fbpx
Connect with us

Μπάσκετ

Αιχμές Γιάννη Κουτραφούρη κατά του Δήμου Μεσσήνης και αναβολές αγώνων

Αιχμές Γιάννη Κουτραφούρη κατά του Δήμου Μεσσήνης και αναβολές αγώνων

Αναστάτωση, από χθες, στις τάξεις του τοπικού μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στη Μεσσηνία. Ο ουσιαστικός λόγος που έχει προκύψει το συγκεκριμένο θέμα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Δήμος Μεσσήνης ζήτησε από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να δώσει την άδεια διεξαγωγής τεσσάρων αναμετρήσεων (ένας για τη Γ’ Εθνική, δύο για το Α1 τοπικό και ένας για το Α2 τοπικό) στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης.

Ο λόγος που τα τέσσερα αυτά παιχνίδια έγινε προσπάθεια από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να αλλάξουν έδρα, ήταν γιατί στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας στην Καλαμάτα το διάστημα 18-25/02/2019, διεξάγεται η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής “ΚΑΛΑΜΑΤΑ-CUP”.

Από την πλευρά του λοιπόν ο Δήμος Μεσσήνης ζήτησε το ποσό των 200 ευρώ για την άδεια φιλοξενίας πέντε αναμετρήσεων από την Ένωση (σύμφωνα με την επιστολή του πρώην Προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Γιάννη Κουτραφούρη προς τη Δήμο Μεσσήνης), κάτι που τελικά η Ένωση δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα την αναβολή συνολικά τεσσάρων αναμετρήσεων.

 

Η επιστολή Κουτραφούρη κατά Δήμου Μεσσήνης…
Άμεσα ο πρώην Πρόεδρος και μέλος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Γιάννης Κουτραφούρης προχώρησε σε επιστολή με την οποία αφήνει αιχμές για την απόφαση αυτή του Δήμου Μεσσήνης να ζητήσει χρήματα προκειμένου να δώσει άδεια διεξαγωγής συγκεκριμένων αναμετρήσεων που είχαν προγραμματιστεί να αλλάξουν έδρα από το κλειστό της Τέντας στην γειτονική Μεσσήνη.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Κουτραφούρη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλαμάτα 21-02-2019

ΠΡΟΣ:

ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

242 00 ΜΕΣΣΗΝΗ

——————————–

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός .

Ο Αθλητισμός είναι κοινωνική προσφορά και δράση.

Ο Αθλητισμός είναι το τελευταίο ανάχωμα στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας σήμερα.

Ο Αθλητισμός είναι χώρος σύνθεσης και όχι αντιπαραθέσεων.

Όλα αυτά στις καλένδες, αφού κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και κάποιοι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί, μένουν κολλημένοι σε μια ανερμάτιστη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης, που ζητά από τα αθλητικά σωματεία, να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο, για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (αν τις κάνει ο Θεός αθλητικές εγκαταστάσεις) και για τα εκτός Μεσσήνης αθλητικά σωματεία, για προπονήσεις ή αγώνες 40,00 € για κάθε χρήση.

Ξεχνώντας λοιπόν, ότι για να απαιτείς χρήματα, πρέπει να προσφέρεις υπηρεσίες (άλλο μεγάλο κοινωνικό θέμα), ο Δήμος Μεσσήνης απαιτεί από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.), να καταβάλει 200,00 €, προκειμένου να μεταφερθούν – διεξαχθούν 5 αγώνες Καλαθοσφαίρισης, από την Καλαμάτα στη Μεσσήνη, αφού στη πόλη της Καλαμάτας διεξάγεται το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής (ΡΑΓ).

Προφανώς απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με τον αθλητικό χώρο και η λέξη Αθλητισμός τους προκαλεί αλλεργία. Δεν είναι ότι ζητούν ανόητα κάποια χρήματα, αδυνατούν να καταλάβουν, ότι η παραχώρηση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Μεσσήνης για τους αγώνες των Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., προφυλάσσει 300 περίπου αθλητές και αθλήτριες, από το να χάσουν πολύτιμες ώρες μαθησιακής ενασχόλησης, αφού θα αναγκαστούν να αγωνιστούν εμβόλιμα καθημερινές.

