fbpx
Connect with us

Μπάσκετ

Ανταλλαγή… “χαρτούρας” Κουτραφούρη – Δήμου Μεσσήνης!

Ανταλλαγή… “χαρτούρας” Κουτραφούρη – Δήμου Μεσσήνης!

Αναταράξεις στον χώρο του τοπικού Μπάσκετ και την χρήση γηπέδων του Δήμου Μεσσήνης από καλαματιανά Σωματεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έφερε το… Κύπελλο Ρυθμικής στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα!

Το μέλος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (και παλιότερα από τους πιο δραστήριους προέδρους της) Γιάννης Κουτραφούρης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στο Δήμο Μεσσήνης για την επιβολή τέλους χρήσης των γηπέδων Μπάσκετ από Καλαματιανά Σωματεία, όσο στην “Τέντα” θα διεξάγονταν το Κύπελλο Ρυθμικής – κάτι που οδήγησε σε αναβολές αγώνων.

Με την σειρά του ο κ. Χονδρός, υπεύθυνος για την χρήση των Δημοτικών Γηπέδων της Μεσσήνης, αναγκάστηκε να απαντήσει.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το θέμα θα λήξει εκεί, χθες – ίσως και γιατί διανύουμε προεκλογική περίοδο(;) – ο κ. Κουτραφούρης έστειλε νέα επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης, την οποία κοινοποίησε και σε μερίδα του τοπικού Τύπου, βάλλοντας ευθέως κατά του κ. Χονδρού (“Κύριε Αντιδήμαρχε, ο Αθλητισμός προϋποθέτει Παιδεία, η οποία δεν απονέμεται…”), καταλήγοντας: “Τι λέτε υπάρχει μέλλον για τον Αθλητισμό στο Δήμο Μεσσήνης?”.

Όπως ήταν φυσικό, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Χονδρός – αντί να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του – αναγκάστηκε, με τη σειρά του, να ανταπαντήσει στον κ. Κουτραφούρη, ζητώντας παράλληλα από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να λήξει το θέμα.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Χονδρού:

“ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 25/02/2019 ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗ.

Α

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Μεσσήνης που συνεδρίασε την Παρασκευή 15/02/2019, στηρίχθηκε στα κάτωθι έγγραφα α) Αρ. Πρωτ: 88 της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ  προς το Δήμο Μεσσήνης και ζητά να πραγματοποιηθεί ο Αγώνας ΑΠΣ ΑΡΙΣ – ΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ το Σάββατο 16/02/2019 β) Αρ. Πρωτ: 89 της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ  προς το Δήμο Μεσσήνης και ζητά να πραγματοποιηθούν πέντε αγώνες 23 & 24/02/2019. Ξεκάθαρα τα αιτήματα είναι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ προς τον ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ. Μην εμπλέκετε τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας.

Β

Ενημερώνομαι  πολύ σωστά από τους συνεργάτες μου. Βεβαίως και βεβαιώνονται και εισπράττονται τέλη είτε με οίκοθεν είσπραξη, είτε με σύνταξη χρηματικού καταλόγου που βεβαιώνεται ταμειακώς. Αποτελεί έσοδο προϋπολογισμών  του δήμου Μεσσήνης, υπό του Κ.Α 0471.0002, Τέλος χρήσης δημοτικών αθλητικών χώρων, τα έτη 2017,2018,2019.

Γ

Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ουδέποτε μίλησε μαζί μου, πόσο μάλλον την Πέμπτη 21/02/2019, εκείνη την ημέρα μιλήσατε εσείς μαζί μου και με «απειλήσατε» ότι θα προβείτε σε καταγγελία εάν υπάρχει χρέωση. Το θέμα της διεξαγωγής των παιχνιδιών είχε ήδη λυθεί αφού 15/02/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκδώσει απόφαση παραχώρησης και ήταν στην διάθεσή σας το Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης με τις προϋποθέσεις των αποφάσεων περί κανονισμού λειτουργίας και χρεώσεων .

Δ

Γνωρίζω πολύ καλά, και δεν έχω παραπλανηθεί από κανέναν, όπως έχουν καταλάβει και όλοι όσοι μίλησαν μαζί σας αυτές τις ημέρες. Αρχικά στην υπάλληλο Ευη Ντρέ είπατε ότι έχετε μιλήσει με εμένα και έχω δεσμευτεί ότι δεν θα πληρώσετε (ΨΕΥΔΟΣ).  Στη συνέχεια μιλήσατε με τον υπάλληλο Χρήστο Παναγιωτόπουλο, που προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με την γραμματεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για να λάβει το ΑΦΜ της Ένωσης και του είπατε πως δεν θα πληρώσετε. Σε ερώτησή του, ποιος σας είπε ότι δεν θα πληρώσετε αναφέρατε το όνομα της Ντρέ. Επειδή βρίσκονται στο ίδιο γραφείο πήρε τη γραμμή η κα  Ντρέ και σας είπε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην πληρώσετε, βάση νομοθεσίας. Και οι δύο υπάλληλοι διαπίστωσαν και βεβαιώνουν το ψεύδος και όλο αυτό βεβαιώνουν άλλοι δύο υπάλληλοι που βρίσκονται στο ίδιο γραφείο , αφού απόρησαν εάν είστε καλά?

Ε

Για να καταρτίσουμε  Κανονισμό Λειτουργίας και  τέλους χρήσης, διερευνήσαμε  τι συμβαίνει σε άλλους Δήμους  που στην πλειοψηφία τους έχουν λάβει ανάλογες  αποφάσεις και βεβαίως τις εκτελούν. Ανήκουμε λοιπόν στην πλειοψηφία των  Δήμων ανά την Ελλάδα. Θελήσαμε το Κλειστό μας Γυμναστήριο να μην λειτουργεί υπό καθεστώς Αναρχίας, αλλά με τάξη και κανονικότητα. Με την εφαρμογή του κανονισμού « ως δια μαγείας » βρήκαν στέγη σωματεία που το Κ.Γ.ΜΕΣΣΉΝΗΣ ήταν   ΑΒΑΤΟ. Τοποθετήθηκε υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης ,φύλακας, , για τις ώρες των προπονήσεων και αγώνων που διεξάγονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα. Έχουμε διασφαλίσει ώρες λειτουργίας καθημερινά 3:00μμ με 11:00μμ για αθλήματα, μπάκετ, βόλλευ και πάλη. Είναι κοινή παραδοχή η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Δ.Μεσσήνης, και η αγαστή  συνεργασία με τα σωματεία της πόλης μας και όχι μόνο. Είναι απορίας άξιο από πού αντλείτε πληροφορίες. Σίγουρα έχετε παραπλανηθεί.

ΣΤ

Τέλος, το ποιός έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση είναι έκδηλο και εύκολα αντιληπτό καθώς η αλήθεια είναι πικρή όταν έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα.

Υ.Γ. Παρακαλούμε το Δ.Σ της ΕΚΑΚΕΝΟΠ προς αποκατάσταση της αλήθειας και της λήξης του θέματος.

Ο Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Χονδρός”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας 2022
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Μπάσκετ