Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Παράλληλα, οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε ρίψη νερού, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

 

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και το πληθος διαλύθηκε. Άρχισαν να τρέχουν προς τους γύρω δρόμους για να διαφύγουν. Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos)

Νωρίτερα επεισόδια μικρής έκτασης εκδηλώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών, που βρέθηκαν κοντά στα Προπύλαια, με αντιεμβολιαστές και η κατάσταση ξέφυγε. Κατά την διάρκεια της έντασης ένας αντιεξουσιαστής τραυματίστηκε ελαφριά. Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos)

Επιμένουν οι αρνητές και με 3.000 κρούσματα

Παρά το γεγονός ότι νέο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα, οι αντιεμβολιαστές, πολλοί από τους οποίους φωνάζουν συνθήματα και εκφράζουν απόψεις που παραπέμπουν ευθέως στην ακροδεξιά, επιμένουν στις αντιδράσεις τους για τον εμβολιασμό.

Μάλιστα συντονίζονται και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα. Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos)

Λάδι στη φωτιά έριξε κατά την άποψη τους η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, εξ ού και τα πανό κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Το σκηνικό συμπλήρωναν φυσικά οι σημαίες, οι σταυροί και οι εκκλησιαστικές εικόνες. Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos)

Παρά το γεγονός οτι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμπορεύεται με την Πολιτεία και καλεί τους πιστούς να εμβολιαστούν, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν τα εμβόλια «πράγματα του διαβόλου» και προσπαθούν να διώξουν μακριά τον ιό με εικόνες και σταυρούς. Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos) Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos) Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos)

Στη συγκέντρωση τα «ορφανά» του Κασιδιάρη

Την ευκαιρία να ψαρέψουν «πελάτες» και οπαδούς δεν άφησαν φυσικά ανεκμετάλλευτη ακροδεξιά στοιχεία και ψεκασμένοι ούτε αυτή τη φορά. Κρεμάλες και ακραία συνθήματα έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα.

Αφήνοντας δε πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία, όπως τρικάκια για το κόμμα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, επιβεβαιώνουν όσους κρούουν κώδωνα κινδύνου ότι η πόλωση αυτή της κοινωνίας για τα εμβόλια μπορεί να λειτουργήσει ως βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών και άλλων επικίνδυνων στοιχείων για να ξαναβγούν από τα λαγούμια τους. Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos) Ελπίδα καμιά: Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των γραφικών πια αντιεμβολιαστών (+pics-videos)

in.gr