fbpx
Ακολουθήστε μας

Super League 2

Άναψε φωτιές η αποκάλυψή μας για το άρθρο 22, παράγραφος 2 του ΚΑΠ: Ελπίζει βάσιμα η Καλαμάτα!

Άναψε φωτιές η αποκάλυψή μας για το άρθρο 22, παράγραφος 2 του ΚΑΠ: Ελπίζει βάσιμα η Καλαμάτα!
Αίσθηση και μόνο θετικές εντυπώσεις Πανελλήνια από την δυναμική στάση της διοίκησης της Μαύρης Θύελλας!

Άνοιξε και εδώ το παιχνίδι το Sportstonoto.gr, προβάλλοντας το επιχείρημα της Μαύρης Θύελλας βάση του άρθρου 22 παράγραφος 2 του ΚΑΠ, με το οποίο πιστεύει και ελπίζει βάσιμα πλέον η μεγάλη Καλαμάτα, για την άνοδό της, όπως και του Αιολικού, στην Football League.  

Ακολούθησαν…μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων σε όλη την χώρα, με βάση πάντα αυτή την ανάλυση και ερμηνεία του περίφημου πια άρθρου 22 παράγραφος 2 του ΚΑΠ.

Πριν λίγο λοιπόν έγραψε και αθλητικό σάιτ  (Β’ και Γ’ Εθνικής)  Mikriliga, τα εξής:

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ αποφασίζει για την ερμηνεία του ΚΑΠ και δίνει λύση για τα δύο κενά εισιτήρια που προέκυψαν στην Football League.

Ζήτημα ερμηνείας στον ΚΑΠ για τα δύο εισιτήρια που έμειναν κενά και αναζητούν κάτοχο, μετά την απόσυρση του Ηρακλή και το Κρόνου Αργυράδων, προκύπτει για να συμπληρωθούν οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Football League.

Τέσσερις ομάδες της Γ’ Εθνικής διεκδικούν δύο θέσεις και για το θέμα έχει ζητηθεί η συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιοι εκ των Καλαμάτας, Νίκη Βόλου, Νέστου Χρυσούπολης και Αιολικού θα προβιβαστούν.

Η επιτροπή της Γ’ Εθνικής δεν πήρε θέση λόγω…. ασάφειας, παρέπεμψε την υπόθεση στο νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας και αναμένεται η ετυμηγορία στην αυγή της εβδομάδας. Κάθε πρόβλεψη θα θεωρηθεί παρακινδυνευμένη ωστόσο εμείς θα σας παραθέσουμε απλώς τα γεγονότα βάσει ΚΑΠ.

Το αρ. 20 παρα 16 του ΚΑΠ αναφέρει:

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του
πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των
διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:
α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις
ομάδες του ομίλου τους
β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του
ομίλου τους.
γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις
ομάδες του ομίλου τους.
δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες
με τις ομάδες του ομίλου τους.
ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων,
(ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων
αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο
όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της
κατάταξης του ομίλου.
στ) Κλήρωση».

Το κομμάτι αυτό αφορά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε σε ομίλους. Σύμφωνα με αυτό Nίκη Βόλου και Νέστος Χρυσούπολης έχουν δικαιώμα ανόδου με 69β. και 65β. αντίστοιχα.

Η αντίδραση της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα που στην περσινή βαθμολογία συγκέντρωσε 63β. επικαλείται ωστόσο αυτό το άρθρο 20 παρ. 2 τονίζοντας πως οι αγώνες κατάταξης αποτελούν ξεχωριστό πρωτάθλημα με δική τους βαθμολογία. Με βάση το άρθρο αυτό μπαίνει στο κόλπο και ο Αιολικός καθώς αυτές οι δύο ομάδες είχαν καλύτερη βαθμολογία στα… μπαράζ. Συγκεκριμένα: Καλαμάτα 3, Αιολικός 1, Νέστος Χρυσούπολης 1, Νίκη Βόλου 0.

Ο ΚΑΠ για τις θέσεις που καλύπτονται

Αρχικα να τονίσουμε ότι υπάρχει ενα αρθρο στον ΚΑΠ για τη δηλωση συμμετοχής το οποίο αναφέρει πως καλύπτονται τα κενά στη Β’ Εθνική από τη Γ’ Εθνική.

«Αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή ομοίως δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, εφόσον αυτή απαιτείται για τον προβιβασμό τους τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό τωνπροβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες».

Η επικύρωση

Σε συνέχεια της αντίδρασης της Καλαμάτας, αν παρατηρήσει κανείς το το άρθρο 20 παρ. 2 τότε θα διαπιστώσει πως αφορά στην επικύρωση της βαθμολογίας και όχι στους προβιβασμους/υποβιβασμούς.

Η διαφορά στην ερμηνεία

Εντός της επιστολής που απέστειλε η επίσημη Καλαμάτα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΠΟ αναφέρεται με βάση το άρθρο 20 παρ. 2 πως «στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, επικύρωση της τελικής βαθμολογίας και στην συνέχεια αυτή που μετράει για την άνοδο των ομάδων στην παραπάνω κατηγορία είναι η βαθμολογία των αγώνων μπαράζ και σ´αυτή έχουμε την εξής κατάταξη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3 βαθμοί

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 1 βαθμός

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 1 βαθμός

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0 βαθμοί».

Στην ουσία της υπόθεσης και σε απλά ελληνικά, τα μπαράζ τα οποία έγιναν την περασμένη σεζόν δεν ήταν σε ομίλους, αλλά διπλοί αγώνες ανόδου. Παράλληλα και σε ό,τι αφορά τις… ερμηνείες Καλαμάτα, Νίκη Βόλου και Νέστος ήταν σε όμιλο με 26 ομάδες, ενώ ο Αιολικός με 22.

8 Σχόλια

8 Comments

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Super League 2