fbpx
Connect with us

Μεσσηνία

Αστέρας Βαλύρας: Στο δήμαρχο Μεσσήνης για το γηπεδικό οι «κιτρινόμαυροι» της Βαλύρας!

Αστέρας Βαλύρας: Στο δήμαρχο Μεσσήνης για το γηπεδικό οι «κιτρινόμαυροι» της Βαλύρας!

Συνάντηση με τον Δήμαρχο  Μεσσήνης  (ΦΩΤΟ) 0 κ. Γιώργο Αθανασόπουλο,  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού Μπάμπη  Μακρή & τον Ιθωμίτη σύμβουλο Δημήτρη Αθανασακόπουλο,  είχε το νέο Δ.Σ του Αστέρα  με τον πρόεδρο Χρήστο Καίσαρη, & τους διοικητικούς παράγοντες γεωπόνο Νίκο Τ. Καρύδη, φαρμακοποιό Ανδρέα Γ. Δουλάμη,  βετεράνο άσο  «μάγο» Τάκη Φ. Οικονόμου & Βασίλη Νικ. Μανιάτη) αντιπροσωπεία (σ.σ. λόγω των περιοριστικών μέτρων περί συναθροίσεων του Covid-19)  για το γηπεδικό πρόβλημα που ταλανίζει την ομάδα μας!

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις της Βαλύρας, την συντήρησή τους και τις δυνατότητες αναβάθμισής τους.

Συγκεκριμένα , μετά από καταγραφή, παρέδωσε στον Δήμαρχο και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  λίστα με τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Από την πλευρά του ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα στηρίξει την όλη προσπάθεια του Αστέρα Βαλύρας έμπρακτα άμεσα, ώστε σιγά-σιγά να αρχίσουν να σβήνουν προβλήματα που έχουν καταγραφεί στην check list που παρέδωσε το Δ.Σ

Σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια , χρειαζόμαστε την βοήθεια αλλά και την συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης , από την πλευρά μας σαν Δ.Σ του Αστέρας Βαλύρας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αναπτυχθούν και να επιδιορθωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του χωριού μας , ώστε να γίνει κέντρο άθλησης και εκδηλώσεων της περιοχής της Ιθώμης.

Το έγγραφο που παραδόθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Μεσσήνης:

“Α.Π.Σ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ     (Αρ.Μτρώου ΕΠΟ 1446)

Προς Δήμο Μεσσήνης ΑΙΤΗΜΑ:ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ-ΜΠΑΣΚΕΤ (Περιοχή κάμπου)

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού μας συλλόγου ΑΠΣ Αστέρα Βαλύρας (Αρ.Μητρώου ΕΠΟ 1446) στην τελευταία συνεδρίαση (σ.σ συνήλθε στις 09 Αυγούστου 2020 στα γραφεία του ) ασχολήθηκε διεξοδικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τοπικής κοινότητας Βαλύρας, όπου αποτελούν και την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία τις τελευταίες δεκαετίες μετέχει ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ Μεσσηνίας και για μια περίοδο στη Δ΄ Εθνική (σημερινή Γ΄)

“Αγαπητοί μας Φίλοι/ες – Συνεργάτες και Συνδημότες με το σημερινό μας σημείωμα, χωρίς αντιπολιτευτικούς τόνους θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα προβλήματα του Δημοτικού μας Γηπέδου Βαλύρας, παρά τις κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Μεσσήνης και της Διοίκησης της ομάδας μας να το διατηρούν ανθρώπινο και λειτουργικό.  Ήδη ο κ. Σταύρος Μακρής σας προώθησε μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφίες των εγκαταστάσεων του γηπέδου με την τωρινή τους κατάσταση και μια καταγραφεί των προβλημάτων που εμποδίζουν το αθλητικό χώρο όπως φιλοξενήσει αθλητές για προπόνηση , πόσο μάλλον και διεξαγωγή αγώνων .  Πιστεύουμε, με την δική σας έγκαιρη παρέμβαση και σε συνεργασία μαζί μας ( ήδη έχει ξεκινήσει από πλευράς μας αποψίλωση του περιβάλλοντα χώρου αλλά και ανανέωσης του τωρινού φυσικού χλοοτάπητα) να αλλάξουμε κάποια βασικά πράγματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Σας παραθέτουμε τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, προσπαθώντας να τα ιεραρχήσουμε βάση αναγκαιότητας :

1.Εκκρεμεί η Τεχνική Μελέτη – Δάπεδο Τσιμεντένιο-για την τοποθέτηση Λυόμενης Μεταλλικής Κερκίδας στο Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας/Δήμου Μεσσήνης (σ.σ έχει χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου η κατασκευή λυόμενης κερκίδας με σιδηροκατασκευή, ώστε να εξυπηρετεί 400 καθήμενους φιλάθλους στην νότια πλευρά του Δημοτικού γηπέδου Βαλύρας (σ.σ. πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ερώτημα που τέθηκε στη περιφέρεια, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει ειλλημένη απόφαση για μείωση της χωρητικότητας θέσεων  της κερκίδας που μας είχε εγκριθεί από 400 θέσεις σε 150, θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο απλά αποτελεί ένα άρθρο παραπληροφόρησης και ότι δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα )

2.Επισκευή W.C τουαλετών,  δεν λειτουργεί τίποτα έχουν βανδαλιστεί απο τα παραβατικά στοιχεία της περιοχής καιι είναι σε άθλια κατάσταση , κάτι στο οποίο οι διαιτητές των αγώνων το κάνουν συνέχεια παρατήρηση σε κάθε Φύλλο Αγώνα , υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γραφεί επίσημα στο Φύλλο Αγώνος και να έχουμε τιμωρία και δυσφήμιση της ομάδος μας, αλλά και του Δήμου Μεσσήνης κατ’ επέκταση…

3.Ήδη ο Δήμος Μεσσήνης έχει τοποθετήσει δυο κολώνες φωτισμού και απαιτούνται άλλοι  δύο προβολείς ώστε να ενισχυθεί ο φωτισμός και οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας & της Ακαδημίας να διεξάγονται βραδινές ώρες, ένεκα και των αγροτικών υποχρεώσεων που έχουν οι αθλούμενοι

4.Καθαρισμός από καλάμια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου

5. Επισκευή σωλήνα ύδρευσης στην είσοδο του γηπέδου ( έχει κοπεί και  τρέχει το νερό ασταμάτητα )

6.Συντήρηση των τεσσάρων εισόδων της περίφραξης με μια πόρτα να   λείπει.

7. Επισκευή της υφιστάμενης κεραμοσκεπής των αποδυτηρίων

8. Επισκευή διαρροής νερών στα ντούς και επισκευή αποχέτευσης ( έχουν λιμνάσει τα νερά και είναι εστία μολύνσεων )

9. Επισκευή παραθύρων αποδυτηρίων είναι σπασμένα          10. Αντικατάσταση κλειδαριών στις πόρτες των αποδυτηρίων ( είναι       κλειδωμένα με σπασμένα κλειδιά μέσα και δεν μπορούμε να εισέλθουμε)

11. Καθαρισμός- απολύμανση αποδυτηρίων και περιμετρικού   χώρου αυτών.

12. Για πρόσβαση στο γήπεδο, πρέπει να γίνει διάνοιξη δρόμου για αποφυγή του δρομολογίου που περνάει μέσα από τους αθίγγανους.

13. Επισκευή Φωτισμού στα αποδυτήρια .

14. Στον περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού γηπέδου Βαλύρας έχουν τοποθετηθεί παλιότερα δυο μπασκέτες και χρειάζεται να γίνει μια τεχνική μελέτη για την περίφραξη του γηπέδου μπάσκετ καθώς και τσιμεντόστρωση του δαπέδου με βιομηχανικό τσιμέντο ταρτάν, ώστε να επαναλειτουργήσει.

Αυτά είναι που καταγράψαμε και είναι τα άμεσα ώστε να μπορεί ο χώρος να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές  και να φιλοξενεί αγώνες. Είναι τα κύρια για να μπορεί να ξεκινήσει η ομάδα να αγωνιστεί και να κάνει προπονήσεις , με γνώμονα πάντα  ότι υπάρχει προγραμματισμός από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας 31 Αυγούστου να ξεκινήσει η προετοιμασία του συλλόγου.    Θα είναι χαρά μας να έρθετε στο χωριό μας και να επιθεωρήσετε τους χώρους ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα των εν λόγω αιτημάτων μας για να μπορέσετε και εσείς με τη σειράς να μας ενημερώσετε ποια από αυτά θα μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και ποια μακροπρόθεσμα.

Τέλος να σας ενημερώνουμε και εγγράφως με τη παρούσα επιστολή μας  ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι στο έργο σας και παρόν σε ότι μας ζητηθεί από πλευράς βοήθειας και διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού, άλλωστε ο σύλλογος αλλά και το χωρίο μας κατ’επέκταση  φημίζεται ιδιαίτερα για τον εθελοντισμό του και την αμερόληπτη προσφορά του στα κοινά για το καλό όλων μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Βαλύρα-Μεσσήνης Αυγούστος 2020

Για το Διοικητικού Συμβούλιο

Η Γεν. Γραμματέας Ευθυμία Ξ Καρτερολιώτη                                                   Ο Πρόεδρος   Χρήστος Κ. Καίσαρης

ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ F.C

Νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Χρήστος Κ. Καίσαρης

Αντιπρόεδρος: Αμαλία Γ. Δουλάμη

Γεν .Γραμματέας: Ευθυμία Ξ. Καρτερολιώτη

Ταμίας: Παναγιώτης Β. Μπουρίκας

Γεν.Αρχηγός: Κων/νος Θ. Καυκούλας

Έφορος: Νίκος Τ. Καρύδης

Σύμβουλοι: Νίκος Χαραλαμποπουλος

Παναγιώτης Ν. Μανιάτης

Παναγιώτης Φ. Οικονόμου

Με εκτίμηση το Δ.Σ Αστέρα Βαλύρας”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Μεσσηνία