστας Ανυφαντάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία με στόχο μια άνετη παραμονή.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες της Βέροιας λίγες στιγμές πριν από τη σέντρα του αγώνα Κυπέλλου με την Athens Kallithea INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (6.350)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχήΜιχάλης Μπουκουβάλας

Καλύτερη μεταγραφή: Βασίλης Φασίδης

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Θόδωρος Βενετικίδης (21), Δημήτρης Ιωαννίδης (23), Γιάννης Παπαδόπουλος (24).

Αμυντικοί: Μιχάλης Μπουκουβάλας (34), Στέλιος Μαραγκός (33), Τάσος Τασιόπουλος (18), Παρασκευάς Ντουμάνης (22), Χαράλαμπος Σταμπουλίδης (26), Μανώλης Περδίκης (23), Απόστολης Στίκας (26), Αστέρης Μούχαλης (25), Αλέξανδρος Παπατζίκος (35), Τάσος Παπαχρήστος (29).

Μέσοι: Βασίλης Μπούζας (29), Γιώργος Μπλέτσας (27), Πέτρος Ορφανίδης (26), Αλέξανδρος Μασούρας (24), Κώστας Ισαακίδης (19), Μανώλης Γιατζίδης (17), Κώστας Δεμηρτζόγλου (19), Βασίλης Φασίδης (26), .

Επιθετικοί: Χρήστος Κατσούκης (22), Ισχμαέλ Μπαϊντού (24), Φλορεντίν Μπουόλι (24), Χρήστος Μπελεβώνης (20), Γιάννης Ιωάννου (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Όπως προαναφέρθηκε το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό με την ποιότητα να πέφτει. Αποκτήθηκαν κατά κύριο λόγο νεαροί ποδοσφαιριστές, ενώ οι παίκτες που αποχώρησαν από το ρόστερ πήγαν σε ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, όπως ο Πανσερραϊκός, ενώ οι Γιακουμάκης και Φοφανά συνεχίζουν στη Super League για τις Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Βέροια – ΠΑΟΚ Β’ 1-1, Νίκη Βόλου (13/11 – εκτός), Απόλλων Λάρισας (20/11 – εντός), Θεσπρωτός (27/11 – εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (04/12 – εντός), Ηρακλής (11/12 – εκτός).

Διαγόρας

Προπονητής: Πάρης Ανδράλας

Ο στόχος της χρονιάς: Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα περίεργο για το καλοκαίρι, καθώς η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα ήταν αμφίβολη. Τελικά έστω και την τελευταία στιγμή δήλωσε συμμετοχή, καθώς η ΠΑΕ “άλλαξε χέρια”. Οι Ροδίτες επέλεξαν να παίξουν στον Α’ όμιλο. Είναι μια νέα ομάδα που έδωσε λίγα φιλικά παιχνίδια και δεν είχε μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Ο Πάρης Ανδράλας ανέλαβε το φορτίο να κρατήσει τον Διαγόρα στη Super League 2, αλλά η αποστολή του δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα Ρόδου πανηγυρίζουν την παραμονή στη Super League 2 στο τελευταίο ματς της περσινής σεζόν κόντρα στο Αιγάλεω INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου “Διαγόρας” (3.693)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Αμπντελχαμίντ Ελ Καουτάρι

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιανίς Λαϊουέλ

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Αλέξανδρος Αθανασόπουλος (25), Γιάννης Γαλάνης (23).

Αμυντικοί: Θοδωρής Πετράκης (23), Γιώργος Μαγκάκης (24), Αμντελχαμίντ Ελ Καουτάρι (32), Δημήτρης Τάτσης (22), Δημήτρης Καραγιάννης (21),

Μέσοι: Τόμας Καβαλιέρι (22), Θανάσης Παπαϊωάννου (20), Σεραφείμ Μανιώτης (22), Κώστας Μπούμπας (21), Σεφκιέτ Χότζα (20), Θανάσης Καραμάνης (19), Αστέρης Οικονομίκος (22), Βασίλης Τσιαντούλας (20), Αντώνης Μουδάτσος (20).

Επιθετικοί: Γιώργος Βουργουντζής (22), Γιανίς Λαϊουέλ (27), Μοχαμέντ Ντιάφ (21), Μουμπάρακ Αντεσίνα (20).

Τι έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι: Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν και στη θέση τους βρίσκονται αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Αμπντελχαμίντ Ελ Καουτάρι και Γιανίς Λαϊουέλ. Η ομάδα θα χρειαστεί δεδομένα λίγο χρόνο για να μπορέσει να γίνει ένα ομοιογενές σύνολο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Πόντου (06/11 – εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (13/11 – εντός), ρεπό, Ηρακλής Λάρισας (27/11 – εκτός), ΠΑΟΚ Β’ (04/12 – εντός), Νίκη Βόλου (11/12 – εκτός).

Ηρακλής

Προπονητής: Κώστας Γεωργιάδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Ηρακλής για δεύτερη διαδοχική χρονιά μετέχει στη Super League 2 μετά την απόκτηση του ΑΦΜ της Τρίγλιας. Οι φίλοι του Γηραιού ονειρεύονται την επάνοδο της ομάδας στη Super League, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα δεν είναι λίγα, παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα έχοντας πάντα όμως ο στόχο την επιστροφή στη Super League. Στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο Κώστας Γεωργιάδης, μετά την καλή πρώτη του σεζόν στον πάγκο του Ηρακλή.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών του Ηρακλή πριν από την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου INTIME SPORTS

Έδρα: Καυτανζόγλειο Στάδιο (27.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ματίας Τόμας

Η καλύτερη μεταγραφή: Αλέν Μελούνοβιτς

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μάρκος Βελλίδης (35), Στέφανος Παλαβράκης (27), Δημοσθένης Μακρής (20)

Αμυντικοί: Κώστας Πανάγου (24), Δημήτρης Σγουρής (22), Σεμπαστιάν Χρουστσιέλ (25), Άγγελος Παπαστεριανός (31), Θόδωρος Χειρίτραντας (22), Αντώνης Μπαλικτσής (21), Μάριος Κωστούλας (26), Βασίλης Βιτλής (29), Παναγιώτης Σενγκέρκης (21), Χρήστος Σιούτας (20).

Μέσοι: Γκερόν Τότσκα (23), Μανώλης Κραγιόπουλος (24), Γιάννης Δοϊρανλής (20), Νταμιάν Σίλβα (21), Μανώλης Παπαστεριανός (35), Μανώλης Πατράλης (25), Γιώργος Μακρής (22), Αλέξανδρος Δόρης (24).

Επιθετικοί: Κόστα Άλεξιτς (24), Αλέν Μελούνοβιτς (32), Ματίας Τόμας (21), Ντένζελ Γιουμπιτάνα (23), Γιώργος Μανουσάκης (24), Χρήστος Κουντουριώτης (24).

Τι έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι: Ο Ηρακλής στο μεταγραφικό παζάρι κράτησε σε έναν μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, ωστόσο δεν έλειψαν οι ανακατατάξεις. Κατά κύριο λόγο πρόσθεσε το ρόστερ του με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, όπως οι Μανουσάκης, Δώρης, Σενγκέρκης, αλλά και τους πιο έμπειρους Βελλίδη, Βιτλή, Μελούνοβιτς.Φυσικά έχασε μεταξύ άλλων τους Μπαστακό και Βιτίνιο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αλμωπός Αριδαίας (06/11 – εντός), ρεπό, Πανσερραϊκός (20/11 – εκτός), Παναθηναϊκός Β’ (27/11 – εντός), Μακεδονικός (04/12 – εκτός), Βέροια (11/12 – εντός).

