fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Αλλάζει (και) προπονητή, ο Πανηλειακός…

Αλλάζει (και) προπονητή, ο Πανηλειακός…

Σε κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας και “στον …αέρα”, βρίσκεται πλέον ο Πανηλειακός αφού τα στελέχη της διοικητικής κίνησης «Πυρσός», που για δύο χρόνια λειτούργησαν την ομάδα, κατά την έκτακτη Συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (18/6) ανακοίνωσαν τη διάλυση του σχήματος και την αποχώρηση από τα διοικητικά της ομάδας!

Με αιτία το οικονομικό θέμα, αυτό που βέβαια που ταλανίζει ολόκληρο ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, κι αφού αναφέρθηκαν ξανά, όπως ήδη είχαν κάνει και το προηγούμενο διάστημα, στην έλλειψη ευρύτερης στήριξης γύρω από την ομάδα. Με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ελάχιστων εισιτηρίων διαρκείας και της πολύ μικρής προσέλευσης φιλάθλων στο γήπεδο σχεδόν σε όλους τους αγώνες (πλην μόνο δυο – τριών εξαιρέσεων) του περασμένου πρωταθλήματος.

* Μάλιστα η δυστοκία μεγάλωσε αλλά κι έγινε τόσο έντονη, αφού εξαιτίας των παραπάνω, κάποιοι που μετείχαν στην κίνηση “Πυρσός” την τελευταία διετία, το τελευταίο διάστημα ή είχαν ήδη από πριν αποχωρήσει ή εξέφρασαν την πρόθεση να αποχωρήσουν τώρα. Κάτι που αναφέρθηκε κατά τις πληροφορίες μας και στην τελευταία συνεδρίαση που έκαναν μεταξύ τους ως συμβούλιο, πριν τη Συνέλευση της Δευτέρας.

Με άλλα λόγια και σε σχέση με όσους ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια (περίπου 25), έχουν απομείνει σαφώς λιγότεροι (πιθανόν κάτω κι από τους μισούς) πλέον!

Ενώ σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι στάθηκαν και στο γεγονός ότι ακόμα και στο διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Ιουνίου όπου γνωστοποιήθηκε η δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση τους για τα νέα δεδομένα, δεν διαπιστώθηκε κάποια κίνηση στήριξης ή κάποια αλλαγή κατέυθυνσης, πάνω σε αυτόν τον τομέα…

Ο «Πυρσός» λοιπόν, πλέον… δεν υφίσταται και κάτι τέτοιο δημιουργεί νέα, πολύ άσχημα δεδομένα για τη συνέχεια της ιστορικής ομάδας!

Τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα;

Δυο είναι τα βασικά σενάρια:

– Πρώτο σενάριο (και με πιθανότητες, κατά τις εκτιμήσεις μας αλλά και με κάποιες ενδείξεις ως τώρα), ότι μεμονωμένα κάποια στελέχη της μέχρι πρότινος κίνησης «Πυρσός» το προσεχές διάστημα να κάνουν κάποιες επαφές με άτομα και επαγγελματίες της περιοχής.

Στόχος σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι να εξασφαλιστεί ένα μέρος του προϋπολογισμού, και φυσικά με μια δραστική μείωση σε σχέση με πέρυσι, να μπορέσει ο Πανηλειακός να φτιάξει μια ομάδα με ακόμα περισσότερο ντόπιο Ηλείο στοιχείο σε όλες τις θέσεις – τόσο των παικτών αλλά ακόμα και του προπονητήπιθανότατα), και να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Διεκδικώντας κατά κύριο λόγο την παραμονή, με αυτόν τον σχεδιασμό.

Αυτό το σενάριο έχει και την εκδοχή ώστε, μέσα από τις επαφές αυτές να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον κι άλλων ατόμων για συμμετοχή. Ήδη τις τελευταίες μέρες υπάρχουν π.χ., πληροφορίες ότι η ομάδα του “Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή” με Ντέγιαν Μιλοσέσκι, Στάθη Χαραλαμπόπουλο, κι άλλους μαζί σε εκείνο το σχήμα, έχουν μια αρχική πρόθεση να μετάσχουν με κάποιο τρόπο (για τον οποίον πάντως, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες)…

Ακόμα κι αυτά βέβαια για να υλοποιηθούν, θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα όποια απαιτούμενα χρήματα, ώστε να ξεκινήσει η ομάδα κινήσεις, έστω τον επόμενο μήνα.

– Δεύτερο σενάριο (και ίσως λιγότερο πιθανό ως τώρα, κατά τις εκτιμήσεις μας και με κάποιες ενδείξεις ως τώρα, αλλά ακόμα υπαρκτό κι αυτό), ότι να μην ευδοκιμήσει ούτε η παραπάνω σκέψη περί συμμετοχής κάποιων και με μειωμένο μπάτζετ κ.τ.λ., οπότε ο Πανηλειακός θα μείνει ανενεργός και θα διαλυθεί!

Η τοποθέτηση του Δήμαρχου Πύργου

Ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, στην παρουσία του στη Συνέλευση που πήρε το λόγο, τόνισε πως ο Πανηλειακός πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει έστω με 5 από τους απερχόμενους «Πυρσούς» και με τη στήριξη φυσικά και του Δήμου Πύργου, όπου αυτή είναι εφικτή με βάση και τα νομικά ισχύοντα.

Κι ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης από τους Πυρσούς, αυτή που ακούσαμε, αλλά προτείνω ψυχραιμία. Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν. Από τα 25 μέλη των Πυρσών, ας βγουν μπροστά οι 5, έστω ως τοποτηρητές μιας προσπάθειας που πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση όπως πιστεύω, καθένας από τους 25 να μη βοηθήσει τη νέα σεζόν έστω και λιγότερο από ότι την τελευταία διετία. Ο Δήμος θα βοηθήσει όσο μπορεί, όχι λόγω εκλογών την επόμενη χρονιά, αλλά διότι είναι γνωστό σε όλους ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο, τον Πύργο και την ομάδα μας, στην οποία για χρόνια είμαι συνέχεια κοντά, και με φυσική παρουσία σαν άτομο.

Θα είμαι δίπλα της όσο μπορώ, και μάλιστα ως Δήμαρχος θα στείλω έγγραφο στο Υπουργείο και θα ζητήσω τη δυνατότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων από το Δήμο, μέσα από το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την Αυτοδιοίκηση. Αν μάλιστα γίνει κάτι τέτοιο, δεσμεύομαι δημόσια πως η ενίσχυση από το Δήμο θα είναι πολύ σημαντική για τον Πανηλειακό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μην απογοητεύεστε. Είμαστε καλύτερα από άλλες χρονιές, που η ομάδα είχε ξαναβρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση. Θέλουμε απλά 10, 20 ανθρώπους να ξεσηκώσουν και τους υπόλοιπους. Να γίνουν κάποιες επαφές το επόμενο διάτημα, και προσεχώς να εξετάσουμε ξανά τα όποια νέα δεδομένα θα υπάρχουν».

* * * Τέλος, αναμένεται το προσεχές διάστημα να οριστεί και νέα Γενική Συνέλευση, η οποία να είναι η τακτική (αφού η προαναφερόμενη ήταν έκτακτη), ώστε να συζητηθεί κι αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο διάστημα αναφορικά με τα διοικητικά του συλλόγου.

Πάντως, η κατάσταση στον Πανηλειακό είναι σίγουρα πάρα πολύ δύσκολη και κρίσιμη πλέον! Και όσοι αγαπούν το σύλλογο θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, ώστε η ερυθρόλευκη ιστορική ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει!

iliaoikonomia

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική