
Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων για τον προβιβασμό και υποβιβασμό ομάδων της Γ’ Εθνικής.
Με εκκρεμότητες είχε δημοσιευτεί αρχικά η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, καθώς δεν οριζόταν πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες και πόσες θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά.
Μετά και τις τελευταίες αλλαγές στη Γ’ Εθνική, με την απόφαση να συμπεριληφθούν στην κατηγορία και οι Πανιώνιος, Πλατανιάς, Κέρκυρα, θα προστεθεί στην προκήρυξη και η παράγραφος που θα ορίζει τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται αρχικά να εγκριθεί η συμμετοχή των Πανιωνίου και Πλατανιά στη Γ’ Εθνική, αλλά και η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τις ομάδες που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν τη νέα χρονιά.
Η εισήγηση της Επιτροπής έχει ως εξής:
Οι πρώτοι από τους δέκα ομίλους, θα συγκροτήσουν δυο ομίλους και θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, συνολικά τέσσερις ομάδες, θα ανέβουν στη Football League.
Οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο, θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική. Από τον 1ο όμιλο και τον 10ο όμιλο, οι οποίοι έχουν 16 ομάδες, θα παραμείνουν οι εννέα πρώτοι.
Οι Πρωταθλητές των Ενώσεων, θα ανέβουν (όλοι) στη Γ’ Εθνική.
Στους ομίλους 5,6, και 10 θα επαναληφθεί η κλήρωση και το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μια βδομάδα αργότερα. Σε όλους τους άλλους ομίλους η έναρξη κανονικά στις 11/10.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως και τη νέα σεζόν η Γ’ Εθνική θα έχει παρόμοιο αριθμό ομάδων, καθώς δεν πέρασαν οι προτάσεις να μειωθούν οι ομάδες και οι όμιλοι.
Φέτος, η κατηγορία αριθμεί 137 ομάδες, από τις οποίες οι 4 θα προβιβαστούν στη Football League και 55 θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Πηγή: Onsports


Πρόσφατα άρθρα
- Η πρόταση του Sportstonoto για την Τσικνοπέμπτη: Μα φυσικά, από… Λαδορίγανη! (+pic)
- AEK: Υποδοχή οπαδών της σε Βόλο με συνθήματα κατά Μελισσανίδη…
- Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Γκολ και highlights (video)
- Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Οι Ηπειρώτες έγραψαν ιστορία… (+videos)
- Η βαθμολογία της EuroLeague: “Πόλεμος” για την οκτάδα, επτά ομάδες για τέσσερις θέσεις
- Μπασκόνια – Ολυμπιακός 91-66: Σε κατηφόρα δίχως φρένα

Δες ακόμη…
-
Βίντεο
/ 5 ημέρες agoΦοβερό: Ο Γεωργούντζος προβλέπει και την κλήρωση με την Άρσενάλ! (video)
Την προηγούμενη ημέρα ο Σωτήρης Γεωργούντζος είχε προβλέψει την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ...
By sportstonoto -
Football League
/ 2 εβδομάδες agoΜιχάλης Χατζηνικήτας: “Αν δεν το ξεκαθαρίσει μέχρι τις 28/3 ο Αυγενάκης, δεν κατεβαίνει η Football League” (pics+HXHTIKO)
Πραγματικός καταπέλτης ο Μιχάλης Χατζηνικήτας, έσπασε σήμερα (Σάββατο) στο Sportstonoto Radio την σιωπή του,...
-
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΤο “χώσιμο” του Σωτήρη Γεωργούντζου στο Νίκο Μουτσινά και στο The 2Night Show (video)
Την δική του θέση στο The 2Night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε το...
By sportstonoto -
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΤρομερή επίθεση Γεωργούντζου σε Μουτσινά: “Ασκείς μπούλινγκ, είσαι ρε τσάμπα μάγκας”! (+video)
Best tv 07/02/2021: Τρομερή “επίθεση” πριν από λίγο από την τηλεόραση Best στην Καλαμάτα,...
By sportstonoto -
Βίντεο
/ 3 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Μην πας πάλι στην Δίκη και στον Θωμαΐδη, Πέτρο Κωνσταντινέα…”! (video)
Best tv 07/02/2021: Ο Σωτήρης Γεωργούντζος, αφού τα έχωσε νωρίτερα στον Νίκο Μουτσινά και...