Ηρακλής Λάρισας

Προπονητής: Παναγιώτης Διλιμπέρης

Ο στόχος της χρονιάς: Την πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα έστω και από… σπόντα θα καταγράψει ο Ηρακλής Λάρισας, με την προσθήκη του οποίου θα γίνουν τρεις οι ομάδες του νομού της Λάρισας που συμμετέχουν στη δεύτερη κατηγορία κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο αρχιτέκτονας της περσινής εξαιρετικής πορείας, Παναγιώτης Διλιμπέρης θα αναλάβει την ομάδα και στη δεύτερη κατηγορία και ο στόχος της θα είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Από το φιλικό του Ηρακλή Λάρισας με την ΑΕΚ Β’ στην AEL FC Arena INTIME SPORTS

Έδρα: AEL FC Arena (16.118)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Βέλικο Μπάτροβιτς

Η καλύτερη μεταγραφή: Φώτης Κουτζαβασίλης

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Φώτης Κουτζαβασίλης (33), Τάσος Παπαγιάννης (28), Εμίλ Ντάτσι (18).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Γκαλίτσιος (29), Στέργιος Καψάλης (27), Στέργιος Δοδοντσάκης (23), Λάμπρος Αγγελούλης (20), Μάριος Καψάλης (23), Κώστας Καμπέρης (26), Κώστας Μπαλαμώτης (17), Γιώργος Λαγωνίδης (20), Σπύρος Γκουγκούδης (33), Μιχάλης Γαργάλας (17), Κώστας Γκουτζαηλίας (15).

Μέσοι: Δημήτρης Αλτάνης (21), Δημήτρης Σούμπασης (20), Γιάννης Χριστίδης (26), Λευτέρης Μπάμης (22), Στέργιος Τσιμίκας (28), Εμάνουελ Εσκουδέρο (29), Σπύρος Ζαφειρίου (33), Κώστας Ευθυμιάδης (17), Γιάννης Κουτζαηλίας (17).

Επιθετικοί: Γιώργος Λεσάι (23), Παναγιώτης Μαντίκας (19), Όμηρος Συρεγγέλας (25), Δημήτρης Τασιουλής (25), Γιάννης Κουτσιούδης (17)., Βέλικο Μπάτροβιτς (28), Όμηρος Συρενγκελέας (25).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η άνοδος στην κατηγορία έφερε και αλλαγές στο ρόστερ. Ενισχύθηκε κατά κύριο λόγο με ποδοσφαιριστές με εμπειρία από την κατηγορία, όπως οι Κουτζαβασίλης, Μπάτροβιτς, Τσιμίκας. Αντίθετα η πλειονότητα των παικτών που αποχώρησαν συνεχίζει σε ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΑΕΛ (06/11 – εκτός), Απόλλων Πόντου (13/11 – εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (20/11 – εκτός), Διαγόρας (27/11 – εντός), ρεπό, ΠΑΟΚ Β’ (11/12 – εκτός).

Θεσπρωτός

Προπονητής: Χουάν Ραμόν Ρότσα

Ο στόχος της χρονιάς: Η πορεία στις επαγγελματικές κατηγορίες από το 2019 συνεχίζεται και σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν ο προπονητής της ομάδας της Ηγουμενίτσας. Την περσινή σεζόν, την πρώτη της στη Β’ κατηγορία, κινδύνεψε να υποβιβαστεί, ωστόσο στο τέλος γλίτωσε. Και φέτος ο στόχος είναι ο ίδιος με την ομάδα να μπαίνει στη μάχη με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Ο θρύλος του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, συνεχίζει στον πάγκο του Θεσπρωτού για άλλη μια σεζόν INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας (2.500)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Τόμας Μπονίγια

Η καλύτερη μεταγραφή: Ιορδάνης Αδαμάκης

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Παππάς (25), Γιάννης Μπότσαρης (21), Βασίλης Τσιμόπουλος (20).

Αμυντικοί: Κώστας Τρομπούκης (21), Αντώνης Σεμερτζάκης (21), Γιώργος Γώγος (21), Λούκας Βαλέντε (24), Γιάννης Ρίζος (20), Σπύρος Ρούσης (20), Πατρίσιο Πέρεζ (22), Πέτρος Ντόντης (20), Σπύρος Βασιλάκης (22).

Μέσοι: Γκαμπριέλ Μαρτίνες (22), Φώτης Πανταζέλος (20), Χάρης Μπίκας (30), Θοδωρής Μίγγος (24), Γιώργος Μαντζουρανάκης (20), Κώστας Οικονομίκος (21), Φάνης Χατζηγεωργίου (23), Νίκος Διγκόζης (22), Ιερόθεος Δρίτσας (22), Ιωσής Χατζάκος (22).

Επιθετικοί: Βασίλης Κωνσταντίνου (27), Τόμας Μπονίλια (24), Τζόργκι Μαγκράντζε (19), Γιάννης Φάκκης (21), Παναγιώτης Λύγκας (19), Βαγγέλης Παππάς (19), Αλή Ερτορούλ (19), Ιορδάνης Αδαμάκης (22).

Τι έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι: Φέτος το ρόστερ άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμο. Ο Θεπσρωτός ενισχύθηκε κατά κύριο λόγο με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, συγκροτώντας μια νεανική ομάδα. Αντίθετα έχασε σημαντικούς παίκτες που ήταν πρωτεργάτες του Θεσπρωτού την περσινή σεζόν, όπως οι Σαραντίδης, Κίναλης, Πατσέκο και Ραμίρεζ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Πανσερραϊκός (05/11 – εκτός), Παναθηναϊκός Β’ (13/11 – εντός), Μακεδονικός (20/11 – εκτός), Βέροια (27/11 – εντός), ΑΕΛ (04/12 – εκτός), Απόλλων Πόντου (11/12 – εντός).

Μακεδονικός

Προπονητής: Γιώργος Αμανατίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Μακεδονικός επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες και φιλοδοξεί να παραμείνει για χρόνια στην κατηγορία. Ο Γιώργος Αμανατίδης οδήγησε την ομάδα στη Super League 2 και η διοίκηση του έδωσε τα κλειδιά για να στήσει την ομάδα και να την κρατήσει στην κατηγορία. Η αποστολή του Μακεδονικού δεν θα είναι εύκολη, καθώς θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα καταφέρει.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Ο όρκος νίκης των παικτών του Μακεδονικού πριν από το ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας INTIME SPORTS

Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Χρήστος Λισγάρας

Η καλύτερη μεταγραφή: Κώστας Παναγιωτούδης

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Στέφανος Γουναρίδης (32), Γιάννης Ιωαννίδης (25), Στέλιος Καζέλης (20).

Αμυντικοί: Σάββας Κοτταρίδης (23), Σπύρος Σαραγιώτης (27), Φεϊζή Χασάνογλου (23), Τάρικ Μπάγκολα (20), Στέλιος Τσουκάνης (32), Χρήστος Λισγάρας (36), Αντώνης Ρηγόπουλος (18), Γιάννης Γιαννούσης (21).

Μέσοι: Νίκος Γουνόπουλος (23), Μίλος Μιλισάβλιεβιτς (30), Γιώργος Γαρύφαλλος (28), Γιώργος Ανθουλάκης (20), Θανάσης Λεωνιδόπουλος (26), Γιώργος Τσιλιγγίρης (21), Κώστας Παναγιωτούδης (28).

Επιθετικοί: Μιχάλης Ζαννάκης (22), Άλμπερτ Σιμόνι (26), Αλέξναδρος Μπρατσιάνη (30), Χρήστος Ταχματζίδης (23), Αποστόλης Σαραντίδης (24), Λούκα Μπουλάτοβιτς (24), Ναντίρ Τσιφτσί (30), Ισμά Μουγκουλούσι (19), Άνχελ Σάντσεθ (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Μακεδονικός άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, αποκτώντας ποδοσφαιριστές με εμπειρία αλλά και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Λισγάρας, Μιλισάβλιεβιτς, Παναγιωτούδης και Σαραντίδης είναι αυτοί που ξεχωρίζουν.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Νίκη Βόλου (06/11 – εντός), Απόλλων Λάρισας (13/11 – εκτός), Θεσπρωτός (20/11 – εντός), Αλμωπός Αριδαίας (27/11 – εκτός), Ηρακλής (04/12 – εντός), Πανσερραϊκός (11/12 – εκτός).

