fbpx
Connect with us

Super league 2

Αμετανόητος… Αϊβάζογλου, “πουλάει” ξανά τη FL: Ποια αναδιάρθρωση;

Αμετανόητος… Αϊβάζογλου, “πουλάει” ξανά τη FL: Ποια αναδιάρθρωση;
O φοβερός, τρομερός, αλλά και... μπαλάτος, Ηλίας Αϊβάζογλου, σε μια ηγετική πόζα!!!

Σε εκπομπή του  TV10 (στα Τρίκαλα) φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Α.Ο Τρίκαλα, ο φοβερός και τρομερός πια… Ηλίας Αϊβάζογλου, που “πουλάει” ξανά – με την έννοια φυσικά ότι την αδειάζει – τις υπόλοιπες ΠΑΕ της Football League…

Ο κ. Αϊβάζογλου μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητες γύρω από την ομάδα του, αλλά και την FL, το ενδεχόμενο να αρχίσουν πάλι τα πρωταθλήματα, τη φημολογούμενη αναδιάρθρωση και φυσικά την επόμενη ημέρα και τι μέλλει γενέσθαι με τον Περικλή Αμανατίδη και τις ανανεώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Αιβάζογλου:

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στο πρωτάθλημα της Football League λόγω της πανδημίας του κορωνοιού:

“Είναι μεγάλη η πληγή που άνοιξε. ‘Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην κοινωνία. Είμαι από τους αισιόδοξους ανθρώπους από αυτούς που πιστεύουν ότι η ίδια η ζωή επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους, μόλις βρει το πρόσφορο έδαφος. Θεωρώ ότι το πρόβλημα και όλη αυτή η ανακατωσούρα που έχει έρθει στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και στην κατηγορία μας, σιγά σιγά με το χρόνο θα επανέλθει σε μία κανονικότητα. Οι συνθήκες θα δείξουν πόσο γρήγορα η πόσο αργά και θα μπούμε σε μία φυσιολογική ροή.

-Για την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης:

“‘Ενα από τα θέματα συζήτησης είναι το αν θα ζητήσουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια αν θα ζητήσουμε να κατέβουμε σε προπονήσεις και δεύτερον σε επίσημα παιχνίδια. Και εάν θα ζητήσουμε αναδιάρθρωση και υπό ποια μορφή. Δεν αισιοδοξώ γύρω από αυτή την τηλεδιάσκεψη, δεν πιστεύω ότι θα βγάλει κάποια είδηση , όμως πρέπει να γίνονται και να ανταλλάσσουμε γνώμες μήπως φτάσουμε σε επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες της FL εάν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

“Ως λίγκα πρέπει να κάνουμε ένα αίτημα προς τη ΓΓΑ που να ζητάμε να βγούμε από την αναστολή και να μας επιτραπεί με κάποιο πρωτόκολλο υγιεινής να κατέβουμε κατ’αρχήν σε προπονήσεις και μετά σε ομαδικές προπονήσεις. Πρωτόκολλο  για να διεξαχθούν παιχνίδια δεν έχει καθοριστεί ούτε από τη SL1, αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι κανόνες για το πως θα μπουν οι ομάδες στο γήπεδο με ασφάλεια από πλευράς υγείας και να διεξαχθούν αγώνες.

-Για το ότι υπολείπονται στη FL μόνο τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την επανέναρξη:

“Εχουν έρθει έτσι τα πράγματα που εμείς είμαστε χωρίς άγχος. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη SL1 και στη SL2 και εφόσον το μοντέλο είναι πετυχημένο κάλλιστα μπορούμε να ακολουθήσουμε καθώς δε μας πιέζει ο χρόνος. Ας πούμε ότι “πειραματόζωο” θα είναι η SL1 και εμείς θα ακολουθήσουμε ή δε θα ακολουθήσουμε”.

