fbpx
Connect with us

Σπορ

Φιλαθλητικός Όμιλος Μεσσηνίας. Νέα αρχή για τον στίβο της Τριφυλίας

Φιλαθλητικός Όμιλος Μεσσηνίας.  Νέα αρχή για τον στίβο της Τριφυλίας

Με επιτυχίες ξεκίνησαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες  του νέου αθλητικού σωματείου με έδρα την Κυπαρισσία. Η διοίκηση και τα ιδρυτικά μέλη του  Φιλαθλητικού Ομίλου Μεσσηνίας  πλαισιώνονται από πρώην πρωταθλητές και ερασιτέχνες αθλητές καθώς και  φιλάθλους, κυρίως του στίβου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση και η ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, μια περιοχή που κατά το παρελθόν έχει αναδείξει σε ατομικό επίπεδο σημαντικές αθλητικές προσωπικότητες, οι οποίοι κατατάσσονται  ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων τον εποχών.

Κατά γενική ομολογία τις τελευταίες δεκαετίες, ο αθλητισμός της Τριφυλίας από άποψη εγκαταστάσεων, υποδομών και νοοτροπίας, έχει παραμεληθεί  και παραμένει  Πανελλαδικά ανάμεσα στους ουραγούς.

Το πρώτο ενεργό τμήμα του νέου συλλόγου είναι ο στίβος και η αρχή έγινε στις 2/4/22 στην Καλαμάτα  με τους διασυλλογικούς της μικρής κατηγορίας, ηλικίας Κ14, σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν στα 60μ και στο μήκος: Αγγελική Βασιλοπούλου, Βασιλική Ντζουβάρα, Κανελλοπούλου Νίκη, Παπαδοπούλου Μανώλια και Μπακόπουλος Ανδρέας.

Η συνέχεια δόθηκε στην Τρίπολη 10/4/22 με τους διασυλλογικούς ηλικίας Κ16 όπου ο Φιλαθλητικός είχε πρωτιά με τον Θάνο Δημτρακόπουλο στα 150μ και 2η θέση στο ύψος με τον ίδιο αθλητή, επίσης πολύ καλή παρουσία είχαν, Αγάπη Βάλοβα στο μήκος, Κωσταντίνα Τζόρβα 80μ και  Γεωργία Χήναρη 150μ και μήκος.

Φιλαθλητικός Όμιλος Μεσσηνίας.  Νέα αρχή για τον στίβο της Τριφυλίας

Ο τρίτος αγώνας στην σειρά διεξήχθη στην Αθήνα 19-20/4/22 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κόσμα με τους διασυλλογικούς ηλικίας Κ18 συνθέτων αγωνισμάτων. Σε αυτούς τους αγώνες αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό έπταθλο η Ιωάννα Τζόρβα και η Μαριλλένα Γεωργομήτρου.

Στον απαιτητικό αγώνα των 2 ημερών, που διεξήχθη σε 2 ομίλους (ο Νότιος στην Αθήνα και ο Βόρειος στη Θεσσαλονίκη) οι δυο δεκαεξάχρονες αθλήτριες έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, με την Ιωάννα να καταλαμβάνει την 4η θέση με 3.087 βαθμούς και την Μαριλένα την 10η θεση με 2.708 βαθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Ιωάννα Τζόρβα και Μαριλένα Γεωργομήτρου είχαν αγωνιστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα στο Βόλο, εκπροσωπώντας το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας και πετυχαίνοντας στο πρώτο τους Ολυμπιακό έπταθλο, η Ιωάννα την 10η και η Μαριλένα την 16η θέση “Πανελλαδικά”.

Για την Ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι Ιωάννα Τζόρβα, Μαριλένα Γεωργομήτρου, Αγάπη Βάλοβα, Κωσταντίνα Τζόρβα μαζί με άλλα 11 παιδιά  που θα αγωνιστούν στους επόμενους αγώνες, μέχρι πριν από λίγες  εβδομάδες τυπικά είχαν αθλητικό δελτίο στον  Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας και για ένα έτος είχαν αποκλειστεί βάσει του αθλητικού νόμου  από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς ο Α.Ο.Κ δεν είχε καταφέρει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μετά από αγωνία ενός έτους που κατέληξε μέχρι και σε προσφυγή των γονέων των νεαρών αθλητών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, το αδρανές πια τμήμα στίβου του Α.Ο. Κυπαρισσίας με απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου, αυτοδίκαια, σύμφωνα με τον νόμο, διαγράφηκε, και τα παιδιά κατάφεραν να ελευθερωθούν, για να μετεγγραφούν και να αγωνιστούν ξανά, ξεπερνώντας την γραφειοκρατία και την αναλγησία των εμπλεκομένων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Σπορ