fbpx
Connect with us

Ειδήσεις

Εγκαίνια  από Τατούλη, Τσώνη στον δρόμο του Ανδρονικομονάστηρου!

Εγκαίνια  από Τατούλη, Τσώνη στον δρόμο του Ανδρονικομονάστηρου!

Αναγγελία για το Νησί-Βαλύρα κερκίδα  στο “Μαρακανά κάμπου” Ιθώμης του Αστέρα Βαλύρας F.C, Ιθώμης …

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι 19/03/2019, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κ. Πέτρο Τατούλη, παρουσία συνεργατών του, κατοίκων της περιοχής από κάθε γωνιά της Ιθώμης, του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη και του Βαλυραίου αντιδημάρχου Κώστα Γεωργακόπουλου,  ο δρόμος του ιστορικού ναού με την επωνυμία Ανδρονικομονάστηρου!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ : Το απόγευμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  κ. Πέτρος Τατούλης με τους στενούς συνεργάτες του κ.κ. Ντίνα Νικολάκου,  Αντωνία  Μπούζα,  Σωτήρη Παναγιωτόπουλο,  και υπηρεσιακούς παράγοντες,  υποδέχθηκε στα γραφεία της περιφέρειας στην  Καλαμάτα,  την διοίκηση του Αστέρα Βαλύρας  (σ.σ. παρέστησαν ο  πρόεδρος Γιώργος  Ν. Φωτεινός ο γεν. γραμματέας Βασίλης  Φ. Μπακόπουλος  και ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος φαρμακοποιός Ανδρέας Γ. Δουλάμης)  οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Τατούλη και την περιφέρεια, στο προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης,  να δώσει λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που έχει προκύψει,  για την τοποθέτηση μια λυόμενης κερκίδας στο Δημοτικό γήπεδο Βαλύρας Ιθώμης ώστε να εξυπηρετεί  500 καθήμενους φιλάθλους

Εγκαίνια  από Τατούλη, Τσώνη στον δρόμο του Ανδρονικομονάστηρου!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ: Με την ευκαιρία ο  περιφερειάρχης  κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος ο φάκελος για να υποβληθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου από Νησί  μέχρι Βαλύρα, ενώ θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση του φακέλου και για το δρόμο  Μεσσήνη προς Αρχαία Ιθώμη…

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας αποδίδουμε στους πολίτες και επισκέπτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου τον οδικό άξονα που βελτιώνει την πρόσβαση τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας, όσο και στο επίπεδο της άνεσης και συνδέει την Αρχαία  Ιθώμη με το σπουδαίο εκκλησιαστικό μνημείο το Ανδρονικομονάστηρο,  τη μονή Σαμαρίνα και το κάστρο της Ανδρούσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων  του δρόμου προς το Ανδρονικονάστηρο, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

«Για το έργο αυτό εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα σημαντικούς πόρους, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και δήλωσε «είναι πολύ σημαντικό το έργο και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το Ανδρονιμονάστηρο  από αρχή και μέχρι την οριστική του ανακαίνιση είχε άμεσα συνδεθεί μαζί μου τόσο ως Υπουργός Πολιτισμού, όσο και ως Περιφερειάρχης, καθώς βοήθησα ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως αυτό το σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής».

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο βουλευτή Μεσσηνίας και φίλο του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο: «Ο κ. Λαμπρόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δύο αυτά έργα με τα οποία είχε άμεση σχέση και θέλω να το πω δημόσια. Το ξέρουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αυτό».

Αναφορά έκανε ακόμη ο Περιφερειάρχης στο σχεδιασμό της Περιφερειακής αρχής σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή. Είναι το σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο στο Τρίκορφο, το έργο  Λέζι-Σιάμαρη, με προϋπολογισμό 330.00 ευρώ, είναι το έργο Λάμπαινα-Αρσινόη, με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ, ο δρόμος Νεοχώρι-Αρχαία Μεσσήνη με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ και το Κλίμα-Πολύλοφος με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

«Είναι σημαντικά έργα που γίνονται στην περιοχή και βέβαια το μεγάλο έργο, είναι η κατάθεση του φακέλου για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Μεσσήνη-Αρχαία  Ιθώμη στο κομμάτι που έχουμε έτοιμη την περιβαλλοντική αδειοδότηση,  δηλαδή στο τμήμα Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα – Βαλύρα. Στο υπόλοιπο κομμάτι, που δεν έχουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση  και την περιμένουμε, θα ενταχθεί και αυτό ως υποέργο και θα εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση αυτού του έργου» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι «είναι ένα έργο που το είχαμε χαρακτηρίσει «πιλότο». Δυστυχώς δεν «έτρεξε» εκείνη την περίοδο λόγω των μεγάλων διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων. Είναι ένα έργο που θα φτάσει περίπου στα 40 εκατ. ευρώ με στόχο να διευκολύνουμε την ζωή και την οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, να δημιουργήσουμε καλύτερη προσβασιμότητα στους τουρίστες που επισκέπτονται όλα τα μνημεία μας, ιδιαίτερα την Αρχαία  ΙΘώμης που έχει μία ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα,  και νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο και με αυτό το βάδισμα που κάνουμε, κάνουμε παρεμβάσεις σε όλο το οδικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμα ότι θα υπάρξει μια συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση προσβάσεων της αγροτικής οδοποιίας στο δρόμο για το Ανδρονικομονάστηρο και σημείωσε ότι πολύ σύντομα, με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Ειδήσεις