-Για τη στάση του ιδίου σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος:

“Εχουμε ομάδα ποδοσφαίρου και πρέπει να παίξουμε, αυτός είναι ο ρόλος μας. ‘Αρα αφού οι συνθήκες το επιτρέπουν δε βλέπω το λόγο γιατί να μην μπούμε στο γήπεδο. Ανεξάρτητα αν εμάς ως Α.Ο Τρίκαλα μας συμφέρει ή όχι. Είναι τελείως αδιάφορο βαθμολογικά το να πάμε και να μπούμε στη διαδικασία σοβαρών εξόδων για να παίξουμε τα τρία παιχνίδια. Από την άλλη το ερώτημα μου είναι ποιος είναι ο σκοπός μας; Να παίξουμε μπάλα, να δει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί μπάλα και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. ‘Αρα  εμείς οι αδιάφοροι λέμε να κατέβουμε στα γήπεδα. Πόσο μάλλον οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν άνοδο και σωτηρία, αυτές πρέπει να θέλουν περισσότερο να κατέβουν στο γήπεδο και να πάρουν κάτι περισσότερο. Η αναδιάρθρωση δεν είναι κάτι δεδομένο για να υποστηρίζουμε όλοι σταματάμε το πρωτάθλημα και πάμε σε αναδιάρθρωση.

-Για τη θέση της ΕΡΤ που ζητάει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα για να δώσει τις δύο τελευταίες δόσεις:

“Η ΕΡΤ είναι κατά τη γνώμη μου, χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, ένα κακώς κείμενο για το δικό μας πρωτάθλημα. Δεν παύει να είναι μία εταιρεία που έχει συνάψει μία σύμβαση με μία ομοσπονδία όπως η δική μας. Πρέπει να πληροι και να τηρεί τους όρους που είναι και οι πληρωμές. Το πρωτάθλημα διεκόπη, αλλά δε λέει πουθενά το συμβόλαιο ότι αν διακοπεί το πρωτάθλημα όχι με υπαιτιότητα των ομάδων σταματούν και οι πληρωμές. Θεωρώ ότι είναι παράλογο αυτό που έκαναν. Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει και από την πλευρά μας εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα.

-Για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης και την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου που στηρίζουν άλλες 10 ομάδες:

“Ο Α.Ο Τρίκαλα είναι αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ξεκάθαρα. Από κει και πέρα, ως πρόεδρος της ομάδας έχω στο συρτάρι μου μία πρόταση αναδιάρθρωσης τέτοιας μορφής ώστε να ικανοποιεί το 99% των ομάδων. Δεν την κατέθεσα ποτέ, γιατί έκρινα ότι δεν ωρίμασε ο χρόνος για να το κάνω και να τη θέσω προς ψήφιση. Αντιθέτως με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου κατατέθηκε μία άλλη πρόταση που κατά την άποψή μου δεν είναι ολοκληρωμένη, όμως είναι μία πρόταση, η οποία δεν έχει λάβει υπόψιν το συμφέρον όλων των ομάδων. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ικανοποιεί τα θέλω όλων των ομάδων είναι καταδικασμένη. Αυτό προσπάθησα να δώσω στις ομάδες της FL και της Γ’ Εθνικής να καταλάβουν. Ας αφήσουμε τον Α.Ο Τρίκαλα στην άκρη. Υπάρχουν ομάδες στη SL2 που έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για να παραμείνουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν μπορεί τα Χανιά ή ο Λεβαδειακός να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με ομάδες που μέχρι χθες ήταν στη Γ’ Εθνική , δηλαδή σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Να έχουμε ομάδες που είναι δύο σκαλιά κάτω και να τις αντιμετωπίζουμε του χρόνου. Πως θα δεχτούν αυτές οι ομάδες το συγκεκριμένο γεγονός ; Οτι εμείς είμαστε επί μία δεκαετία επαγγελματικές ομάδες, έχουμε  ξοδέψει άπειρα λεφτά και γι’αυτό είμαστε εδώ πέρα. Και εσείς ήρθατε σήμερα ως μία καθαρή ΠΑΕ ως μία ΠΑΕ δίχως χρέη και υποχρεώσεις και δίχως αθλητικη ιστορία την περασμένη 5ετία; Πως θα εξισωθούμε. Από τη στιγμή που βρίσκει αντίθετες  τις ομάδες της SL2 δεν έχει καμία τύχη μία τέτοια πρόταση αναδιάρθρωσης. ‘Εγινε πέρυσι η αναδιάρθρωση πέρυσι, την πληρώσαμε, φτάνει.

