fbpx
Connect with us

Άρθρα

Απόλλων Καλαμάτας: Η Μαύρη Αρκούδα βρυχάται (photos)

Απόλλων Καλαμάτας: Η Μαύρη Αρκούδα βρυχάται (photos)
Η πρώτη μεγάλη και λαοφιλή ομάδα που ανέδειξε η πόλη της Καλαμάτας, ο θρυλικός Απόλων. Η φωτογραφία μας είναι από το 1930!

Είναι η ιστορικότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Μεσσηνίας: Ιδρύθηκε το 1927 και έχει τις περισσότερες συμμετοχές στις Εθνικές κατηγορίες (φωτό επάνω του 1930).

Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησε να κάνει το μεγάλο άλμα από την Βήτα Εθνική στην Άλφα, όμως, κάτι συνέβαινε και ποτέ το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα.

Τι να πρωτοθυμηθεί όποιος παρακολουθούσε από κοντά τις δραστηριότητες του Συλλόγου, είτε από τη θέση του αθλητή και του παράγοντα είτε του φιλάθλου.

Για πιτσιρικάδες, ιδίως για τους εκτός Καλαμάτας, η αγωνιστική Κυριακή του Απόλλωνα ήταν πραγματική ιεροτελεστία, που κρατούσε σχεδόν ολόκληρη τη μέρα!

Ξεκινάγαμε με το τρένο της γραμμής Μεσσήνη – Καλαμάτα, με ανταπόκριση στο Ασπρόχωμα

και φτάναμε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα κατά τις έντεκα το πρωί!

Νηστικοί, με κανένα κουλούρι τη βγάζαμε, τριγυρίζαμε δεξιά και αριστερά στους δρόμους, μέχρι και το λιμάνι, για να περάσει η ώρα και να πάμε στο γήπεδο.

Η φτώχεια ήταν η μάστιγα της εποχής, ιδιαίτερα για τα νεαρά άτομα της επαρχίας.

Θυμάμαι κάποιες φορές τα χρήματα δεν έφταναν για το εισιτήριο όρθιων στην ανατολική πλευρά του γηπέδου με τα δένδρα. Το εισιτήριο του τρένου ήταν μετ επιστροφής και κάποια ψιλά περίσσευαν για κουλούρι ή σάντουιτς.

Η αναζήτηση εισόδου στο γήπεδο ξεκίναγε και δύο ώρες πριν την έναρξη.

Κάποιος θα σε έπαιρνε μαζί του με το πρόσχημα ότι ήσουν γιός του και αν ο έλεγχος ήταν ελαστικός πέρναγες. Πράγμα πολύ δύσκολο. Σε διαφορετική περίπτωση αναζητούσες λύση στο καβάλημα της μάντρας με τα συρματοπλέγματα και με τους φύλακες να σε περιμένουν με τη βέργα από ελιά στo χέρι!

Απόλλων Καλαμάτας: Η Μαύρη Αρκούδα βρυχάται (photos)

Ώσπου ένα πρωινό, ήλθε η χούντα του Παπαδόπουλου με το πρωτοπαλίκαρο στα αθλητικά και όχι μόνο Ασλανίδη να κάνει την περιβόητη συνένωση(!!!), δημιουργώντας την Καλαμάτα!!!

Πήρε τα χρώματα της μεγαλύτερης και ιστορικότερης ομάδας της πόλης, χωρίς όμως το μαύρο τριφύλι, αλλά με το χουντικό εθνόσημο(!), την πουλάδα με τον στρατιώτη!

Στη μεταπολίτευση, τα ιστορικά στελέχη του Απόλλωνα επανασύστησαν την ομάδα.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική και για δεκαετίες τώρα βολοδέρνει στο τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας.

Και να λοιπόν που ένα πρωινό η Μαύρη Αρκούδα όχι μόνο ξύπνησε από τη νάρκη της, αλλά άρχισε και να βρυχάται στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, θυμωμένη για το κακό που της έκαναν οι ακατανόμαστοι Εθνοπατέρες!!!!!

Οι κραυγές συγκίνησαν και κινητοποίησαν συνάμα τους ανθρώπους του λαοφιλούς συλλόγου, με αποτέλεσμα την περσινή σεζόν να μπουν οι αγωνιστικές βάσεις.

Ξεκίνησε η συνεργασία με τον Αίαντα Καλαμάτας των αδελφών Σακελαρόπουλου στους οποίους ανατέθηκε ο τεχνικός σχεδιασμός της ομάδας (φωτό επάνω ο νέος Απόλλων).

Τα αποτελέσματα ήταν περισσότερο από εντυπωσιακά. Ο Απόλλων ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Τάκης και οι συνεργάτες του (φωτό κάτω) αναμόρφωσαν προπονητικά και αγωνιστικά την ομάδα, παίζοντας το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία, ακόμα και από τον πρωταθλητή Μεσσηνίας Πάμισο!

Ένα θέμα της Μεγάλης ομάδας που οικοδομείται είναι το γηπεδικό. Το ιδιόκτητο γήπεδο του Ασπροχώματος έχει πάρει τον δρόμο του και  σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Νίκα, θα είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες, προκειμένου να φιλοξενήσει επίσημα παιχνίδια του Απόλλωνα.

Απόλλων Καλαμάτας: Η Μαύρη Αρκούδα βρυχάται (photos)

Θα είναι ένα οργανωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου με τσιμεντένια κερκίδα (φωτό κάτω) και αποδυτήρια.

Το γήπεδο, λόγω θέσης, είναι προσβάσιμο από την Καλαμάτα και από ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Αυτό που απομένει λοιπόν να δούμε είναι αν θα μονιάσουν και θα ενωθούν οι παράγοντες παλιοί και νέοι, συγκινημένοι από το μεγαλείο του Συλλόγου.

Δεν περισσεύει κανείς!

Όλοι μα όλοι είναι χρήσιμοι σε όποιο πόστο και αν χρησιμοποιηθούν.

Δεν επιτρέπεται να εξακολουθούν να κυριαρχούν η παραγοντική διχόνοια, οι κόντρες, τα καπρίτσια, οι εγωισμοί, η μικροπρέπεια και η «μικροπολιτική».

Απόλλων Καλαμάτας: Η Μαύρη Αρκούδα βρυχάται (photos)

Οι δυνάμεις του Συλλόγου πρέπει να ενωθούν και να σηκώσουν τον πήχη ψηλά(!), τόσο ψηλά, μέχρι τη «Σούπερ Λίγγα»!!!

Όσα δεν κατάφεραν οι άνθρωποί του πριν και μετά τη μεταπολίτευση, είναι καιρός να γίνουν ΤΩΡΑ(!!!!!). Οι συνθήκες ωρίμασαν και είναι επιθυμία της φίλαθλης Μεσσηνίας. 

Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί για το Μεγάλο ξεκίνημα και την «Σούπερ Λίγγα»!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Άρθρα