Νίκη Βόλου

Προπονητής: Αλέκος Βοσνιάδης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Νίκη Βόλου φέτος φιλοδοξεί να ανεβεί στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Βόλου είχε θέσει τις βάσεις όλα αυτά τα χρόνια και με τον πολύπειρο Αλέκο Βοσνιάδη στο τιμόνι θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο και την επιστροφή στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κράτησε έναν σημαντικό κορμό από την περσινή σεζόν και ενισχύθηκε με κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσει τους στόχους της.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες της Νίκης Βόλου πανηγυρίζουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου κόντρα στον Ηρακλή INTIME SPORTS

Έδρα: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιώργος Δεληζήσης

Η καλύτερη μεταγραφή: Λούκα Μιλούνοβιτς

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Νίκος Μπουργάνης (25), Βλάντιμιρ Μπάγιτς (34), Στράτος Μυσιρλής (21), Κώστας Αλεξιάδης (20)

Αμυντικοί: Σωκράτης Τόγιας (19), Χρήστος Γρομητσάρης (31), Βαγγέλης Ανδρέου (32), Γιώργος Δεληζήσης (34), Παύλος Λογαράς (20), Στέλιος Δημητρίου (32), Αντώνης Αναστασίου (26), Πάνος Παναγιωτίδης (24), Παύλος Κυριακίδης (31), Σάββας Τοπαλίδης (25).

Μέσοι: Νεσάτ Μέτσε (27), Γιώργος Κριμιτζάς (20), Βασίλης Γαβριηλίδης (30), Λούκα Μιλούνοβιτς (29), Σταύρος Τσουκαλάς (34), Μπρούνο (23), Λουτσιάνο Ολαϊθόλα (21), Γιώργος Μπάλλας (21), Πασχάλης Κάσσος (30).

Επιθετικοί: Όσκαρ Σιάφα (25), Αντόνιο Ροχάνο (31), Ζοζέτε Μιράντα (24), Χρήστος Τζιώρας (34).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Νίκη Βόλου στο μεταγραφικό παζάρι συνδύασε την εμπειρία με τη φρεσκάδα με κάποιες καλές και δοκιμασμένες κινήσεις. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Γαβριηλίδη, Μιλούνοβιτς, Δεληζήση και Μπρούνο, ενώ στην ομάδα επέστρεψε ο Μιράντα και μάλιστα με κανονική μεταγραφή. Ως προς τις αποχωρήσεις έχασε κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές με συμπληρωματικό ρόλο, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Μακεδονικός (06/11 – εκτός), Βέροια (13/11 – εντός), ΑΕΛ (20/11 – εκτός), Απόλλων Πόντου (27/11 – εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (04/12 – εκτός), Διαγόρας (11/12 – εντός).

Πανσερραϊκός

Προπονητής: Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν ο Πανσερραϊκός έσωσε οριακά την κατηγορία, παρότι υπήρχαν φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο. Φέτος τα “λιοντάρια” θεωρούνται ένα από τα φαβορί για την άνοδο στη Super League. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχτισε μια ομάδα με ποιότητα και έχει σαλπάρει για την πρωτιά. Εκτός από την ομάδα όπλο θα είναι και ο κόσμος της που είναι διαρκώς στο πλάι της.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Ο πανηγυρισμός των παικτών του Πανσερραϊκού σε γκολ που σημείωσαν κόντρα στο Αιγάλεω για το Κύπελλο INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (9.500)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Χιτσάμ Κανίς

Η καλύτερη μεταγραφή: Σάββας Μούργος

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μάκης Γιαννίκογλου (29), Παναγιώτης Κάτσικας (23), Αλέξανδρος Τσομπανίδης (18).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Ζέρης (28), Σταύρος Πεταυράκης (30), Αριστοτέλης Καρασαλίδης (31), Κώστας Δημητρίου (23), Τάσος Παπάζογλου (34), Θανάσης Γιανναράκης (23), Παναγιώτης Τσαγκαλίδης (21), Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου (17), Φώτης Παντεκίδης (25), Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (26).

Μέσοι: Άγγελος Οικονόμου (27), Κώστας Θυμιάνης (21), Δημήτρης Ανάκογλου (31), Χιτσάμ Κανίς (25), Σπύρος Νάτσος (24), Αλέξανδρος Μασκανάκης (18), Θωμάς Καράμπερης (20), Σάββας Μούργος (24), Στέφανος Σιόντης (35), Μάριος Σοφιανός (19), Βίκτορ Στίνα (24), Αντριάν Κολομπίνο (29), Άντριους Μασάι (20), Φαμπρίτσιο Κόντσι (24).

Επιθετικοί: Αχμέντ Σαΐντ (29), Γιάννης Μυστακίδης (28), Ανδρέας Κατσαντώνης (30), Θανάσης Λιούμης (20), Γιώργος Παπαβασιλείου (30).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απέκτησε αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως οι Σιόντης, Παπάζογλου, Κολομπίνο και Γιαννίκογλου, περσινούς πρώην πρωταθλητές του Α’ ομίλου με τη Βέροια (Μούργος, Πεταυράκης, Οικονόμου, Μυστακίδης), αλλά και νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Οι συγκεκριμένες μονάδες αν γίνουν μια ομάδα με συνοχή θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Θεσπρωτός (05/11 – εντός), Αλμωπός Αριδαίας (13/11 – εκτός), Ηρακλής (20/11 – εντός), ρεπό, Παναθηναϊκός Β’ (04/12 – εκτός), Μακεδονικός (11/12 – εντός).

Το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η κλήρωση της Super League 2 για τον Α’ ΟΜΙΛΟ | 5 Σεπτεμβρίου 2022 PRINT SCREEN

Β’ Όμιλος

ΑΕΚ Β’

Προπονητής: Σωκράτης Οφρυδόπουλος

Ο στόχος της χρονιάς: Η ΑΕΚ Β’ στην πρώτη της σεζόν τα πήγε εξαιρετικά, καθώς για μεγάλο διάστημα ήταν κοντά στην κορυφή. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έχτισε ξανά την δεύτερη ομάδα της Ένωσης (είχε ένα μικρό διάλειμμα που ανέλαβε την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ), όμως τη φετινή σεζόν το έργο της ΑΕΚ Β’ θα είναι πιο δύσκολο, καθώς αρκετοί βασικοί της περσινής σεζόν αποχώρησαν από την ομάδα.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών της ΑΕΚ Β’ πριν από το φιλική αναμέτρηση με την Κηφισιά INTIME SPORTS

Έδρα: Σεραφείδειο (3.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιχάλης Κοσίδης

Η καλύτερη μεταγραφή: Σπύρος Σκόνδρας

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Παναγιώτης Γκίνης (23), Άγγελος Αγγελόπουλος (19).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Παρράς (24), Μανώλης Αρβανίτης (21), Βεντάτ Ραντόνια (21), Γιάννης Χριστοφιλόπουλος (19), Αϊντί Ντάικο (20), Στέφανος Κάτσικας (20), Σπύρος Χατζηκυριάκος (18), Βασίλης Τρούμπουλος (19), Κώστας Σταμούλης (22).

Μέσοι: Χρήστος Λέλεκας (19), Χρήστος Νούλας (17), Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (23), Κώστας Ρουκουνάκης (21), Γιάννης Πιτιλάκος (18), Λαέρτ Πάπα (19), Γιάννης Γερολέμου (22), Γιάννης Κορομηλάς (20), Γιώργος Μουστακόπουλος (24), Μανώλης Τσιόκρης (19), Νίκος Δημητρίου (20).

Επιθετικοί: Μιχάλης Κοσίδης (20), Αλέξης Γκολφίνος (18), Παναγιώτης Γεωργέας (19), Ευθύμης Χριστόπουλος (22), Αποστόλης Χριστόπουλος (19), Σπύρος Σκόνδρας (21), Μάριος Σπυριδάκης (19), Τζούντα Γκαρσία (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Στο ρόστερ της ΑΕΚ Β’ δεν έγιναν πολλές αλλαγές, ωστόσο αποχώρησαν πολλές βασικές μονάδες της περσινής σεζόν (Γιούσης, Μπάμπης, Κορνέζος, Μιτάι, Λάτσι, Γιαννούτσος, Ιατρούδης). Στη θέση τους ήρθαν παίκτες μικρότερη σε ηλικία με προοπτική να εξελιχθούν σε ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να μπουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας τη νέα σεζόν.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Σμύρνης (05/11 – εκτός), Ηλιούπολη (13/11 – εντός), Αιγαλέω (20/11 – εκτός), ΠΑΟ Ρουφ (27/11 – εντός), Athens Kallithea (04/12 – εκτός), Προοδευτική (11/12 – εντός).

Ολυμπιακός Β’

Προπονητής: Γιάννης Οκκάς

Ο στόχος της χρονιάς: Τη θετική πρώτη σεζόν θέλει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός Β’, ετοιμάζοντας παράλληλα τους ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Στο τιμόνι της δεύτερης ομάδας των ερυθρολεύκων βρίσκεται ο Γιάννης Οκκάς, ο οποίος αντικατέστησε τον Αριέλ Ιμπαγάσα στον πάγκο της ομάδας. Ο Κύπριος τεχνικός έχει δουλέψει στο παρελθόν σε ομάδες υποδομών.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Β’, Γιάννης Οκκάς, στη συνέντευξή του στο SPORT24 SPORT24

Έδρα: Προπονητικό Κέντρο Ρέντη (3.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Αλέξης Καλογερόπουλος

Η καλύτερη μεταγραφή: Ντένις Αλίγιαγκιτς

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Νίκας (23), Παντελής Μιχαήλ (20), Δημήτρης Στουρνάρας (21).

Αμυντικοί: Αλέξης Καλογερόπουλος (18), Απόστολος Αποστολόπουλος (20), Ισίδωρος Κουτσίδης (18), Βαγγέλης Κεραμιδάς (20), Νεμάνια Νίκολιτς (21), Κώστας Χρυσόπουλος (19), Ετιέν Κινκουέ Γιούστε (20).

Μέσοι: Μεσάρι Αλμασάρι (20), Αμπντουλαγέ Νταμπό (21), Παύλος Μαυρουδής (21), Ανδρέας Ντόι (19), Βασίλης Κατσουλίδης (20), Ιάγο Ιμπαγάσα (19), Γιάννης Κωστή (22), Τάσος Σαπουντζής (20), Χρήστος Καρανάτσιος (18), Μοχάμεντ Αλκαχτάνι (20), Γιάννης Καράκουτης (19), Άγγελος Αργυρίου (19).

Επιθετικοί: Αλγκασίμ Μπα (20), Γιώργος Συρμής (19), Χρήστος Λιάτσος (19), Τάσος Τσέλιος (20), Γιώργος Μαρίνος (22), Αλέξανδρος Βοΐλης (22), Ανέστης Βλαχομήτρος (21), Ντιμπί Κεϊτά (19), Ντένις Αλίγιαγκιτς (19).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Ολυμπιακός κράτησε σε έναν μεγάλο βαθμό τον ίδιο κορμό που είχε με πέρυσι, απέκτησε τον Τσέχο επιθετικό Ντένις Αλίγιαγκιτς και ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά. Από την άλλη έχασε κάποιες βασικές μονάδες, όπως οι Ξενιτίδης, Μπαγκαλιάνης και Πινακάς.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Επισκοπή (05/11 – εκτός), Καλαμάτα (13/11 – εντός), Απόλλων Σμύρνης (20/11 – εκτός), Ηλιούπολη (27/11 – εντός), Αιγάλεω (04/12 – εκτός), ΠΑΟ Ρουφ (11/12 – εντός).

Athens Kallithea

Προπονητής: Λεωνίδας Βόκολος

Ο στόχος της χρονιάς: Πέρυσι η Καλλιθέα είχε μια εντυπωσιακή πορεία, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του νοτίου ομίλου, κάτω μόνο από τον Λεβαδειακό. Φέτος αποφασίστηκε από τη διοίκηση να αλλάξει το όνομα (σε Athens – Kallithea) αλλά και το σήμα της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και του Γ.Σ Καλλιθέα. Ωστόσο η διοίκηση δεν αλλάζει στάση και η Athens Kallithea συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά της. Φέτος ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα και ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή, συνεχίζοντας στις ράγες της περσινής άκρως θετικής πορείας.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Ο Αντονί Μουνιέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με την Athens Kallithea για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης “Ελ Πάσο” (6.300)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Αντονί Μουνιέ

Η καλύτερη μεταγραφή: Νίλι Περδόμο

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Θανάσης Πάντος (24), Παναγιώτης Βοσνιάδης (33), Γιώργος Στρέζος (27), Βασίλης Κραβαρίτης (20).

Αμυντικοί: Λεωνίδας Ρώσση (23), Ηλίας Ευαγγέλου (25), Μιχάλης Κύργιας (33), Βασίλης Ρέντζας (30), Χρήστος Κοντοχρήστος (31), Κώστας Κολτσίδας (24).

Μέσοι: Γιώργος Μανθάτης (25), Ορέστης Τσιντώνης (23), Κώστας Μπουλούλης – Τσαπρούνης (29), Νίλι Περδόμο (28), Χάρης Νάτσης (24), Παύλος Λάσκαρης (26), Ομάρ Σαντάνα (31), Στάθης Βασιλούδης (26), Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (26), Νίκος Καινούργιος (24), Θανάσης Κωστανάσιος (23), Κώστας Χατζηδίμπας (23), Ντεμέτριους Νασιμέντο (23).

Επιθετικοί: Φλοσάρντ Μάλτσι (28), Γιώργος Δούμτσης (22), Άντονι Μουνιέ (35), Γιάννης Λουκίνας (31).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ της Καλλιθέας παρέμεινε ομοιογενές σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Λεωνίδας Βόκολος προσέθεσε στη φαρέτρα του τον Γιάννη Λουκίνα και τον Νίλι, δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν ως βασικοί. Αντίθετα μεταξύ άλλων αποχώρησε από το ρόστερ ο Μπραχίμα Κονέ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ρεπό, Προοδευτική (13/11 – εκτός), ΟΦ Ιεράπετρας (20/11 – εντός), Κηφισιά (27/11 – εκτός), ΑΕΚ Β’ (04/12 – εντός), Ηρόδοτος (11/12 – εκτός).

Αιγάλεω

Προπονητής: Θωμάς Γράφας

Ο στόχος της χρονιάς: Το Αιγαλέω θέλει να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα, την άνετη παραμονή και γιατί όχι και κάτι καλύτερο. Ο Θώμας Γράφας επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας και στοχεύει στο να οδηγήσει το “Σίτι” σε μια καλή πορεία στην κατηγορία, δίχως να κινδυνέψει ιδιαίτερα και να πουλήσει ακριβά το τομάρι του σε κάθε αντίπαλο.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες του Αιγάλεω πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν επί του Πανσερραϊκού στο Κύπελλο INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης (8.217)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ελίνι Δημούτσος

Η καλύτερη μεταγραφή: Ανδρέας Βλαχομήτρος

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Χριστοδουλίδης (19), Γιώργος Σικαλιάς (36), Δημήτρης Σκαφίδας (23).

Αμυντικοί: Μιχάλης Παπανικόλας (29), Γιάννης Πεχλιβανόπουλος (28), Μιχάλης Μπούσης (23), Αλέξης Νικολακόπουλος (23), Σπύρος Βλάχος (26), Γιώργος Ντρενογιάννης (21).

Μέσοι: Λουάν Σκεντεράι (25), Γιάννης Σταματάκης (28), Κώστας Τσίτσαρης (29), Αλέξανδρος Πιαστόπουλος (26), Δημήτρης Πολυχρόνης (28), Σπύρος Φουρλάνος (29), Γιάννης Παλτόγλου (18), Ελίνι Δημούτσος (34), Γκερτίν Χοτζάλι (26).

Επιθετικοί: Ανδρέας Βλαχομήτρος (25), Χρήστος Κολλάς (25), Ηλίας Τσιλιγκίρης (35), Θεμιστοκλής Πατρινός (21), Γιάννης Μπαστιάνος (24), Βασίλης Ραυτόπουλος (19).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ είναι αρκετά ανανεωμένο με πολλές προσθαφαιρέσεις. Στο “Σίτι” μεταξύ άλλων θα παίζουν από φέτος οι Κόλλας, Ανδρέας Βλαχομήτρος και Μπαστιάνος. Αντίθετα αποχώρησαν από το Αιγάλεω μεταξύ άλλων ο Αρναρέλλης που πέτυχε αρκετά γκολ πέρυσι και οι Δημητριάδης, Παπουτσογιαννόπουλος και Καθάριος.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΟΦ Ιεράπετρας (06/11 – εντός), Κηφισιά (13/11 – εκτός), ΑΕΚ Β’ (20/11 – εντός), Ηρόδοτος (27/11 – εκτός), Ολυμπιακός Β’ (04/12 – εντός), Παναχαϊκή (11/12 – εκτός).