-Για το ότι ο Α.Ο Τρίκαλα πλήρωσε την περσινή αναδιάρθρωση:

“Πρωτάθλημα που χωρίζει την Ελλάδα είναι περιφερειακό πρωτάθλημα. Φαίνεται και η απειρία των υπόλοιπων ομάδων. Πέρυσι ο Α.Ο Τρίκαλα είπε ότι αδίκως πέσαμε στη FL και υπάρχουν ομαδες που δεν πρέπει να παίζουν στη SL2 και βγήκε και φώναξε ότι πρέπει να γίνει αναταξινόμηση των ομάδων. Εάν έξυπνα και οι υπόλοιπες ομάδες της FL υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα δε θα μας είχαν καν αντιμέτωπους. Δε θα είχαν καν χαραμίσει τη θέση του πρωταθλητή, άρα μία θέση ανόδου  για τη SL2. Και πονηρά να το βλέπανε κέρδος θα είχαν. Δεν το πιάσανε όπως και τώρα δεν καταλαβαίνουν ότι σπαταλούν το χρόνο τους, προσπαθώντας να επιβάλλουν μία αναδιάρθρωση που δεν είναι αποδεκτή από τις μισές ομάδες του επαγγελματικού αθλητισμού. Θέλουν τη στήριξη του Α.Ο Τρίκαλα που έχει άλλη βαρύτητα και στην κατηγορία και στις εκλογές και στο Δ.Σ της λίγκας όπου έχουμε την ψήφο και εκφράζουμε αυτές τις ομάδες, άρα σίγουρα πια ζητάνε εσπευσμένα τη στήριξή μας. Αν τελικά αυτό επιθυμείτε, τους είπα, να το αποδεχτώ, αν και είναι εις βάρος του Α.Ο Τρίκαλα. ‘Ομως από τη στιγμή που οι μισές ομάδες δεν το επιθυμούν δεν έχει καμία τύχη.

-Για την πρότασή του μέρος των εσόδων των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να πηγαίνει στις ΠΑΕ:

“Ευτυχώς υπάρχουν τα καταγεγραμμένα και τα πεπραγμένα. Μέρος της αναδιάρθρωσης ήταν και πηγές εσόδων των επαγγελματικών ομάδων. Μία από αυτές θεωρώ ότι είναι δίκαιο να προέρχεται από επιχειρήσεις που ζουν γύρω από τις δικές μας ομάδες και είναι κερδοφόρες. Δεν ειναι εύκολο να πεις ότι είναι η τηλεόραση, αλλά είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που υπάρχουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχουμε και εμείς, οπότε καλό είναι να συνεισφέρουν τον οβολό τους στη στήριξη του ελληνικού πρωταθλήματος. ‘Αλλωστε όσο υπάρχουμε θα υπάρχουν. ‘Αρα τι πιο δίκαιο από το να έρθει η πολιτεία  και να επιβάλλει ως ένα τέλος λειτουργίας για κάθε στοιχηματική που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα να συνεισφέρει σε κάθε επαγγελματική ομάδα ένα Χ ποσό. Βεβαίως και πήραν την ιδέα μας και τη χρησιμοποίησε ακόμη και η Σούπερλιγκ1 , ακόμη και οι εμπνευστές  των άλλων αναδιαρθρώσεων της FL ή των 8 της Γ’ Εθνικής. Δε χρειάζεται να είμαστε οι “νονοί” της ιδέας, αρκεί η ιδέα να βρει υποστηρικτές και η πολιτεία να το επιβάλλει.

-Για το αν παραμένει και την επόμενη χρονιά:

“Ολα έτσι δείχνουν ότι συνεχίζουμε κανονικά”.

-Για τη νέα κανονικότητα στο ποδόσφαιρο, το πλάνο του για τη νέα χρονιά και αν μπορεί να τεθεί από τώρα κάποιος αντικειμενικός στόχος:

“Νομίζω ότι πέρυσι εγκαίρως και πολύ νωρίς είπαμε ότι στόχος του Α.Ο Τρίκαλα είναι να επανέλθει αμέσως στη SL2. Κάναμε μεγάλες δηλώσεις, αλλά επιβραβευτήκαμε και βγήκαμε αληθινοί. Φέτος δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα των δηλώσεών μας. Γιατί δεν έχουν τελειώσει ακόμη τα πρωταθλήματα, δεν ξέρουμε τους αντιπάλους μας και πάνω απ’όλα δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθούν τα μπάτζετ των ομάδων και είναι δύσκολο να το προβλέψουμε. ‘Οποιος και να πεις πως θα είναι θα πέσει έξω. ‘Αρα λοιπόν έχουμε μπροστά μας το Καλοκαίρι για να θέσουμε στόχους. Μην αγχώνεστε ακόμη Μάης είναι, δεν είναι ώρα να βάλουμε στόχους. ‘Ενας στόχος μόνος υπάρχει: Ο Α.Ο Τρίκαλα, όσο είναι ο Αιβάζογλου στη διοίκηση να παραμένει υγιής οικονομικά και τουλάχιστον να μην ανοίξει τρύπες που θα τις βρουν μελλοντικές διοικήσεις μπροστά τους και δε θα μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. ‘Αρα ένα υγιές μαγαζί, νοικοκυρεμένο που δε θα έχει ανοιχτές υποχρεώσεις αυτός είναι ο στόχος σε όποια κατηγορία και αν βρισκόμαστε. Ο αθλητικός στόχος θα τεθεί μέσα στα Καλοκαίρι.

