fbpx
Connect with us

Διεθνή

Champions League: Επιστροφή στη λάμψη με ντερμπάρες σε Μιλάνο και Παρίσι

Champions League: Επιστροφή στη λάμψη με ντερμπάρες σε Μιλάνο και Παρίσι

104 ημέρες αναγκάστηκαν να κάνουν υπομονή οι φανατικοί της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον κόσμο, αλλά από την Τρίτη (14/02) ξεκινά και πάλι η δράση με δύο ντέρμπι. Μίλαν-Τότεναμ, Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου.

Δύο μήνες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που «έστεψε» τον Λιονέλ Μέσι, η ευρωπαϊκή ελίτ βρίσκει ξανά το Champions League μία πολύ αμφίρροπη φάση των «16» και μια σύγκρουση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν. Αυτό το ζευγάρι αποτελεί «επανάληψη» του τελικού της σεζόν 2019-20, με το τρόπαιο να καταλήγει στα… χέρια των Βαυαρών (1-0).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο άφησε το… στίγμα του στα σώματα πολλών παικτών, αφού οι τραυματισμοί έχουν συσσωρευτεί και το ξεκίνημα των Παριζιάνων στο 2023 δεν ήταν καλό (τέσσερις ήττες από την 1η Ιανουαρίου σε όλες τις διοργανώσεις), σε βαθμό που να δημιουργηθεί πίεση στον σύλλογο ιδιοκτησίας Κατάρ, που ονειρεύεται την ευρωπαϊκή κορυφή για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η περίφημη τριπλέτα «MNM» δεν είναι στα καλύτερά της: Ο Μέσι απουσίασε το Σάββατο λόγω τραυματισμού, ο Νεϊμάρ ταλαιπωρήθηκε από τον αστράγαλο από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Κιλιάν Μπαπέ μόλις επέστρεψε από τραυματισμό και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με την Μπάγερν.

Και οι τρεις προπονήθηκαν την Δευτέρα (13/02), αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Παριζιάνων και επιβεβαιώνοντας τη δυσπιστία των Βαυαρών, ιδιαίτερα σχετικά με την περίπτωση του Εμπαπέ, πρώτου σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 7 γκολ μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Όμως, μετά την κλήρωση στις 7 Νοεμβρίου, η Μπάγερν έχει περάσει ένα κάπως… ταραχώδες τρίμηνο, με τραυματισμούς, μια άσχημη «εκκίνηση» στις αρχές του 2023 και μια διαμάχη με τον Μάνουελ Νόιερ.

Από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων (έξι νίκες και 18-2 τα γκολ), η Μπάγερν «έχασε» τέσσερις βασικούς παίκτες. Ο Σάντιο Μανέ τραυματίστηκε στη δεξιά περόνη στις αρχές Νοεμβρίου και απουσίασε από το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σενεγάλη. Θα επιστρέψει στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα.

«Θύμα» περικαρδίτιδας, μετά από Covid-19 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έπεσε ο Μαροκινός Νουσαΐρ Μαζραουί, ο οποίος επανήλθε σταδιακά τις τελευταίες ημέρες. Από την άλλη, ο Μάνουελ Νόιερ και ο Λούκας Ερναντέζ δεν θα εμφανιστούν ξανά αυτή τη σεζόν. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι ενώ έκανε σκι στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ ο Γάλλος διεθνής και «βάση» της άμυνας των Βαυαρών έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατο στο Κατάρ.

Για να αντισταθμίσει αυτές τις απουσίες, η Μπάγερν απέκτησε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τον Ολλανδό αμυντικό, Ντάλεϊ Μπλιντ (σ.σ. ελεύθερος μετά τη λήξη του συμβολαίου του στον Άγιαξ), αλλά κυρίως τον Ελβετό διεθνή τερματοφύλακα Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ) και τον Πορτογάλο αμυντικό Ζοάο Κανσέλο (σ.σ. δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι με οψιόν αγοράς).

Ντέρμπι στο Μιλάνο για αντίδραση

Στο άλλο ματς της ημέρας μεταξύ της Μίλαν και της Τότεναμ, οι δύο ομάδες αναζητούν αντίδραση, μια και οι Ιταλοί προσπαθούν να βρουν αντίδραση μετά από μια σειρά κακών εμφανίσεων, ενώ από την άλλοι, οι Άγγλοι προέρχονται από τη συντριβή 4-1 από τη Λέστερ για την Premier League και θέλουν να δείξουν πως το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μία παρένθεση.

Ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης στην αρχή του μήνα, θα βρεθεί ξανά στο ιδιαίτερα γνώριμό του «Σαν Σίρο», καθώς – εκτός των άλλων – ο νυν προπονητής των Λονδρέζων ήταν στον πάγκο της Ίντερ για δύο σεζόν, από το 2019 έως το 2021. Οι ομάδες του κυριάρχησαν στο ντέρμπι του Μιλάνου, με τους «νερατζούρι» να επικρατούν σε τέσσερις από τις πέντε συναντήσεις τους με τους «ροσονέρι» και να σκοράρουν τουλάχιστον δύο φορές σε όλες αυτές τις νίκες.

Το «κλειδί» γι’ αυτές τις επιτυχίες ήταν ο επιθετικός Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε σε όλους αυτούς τους αγώνες. Το παιχνίδι της Τρίτης (14/02) είναι αγώνας-πρόκληση και για τον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου, ξεπερνώντας τα 266 γκολ του Τζίμι Γκριβς.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της φάσης των 16 του Champions League:

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

Μίλαν-Τότεναμ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Μπριζ-Μπενφίκα
Ντόρτμουντ-Τσέλσι

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι
Ιντερ-Πόρτο

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι.

Το πρόγραμμα της Τρίτης

  • 22:00 Champions League: Μίλαν – Τότεναμ / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22:00 Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν / COSMOTE SPORT 2 HD.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Διεθνή