Για να γίνει όμως κατανοητό, το επίπεδο των ανθρώπων που διοικηθούν το Δήμο Μεσσήνης, καταγράφουμε αναλυτικά, την αγωνιώδη προσπάθεια της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για τον ορισμό των αγώνων που θα έπρεπε να αναβληθούν, λόγω της διεξαγωγής του «KALAMATA CUP 2019».

Μόλις οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του Διεθνούς Κυπέλλου ΡΑΓ, στα Κλειστά Γυμναστήρια της Καλαμάτας, Τρίτη 12/02/2019, ζητήσαμε από τον Αθλητικό Οργανισμό  του Δήμου Καλαμάτας, να μεσολαβήσει ανταποδοτικά στο Δήμο Μεσσήνης, για να διεξαχθούν οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης στη Μεσσήνη και να αποφευχθεί η αναβολή τους και η ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων, αφού αυτοί θα έπρεπε να οριστούν εμβόλιμα καθημερινές.

Δυστυχώς η παρέμβαση του κ. Βασιλόπουλου, Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, όχι μόνο δεν έφερε αποτέλεσμα, αλλά με το υπ΄ αριθμ. 2583/19-02-2019 έγγραφό του ο Δήμος Μεσσήνης, μας πληροφόρησε ότι παραχωρείται το Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης για τους συγκεκριμένους αγώνες, αφού καταβληθεί το ποσό των  40,00 € για κάθε αγώνα από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Προφορικά  δε μας ενημέρωσαν  ότι η απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και δεν μπορεί να ανακληθεί, τα δε χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν από την Ένωση, αφού αυτή έστειλε το έγγραφο με τους αγώνες που έπρεπε να διεξαχθούν στη Μεσσήνη.

Περίπου τέτοιο καιρό πέρυσι, όταν έκλεισε το Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης, ξαφνικά λόγω επικινδυνότητας – επισκευών, οι προγραμματισμένοι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, χωρίς κανένας να ζητήσει οτιδήποτε.

Τι να υποθέσουμε? Ότι όλοι αυτοί που εμπλέκονται στα διοικητικά του Δήμου Μεσσήνης, είναι κακοπροαίρετοι? Είναι άσχετοι με το αντικείμενο? Δεν έχουν Κοινωνικές – Αθλητικές ευαισθησίες, ή πραγματικά ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας «δεν μπορούν να χωρίσουν 2 γαϊδουριών άχυρα»?

Όχι κύριοι, δεν θα σας καταβάλουμε τα χρήματα, εμείς θα αναβάλουμε τους αγώνες και η ταλαιπωρία των ομάδων και των αθλητών  – αθλητριών, ας βαρύνουν τη δική σας συνείδηση.

Αν ψάχνετε για χρήματα, βρείτε τα αλλού, αφού είναι δική σας ηθική και κοινωνική υποχρέωση, η οικονομική ενίσχυση των σωματείων και των ανθρώπων που καθημερινά ανιδιοτελώς μοχθούν για να υπάρχει Αθλητισμός στο Δήμο Μεσσήνης.

 

ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ:

1) Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΛΕΟΝΤΑΣ 2014 (Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ)

2) Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ. (Α1 ΑΝΔΡΩΝ)

3) Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ – Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Α1 ΑΝΔΡΩΝ)

4) Α.Π.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ (Α2 ΑΝΔΡΩΝ)».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ».

 

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για αναβολές των αγώνων…
Από την πλευρά της η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κοινοποίησε επιστολή – ανακοίνωση στα αντίστοιχα σωματεία με τα οποία τους γνωστοποιείται η απόφαση της αναβολής των αγώνων τους για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 103/19-02-2019 εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι, οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α1 Κατηγορίας Ανδρών (18ης αγωνιστικής) και Α2 Κατηγορίας Ανδρών (Α΄ Ομίλου – 12ης αγωνιστικής), που είχαν προγραμματιστεί με παρέμβαση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, να διεξαχθούν στο Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.

Ο Δήμος Μεσσήνης, πέρα από κάθε αθλητική δεοντολογία, απαίτησε οικονομικά ανταλλάγματα για την διεξαγωγή των αγώνων εκεί.

– Οι αγώνες θα ορισθούν με νεότερη απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων.».

 

contraepithesi

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Μπάσκετ