-Για τον Περικλή Αμανατίδη και ποιο είναι το κλίμα για να ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του:

“Ακόμα δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Σκεφτείτε να μπαίναμε τώρα σε προπονητολογία και να χρειαστεί ο Περικλής Αμανατίδης να κοουτσάρει την ομάδα για τρία ακόμη παιχνίδια. Θα ήταν ένα έγκλημα. Με τι ψυχολογία θα κατέβαινε ένας προπονητής να κοουτσάρει την ομάδα. ‘Εχω δηλώσει όσες φορές ζητήθηκε ο λόγος μου, ότι είμαστε υπερευχαριστημένοι από το έργο του Περικλή Αμανατίδη, τα αποτελέσματα που έχει φέρει και από τον άνθρωπο-προπονητή Περικλή Αμανατίδη. Το ότι προκρίνεται η λύση Αμανατίδης είναι ηλίου φαεινότερον. Οι συνθήκες δεν είναι 100% ντε φάκτο πως θα έρθουν τα πράγματα. Μπορεί ο Περικλής να μη θέλει να ζήσει άλλο στα Τρίκαλα. Μπορεί να του έρθει μία πολύ καλύτερη πρόταση από άλλη ομάδα. Υπάρχουν οι συνθήκες που μπορούν να σπάσουν μία συνεργασία. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα ή ένα ενδεχόμενο που να δείχνει ότι δε θα συνεχίσουμε μαζί του χρόνου

-Για τις ανανεώσεις:

“Μακάρι να μπορέσω να τους κρατήσω όλους, μικρούς και μεγάλους. ‘Ομως η αλήθεια είναι ότι ομάδες από την κατηγορία επενδύουν στα νέα παιδιά, γιατί είναι πηγή εσόδων, αλλά και πηγή κορμού. Ποιος θα περίμενε ότι η περσινή μεταγραφή που λέγεται Γρηγορόπουλος θα είχε ζήτηση από ομάδες SL1. ‘Αρα με πιθανά έσοδα για την ομάδα. Ποιος θα περίμενε ότι ο Πέλκας θα εξελιχτεί σε ένα τόσο ταλαντούχο παιδί. Ποιος το περίμενε ότι ο Παπαγεωργίου θα ήταν βασικός από την αρχη του πρωταθλήματος και η ομάδα θα στηριζόταν επάνω του. Τα νέα παιδιά είναι για την κατηγορία μας εργαλείο απαραίτητο. Είτε γιατί είναι πηγή εσόδων, είτε γιατί σε αυτούς δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να τους δουν άλλες ομάδες, είτε γιατί παθιάζονται και δίνουν το κάτι παραπάνω. ‘Αρα όλα αυτά τα νέα παιδιά παραμένουν στην ομάδα, έτσι και αλλιώς τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει μαζί τους είναι πολυετη και από εκεί και πέρα όσους περισσότερους μπορέσουμε από τον επιτυχημένο κορμό, σε μεγαλύτερος ηλικιακά να κρατήσουμε, όσων οι απολαβές είναι κοντά στα δικά μας ζητούμενα είναι σίγουρο ότι θα ανανεώσουν στην ομάδα. Υπάρχουν και ειδικές συνθήκες που δεν ξεπερνιούνται. ‘Οσοι θέλουν να μείνουν θα μείνουν. ‘Οσοι δε θέλουν δε θα μείνουν.

1 Comment

1 Comment

  1. GLRSA

    26/05/2020 at 21:48

    ΟΚ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΤ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ .”έχω στο συρτάρι μου μία πρόταση αναδιάρθρωσης τέτοιας μορφής ώστε να ικανοποιεί το 99% των ομάδων. Δεν την κατέθεσα ποτέ, γιατί έκρινα ότι δεν ωρίμασε ο χρόνος για να το κάνω και να τη θέσω προς ψήφιση”.ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑΤΑΝ ΠΙΟ ΩΡΙΜΗ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ .ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΟΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ,ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2