Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων στα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής. Σύμφωνα με όσα είπε, το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 στο 90’+1′ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αντικανονικό, καθώς έγινε επιθετικό φάουλ:

Το οφσάιντ στη συνέχεια ελέγχεται με τρισδιάστατη τεχνολογία αφού ο AVAR σημειώνει τα σημεία (το τελευταίο μέρος του σώματος με το οποίο μπορεί να σημειωθεί γκολ) του αμυνόμενου με την μπλε γραμμή και του επιθέμενου με την κόκκινη με την απόφαση ότι το σώμα του αμυνόμενου κάλυπτε αυτό του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαδικασία του οφσάιντ και ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Η ΚΕΔ ωστόσο δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ καθώς ξεκάθαρο βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος και ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου”.

Όσο για την κόκκινη κάρτα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Βιγιαφάνιες  στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συμφώνησε πως ήταν απλά κίτρινη, λέγοντας:

“Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό το μαρκάρισμα δεν πληροί όλα τα κριτήρια για να δοθεί κόκκινη κάρτα. Ο παραβάτης βρίσκει τη μπάλα με το πόδι του η οποία στη συνέχεια εκτρέπεται προς το πόδι του αντιπάλου του.

Το πόδι του αμυνόμενου στη συνέχεια λυγίζει το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα τη στιγμή της σύγκρουσης και το μαρκάρισμα να μην έχει βιαιότητα, συνεπώς να μην διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου”.