fbpx
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Αναδιάρθρωση: Η πιο μεγάλη ώρα ήρθε τώρα!

Αναδιάρθρωση: Η πιο μεγάλη ώρα ήρθε τώρα!

Super League, Super League 2 και ΕΠΟ συνεδριάζουν για τη μορφή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τη νέα σεζόν.

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς στο τέλος της ενδέχεται να γνωρίζουμε πως θα έχει διαμορφωθεί ο χάρτης των επαγγελματικών κατηγοριών. Περίπου 40 μέρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα στη Super League δεν είναι ακόμη σίγουρος ο αριθμός ομάδων που θα συμμετέχουν, καθώς πλανώνται διάφορα σενάρια αναδιαρθρώσεων στον αέρα. Η Super League, η Ένωση Super League 2 και τελευταία η ΕΠΟ θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν τη μορφή των πρωταθλημάτων την προσεχή σεζόν.

Super League για επικύρωση, μπαράζ, θεατές στα γήπεδα

Η αρχή γίνεται με την τηλεδιάσκεψη στη Super League, όπου στις 10 οι ΠΑΕ καλούνται να επικυρώσουν τη βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 και να ζητήσουν από την ΕΠΟ τον ορισμό του μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα, θα επιμείνει στη θέση του ο συνεταιρισμός για πρωτάθλημα 14 ομάδων και τη νέα σεζόν, απορρίπτοντας κάθε πλάνο αναδιάρθρωσης. Τέλος, θα εξεταστεί και το ζήτημα των θεατών στο γήπεδο με την έναρξη της νέας σεζόν, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να περιμένει το επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, αν και τον τελευταίο λόγο έχει η υγειονομική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Super League 2 για αναδιάρθρωση

Τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματίσει για τις 13:00 και η Ένωση Super League 2, προκειμένου να αποφασίσει για τι θα συμβεί με τα δύο πρωταθλήματά της τη νέα σεζόν. Η πρόταση που έχει καταθέσει για SL 18 ομάδων, SL2 16 ομάδων και FL 14 ομάδων δεν βρίσκει ανταπόκριση από τη μεγάλη κατηγορία και την ΕΠΟ, ενώ θα συζητηθούν εναλλακτικά σενάρια, αλλά και το σχέδιο για μια κατηγορία με δύο ομίλους.

ΕΠΟ για τις οριστικές αποφάσεις

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 17:00, με τηλεδιάσκεψη, αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Η Ομοσπονδία έχει τον τελικό λόγο για τις τρεις κατηγορίες και καλείται να ορίσει ή μη το μπαράζ ανόδου, και να δώσει οριστικές απαντήσεις για τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία. Ήδη έχει αποφασίσει να επεκτείνει την τρέχουσα σεζόν έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να διεξαχθεί και το μπαράζ, αλλά και ο τελικός Κυπέλλου.

Για τον τελικό, που έχει οριστεί στις 30/8, ίσως υπάρξει νέα συζήτηση και νέα απόφαση, μετά και από τη διαφωνία της FIFA και της UEFA.

onsports

 

Εν κατακλείδι… 

Τρεις συνεδριάσεις που αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πρόκειται να διεξαχθούν την Δευτέρα, με το θέμα της αναδιάρθρωσης να ξεκαθαρίζει οριστικά.

Αυτό που σε πρώτη φάση ενδιαφέρει, είναι το τι τελικά θ’ αποφασιστεί για το παιχνίδι μπαράζ. Οπως έχουμε γράψει, η διεξαγωγή ή όχι του διπλού αγώνα μεταξύ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης αποτελεί το “κλειδί” των εξελίξεων. Τα Χανιά είναι προφανές ότι με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο δεν θέλουν να γίνει αυτό το παιχνίδι προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα και η πίτα της Σούπερ Λιγκ 1 να μεγαλώσει τη νέα περίοδο.

Ιδού ωστόσο πώς έχουν οι συνεδριάσεις τη Δευτέρα:

• Στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Σούπερ Λιγκ 1.

• Στη 1 το μεσημέρι ακολουθεί το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ 2.

• Και στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η Σούπερ Λιγκ 1 δεν περιλαμβάνει το θέμα της αναδιάρθρωσης ανάμεσα σε όλα όσα πρόκειται να συζητήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση συνεχίζει να την απασχολεί το ποιες θα είναι οι τελικές εξελίξεις. Επίσης, για πρώτη φορά θα συνεδριάσει η Σούπερ Λιγκ 2 για το θέμα αυτό, κάνοντας την εισήγηση της προς την Εκτελεστική Επιτροπή για το πώς θα ήθελε να είναι τα δύο πρωταθλήματα τη νέα περίοδο.

Athlitiko

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Ποδόσφαιρο