Απόλλων Σμύρνης

Προπονητής: Γιάννης Τάτσης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Απόλλων Σμύρνης τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί στη Super League και την περσινή σεζόν υποβιβάστηκε στη Super League 2. Φέτος άλλαξε η φιλοσοφία και η νοοτροπία της ομάδας, με τους ιθύνοντες την “Ελαφρά Ταξιαρχία” να ρίχνουν το μπάτζετ και να δημιουργούν μια νέα ομάδα. Ο στόχος του Απόλλωνα είναι η άνοδος στη Super League αν και δεν είναι από τα επικρατέστερα φαβορί.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών του Απόλλωνα Σμύρνης στο φιλικό με τον Πανιώνιο INTIME SPORTS

Έδρα: Δεν έχει γνωστοποιηθεί η έδρα

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Νίκος Κοροβέσης

Η καλύτερη μεταγραφή: Κέβιν Ράιτ

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Κωσταντίνος Κώτσαρης (26), Γκρέγκα Σόρτσαν (26), Βασίλης Κίναλης (23).

Αμυντικοί: Ματίας Οντόνε (24), Κώστας Τσαμούρης (28), Λουίζ Ντομίνγκες (34), Βαγγέλης Θεοχάρης (24), Στάθης Χατζημάρκος (18), Κώστας Τάμπας (28), Μπράιαν Λιούι (33), Δημήτρης Πατάπης (26), Νίκος Κοροβέσης (31), Αλέξανδρος Δούμας (19), Τιμόθεος Τσελεπίδης (26).

Μέσοι: Μπεσάρ Χαλίμι (28), Γιώργος Παπαγεωργίου (25), Ερμάν Ερέρα (29), Ντέιβιντ Γιαννάκη (19), Κέβιν Ράιτ (27), Γκάμπριελ Λούσινγκερ (30), Άντονι Φατιόν (34).

Επιθετικοί: Τάσος Κρητικός (27), Γουίλσον Εσπάνια (25), Νικολάι Σίγκνεβιτς (30), Παναγιώτης Μωραΐτης (25).

Τι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι: Μετά τον υποβιβασμό οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης αποχώρησαν από το ρόστερ και μοιραία υπήρχε η ανάγκη για τη δημιουργία νέας ομάδας από την αρχή. Στην Ελαφρά Ταξιαρχία αποκτήθηκαν ως επί το πλείστον έμπειροι ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Κοροβέση, Λιούι, Ράιτ και Χαλίμι.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΑΕΚ Β’ (05/11 – εντός), Ηρόδοτος (13/11 – εκτός), Ολυμπιακός Β’ (20/11 – εντός), Παναχαϊκή (27/11 – εκτός), Χανιά (04/12 – εντός), Επισκοπή (11/12 – εκτός).

Επισκοπή

Προπονητής: Σάκης Παπαβασιλείου

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν η Επισκοπή κατάφερε και πέτυχε σχετικά άνετα την παραμονή στην κατηγορία. Ο στόχος είναι ο ίδιος και για τη φετινή σεζόν, όμως δεν θα είναι το ίδιο εύκολο για τους Κρητικούς. Ο Νταρίλ Γουίλαρντ δεν στέριωσε στον πάγκο της ομάδας και στη θέση του βρίσκεται τώρα ο Σάκης Παπαβασιλείου, ο οποίος θα καθοδηγήσει τους Κρητικούς στο νέο πρωτάθλημα.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Στιγμιότυπο από τη φιλική αναμέτρηση της Επισκοπής με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ EUROKINISSI SPORTS

Έδρα: ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Βαρδινογιάννης” (1.300)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Μανώλης Καλογεράκης

Η καλύτερη μεταγραφή: Νταβίντ Σαμουρκασόβι

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γιάννης Ψαρράς (24), Βαγγέλης Βάτζιος (22), Μανώλης Καλογεράκης (30).

Αμυντικοί: Κώστας Νταμπίζας, (22), Μάριο Λέκα, (17), Φράνκο Λάμτσε (24), Τζέιμς Αμποφό (19), Βασίλης Πολίτης (21), Σήφης Τσιλεδάκης (18), Αλέξης Κούτσιας (20), Θανάσης Κώτσιος (20).

Μέσοι: Θέμης Κεφαλάς (22), Νταβίντ Σαμουρκασόβι (24), Κέιν Κρίκλοου (22), Γιώργος Παπαδόπουλος (20), Αντριάνο Σκεντεράι (22), Βασίλης Καφετζής (18), Οργκίτο Μέτα (18), Μιχάλης Μπερικάκης (19).

Επιθετικοί: Άλεν Εμπουέλε (27), Αντώνης Σταθόπουλος (24), Άρμεν Χοβχανισιάν (22), Στέλιος Τζωρτζινάκης (19), Χαράλαμπος Αραμπατζής (19), Μάκης Βουκελάτος (24).

Τι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι: Η νέα ομάδα της Επισκοπής θα απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νεαρής ηλικίας ποδοσφαιριστές. Από τους παίκτες που απέκτησε η ομάδα του Ρεθύμνου ξεχωρίζουν οι Σαμουρκασόβι, Λάμτσε, Βουκελάτος και Σκεντεράι, ενώ έφυγαν οι Ανδρικόπουλος, Τσαβός, Πολυχρόνης και Καραγιάννης.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ολυμπιακός Β’ (05/11 – εντός), Παναχαϊκή (13/11 – εκτός), Χανιά (20/11 – εντός), ρεπό, Καλαμάτα (04/12 – εκτός), Απόλλων Σμύρνης (11/12 – εντός).

Ηλιούπολη

Προπονητής: Νίκος Παντέλης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Ηλιούπολη επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες και παρότι μπήκε από… το παράθυρο έχει μια ομάδα αρκετά έτοιμη για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της παραμονής, αρκεί φυσικά να το αποδείξει και στο χορτάρι. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο πιο έμπειρος τεχνικός της κατηγορίας, Νίκος Παντέλης και θα παλέψει με νύχια και με δόντια για μια άνετη παραμονή και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Καρέ από την αναμέτρηση της Ηλιούπολης με την Athens Kallithea για το Κύπελλο INTIME SPORTS

Έδρα: Α’ Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης (2.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Λευτέρης Ματσούκας

Η καλύτερη μεταγραφή: Μιχάλης Μπαστακός

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Κώστας Περιστερίδης (31), Δημήτρης Πολίτης (27), Στράτος Πασαλιμανιώτης (21).

Αμυντικοί: Γιώργος Κρητικός (30), Χουάν Μουριέλ (33), Γιώργος Τσαφταρίδης (32), Ηλίας Πολίμος (27), Βασίλης Πατσατζόγλου (28), Σπύρος Κωστόπουλος, (22), Γκεντιάν Μπουσάι (21), Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος (20), Γιάννης Ανδρέου (55), Κωσταντίνος Ντόι (17).

Μέσοι: Ορέστης Κρέτσι (21), Βασίλης Τριανταφυλλάκος (31), Ιβάν Ντίαζ (29), Τάσος Δημητριάδης (25), Γιάννης Γκοτσούλιας (32), Γιάννης Γεωργιάδης (23), Ζαχαρίας Παπαδημητρίου (18).

Επιθετικοί: Φελίπε Έμπερτ (25), Λευτέρης Ματσούκας (32), Θανάσης Ηλιόπουλος (18), Θωμάς Βασιλείου (28), Μιχάλης Μπαστακός (26), Γιάννης Βάρκας (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ της ομάδας άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό και έγινε καλύτερο, καθώς είναι υψηλότερες οι απαιτήσεις. Στη σύνθεση της Ηλιούπολης βρίσκονται δύο πρώην παίκτες του Ιωνικού, ο Λευτέρης Ματσούκας και ο Γιάννης Γκοτσούλιας, ενώ αποκτήθηκαν και άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές για τα δεδομένα της κατηγορίας. Μπαστακός, Τριανταφυλλάκος, Πολίμος, Βάρκας, είναι ορισμένα εξ αυτών.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Κηφισιά (06/11 – εντός), ΑΕΚ Β’ (13/11 – εκτός), Ηρόδοτος (20/11 – εντός), Ολυμπιακός Β’ (27/11 – εκτός), Παναχαϊκή (04/12 – εντός), Χανιά (11/12 – εκτός).

