fbpx
Connect with us

Τοπικές Ενώσεις

Δείτε τα χάλια – και των γραφείων – της ΕΠΣ Ζακύνθου!

Δείτε τα χάλια – και των γραφείων  – της ΕΠΣ Ζακύνθου!

Η λέξη χάος είναι λίγη και ίσως να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα με όλα αυτά που συμβαίνουν στα γραφεία της Ένωσης στο Γαιτάνι.

Μια χαώδης κατάσταση που στην κυριολεξία έχει “μολύνει” όλο το κτήριο της πάλε ποτέ κραταιάς Ένωσης Ποδοσφαιρών Σωματείων Ζακύνθου. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες των γραφείων από τη νέα διοίκηση όλοι κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει αυτό; Πως και με τι τρόπο η νέα διοίκηση θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα;

Ηθικά ίσως δεν θα έπρεπε να διεισδύσουμε εις βάθος των πεπραγμένων της ΕΠΣ Ζακύνθου, λόγω του γνωστού προβλήματος με τα παράτυπα δελτία και φυσικά τον ίδιου του υπαλλήλου που έβγαζε εκεί για πολλά χρόνια το ψωμί της οικογενείας του. Όμως δημοσιογραφικά, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση που στην κυριολεξία έχει διαλύσει το τοπικό ποδόσφαιρο και έχει πάει στα δικαστήρια της ΕΠΟ μια ομάδα (Τσιλιβή) που προσπαθεί να σωθεί από αφαίρεση βαθμών ακόμα και με υποβιβασμό!

Το προφίλ της Ένωσης έχει καταρρακωθεί στο μέγιστο βαθμό. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα μιλούν για όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν στο τοπικό ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Φτάσαμε στο απόλυτο μηδέν! Ίσως και πιο κάτω. Οι νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου είναι υποχρεωμένη να σταθεί στα πόδια της και να προασπίσει την τιμή και την υπόληψη της “κτίζοντας” από την αρχή το “οικοδόμημα” του ποδοσφαίρου που τόσο έχει πληγεί από τις “βόμβες” που έχουν πέσει πάνω του!

Το βάρος έχει πέσει στον Αντιπρόεδρο Στράτο Σουπιό και στον γραμματέα Γιάννη Βερύκιο που ξοδεύουν αμέτρητες ώρες για να βάλουν μια τάξη αρχίζοντας από κάπου! Αυτό το κάπου που δεν μπορεί να προσδιοριστεί , καθώς αυτό που συμβαίνει εις το Γαϊτάνι δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια αλλά με εικόνες. Εικόνες αποκρουστικές που δίνουν την εντύπωση, ότι εκεί τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν ήταν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ζακύνθου, αλλά ένας άλλος χώρος εγκαταλειμμένος στην μοίρα του.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Στράτος Σουπιός ζήτησε από όλους, η Ένωση να αρχίσει από μηδενική βάση, και να αφήσει το μαύρο παρελθόν πίσω της. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να δούμε με μεγάλη προσοχή την “παρακαταθήκη” που ‘άφησαν πίσω της οι προηγούμενες διοικήσεις, που λίγο πολύ έχουν και την ευθύνη για το πως φτάσαμε ‘έως εδώ! Σίγουρα από το “κάδρο” δεν μπορούμε να βγάλουμε την “πέτρα του σκανδάλου” τον υπάλληλο της Ενωσης Διον. Κλάδη (Ματσόλα) που ήταν ο άνθρωπος που είχε συγκεντρώσει επάνω του και άθελα του βεβαία όλες τις εξουσίες. Του προέδρου, του γραμματέα και φυσικά του ταμία!

Αλήθεια πόσο οξύμωρο ακούγεται όλο αυτό; Για όλα ήταν ο “Ματσόλας”! Όλοι ήταν βολεμένοι σε αυτή την κωμικοτραγική ιστορία! Ο Άνθρωπος που είχε εγκαταλειφθεί στα γραφεία στο Γαϊτάνι με την προηγούμενη διοίκηση να του έχει δώσει τα κλειδιά, ο οποίος διεκπεραίωνε όλες τις υποθέσεις! Οι “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τι παρασπονδίες έκανε ο υπάλληλος. Η παλιά ΕΠΣ Ζακύνθου (Ξανθός) έφτασε πολύ κοντά να τον αντικαταστήσει αλλά πάντα υπερυσχούσε το ανθρωπινό κομμάτι.

Τα χρόνια πέρασαν με την ΕΠΣ του Μαλιούφα να φεύγει εξ ολόκληρου από το Γαϊτάνι, με τον υπάλληλο να μένει μόνος του κάνοντας πλέον τα δικά του “κουμάντα”. Κανένας έλεγχος! Με τα σημερινά αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από τραγικά! Και αν μιλήσει κανείς από την προηγούμενη αρχή ότι υπήρξε έλεγχος θα διαψευστεί από την ίδια την ιστορία που γράφεται με τον πιο χειρότερο τρόπο!

Η υπόθεση των παράτυπων δελτίων ήρθε να “ξετυλίξει το κουβάρι” και να ανοίξει τις πόρτες των γραφείων της Ένωσης που όλοι αγαπήσαμε κάποτε! Μόνο που… όταν άνοιξαν οι πόρτες από τα νέα αφεντικά διαπιστώθηκε ότι ένα νέο “Κωσταλέξι” ήρθε να μας ταρακουνήσει. Όπως και τότε όλο το χωρίο γνώριζε η υποψιαζόταν την ιστορία του εγκλεισμού της Ελένης Καρυώτη… Οι αποκαλύψεις που ακολουθούν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ενοχή των συγγενών της και τη συνενοχή όλων των υπόλοιπων. Έτσι λοιπόν και στην δική μας περίπτωση με την ενοχή κάποιων θεσμικών της ΕΠΣ Ζακύνθου και συνενοχή των υπολοίπων παραγόντων ο Ματσόλας τερμάτισε το κοντέρ και ‘έφτασε την ΕΠΣ Ζακύνθου στην ανυποληψία.

Από “θύμα” της ιστορίας έγινε “θύτης”, διότι του δόθηκε η απαιτούμενη εξουσία αναπληρώνοντας το μεγάλο κενό που άφησαν τα θεσμικά όργανα των προηγούμενων χρόνων στην διοργανώτρια! Ο ίδιος πάντα πρόθυμος στις απαιτήσεις των παραγόντων που ενώ τα έβλεπαν όλα έκαναν πάντα τα στραβά μάτια απλά και μόνο για να κάνουν την δουλειά τους στην συγκεκριμένη στιγμή. Για όλους ο Διονύσης Κλάδης ήταν εκεί και έπρεπε να είναι, χωρίς ωράριο και παντός καιρού!

Έχει όμως και ο ίδιος τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν σβηστούν με ένα “για όλα εγώ φταίω” υπάρχουν ευθύνες ποινικές με παραποίηση δημοσίου έγγραφου. Υπάρχουν ευθύνες που αφορούν την λειτουργία της Ένωσης αφήνοντας τα γραφεία της σε κατάσταση αποσύνθεσης. Δυστυχώς αν πει κάποιος κάτι διαφορετικό οι εικόνες από το Γαϊτάνι θα τον διαψεύσουν. Και δεν είναι μόνο οι εικόνες, είναι τα εκατοντάδες έγγραφα, είναι τα βιβλία που έχουν χαθεί η δεν υπάρχουν, είναι τα βιβλία αποδείξεων που υπάρχουν αλλά τα χρήματα δεν υπάρχουν! Είναι φυσικά όλα αυτά που συνέβαιναν και κανείς από το παλιό διοικητικό συμβούλιο δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να ανοίξει μια πόρτα για να δει το χάος που επικρατούσε στην περιουσία του. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΕΠΣ Ζακύνθου δεν έκανε πέρυσι φορολογική δήλωση δείχνει ένα μέρος του μεγάλου και υπαρκτού προβλήματος.

Για να γίνει μια νέα αρχή, θα πρέπει όλοι να γυρίσουν πίσω να ρίξουν μια ματιά και ταυτόχρονα να κλείσουν τα μάτια και να προχωρήσουν μπροστά με αλλά μυαλά με άλλες νοοτροπίες και φυσικά με νέες ιδέες να δουν ότι το παλιό μας τελείωσε και κτίζουμε κάτι από την αρχή! Είναι πολύ καλό να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα, όμως θα ήταν επίσης εξαιρετικό αν άλλαζαν όλα και όλοι.

Δεν είναι αυτοσκοπός να αρχίσουν οι αγώνες. Αυτοσκοπός θα είναι όλοι να μάθουν από τα λάθη τους και από αυτή την μαύρη σελίδα που γράφτηκε στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο! Γιατί όλοι είμαστε συνένοχοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε αν καλύπτουμε καθημερινά τα κακώς κείμενα που γράφονται. Η νέα ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν άτυχη αλλά και τυχερή. Άτυχη γιατί εξερράγη η βόμβα στα χέρια της άλλα και τυχερή γιατί έχει πλέον το μαχαίρι και το πεπόνι να τα αλλάξει όλα από την στιγμή που όλα γκρεμίστηκαν και το σάπιο καταστημένο δεν μπορεί αν υπάρξει και να επιζήσει.

Αυτό που θα πρέπει όλοι οι παράγοντες να καταλάβουν είναι ότι ο ζακυνθινό ποδόσφαιρο είναι στο 2020 και απαιτεί ριζικές αλλαγές για να επιζήσει. Αν βάλουν όλοι πλάτη τότε θα δούμε άσπρες ημέρες και θα γυρίσουμε σελίδα. Αν δεν συμβεί αυτό θα πρέπει το “μαγαζί” να κλείσει.

_* Δείτε φωτογραφίες στο Ioniansports

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Τοπικές Ενώσεις