Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

 

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονία  του Άλκη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων ενώ κόσμος που βρισκόταν στο σημείο τον αποδοκίμαζε.

Σε βάρος του εχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος, αμίλητος και με σκυμμένο κεφάλι (+vids)
Ο 23χρονος οδηγείται στον εισαγγελέα.  STRINGER / SOOC

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε “πρωταγωνιστήσει” και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη , όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος.

Το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί το βίντεο , στο οποίο αποτυπώνεται καρέ καρέ η επίθεση σε βάρος του 19χρονου. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους – μεταξύ των οποίων και ο 19χρονος Άλκης – και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δράστες χτυπούν με μανία την παρέα των παιδιών. Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν στα αυτοκίνητα, (ένα σκούρο και ένα λευκό), ενώ μένει πίσω ένας ο οποίος γυρίζει τελευταίος στο αυτοκίνητο.

Ο δράστης που έμεινε πίσω (πιθανώς για να αποτελειώσει το θύμα του) τρέχει και επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα φεύγουν, πίσω τους εμφανίζεται κόσμος που προσπαθεί να τους σταματήσει.