Ηρόδοτος

Προπονητής: Άλκης Πλουσής

Ο στόχος της χρονιάς: Με αρκετές περιπέτειες ξεκινάει το πρωτάθλημα ο Ηρόδοτος. Η συμμετοχή της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού ήταν εξαιρετικά αμφίβολη, οι παίκτες μάλιστα έκαναν αποχή από τις προπονήσεις, ωστόσο η αλλαγή της διοικητικής ηγεσίας οδήγησε τελικά σε αίσιο τέλος ως προς τη συμμετοχή. Ο Ηρόδοτος δεν συμμετείχε στο Κύπελλο, ενώ μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει δύο προπονητές. Με αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ηρόδοτος θα παλέψει για την παραμονή, αλλά το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Η Super League 2 επέβαλε στον Ηρόδοτο ποινή αφαίρεσης εννέα βαθμών.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Το ρόστερ του Ηροδότου κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού για τη νέα σεζόν INTIME SPORTS

Έδρα: Παγκρήτιο Στάδιο (26.000)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Νίκος Βρεττός

Η καλύτερη μεταγραφή: Αντρέ Βιέιρα

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Λούκα Κρόστα (24), Μανώλης Οικονομάκης (20).

Αμυντικοί: Ορέστης Γρηγορόπουλος (22), Κώστας Κυριακίδης (29), Λευτέρης Ροκάκης (24), Γιώργος Καργιωτάκης (28), Αντώνης Φουάσης (24), Ντριλόν Κριεζίου (23), Γιώργος Μακρυδάκης (22), Γιώργος Σαρρής (33), Παναγιώτης Κλάδος (19), Γιάννης Θεοδωράκης (21).

Μέσοι: Έλιο Ζούνιορ (22), Γιώργος Σουρνάκης (23), Ερόν Μασάδο (22), Γρηγόρης Ζιώγας (24), Μάουρο Μπράβο (23), Χρήστος Ρέτσος (21), Νίκος Χαλκιαδάκης (18), Αλέξανδρος Γιουνγκχάγκεν Πλιάτσικας (20), Αντρέ Βιέιρα (30), Αλμπάν Χίντρι (18), Αντώνης Αλεξάκης (21), Γιάννης Κουτάντος (22).

Επιθετικοί: Λούκας Φαλκάο (23), Ρενάτο Γκίνι (22), Μχάλης Φράγκος (32), Κώστας Γαλεάδης (23), Παναγιώτης Χαϊκάλης (19), Νίκος Βρεττός (27), Μηνάς Χαλκιαδάκης (27).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, λόγω της αποχώρησης πολλών παικτών. Με εξαίρεση τους Γιώργο Σαρρή, Μιχάλη Φράγκο Αντρέ Βιεϊρά, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας. Από την περσινή ομάδα, ξεχωρίζει η παραμονή του Νίκου Βρεττού και του Μηνά Χαλκιαδάκη. Αυτό το μείγμα νέων και παλιών, μεγάλων και μικρών θα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καλαμάτα (06/11 – εκτός), Απόλλων Σμύρνης (13/11 – εντός), Ηλιούπολη (20/11 – εκτός), Αιγάλεω (27/11 – εντός), ΠΑΟ Ρουφ (04/11 – εκτός), Athens Kallithea (11/12 – εντός).

Καλαμάτα

Προπονητής: Νίκος Αναστόπουλος

Ο στόχος της χρονιάς: Οι φιλοδοξίες της Καλαμάτας δεν αλλάζουν τη φετινή σεζόν σε σχέση με την περσινή. Ο Νίκος Αναστόπουλος επέστρεψε στον πάγκο, αντικαθιστώντας τον Σάκη Τσιώλη που έκανε την προετοιμασία και η “Μαύρη Θύελλα” σαλπάρει για την άνοδο στη Super League, έχοντας κάνει κάποιες αρκετά σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Η μη επίτευξη της ανόδου ενδεχομένως να θεωρηθεί και αποτυχία από τους διοικούντες των Μεσσήνιων.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών της Καλαμάτας πριν από το παιχνίδι Κυπέλου με τον Παναιτωλικό INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας (4.496)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ανδρέας Τάτος

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιάννης Πασάς

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γιώργος Λαδάς (23), Ζόνας Μέντες (33), Δημήτρης Ταΐρης (33), Βαγγέλης Καραχάλιος (190.

Αμυντικοί: Μάρκος Μόζερ (24), Ντάνι Λουπάνο (22), Θοδωρής Μπέριος (33), Ράντι Μαβίνγκα (22), Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (27), Ντίνο Γκρόζντανιτς (20), Μαρκ Ασίγκμπα (32).

Μέσοι: Ανδρέας Τάτος (33), Βασίλης Τριανταφυλλάκης (24), Μπράιαν Μπενίτεζ (26), Νίκος Αναστασόπουλος (29), Θανάσης Παπατόλιος (28), Βασίλης Καραγκούνης (28), Ματέους Άλβες (22), Σίντνεϊ (21), Θοδωρής Καρούτης (25).

Επιθετικοί: Ανδρέας Βασιλόγιαννης (31), Αριστείδης Κόκκορης (24), Χρήστος Ρόβας (28), Μάρκο Μαρκόφσκι (36), Αχιλλέας Γκότσης (18), Αλέξανδρος Αρναρέλλης (31), Γιάννης Πασάς (32), Μαλίς Ασαμόα (20), Ούγκο Μπόρζες (24), Ντανιέλ Λούκαστσικ (20).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Καλαμάτα κατάφερε να κάνει κρότο στο μεταγραφικό παζάρι. Ενίσχυσε την αιχμή της με τον περσινό πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Γιάννη Πασά, τον Χρήστο Ρόβα που πέτυχε 22 γκολ, αλλά και τους Αρναρέλλη και Βασιλόγιαννη. Για την άμυνα αποκτήθηκαν επίσης οι έμπειροι, Μπέριος και Ασίγκμπα. Από εκεί και πέρα έχασε τον πρώτο σκόρερ της, Γιάννη Λουκίνα, αλλά και τους Τσελεπίδη, Παυλίδη και Έμπερτ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηροδότος (06/11 – εντός), Ολυμπιακός Β’ (13/11 – εκτός), Παναχαϊκή (20/11 – εντός), Χανιά (27/11 – εκτός), Επισκοπή (04/12 – εντός), ρεπό.

Κηφισιά

Προπονητής: Γιώργος Πετράκης

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή χρονιά η Κηφισιά προκάλεσε κρότο με την πορεία της, ενώ με την εκκίνηση και τις κινήσεις που έκανε στο μεταγραφικό παζάρι δείχνει ότι δεν θα σταματήσει εκεί. Φέτος η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει βλέψεις για ακόμα πιο ψηλά από πέρυσι, ακόμα και για την άνοδο. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Γιώργος Πετράκης και είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Κηφισιάς σε γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο στη Ριζούπολη INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής “Μιχάλης Κρητικόπουλος” (4.851)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ανδρέας Τεττέι

Η καλύτερη μεταγραφή: Κυριάκος Μαζουλουξής

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Αγριμάκης (30), Στράτος Δασκαλάκης (19), Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος (28).

Αμυντικοί: Νίκος Βαφέας (25), Στέλιος Ποζατζίδης (28), Ματέους Μπαρμπόσας (23), Μάκης Παυλάκης (31), Μιχάλης Τόλιος (20), Γιάννης Σωτηράκος (27), Κώστας Παναγιώτου (25), Μανώλης Σμπώκος (19), Βασίλης Σπίνος (21), Ζοζέφ Αντουάν Ναά (20), Κυριάκος Μαζουλουξής (25).

