fbpx
Connect with us

Μπάσκετ

Ολυμπιακός: Νίκη εδώ και τώρα

Ολυμπιακός: Νίκη εδώ και τώρα

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (8/3, 20:00) στην Ποντγκόριτσα με αντίπαλο την Μπουντούτσνοστ, όπου θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στο δεύτερο χειρότερο σερί ηττών της ιστορίας του στην EuroLeague.

Τα περιθώρια λάθους έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό. Με έξι αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague, οι Πειραιώτες δεν σκέφτονται πλέον τετράδες και πλεονεκτήματα έδρας, αλλά το πως θα κερδίσουν 2-3 αγώνες από αυτούς που απομένουν, ώστε να εξασφαλίσουν μαθηματικά την συμμετοχή τους στα playoffs. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και το αποψινό στην Ποντγκόριτσα με την Μπουντούτσνοστ (8/3, 20:00).
Η ομάδα του Γιαμίν Ρέπεσα μπορεί να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ ότι δείχνει το ρεκόρ της (6-18) μετά τις προσθήκες των Νόρις Κόουλ, Γκόγκα Μπιτάτζε, ωστόσο δεν παύει να είναι υποδεέστερη του Ολυμπιακού (12-12) και να μην έχει πια βαθμολογικό κίνητρο. Η νίκη λοιπόν έχει επιτακτικό χαρακτήρα για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι προέρχονται από πέντε ήττες στη σειρά και εάν ηττηθούν απόψε στην Μοράτσα, θα ισοφαρίσουν και το χειρότερό τους σερί στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, το οποίο κρατάει από τη σεζόν 2004/05.

Η Μοράτσα μόνο εύκολη έδρα δεν είναι πάντως. Εκεί μέσα έχουν στραβοπατήσει η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια και η ΤΣΣΚΑ, δηλαδή τέσσερις ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται μεταξύ της 2ης και της 7ης θέσης της κατάταξης. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει ρεκόρ 4-8 εκτός έδρας, μετράει 5 σερί ήττες και δεν έχει κερδίσει αγώνα μακριά από το ΣΕΦ από τις 18 Δεκεμβρίου στην Βαρκελώνη.

* Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται δύο κλεψίματα για να φτάσει τα 247 στην EuroLeague και να φτάσει τον Τζέι Αρ Χόλντεν στην 10η θέση της σχετικής λίστας.

* Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ρίζικ, Περούγκα και Σούκις.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Από εκεί και πέρα, το δεύτερο πιάτο της 25ης αγωνιστικής περιλαμβάνει άλλους τρεις αγώνες, με τον πιο ενδιαφέροντα όλων να διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου η 4η Αναντολού Εφές θα υποδεχτεί την 5η Μπαρτσελόνα. Την φρενήρη πορεία της φιλοδοξεί να συνεχίσει στο μεταξύ η ΤΣΣΚΑ, που φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ στον τελευταίο, χρονικά, αγώνα της βραδιάς, η Μπασκόνια υποδέχεται την Χίμκι.

Δράση απόψε υπάρχει πάντως και σε άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο EuroCup και στην EuroLeague γυναικών, με την διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων και στις τέσσερις προημιτελικές σειρές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

EUROLEAGUE
(25η αγωνιστική)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αρμάνι Μιλάνο (19:00)

Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα (19:30)

Μπουντούτσνοστ – Ολυμπιακός (20:00)

Μπασκόνια – Χίμκι (21:30)

Δείτε εδώ την κατάταξη στην EuroLeague

EUROCUP
(Προημιτελική φάση – Best of 3)

Ουνικάχα Μάλαγα – Αλμπα Βερολίνου (21:45)

Ανδόρα – Βιλερμπάν (21:45)

Ρίτας Βίλνιους – Βαλένθια (19:00)

Λοκομοτίβ Κουμπάν – Ούνικς Καζάν (19:00)

EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
(Προημιτελικοί – Best of 3)

Φενέρμπαχτσε – USK Πράγας (18:30) 0-1 νίκες

ΤΤΤ Ρίγα – Εκατέρινμπουργκ (20:00) 0-1 νίκες

Πολκοβίτσε – Ντιναμό Κουρσκ (21:00) 0-1 νίκες

Μπουρζ – Σόπρον (22:00) 0-1 νίκες

Photo credits: Eurokinissi

sport24.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μπάσκετ