
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ο 36ος Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έγινε στη μνήμη του μεγάλου αθλητή της Πάτρας, Φάνη Τσιμιγκάτου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας, την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ήταν υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.
Παράλληλα με τον κύριο αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκαν αγώνες 10 χιλιομέτρων, 1 χιλιoμέτρου για παιδιά 8-12 ετών και ένας αγώνας για ΑμΕΑ. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι εκατοντάδες φίλοι του μαζικού αθλητισμού που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος, απόλαυσαν όμορφους αγώνες σε μια πολύ καλή διοργάνωση. Την εκκίνηση του αγώνα 21,1 χλμ , έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που ήταν από εξ’ αρχής δίπλα στους διοργανωτές, στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ στο ύψος του Κόκκινου Μύλου έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και την εκκίνηση του αγώνα 1 χλμ για παιδιά 8 -12 ετών και για ΑμΕΑ στο ύψος της πλαζ στην Αγυιά, έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος.
Ο 36ος Ημιμαραθώνιος δρόμος κινήθηκε σε μια επίπεδη και όμορφη διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος δίπλα στη θάλασσα, ξεκινώντας από την πλατεία Καμινίων και μέσω της παλιά εθνικής οδού ο τερματισμός των αθλητών έγινε στη πλαζ του ΕΟΤ στη Πάτρα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με μια μεγάλη αποστολή από 50 δρομείς, κάνοντας ουσιαστικά “δρομική επέλαση” στην Πάτρα και ήταν ο πολυπληθέστερος σύλλογος στη διοργάνωση. Το παρόν έδωσαν αθλητές κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν οργανωμένα με πούλμαν από την πόλη της Καλαμάτας, για το οποίο είχε φροντίσει ο ΣΔΥΜ, διοργανώνοντας μονοήμερη εκδρομή. Αρκετοί όμως ήταν οι συνοδοί και άλλα μέλη του συλλόγου, που μετακινήθηκαν με δικά τους μέσα, κάνοντας έτσι πιο αισθητή την παρουσία του Συλλόγου στην Πάτρα. Όπως ήταν αναμενόμενο η διοργάνωση τίμησε το Σύλλογό μας και τον βράβευσε με αναμνηστικό έπαθλο ως τον πολυπληθέστερο Σύλλογο των αγώνων.
Στο αγωνιστικό μέρος πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν αρκετοί δρομείς μας, σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ, ενώ σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις είχαμε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων από τον Εμιλιάνο Κάνο, ο οποίος τερμάτισε 1ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 36:05. Στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων βράβευση είχαμε για τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο οποίος τερμάτισε 1ος στην κατηγορία του σημειώνοντας χρόνο (1:23:00), για τον Θανάση Κλάδη, ο οποίος τερμάτισε 1ος στη ,κατηγορία του και σε χρόνο (1:30:26’, ενώ στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα τερμάτισε στην 3η θέση στη. κατηγορία της με χρόνο 1:41:50. Βραβεύσεις είχαμε και σε άλλα τρία μέλη του συλλόγου μας και μάλιστα βετεράνους (άνω των 80 ετών), που παρά το περασμένο της ηλικίας τους συνεχίζουν να αγωνίζονται και διακρίνονται.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές και όλα τα μέλη του για τη δυναμική παρουσία τους στους ανωτέρω αγώνες.
Από τον ΣΔΥΜ


Ειδήσεις
Οι πέντε βουλευτές της Μεσσηνίας


Πρόσφατα άρθρα
- Μπαράζ ανόδου σε Γ’ Εθνική: Οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα όλων των ομίλων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (01/06)
- Οπαδός της Άρσεναλ πήγε στο γήπεδο γυμνή με… ζωγραφισμένη τη φανέλα της ομάδας πάνω της! (+pics)
- Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων – 01/06/2023 (videos)
- Σεβίλλη – Ρόμα 4-1 πεν. (1-1 κ.δ.) |HIGHLIGHTS|
- Σεβίλλη – Ρόμα 4-1 πέν. (1-1): Οι Ανδαλουσιάνοι λύγισαν τον Μουρίνιο και πήραν για έβδομη φορά το Europa League (+vids)
Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δες ακόμη…
-
Η Ώρα του Σωτήρη
/ 2 ημέρες agoΣΟΚ με Βαμβακούλα – Αναστόπουλο: “Έχεις τελειώσει ποδοσφαιρικά” – “Ζήταγες χαρτζιλίκι από Πρασσά” (video)
Πραγματικός ΣΑΛΟΣ χθες (Δευτέρα) βράδυ στην εκπομπή “Η ώρα του Σωτήρη” με τον Σωτήρη...
By sportstonoto -
5' λεπτά κήρυγμα
/ 4 ημέρες agoΓεωργούντζος: “Ο Λουτσέσκου στον Ολυμπιακό;” (video)
Αφού ο Σωτήρης Γεωργούντζος αποθέωσε τον μεγάλο Αντώνη Μαυρέα για την ψυχωμένη νίκη της...
By sportstonoto