Μέσοι: Νίκος Πέιος (23), Αντώνης Παπασάββας (27), Πάνος Πρίτσας (23), Μαντί Ταλάλ (25), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (21), Δαμιανός Γκίνη (27), Λεωνίδας Ποζατζίδης (21), Γιώργος Δημοσθενιάδης (19).

Επιθετικοί: Μιχάλης Κουιρουκίδης (27), Αντρέας Τεττέι (21), Γιάννης Ιατρούδης (23), Ντιλάν Σέις (26), Μανώλης Καλλέργης (32).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Σε έναν σημαντικό βαθμό έγιναν αλλαγές στο ρόστερ της Κηφισιάς σε σχέση με την περσινή σεζόν. Από τις προσθήκες που προχώρησαν ξεχωρίζουν αυτές των Μαζουλουξή από τη Λαμία, Ταλάλ, Γκίνι, Πέιου και Βαφέα. Έχασε όμως τους Βαζ, Γκότοβο και Θανάση Καραγκούνη.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηλιούπολη (06/11 – εκτός), Αιγάλεω (13/11 – εντός), ΠΑΟ Ρουφ (20/11 – εκτός), Athens Kallithea (27/11 – εντός), Προοδευτική (04/12 – εκτός), ΟΦ Ιεράπετρας (11/12 εντός έδρας).

ΟΦ Ιεράπετρας

Προπονητής: Άγγελος Διγκόζης

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν ο ΟΦ Ιεράπετρας κατάφερε να σώσει την κατηγορία στο νήμα, τερματίζοντας στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο στόχος της φέτος με τον Άγγελο Διγκόζη στο τιμόνι δεν άλλαξε και η ομάδα του Λασιθίου επιθυμεί να το πετύχει φέτος χωρίς μεγάλο “καρδιοχτύπι”. Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ θα είναι πρόβλημα τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Ο πολύπειρος επιθετικός του ΟΦ Ιεράπετρας και πρώην επιθετικός του ΟΦΗ, Πάτρικ Βουό INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Πέτρος Βουζουνεράκης (3.000)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Πάτρικ Βουό

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιάννης Πριόνας

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ούγκο Λούκας Σότο (23), Γιώργος Τζελέπης (23), Δημήτρης Νεόπουλος (21), Ηλίας Κυρίτσης (25).

Αμυντικοί: Χριστόφορος Καραγιάννης (23), Ντέιβιντ Ρούστα (19), Δημήτρης Στάμου (31), Έντισον Κόλα (21), Λάζαρος Κόκας (20), Γιώργος Ζήσης (23), Φαουστίνιο Ντέτλερ (24), Χοσέ Βιβάνκο (24), Γιάννης Πριόνας (24).

Μέσοι: Κωνσταντίνος Ίτσιος (24), Φεντερίκο Ιβάν Μίλερ (23), Νίκολας Τσορνομάζ (27), Χουάν Κατάλντι (24), Ιγνάθι Χιμένεθ (22), Κώστας Μηλιώτης (24), Παρασκευάς Καλλιτσουνάκης (23), Αλφρέδο Καζάου (24), Μαρίος Καραμπέτσος (20), Γιώργος Τσιόφλιας (20), Μιχάλης Παπαδάκης (18), Βαγγέλης Παπαδάκης (23), Βαλεντίν Ματλίς (22), Σέρχιο Γκεζόλι.

Επιθετικοί: Πάτρικ Βουό (35), Λούκας Γκομπερβίγε (22), Μαρτίν Χιμένεθ (34), Νίκολας Αντερέγκεν (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Οι ενισχύσεις του ΟΦ Ιεράπετρας ήταν κυρίως με νεαρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Κατάφερε να κρατήσει τον Νικόλας Αντερέγκεν, επέστρεψε ο Γιάννης Πριόνας, ενώ αποκτήθηκαν και οι Κόλα, Κυρίτσης και Ίτσιος. Αντίθετα έχασε τους Λούκας Νεκούλ και Αλέξις Μεσιδόρο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αιγάλεω (06/11 – εκτός), ΠΑΟ Ρουφ (13/11 – εντός), Athens Kallithea (20/11 – εκτός), Προοδευτική (27/11 – εντός), ρεπό, Κηφισιά (11/12 – εκτός).

ΠΑΟ Ρουφ

Προπονητής: Ισίδωρος Σταυριανός

Στόχος: Ο ΠΑΟ Ρουφ επιστρέφει στη Super League 2/ Β’ Εθνική μετά από 47 χρόνια, έστω και αν το έκανε για να καλύψει κενά που δημιουργήθηκαν και θα ρίξει τις ζαριές του για να μείνει στην κατηγορία. Ο Ισίδωρος Σταυριανός δεν έχει την εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε για να οδηγήσει αυτός την ομάδα στην επιστροφή της στο υψηλό επίπεδο.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες του ΠΑΟ Ρουφ πανηγυρίζουν γκολ που πέτυχαν κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας στην AEL FC Arena EUROKINISSI SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ταύρου Σπύρος Γιαλιαμπίδης (4.000)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιάννης Καραλής

Καλύτερη μεταγραφή: Μπραχίμα Κονέ.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γιώργος Δήμιζας (28), Θοδωρής Κουνάδης (30), Μαρσέλο Μερκούρι (30), Φάμπιο Μύρτα (25).

Αμυντικοί: Άγγελος Τασιουλής (24), Αλέξανδρος Σαντικάι (21), Ανάργυρος Πλατέλλας (27), Ανδρέας Κατσούλης (29), Αντώνης Αλεξανδρόπουλος (21), Γιώργος Κολιός (30), Γιώργος Σμίλτος (30), Θοδωρής Μπέρτζος (25), Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος (28), Μπάμπης Οικονομόπουλος (30), Ντάνιελ Ντανκέου (26), Ντεμίρ Ζαχί (20), Παναγιώτης Νούτσος (23), Παντελής Πανουργιάς (24), Σπύρος Βερνάρδος (23), Στάθης Χατζηλάμπρος (25),

Μέσοι: Αλέξης Κεραμάς (21), Δημήτρης Κουράφαλος (190, Ηρακλής Αλεξίου (31), Ιάσονας Μπότος (20), Κώστας Κουκοβίνης (25), Κώστας Λιακόπουλος (20), Λάμπρος Ζαχάρος (24), Μιχάλης Καλλέργης (26), Σέργιο Πρίφτι (19), Χρήστος Φιλημέγκας (25).

Επιθετικοί: Αλέξανδρος Ζαφειράκης (26), Αντώνης Κυριαζής (25), Γιάννης Καραλής (34), Δημήτρης Τσιαβός (21), Κώστας Νιτσάκης (22), Ματέο Ρούπι (29), Ματθαίος Σαχσανίδης (22), Μπραχίμα Κονέ (Καλλιθέα), Νικηφόρος Κοτσίκος (23), Τζόι Τσαρκάνι (19).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Αρκετές ήταν οι αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟ Ρουφ αυτό το καλοκαίρι. Ως προς τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Μπραχίμα Κονέ, Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος και Αλέξανδρος Ζαφειράκης είναι οι κινήσεις που ξεχωρίζουν.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Προοδευτική (08/11 – εντός), ΟΦ Ιεράπετρας (13/11 – εκτός), Κηφισιά (20/11 – εντός), ΑΕΚ Β’ (27/11 – εκτός), Ηρόδοτος (04/12 – εντός), Ολυμπιακός Β’ (11/12 – εκτός).

Παναχαϊκή

Προπονητής: Σούλης Παπαδόπουλος

Ο στόχος της χρονιάς: Η Παναχαϊκή επέστρεψε στις πρώτες κατηγορίες, τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της στη Γ’ Εθνική αλλά και στο ειδικό πρωτάθλημα του προβιβασμού στη Super League 2. Με την ίδια φόρα συνεχίζει και τη νέα σεζόν με τον Σούλη Παπαδόπουλο στο τιμόνι της ομάδας, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ωστόσο είναι δύσκολο να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Οι παίκτες της Παναχαϊκής πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Βύρωνα Καβάλας για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Έδρα: Στάδιο Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης (11.321)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Νέστορας Μυτίδης

Η καλύτερη μεταγραφή: Παναγιώτης Λινάρδος

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ανδρέας Κολοβούρης (30), Χρήστος Θεοδωράκης (26), Μάριος Μικές (19).

Αμυντικοί: Νίκος Στασινόπουλος (19), Χουάν Λαρέα (29), Ιγνάσιο Λιποράτσε (30), Δημήτριος Τσακμάκης (23), Χάραλαμπος Τοπάλ (22), Ιβάν Σίλβα (28), Κώστας Ρουγκάλας (29), Μανώλης Λιοφάγος (19), Δημήτρης Θεοδωράκης (27).

Μέσοι: Νίκος Κωνσταντακόπουλος (24), Άγγελος Χαντί (33), Πέταρ Καρακλάιτς (22), Γιάννης Μπουρλάκης (29), Παναγιώτης Λινάρδος (31), Νίκολα Καρακλάιτς (27), Αντώνης Τριμμάτης 23), Γιάννης Μακρής (21), Μανώλης Παπαχρονόπουλος (20), Αντώνης Τσιάρας (29), Κάρλιτο (27), Χρήστος Μαραθωνίτης (24).

Επιθετικοί: Φλορέντς Κέρι (32), Βαγγέλης Αλεξόπουλος (27), Ιωακείμ Ζυγκερίδης (23), Νέστορας Μυτίδης (31), Νιλτίνιο (29), Λυμπέρης Στεργίδης (35).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Έχοντας ανεβεί κατηγορία, η Παναχαϊκή προχώρησε και σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Ενισχύθηκε με αρκετούς έμπειρους για τα δεδομένα της κατηγορίας ποδοσφαιριστές, όπως οι Λινάρδος, Ρουγκάλας, Μυτίδης και Λαρρέα, αλλά και μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Χανιά (06/11 – εκτός), Επισκοπή (13/11 – εντός), Καλαμάτα (20/11 – εκτός), Απόλλων Σμύρνης (27/11 – εντός), Ηλιούπολη (04/12 – εκτός), Αιγάλεω (11/12 εντός).

Προοδευτική

Προπονητής: Γιάννης Μάγγος

Ο στόχος της χρονιάς: Η Προοδευτική επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες και ο μόνος στόχος της είναι να παραμείνει εκεί. Μάλιστα φέτος στοχεύει να το κάνει και με ευκολία, με τον Γιάννη Μάγγο να συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, καθώς του πιστώθηκε η καλή πορεία στο ειδικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τον προβιβασμό στη Super League 2.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Μονομαχία των παικτών της Προοδευτικής με τον Πινέδα σε φιλικό στο Σεραφείδιο INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Κερατσινίου – Σχιστό (1.500)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιάννης Ποτουρίδης

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιώργος Νταβιώτης

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Λευτέρης Άστρας (25), Μιχάλης Πράνταλος (19), Ηλίας Καραργύρης (20).

Αμυντικοί: Κώστας Καρρίκι (26), Γκουρζίντερ Σινγκ (25), Αλκιβιάδης Μαρκοπουλιώτης (26), Δημήτρης Παντελίδης (32), Ντανιάν Πάβλας (22), Κώστας Λαζαρίδης (20), Μανώλης Φαζός (27), Γιάννης Ποτουρίδης (30), Βασίλης Αλεξίου (21).

Μέσοι: Μάριος Τζανουλίδης (26), Κώστας Μεγαρίτης (25), Γιώργος Θεοδωρίδης (29), Μπάμπης Παυλίδης (31), Βασίλης Αγγελόπουλος (25), Φώτης Πίκουλας (20), Βαγγέλης Πίσσας (23), Σεντρίκ Αλιμπέ (24), Φίλιπ Γιόβιτς (25), Γιώργος Νταβιώτης (24).

Επιθετικοί: Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (22), Νίκος Γιαννιτσάνης (28), Γιάννης Τσακίρης (21), Παρασκευάς Νομικός (22), Τζόναθαν Φλένσμποργκ (21), Ανάργυρος Μπρέμπος (26), Βασίλης Ευθυμίου (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Με αρκετές ποιοτικές λύσεις ενισχύθηκε η Προοδευτική στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, οι οποίες την ανέβασαν επίπεδο. Αίσθηση προκάλεσε φυσικά η απόκτηση του Γιώργου Νταβιώτη από τον Ατρόμητο, αλλά δεν ήταν η μόνη καλή μεταγραφή που έκανε η ομάδα του Κορυδαλλού.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΠΑΟ Ρουφ (08/11 – εκτός), Athens Kallithea (13/11 – εντός), ρεπό, ΟΦ Ιεράπετρας (27/11 – εκτός), Κηφισιά (04/12 – εντός), ΑΕΚ Β’ (11/12 – εκτός).

Χανιά

Προπονητής: Σπύρος Μπαξεβάνος

Ο στόχος της χρονιάς: Μια αξιόλογη πορεία έχουν τα Χανιά τα τελευταία χρόνια στη Super League 2 και αυτή επιθυμούν να συνεχίσουν και τη φετινή σεζόν. Ο Σπύρος Μπαξεβάνος είναι ο εκλεκτός για να οδηγήσει την ομάδα την τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα χτίστηκε μέσα στον Σεπτέμβριο γεγονός που μπορεί ίσως να την επηρεάσει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)
Στιγμιότυπο από την εκτός έδρας αναμέτρηση των Χανίων με τη Βέροια για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων, Χανιά (3.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιώργος Μάναλης

Η καλύτερη μεταγραφή: Λας Μπανγκουρά

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κατσιμήτρος (25), Βενιζέλος Πενταράκης (22), Χρήστος Δεσποτόπουλος (18).

Αμυντικοί: Ιμεριλιλάι Φραντς (27), Γιώργος Αγιώτης (23), Χρήστος Μπάτζιος (31), Μπράιαν Γκανσιέρ (23), Λουίς Ρότσα (29), Ορέστης Κατσούρρι (24), Άγγελος Ζιούλης (27), Στράτος Χιντζίδης (35), Σεντρίκ Γιαμπερέ (32).

Μέσοι: Νικήτας Νικόλης (20), Κασά Καμαρά (29), Καλούδης Λεμόνης (27), Κλέντι Μυφτάρι (19), Λούκας Γκουέντες (26), Ντέιβιντ Ναζίμ (26), Γιάννης Μπουτσάκης (28), Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης (23), Λάμπρος Πολίτης (26), Λάζαρος Ελευθεριάδης (25).

Επιθετικοί: Στέφανος Μαρτσάκης (32), Μάριος Ζούνης (21), Καρλίτος (29), Λας Μπανγκουρά (30), Άγγελος Κόλα (23), Γιάννης Σκέντζος (19), Γιώργος Μάναλης (27), Αντώνης Καπνίδης (30).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ είναι αρκετά αλλαγμένο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Από τις φετινές μεταγραφικές ενισχύσεις ξεχωρίζουν αυτές του Γιώργου Μάναλη, του Χρήστου Μπάτζιου και των Μπουτσάκη, Μπανγκουρά και Καπνίδη που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Παναχαϊκή (06/11 – εντός), ρεπό, Επισκοπή (20/11 – εκτός), Καλαμάτα (27/11 – εντός), Απόλλων Σμύρνης (04/12 – εκτός), Ηλιούπολη (11/12 = εντός).

Το πρόγραμμα του Β’ ομίλου:

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος (+pics)

 

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Πέτρος

    05/11/2022 at 14:19

    Το θέμα να ήλπιζε κι η 2η κάθε Ομίλου για άνοδο στην Α Εθνική. Έπρεπε να υπήρχαν Play-Off αλά 2014-2015 στη Β, αφού ισχύει το 2+2 αντί του 2,5+2,5. Θα’ταν συναρπαστικότερο Πρωτάθλημα. Με τις ισχύουσες συνθήκες, αν ξεφύγει μια ομάδα στην κορυφή, οι υπόλοιπες τι θα κάνουν? Ή υπάρχουν τόσες ιστορικές ομάδες σε κάθε Όμιλο, γιατί να ανέβει μόνο μία? Από κει και πέρα, εξαιρετικό το Super Αφιέρωμα του Sport24 και μπράβο, Sportstonoto, για την δημοσίευση. Αναλυτικά και πλήρη στοιχεία, όπως και για τις έδρες με τις χωρητικότητές τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2