Η Ιταλία κέρδισε με 3-0 την Τουρκία στο εναρκτήριο παιχνίδι του EURO 2020 παρουσιάζοντας πολύ ωραίο θέαμα στους τηλεθεατές.

Το πρόβλημα ήταν ότι στη χθεσινή μετάδοση δε φαινόταν ούτε ο χρόνος ούτε το σκορ στις τηλεοράσεις. Ως εκ τούτου, αν κάποιος άνοιγε την τηλεόρασή του στη μέση του αγώνα δεν γνώριζε τα 2 βασικότερα στοιχεία του αγώνα.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο συνέβαινε αυτό; Η απάντηση είναι ότι ο ANT1 δεν έχει αγοράσει την υπηρεσία χρόνου και σκορ, η οποία κοστίζει έξτρα χρήματα και δεν συμπεριλαμβάνεται στην αγορά των δικαιωμάτων του τουρνουά.

Ως εκ τούτου, οι παρουσιαστές αναγκάζονταν να αναφέρουν συχνά πυκνά το σκορ και τον εναπομείναντα χρόνο, αλλά αυτό φυσικά δεν έλυσε το πρόβλημα.

Μάλιστα το θέμα απασχόλησε έντονα τους χρήστες των social media, αλλά και το… τηλεφωνικό κέντρο του ΑΝΤ1.

Λέγεται δε πως είναι ένα έμμεσο τρικ για να παραμείνει καθηλωμένος ο τηλεθεατής που απλώς κάνει ζάπινγκ και… σκοντάφτει πάνω στο παιχνίδι, ώστε να περιμένει την ενημέρωση, αντί να την έχει άμεσα και εύκολα για να… αποχωρήσει στη συνέχεια.

Προφανώς όμως δεν είναι λειτουργικό και μάλλον προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε οι Έλληνες τηλεθεατές θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.4

  • Σήμερα πάντως ο ΑΝΤ1 έβαλε κανονικά σκορ και χρονόμετρο. Προφανώς.. πλήρωσαν!