fbpx
Connect with us

Βόλεϊ

Α2 Γυναικών: Εκτός από τον Μεσσηνιακό, επίσημο τέλος για ΑΘΛΕ.Σ.Η. και ΓΑΣ Μεσσαράς

Α2 Γυναικών: Εκτός από τον Μεσσηνιακό, επίσημο τέλος για ΑΘΛΕ.Σ.Η. και ΓΑΣ Μεσσαράς

Αποχώρησαν και επίσημα από το νέο πρωτάθλημα του Ά ομίλου της Α2 Γυναικών, ο Μεσσηνιακός από την περιφέρεια της Πελοποννήσου και οι δύο ομάδες από την Κρήτη, η ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου και ο ΓΑΣ Μεσσαράς και πλέον από  την καινούργια χρονιά και τα τρία αυτά Σωματεία, θα αγωνίζονται στις Β΄εθνικές Κατηγορίες των αντίστοιχων Ενώσεων που ανήκουν.

Στις ανακοινώσεις τους και οι τρεις σύλλογοι, επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, οι οποίες δεν τις αφήνουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και τα ταξίδια που απαιτεί το νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, και για αυτό έκαναν χρήση του δικαιώματος επιλογής χαμηλότερης κατηγορίας δεδομένου του ότι η προθεσμία υποβολής του σχετικού αιτήματος προς την ΕΟΠΕ, έληξε χθες (6/7).

Να σημειώσουμε ότι  η μεγαλόνησος εκπροσωπείται προς το παρών από την ΓΕ Ηρακλείου και τον νεοφώτιστο ΝΟΠΕ Ρεθύμνου ενώ η Πελοπόννησος από τον Απόλλωνα Πατρών.

Η ανακοίνωση της ΑΘΛ.Ε.Σ.Η:

«Παρά την απέλπιδα προσπάθεια μας, να διευκρινιστεί το τοπίο που θα αγωνιζόμαστε την επόμενη χρονιά στην Α2 Εθνική γυναικών βόλεϊ (πράγμα που δεν κατέστη δυνατό μέχρι αυτή τη στιγμή) και με δεδομένη τη μέγιστη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο λόγω covid 19, προτιμούμε την απόσυρση από την Α2 εθνική κατηγορία και να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας.

Η απόφασή μας έρχεται αυτή τη στιγμή, θέλοντας ως Δ.Σ ΑΘΛ.Ε.Σ.Η, να κρατήσουμε τη φήμη μας ως υγιούς οικονομικά σωματείου και ενισχύοντας στο χώρο την άποψη πως ότι βήματα και να κάνουμε θα γίνονται βασιζόμενοι στα δικά μας και μόνο παιδιά και στις ντόπιες επιχειρήσεις που μας ενισχύουν.
Ευχαριστούμε όλους που μας στήριξαν οικονομικά για δύο συνεχείς αγωνιστικές σαιζόν και τα καταφέραμε.

Υποσχόμαστε μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να επανέλθουμε στην Α2 εθνική. Το φυτώριο ΑΘΛ.Ε.Σ.Η συνεχίζει ακάθεκτο, όπως πράττει δεκαετίες τώρα.

ΤΟ ΔΣ ΑΘΛ.Ε.Σ.Η»

 Η ανακοίνωση του ΓΑΣ Μεσσαράς

«Ο σύλλογός μας εδώ και χρόνια συμμετέχει στις Εθνικές κατηγορίες (Α2 – PRE LEAGUE) με συνέπεια και σοβαρότητα όντας ανταγωνιστικός εκπροσωπώντας έτσι το βόλλευ της Κρήτης σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό οικονομικά μέσα από το οποίο καλούμασταν να ανταπεξέλθουμε έχοντας πάντα ως δεδομένο το τεράστιο μειονέκτημα της γεωγραφικής μας θέσης το οποίο μας υποχρέωνε να μετακινούμαστε κάθε 2ο σαββατοκύριακο προς την Αθήνα βασικά αλλά και προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η νέα κατάσταση όπως διαμορφώνεται εν μέσω πανδημίας, δεδομένου του ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου οι επιχειρήσεις του τουρισμού είναι οι βασικοί πυλώνες στήριξης οικονομικά των προσπαθειών μας μέσω των χορηγιών τους, καθιστά την συμμετοχή μας στην Α2 αδύνατη, ειδικά μετά την τελευταία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων και της ΕΟΠΕ όπου δεν ξεκαθαρίστηκε με σαφήνεια η κατάρτιση των υποομίλων της Α2 του νότου με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος που θα κληθούμε να αναλάβουμε δεδομένου του ότι δεν γνωρίζουμε που θα κληθούμε να ταξιδέψουμε και να διαμείνουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και εφόσον εως και σήμερα δεν έχουμε σαφή εικόνα των οικονομικών υποχρεώσεων που θα κληθούμε να αναλάβουμε, αποφασίσαμε να λάβουμε την πολύ δύσκολη απόφαση της μη συμμετοχής μας στην Α2 για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 κάνοντας χρήση του δικαιώματος επιλογής χαμηλότερης κατηγορίας δεδομένου του ότι η προθεσμία υποβολής του σχετικού αιτήματος έληξε 6/7/2020. (ΕΠΙΣΥΝΆΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ ΥΠ ΑΡ. 16/4-7-2020)

Όντας στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά, έχοντας πάντα ως αρχές:

α) να υπηρετούμε το άθλημα, να το κάνουμε γνωστό στα νέα παιδιά και να το κάνουμε μέρος της ζωής τους,

β) να θεωρούμε ότι το βόλλευ είναι ένα και δεν έχει να κάνει με το σε ποια κατηγορία αγωνίζεσαι,

γ) να είμαστε συνεπείς σε αθλήτριες, χορηγούς και φιλάθλους,

ευχόμαστε καλή δύναμη με υγεία σε όλους και να μην ξεχνάτε ότι κάποιες φορές για να ανέβεις ψηλά χρειάζεται να κάνεις μερικά βήματα πίσω για να πάρεις φόρα, καλό καλοκαίρι σε όλους,εις το επανιδείν.

Για τον ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντάκης Κων/νος”

volleynews

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Βόλεϊ