fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Γ’ Εθνική: Παιζει τώρα και για… πέντε ομίλους!

Γ’ Εθνική: Παιζει τώρα και για… πέντε ομίλους!

Έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις οι οποίες γίνονται για τον αριθμό των ομίλων και τον καταρτισμό τους. Επιμένουμε ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο, επειδή όπως θα δείτε παρακάτω, η κάθε λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της και μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικά στην ανάδειξη ομάδων οι οποίες θα πάρουν την άνοδο για τη Σούπερ Λιγκ 2.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilia.news, η κυρίαρχη τάση αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ και η απόφαση, η οποία είναι σχεδόν ειλημμένη, είναι να πάμε σε πέντε τελικά ομίλους.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Πανελλαδικά είναι τα εύσημα τα οποία απονέμονται στην ΕΠΟ και την Επιτροπή Διοργανώσεων, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία, άνοιξε τη διαδικασία και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση και με «ανοιχτά χαρτιά» το επίμαχο θέμα του αριθμού των ομίλων. Οι ομάδες, είχαν την ευκαιρία να ακουστούν και η γνώμη τους να ληφθεί υπόψιν. Η Επιτροπή Διοργανώσεων, αποφασίζει για τον τελικό αριθμό των ομίλων, στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Τετάρτη και οι αποφάσεις της θα επικυρωθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της άλλης Δευτέρας.

Προβάδισμα για πέντε ομίλους

Αποκλειστικές πληροφορίες του ilia.news, αναφέρουν ότι η απόφαση έχει σχεδόν ληφθεί και είναι να πάμε σε πέντε ομίλους. Αυτό επειδή στις εβδομήντα ομάδες, η κατανομή γίνεται αναλογικά, με δεκατέσσερις ομάδες σε κάθε όμιλο. Το Πρωτάθλημα δεν υποβαθμίζεται πολύ, με μόλις είκοσι αγωνιστικές (στο σενάριο των έξι ομίλων θα είχαμε πρωταθλήματα των δέκα και έντεκα ομάδων). Και το κυριότερο, οι πέντε πρωταθλητές, θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου, με τέσσερις αγωνιστικές, δυο παιχνίδια μέσα και δυο έξω. Αντίθετα, αν είχαμε έξι πρωταθλητές, θα έπρεπε να παιχτούν δυο γύροι (στον ένα γύρο έβγαινε μονός αριθμός αγώνων για κάθε ομάδα, συνολικά πέντε), ενώ το σενάριο για δυο ομίλους μπαράζ των τριών ομάδων ο καθένας, χωλαίνει στην αντιπροσωπευτικότητα.

Η Δυτική Αττική και ο ισχυρός Πανελευσινιακός

Τις τελευταίες μέρες, ακούγεται έντονα, ότι ο ισχυρός Πανελευσινιακός, έρχεται στον όμιλο της Πελοποννήσου. Η ομάδα της Ελευσίνας, είναι μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και στόχο την άνοδο. Κάποιες ομάδες, με πρώτο τον Πανηλειακό, θα προτιμούσαν να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Η ομάδα της Ηλείας, είναι μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου και κατά συνέπεια θα προτιμούσε μια άλλη κατανομή. Επειδή η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής διαθέτει και άλλη μια ομάδα, τον Βύζαντα Μεγάρων και δεν μπορούν να χωριστούν, το σενάριο των έξι ομίλων, με έντεκα ομάδες όμιλο, ίσως στερούσε την παρουσία του Πανελευσινιακού στην Πελοπόννησο. Ωστόσο το σενάριο των πέντε ομίλων, άρα και των δεκατεσσάρων ομάδων, προϋποθέτει την παρουσία και της Δυτικής Αττικής (ΕΠΣ του Ταμία της ΕΠΟ Κλεάρχου Τζαφέρη) στην Πελοπόννησο, η οποία γεωγραφικά είναι πιο κοντά σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική, δηλαδή τις ΕΠΣ Αθηνών (Πανιώνιος) και ΕΠΣ Πειραιά (Εθνικός Πειραιά). «Δεν θα κάνουμε αυτά που κοροϊδεύαμε στο παρελθόν», ανέφερε στο ilia.news,  έγκυρη πηγή,  πολύ κοντά στα κέντρα των αποφάσεων της Ομοσπονδίας, δείχνοντας ότι αυτό που στην Ελευσίνα θεωρούν δεδομένο (ότι οι Σταχυοφόροι έρχονται στην Πελοπόννησο), εκτός σοβαρού απροόπτου θα γίνει πράξη. Από την άλλη βέβαια, το σενάριο αυτό έχει και τα καλά του και είναι ότι η απομονωμένη Ηλεία, η οποία θέλει σχεδόν δυο ώρες να φτάσει στην Πάτρα με τις παρεμβάσεις στον δρόμο, παραμένει στην ηπειρωτική Ελλάδα και αποφεύγει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Ilia.news

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Γ΄ Εθνική