fbpx
Connect with us

Superleague

Οι μπέμπηδες έκαναν τη διαφορά, 3-1 ο Παναθηναϊκός τη Λαμία

Οι μπέμπηδες έκαναν τη διαφορά, 3-1 ο Παναθηναϊκός τη Λαμία

Ο Παναθηναϊκός έκανε το δυο στα δυο, κέρδισε και τη Λαμία με 3-1, εξάλειψε μέσα σε δυο αγωνιστικές το -6, με τους μπέμπηδες του Γιώργου Δώνη να κάνουν όργια καθώς πρωταγωνιστές στη μεγάλη νίκη ήταν οι Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Χατζηγιοβάνης και Στάικος.

Οι μπέμπηδες του Παναθηναϊκού κάνουν όργια και δίνουν τη μια νίκη στο τριφύλλι μετά την άλλη με τους πράσινους να σβήνουν μέσα σε δυο αγωνιστικές το -6 με το οποίο ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι νίκησαν και τη Λαμία με 3-1 με πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση τους Μπουζούκη, Εμμανουηλίδη, Χατζηγιοβάνη, Μαυρομάτη και Στάικο.

Οι διατάξεις των δυο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 3-4-2-1 με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα της άμυνας ήταν οι Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης ενώ στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Στάικος και Ινσούα. Μπροστά τους οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουνιέ.

Οι μπέμπηδες έκαναν τη διαφορά, 3-1 ο Παναθηναϊκός τη Λαμία

Από την άλλη και η Λαμία παρατάχθηκε με 3-5-2 με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Ασίγκμπα, Αναστασιάδης και Αντέτζο ενώ στο κέντρο έπαιξαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Καραγκούνης και Βάντερσον και στην κορυφή της επίθεσης οι Μπαράλες και Επστάιν.

Οι μπέμπηδες έκαναν τη διαφορά, 3-1 ο Παναθηναϊκός τη Λαμία

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε απ’ τον αγώνα στο ΟΑΚΑ

1. ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στη Ξάνθη και ήταν και ο παίκτης που άνοιξε το σκορ και στο ματς με τη Λαμία με σουτ και πάλι έξω από την περιοχή στο 15′. Στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας όμως ο 20χρονος μέσος από την Πρέβεζα έδειξε πως εκτός από σκόρερ είναι και οργανωτής των πράσινων. Η μπάλα την περισσότερη ώρα περνούσε από τα πόδια του με τον Μπουζούκη να μοιράζει το παιχνίδι δεξιά και αριστερά, κυρίως στο πρώτο μέρος αλλά και στις αρχές του δευτέρου όπου είχε ωραίες εμπνεύσεις και μοίρασε κάθετα το παιχνίδι προς του συμπαίκτες του.

2. ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 4-2-3-1

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Λαμία ο Γιώργος Δώνης έκανε δυο αλλαγές. Πέρασε στο ματς τους Γιόχανσον και Καμπετσή και έβγαλε από το παιχνίδι τους Πούγγουρα και Κουλιμπαλί. Ταυτόχρονα γύρισε και το σύστημα στο 4-2-3-1 με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης και Ινσούα. Τα δυο χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Στάικος με την τριάδα μπροστά τους να είναι οι Μουνιέ στα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης αριστερά και ο Μπουζούκης πίσω από το μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Καμπετσής στο ντεμπούτο του με το τριφύλλι. Ο Δώνης μέχρι την αναμέτρηση με τη Λαμία είχε παρουσιάσει μόνο το 3-4-2-1, τουλάχιστον στα παιχνίδια που είχε δώσει. Έδειξε όμως πως έχει στο μυαλό του και το 4-2-3-1.

3. ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ 4-4-2

Ο Γιώργος Δώνης έκανε πολύ γρήγορα και τις τρεις αλλαγές του καθώς στο 57′ έριξε στο ματς τον Εμμανουηλίδη αντί του Μουνιέ ο οποίος δεν έδειξε σε καλή μέρα. Μάλιστα το τριφύλλι για περίπου δεκαπέντε λεπτά και μέχρι να σκοράρει στο 70′ με τη “χρυσή αλλαγή” όπως αποδείχτηκε του 17χρονου ποδοσφαιριστή έδειξε να παίζει με 4-4-2 με τους τέσσερις παίκτες της μεσαίας γραμμής να παίζουν σε κουτί.

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός έδειχνε να παίζει στο κέντρο με τους Κουρμπέλη και Στάικο ως αμυντικά χαφ και τους Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη ως επιθετικά χαφ και τους Καμπετσή, Εμμανουηλίδη ως φορ. Το τριφύλλι είχε τη μπάλα στην κατοχή του σε εκείνο το διάστημα, έκανε φάσεις και τελικά έφτασε στο γκολ.

4. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ

Ο Παναθηναϊκός είχε και ένα αρνητικό στην αναμέτρηση με την Λαμία και αυτό ήταν το γεγονός πως σε ακόμη ένα παιχνίδι δέχθηκε γκολ από τη δεξιά του πλευρά, στη φάση του 36′ με την κεφαλιά του Αντέτζο. Μπορεί τώρα να ήταν σε οργανωμένη άμυνα και όχι όπως στα φιλικά αλλά δεν παύει και πάλι να ήταν ένα γκολ που προήλθε από τα δεξιά. Φυσικά στην φάση δεν φταίει μόνο ο Αχιλλέας Πούγγουρας που πήδηξε στη συγκεκριμένη φάση καθώς ο 23χρονος αμυντικός βρέθηκε να έχει δυο παίκτες στην πλάτη του οπότε δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Είναι γεγονός ότι οι πράσινοι πρέπει να δουλέψουν αρκετά στην άμυνα για να γίνουν ομαδικά καλύτεροι.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Δημήτριος Φίλος (Βοιωτίας)

4ος:  Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (46′ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46′ Γιόχανσον), Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57′ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλος (73′ Βασιλαντωνόπουλος), Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος (73′ Ουσμάν), Καραγκούνης (55′ Μπουλούλης), Έπστάιν, Μπαράλες

Γκολ: 15′ Μπουζούκης, 70′ Εμμανουηλίδης, 88′ Κουρμπέλης/36′ Αντέτζο

Κίτρινες: 56′ Κολοβέτσιος, 72′ Στάικος/52′ Μπλάζιτς, 58′ Βασιλαντωνόπουλος

sport24.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Superleague