fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Αλλού τρέχουν για το δίκιο των ομάδων τους, στην Ηλεία … “πέρα βρέχει” – Το παράδειγμα του Αστέρα

Αλλού τρέχουν για το δίκιο των ομάδων τους, στην Ηλεία … “πέρα βρέχει” – Το παράδειγμα του Αστέρα

Σε κατάσταση αναμονής αλλά και διεκδίκησης, παραμένει ο Αστέρας Αμαλιάδας που έχει προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης εκεί (πιθανόν την Τετάρτη 13/6 ή την Πέμπτη 14/6), σε ότι αφορά την εξοντωτική και άδικη ποινή σε πρωτοβάθμια επίπεδο για τη διακοπή του αγώνα με τον Ηρόδοτο.

Αυτό, από κει και πέρα, που οι «βυσσινί» πλέον περιμένουν εκτός από τα θέματα της Έφεσης, είναι και το ενδεχόμενο μέσω πιθανής αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να δημιουργηθεί θέση.
Κι έπειτα, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν ή από αυτές που παρέμειναν από πέρυσι, να μην καταφέρει να κάνει συμμετοχή στη Football League, και τότε ο πρώτος επιλαχών βάσει προκήρυξης είναι ο Αστέρας. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

Ο ρόλος των φορέων και των αρχών τοπικά Είναι πάντως χαρακτηριστικό και πρέπει να τονιστεί, το πως κινούνται για τις ομάδες τους σε άλλες περιοχές! Ραντεβού με τον Γιώργο Βασιλειάδη έκλεισε για την Παρασκευή (15/6) ο Δημήτρης Μπαταγιάννης, διοικητικός επικεφαλής των Τρικάλων.

Στα Τρίκαλα επικρατεί αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να ευνοηθούν σε περίπτωση αναδιάρθρωσης και ο τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, πήρε την πρωτοβουλία και κανόνισε τη συνάντηση, στην οποία θα είναι παρών και ο Δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Οι Τρικαλινοί θεωρούν (και σωστά) ότι σε τέτοια περίπτωση αναδιάρθρωσης θα πρέπει να υποβιβαστούν κανονικά οι Κέρκυρα και Πλατανιάς και να ανέβει και ο 5ος και 6ος από τη Β’ Εθνική (η Δόξα Δράμας είναι η άλλη ομάδα).
Και η αλήθεια είναι πως για να ισχύσει οποιαδήποτε αυξομείωση στις ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία να ξεπερνά αυτό που προβλέπουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου. Που δηλαδή, επιτρέπουν τέτοιου είδους αλλαγές μόνο στην (κάθε) μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο από αυτήν που αποφασίζονται, ήτοι οι οποίες αλλαγές αποφασιστούν τώρα βάσει του ισχύοντος νόμου και των κανονισμών του ποδοσφαίρου θα μπορούν να εφαρμοστούν από την περίοδο 2019 – 2020 και όχι από την περίοδο 2018 – 2019, όπως προβλέπει το σχέδιο Βασιλειάδη.
Αυτό πάντως φαίνεται πως πράγματι μπορεί να ξεπεραστεί με νομοθετική ρύθμιση!
Επίσης όμως βάσει του ΚΑΠ δεν μπορούν να διατηρηθούν στη Super League ομάδες που έχουν υποβιβαστεί. Αν υπάρξουν κενές θέσεις προβλέπεται η πλήρωσή τους από ομάδες της Football League, που τερμάτισαν έως την έκτη θέση. Κι έπειτα οι θέσεις που θα περισσέψουν να καλυφθούν με τους επιλαχόντες από τη Γ’ Εθνική.
Και για έναν ακόμα λόγο, καμία τύχη δεν μπορούν να έχουν τόσο ο Πλατανιάς όσο και η Κέρκυρα, καθώς εδώ και καιρό η βαθμολογία της Super League έχει επικυρωθεί και δεν επιδέχεται καμίας, μα καμίας, αλλαγής!
Η απόφαση είναι αμετάκλητη και σε κανένα «παράθυρο» του ΚΑΠ αλλά και του νομικού πλαισίου ακόμα και του …συντάγματος δεν επιτρέπει να γίνει τέτοιο «έγκλημα» κατά παραγγελία!

Αλλά κυρίως βλέπουμε, και με το παράδειγμα που φέραμε παραπάνω, πως αλλού τρέχουν για το δίκιο των ομάδων τους, όμως στην Ηλεία … “πέρα βρέχει”!!!
– Καλούνται, οι φορείς και οι αρχές, Βουλευτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές, και της Ηλείας και της Αμαλιάδας, να πάρουν θέση για τα γεγονότα αυτά, ο καθένας από τη μεριά του. Και για την έφεση, και για την αναδιάρθρωση! Και πάνω από όλα, γι’ αυτό που η ομάδα του τόπου τους κέρδισε πανάξια και ιστορικά μέσα στα γήπεδα!!!

iliaclick

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική