fbpx
Connect with us

Football League

Δεν υπάρχει ελπίδα: Καμία (!) αναφορά στα έσοδα από το στοίχημα για FL από Αυγενάκη!

Δεν υπάρχει ελπίδα: Καμία (!) αναφορά στα έσοδα από το στοίχημα για FL από Αυγενάκη!

Καμία ελπίδα, από τον Λευτέρη Αυγενάκη και πάλι για την Football League! Καμία (!) αναφορά στα έσοδα απο το στοίχημα για FL από Αυγενάκη! Καλό μεσημέρι και πάλι από ολόκληρη την Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, νόμιμε εκπρόσωπέ της παρακαλώ!!!

Η πολυαναμενόμενη λοιπόν οικονομική “ένεση” από το στοίχημα θα πρέπει πλέον να θεωρείται γεγονός. Όχι για την Football League, βέβαια και πάλι… Μάλιστα αναμένεται να δοθούν άμεσα προκαταβολές ύψους 29,2 εκατ. ευρώ στον επαγγελματικό αθλητισμό, με την SL 1 να παίρνει τη μερίδα του λέοντος, ωστόσο σημαντικά ποσά θα πάνε και στην SL 2, όπως επίσης στη Basket League και τη Volley League.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών καθορίστηκαν πλαίσιο, όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία, κριτήρια κατανομής, αλλά και χρόνος και τρόπος καταβολής στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες.

Γενναία προκαταβολή 29,2 εκατ. € για τον επαγγελματικό αθλητισμό, θα ακολουθήσει ανάλογη και για τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία.

Με Απόφαση (ΦΕΚ Β’, 1075) που συνυπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθορίζονται πλαίσιο, όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία, κριτήρια κατανομής, αλλά και χρόνος και τρόπος καταβολής της χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες, από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίγνιων.
Για πρώτη φορά ικανοποιείται ένα πολύχρονο πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Η χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίες έχει τεράστιες ανάγκες. Πρόκειται για ένα ακόμα σπουδαίο οικονομικό μέτρο στήριξης, ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα περιέρχεται το 60% από τα επιπλέον έσοδα της Πολιτείας, που δημιουργούνται εκ του νέου τρόπου φορολόγησης, προκειμένου να διατεθούν στις αθλητικές ομάδες. Κι απ’ αυτά, το 50% θα διανέμεται στον επαγγελματικό αθλητισμό και το υπόλοιπο 50% στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ομάδες θα τα διαθέτουν για την ανάπτυξη των φυτωρίων τους, αλλά και για τη συντήρηση, ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν.
Θα πρέπει, μάλιστα, να παρουσιάζουν έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές μελών και εισιτήρια τουλάχιστον ισόποσα της χρηματοδότησης προκειμένου να την λαμβάνουν.
Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:
* Super League1 50%
* Super League2 15%,
* Basket League 15%,
* Volley League 8%
* Ευρωπαϊκά Κύπελλα 12%
Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:
* Α’ Εθνική ποδόσφαιρο γυναικών 3%
* Α1 μπάσκετ γυναικών 3%
* Α1 βόλεϊ γυναικών 3%
* Α1 πόλο ανδρών 3,5%
* Α1 πόλο γυναικών 3%
* Α1 χάντμπολ ανδρών 3,5%
* Α1 χάντμπολ γυναικών 3%
* Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία 39%
* Ευρωπαϊκά Κύπελλα 9%
* Εθνικές ομάδες 30%
Επιπλέον, το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα, θα καταβάλλεται στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός της.
Η πρώτη καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από την εκκαθάριση των εσόδων που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίιγνίων.
Ειδικά για φέτος, ωστόσο, ως ενίσχυση από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προβλέπεται να δοθούν άμεσα προκαταβολές στον επαγγελματικό αθλητισμό, ύψους 29,2 εκατ. €, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, ως εξής:
* Στις ομάδες της Super League 1 συνολικά 22 εκατ. €
* Στις ομάδες της Super League 2 συνολικά 3 εκατ. €
* Στις ομάδες της Basket League συνολικά 3 εκατ. €
* Στις ομάδες της Volley League συνολικά 1,2 εκατ. €
«Η χρηματοδότηση του αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού από τα έσοδα της φορολογίας των κερδών από τα τυχερά παίγνια, αποτελεί μια ακόμα σημαντικότατη τομή και εξέλιξη στη μεταρρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και υπογράμμισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη στενή συνεργασία και την καθοριστική συμβολή, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική μας, που αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιο Πετραλιά, τους φίλους και συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά πρωτίστως τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιστός στη δέσμευσή του για την ανάπτυξη του αθλητισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ένα τόσο σημαντικό ποσοστό από τα δημόσια έσοδα».
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμα ότι: «Πέραν της προκαταβολής για τον επαγγελματικό αθλητισμό, δουλεύουμε για την εξασφάλιση προκαταβολής και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για τα νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε για 2ο συνεχόμενο χρόνο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η στήριξη του οποίου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας».

13 Σχόλια

13 Comments

 1. Avatar

  Stranger

  22/03/2021 at 16:01

  Για όλα φταίει… η Νίκη Βόλου !!! Καταλάβατε τώρα ποια είναι η παρεούλα του Μενιδίου??? Τα είχε πει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς για τον πρόεδρο της ΠΑΕ του, του προέδρου της Κασσάνδρας και της Ένωσης !!! Γλυψτε τους εσείς, εμείς στα δικαστήρια κι ας “χάνουμε” σαν εκπροθεσμοι, αυτοί θα ξεφτυλιζονται. Πείτε του Πρασσά να βάλει φέτος καμμία τριακοσαρια χιλιάδες για να τζογαρουν τα αλάνια τζάμπα.

 2. Avatar

  John Doe

  22/03/2021 at 17:05

  Δηλαδή δεν σου φτάνει η ομορφιά του ποδοσφαίρου στην SL2, που ο τελευταίος νικάει τον πρώτο; Θέλεις μαγεία και στην FL;

 3. Avatar

  Γιώργος Θύρα 3

  22/03/2021 at 17:09

  Οπότε ο χθεσινός τίτλος….?

  Ποσό 7.500.000 ευρώ θα μοιραστεί στις 32 ΠΑΕ της SL2/FL από το στοίχημα…

  Σου τα έγραψα και χθές,και σου επισύναψα και το ΦΕΚ και….επιβεβαιώθηκα!
  Απλά προσπαθώ να καταλάβω από που ορμώμενοι τρέξατε να ανεβάσετε όλο αυτό,χωρίς να διαβάσετε κάν τον νόμο.
  Και κάτι τελευταίο,η Football League δεν είναι εκτός της χρηματοδότησης,απλά μιλάει για την επόμενη χρονιά ο νόμος και γι αυτό μιλάει για 2 κατηγορίες επαγγελματικού ποδοσφαίρου,και αν προσέξατε – αλλά που να προσέξετε- επί λέξη λέει….
  Α2 Επαγγελματική Κατηγορία – Super League 2 -Football League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.
  Εάν αφορούσε μόνο την Super League 2 θα το έγραφε κατηγορηματικά!!!!!
  Οπότε να μην ανησυχούν οι…..μεγιστάνες του πλούτου,θα πάρουν τά ίδια με τους….ζάμπλουτους της κατηγορίας!!!!!
  Ξέρετε που είναι το λάθος του νομοθέτη?
  Να παιρνουν οι ΠΑΕ ποσοστό από το στοίχημα ανάλογα με το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
  Και εκεί να σε δώ….μάστορα μετά….
  Είπαμε το πραγματικό ρεπορτάζ το κάνουν οι φίλαθλοι,και ειδικά αυτοί που δεν είναι…..οξυδερκείς!!!
  Δέν υπάρχει ελπίδα….όντως συμφωνώ μαζί σας!!

 4. Avatar

  Γιωργος -Παναχαικη

  22/03/2021 at 17:13

  Eλα ρε Σωτηρουντζο και εσενα τι σε πειραζει…
  Εσεις ετσι κι αλλιως λεφτα εχετε…
  Ομαδα δεν εχετε..
  Ζητουλες θα καταντησετε για 300 παλιοψωροψιχουλοχιλιαρικα;;;;;
  Δεν ειστε εσεις ψιλικατζηδες ειστε αβερτοι..λεμε..

 5. Avatar

  Θύελλα

  22/03/2021 at 17:18

  Διαβάστε καλα τη λέει είναι για του χρόνου αυτά τ λεφτά Γενάρη του 22 θα τα δώσουν δεν θα υπάρχει του χρόνου αυτή η κατηγορία θα γίνει αναδιάρθωση τώρα το πρόβλημα είναι πόσες ομάδες θα έχει η κατηγορία αυτή

 6. Avatar

  Θύελλα

  22/03/2021 at 17:26

  3 εκατομμύρια ευρώ είναι να κανουμε μια διαίρεσε με τις ομάδες που θα έχει ξ κατηγορία και βγάλτε το ποσό απλό είναι

 7. Avatar

  Γιωργος -Παναχαικη

  22/03/2021 at 18:14

  Η ΕΠΟΜΕΝΗ χρονια θα ειναι μεταβατικη…
  Απο την μεθεπομενη θα υπαρχει κανονικοτατα Γ κατηγορια που θα παιζουν αυτοι
  που θα πεσουν απο το επομενο Πρωταθλημα και απο αυτους που θα ανεβουν απο την
  Δ την παλια κατηγορια δηλαδη..
  Εδω ρε παιδια δεν ξερουν τι θα κανουν την αλλη εβδομαδα,,του χρονου τους μαρανε.
  Δεν μας λενε καλυτερα ποσα θα ειναι του χρονου τα τηλεοπτικα για να βγαλουμε
  συμπερασμα αν και ποτε θα ξεκινησει το επομενο Πρωταθλημα της Βου ;;;;;
  Γιωργο θυρα 3 δεν το διαβασε γιατι γραφουν μεγαλα κειμενα…δεν προλαβαινει
  μιλαει με Μπορις Τζονσον τωρα, ετοιμαζει να φερει κατι παρτιδες εμβολια
  της ΑΣΤΡΑ ΖΕΝΕΚΑ για την χωρα…

 8. Avatar

  Γιώργος Θύρα 3

  22/03/2021 at 19:09

  Ρε φιλαράκια τι διαβάζετε?
  Μήπως άλλα διαβάζετε και άλλα καταλαβαίνετε σαν μερικούς άλλους?
  Λέει ο υπουργός στο ΦΕΚ
  6) Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή της παρούσας και λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 προκαταβάλλεται στην Α’ Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου – Super League 1 ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσό 22.000.000 ευρώ έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην Super League 2 προκαταβάλλεται ποσό 3.000.000 ευρώ, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία ΚΛΠ….

  Τα ποσά αυτά καταβάλλονται στις 29 Μαρτίου 2021 και κατανέμονται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

  ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ??????
  Δεύτερον….

  Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

  Γιά την…..επόμενη χρηματοδότηση ορίζει την περίοδο πληρωμής της….

  2. Η παραπάνω καταβολή γίνεται δύο φορές ανά έτος, μία έως την 15η Ιουλίου εκάστου έτους και μία έως την 15η Ιανουαρίου εκάστου έτους, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, όπως έχει δηλωθεί, σύμφωνα με το άρθρο 4.
  Η πρώτη καταβολή πραγματοποιείται στις 15 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από την εκκαθάριση των εσόδων σύμφωνα με το άρθρο 3.
  Οπότε έχουμε και λέμε…..
  3.000.000€ -210.000€ – το 7% – μας κάνει 2.790.000€
  2.790.000€ : 32 ομάδες αποτέλεσμα 87.187,50€ η κάθε ομάδα.
  Μιά ….χαρά βρίσκω μερικούς που έχουν μετοχικό κεφάλαιο 30-50.000€
  Την …σώσαμε την…. παρτίδα για φέτος .
  Ο….κακός ο Αυγενάκης – που λένε μερικοί- κύριοι….
  ΥΓ. Και για να μην παρεξηγηθώ,δεν είμαι οπαδός της ΝΔ ούτε συμπαθώ και ιδιαίτερα τον Αυγενάκη,αλλά κάποια πράγματα να του τα…..αναγνωρίζετε.

 9. Avatar

  Stranger

  22/03/2021 at 21:54

  Μάλλον ορισμένοι δεν διαβάζουν καλά…. Στα φετινά χρήματα που θα δώσουν, που αναφέρετε η FL?

 10. Avatar

  Γιώργος Θύρα 3

  23/03/2021 at 07:14

  Φίλε Stranger εάν ανεφέρεσαι σε εμένα θα σου διευκρινίσω τα εξής.
  Τα χρήματα όπως λέει το ΦΕΚ θα αποδοθούν στην εκάστοτε λίγκα και αυτή με την σειρά της θα τα μοιράζει ισομερώς στις ομάδες που έχει στην δύναμή της.
  Πράγμα που σημαίνει ότι τα 3.000.000€ αντιστοιχούν στην SL2-Football League – εάν διαβάσουμε καλά το ΦΕΚ την ονομάζει τώρα έτσι,η όπως αλλιώς θα ονομάζεται στο μέλλον – λόγω πανδημίας κλπ εκταμιεύονται ως προκαταβολή έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία, έτσι δεν λέει?
  Καλά μέχρι εδώ?
  Δηλαδή να θεωρήσουμε ότι τα συνολικά χρήματα -σαν υποθετικό σενάριο-είναι τα 7.500.000€ που θα τα πάρει η Λίγκα του χρόνου και θα μοιραστούν αναλογικά στις ομάδες που είναι στην δύναμή της,δίνει 3.000.000€ φέτος σαν διευκόλυνση- προκαταβολή και θα τα πάρουν μόνο 12 ομάδες από τις 32 της δύναμης της λίγκας?
  Αφού μερίδιο βάση νόμου και ΦΕΚ έχουν και οι 32 ομάδες που ανήκουν στην δύναμη της λίγκας.
  Η θα έλθει και θα πεί,πάρτε οι 12 τα 3.000.000€ τώρα σαν SL2,που σαν απόλυτο ποσό είναι 250.000€ ο καθένας και πάμε να κάνουμε την εκκαθάριση μετά…
  Και τα υπόλοιπα 4.500.000€ του χρόνου θα τα μοιραστούν ποιοί?
  Οι 32 συνολικά ομάδες?
  Οι οι 20 ομάδες που υπολοίπονται?
  Εάν τα πάρουν οι 20 θα είναι από 225.000€ ο καθένας οπότε αυτό δεν είναι….ισομερής κατανομή πόρων γιατί στο ίδιο ….μαγαζί άλλοι πήραν 250 και κάποιοι άλλοι 225.000€.
  Οπότε η λογική λέει ότι τα 3.000.000€ θα πρέπει να μοιραστούν ισομερώς και στις 32 ομάδες της λίγκας,όπως θα γίνει και με τα υπόλοιπα 4.500.000€.
  Ίδια …μέτρα,και ίδια…σταθμά.
  Και αντιλαμβάνομαι ότι οι ομάδες το γνωρίζουν αυτό γιατί έχουν μιλήσει με την Λίγκα,γι αυτό και δεν υπάρχουν…. αντιδράσεις ειδικά από τις ομάδες της Football League.
  Με την δική μου λογική και ερμηνεύοντας τις λέξεις…κλειδιά,που είναι η προκαταβολή έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών στην λίγκα αυτό σας επικοινωνώ.
  Όποιος έχει αντίθετη άποψη με τα δικά του επιχειρήματα,και με τον δικό του τρόπο αντίληψης καλοδεχούμενη….
  Καλημέρα σας…..

  Υ.Γ.
  Τα ποσά που αναφέρω παραπάνω είναι χωρίς την παρακράτηση από την Λίγκα του 7%

 11. Avatar

  Γιωργος -Παναχαικη

  23/03/2021 at 10:25

  Αν περιμενε ο καθε Μπαρλος φιλε 250 και του εδιναν 80 στα σιγουρα λεμε αυτον και τους
  αλλους 11 θα τους ειχες ακουσει να φωναζουν…
  Πηραν τα 534 οι ομαδες της F.L. πηραν και τα λοιπα ,ασε μη τα λεμε και ολα και ειναι κομπλε και δεν επαιξαν και μπαλα..
  Αν ειναι η FL φετος να παρει τα 80χιλ και τα 50χιλ και τα 534 απο πανω, τοτε
  παμε ολοταχως να παρουμε μια ομαδα να κονομησουμε στα σιγουρα..
  Αυτα τα σκαρτα 3 μυρια μειον το 7 που λες πανε στους 12 –για φετος και μονο–
  Απο του χρονου οπως αλλιως λεγεται οπως γραφει η ανακοινωση θα μοιραστουν διαφορετικα
  αλλα και για αλλο σκοπο…
  Θα φερουν τιμολογια λοιπον ,,,εστω οικονικα ,,,και θα παρουν τα οποια ποσα τους αναλογουν..αυτα ολα απο του χρονου..
  Φετος ειναι 250 περιπου σε 12 ομαδες..

 12. Avatar

  Γιώργος Θύρα 3

  23/03/2021 at 17:47

  Φίλε Γιώργο-Παναχαική δεν έχω σκοπό ν αντιδικήσω με κανέναν πραγματικά.
  Απλά εκτιμώ ότι τα πράγματα έτσι είναι.
  Εκτός και άν μπερδεύουν τα πράγματα έντεχνα.
  Και θα σου πώ γιατί το υποστηρίζω αυτό.
  Πρόσεξε τι λένε λοιπόν οι ποιητές…..
  Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:
  * Super League1 50%
  * Super League2 15%,
  * Basket League 15%,
  * Volley League 8%
  * Ευρωπαϊκά Κύπελλα 12%
  Πως ονοματίζει την Ένωση Super League2 -Football League ?
  Την ονοματίζει Super League2 σωστά?
  Γιατί έτσι θα είναι του χρόνου η κατηγορία ,να το δεχτώ αυτό με 32 ομάδες η και λιγότερες.
  Στην προκαταβολή που θα δώσει πως ονοματίζει τις ομάδες?
  Στις ομάδες της Super League 2 συνολικά 3 εκατ.
  Και πρόσεξε και την λέξη κλειδί που είναι σαφέστατη γιατί μιλάει για επαγγελματικό αθλητισμό,που ειδικά στο ποδόσφαιρο είναι και οι τρείς κατηγορίες.
  Εάν είδατε την χθεσινή εκπομπή στην ΕΡΤ με καλεσμένο τον Αυγενάκη θ ακούσατε τι είπε.
  Δείτε το βίντεο από το 9-11 λεπτό να τον ξανακούσετε που λέει ποιοί θα πάρουν χρήματα φέτος.
  https://www.mikriliga.com/aygenakis-osa-eipe-gia-ta-protathlimata-kai-tin-oikonomiki-enischysi-ton-syllogon-vid/#
  Πάντως να ξέρεις εγώ επιμένω στην άποψή μου,γιατί δεν γίνεται διαφορετικά…

 13. Avatar

  Γιωργος -Παναχαικη

  24/03/2021 at 07:11

  Ρε φιλε ξεκολλα..
  Στην sl2 γραφει..
  Δεν αναφερει πουθενα fl
  στις 29 Μαρτιου λογικα πληρωνουν.
  Του χρονου ειναι αλλο καπελο..

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Football League