fbpx
Connect with us

Πάμισος

Γιώργος Ντούλης: Αγαπώ το ποδόσφαιρο και την νέα γενιά!

Γιώργος Ντούλης: Αγαπώ το ποδόσφαιρο και την νέα γενιά!

Ο Γιώργος Ντούλης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παμισου και μέλος του Δ.Σ. για 3 δεκαετίες σε μία συνέντευξη εφ όλη της ύλης, στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την Ακαδημία Παμίσου, την αγωνιστική και διοικητική του παρουσία, καθώς και για το όραμα για το χτίσιμο μιας μεγάλης ομάδας στην όμορφη Μεσσήνη.

Γιώργος Ντούλης – Αντιπρόεδρος

Έτσι αγάπησα το ποδόσφαιρο:

Μεγάλωσα σαν παιδί παίζοντας μπάλα στις αλάνες του χωριού μου Κάτω Μαυρομάτι Παμίσου. Κατέβηκα στο Νησί με άλλους συνομηλίκους μου και εξακολούθησα να παίζω μπάλα. Αυτό που μάθαμε και αγάπησαμε σαν παιδιά, το συνεχίσαμε στην ομάδα του Γυμνασίου και Λυκείου Μεσσήνης με γυμναστή τον Παναγιώτη Θωμόπουλο. Εκείνη την εποχή ο Πάμισος με προπονητή τον κο. Θωμόπουλο τον γυμναστή μας δοκίμασε ένα μοντέλο με πολλά νεαρά παιδιά. Μπήκαμε στο δυναμικό της ομάδας του Παμίσου 10 παιδιά και αγωνιστήκαμε αμέσως τα 8. Το πείραμα πέτυχε και από τότε λάτρεψα αυτό το μοντέλο. Δηλαδή να δίνονται ευκαιρίες στα νέα ντόπια παιδιά. Ένα μοντέλο που την φετινή σεζόν υιοθέτησε και η Νέα Διοίκηση του Παμίσου στην οποία είμαι αντιπρόεδρος και έχει στεφθεί με επιτυχία.

Στον Πάμισο αγωνίστηκα περίπου για μια δεκαετία (1978-1986). Οι θέσεις που έπαιζα ήταν κεντρικός αμυντικός και αμυντικός μέσος. Είμαι στην Διοίκηση του Παμίσου απο το 1990 με μικρά διαλείμματα. Έχω διατελέσει Πρόεδρος την ποδοσφαιρική σεζόν 2001-2002 όπου η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, όπως επίσης και τις χρονιές 2016-2018 όπου πάλι επί προεδρείας μου ο Πάμισος ανέβηκε κατηγορία το 2008. Είμαι ιδρυτικό μέλος των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας Πάμισος. Η μεγάλη μου αγάπη για το ποδόσφαιρο και την νέα γενιά επισφραγίζεται με την θητεία μου ως προπονητής στα πιο νεαρά παιδιά των τμημάτων υποδομής την περίοδο 2011-2012. Έχω αποφοιτήσει από την σχολή προπονητών ποδοσφαίρου UEFA B το 2009. Η μεγάλη μου λατρεία είναι το ποδόσφαιρο όταν παίζεται σωστά από τους νέους ντόπιους παίχτες κάτι που μου θυμίζει έντονα τα δικά μου πρώτα βήματα στην ζωή και στον αθλητισμό.

Μια μικρή ιστορική αναδρομή για την Ακαδημία μας:

Από το 1990 ο Πάμισος λειτουργεί τμήματα υποδομής πιο οργανωμένα σε σχέση με το απώτερο παρελθόν. Ανα 5ετία γίνεται αποτίμηση της πορείας και γίνεται επανασχεδιασμός για τον νέο επόμενο κύκλο. Με σταθερά βήματα προχωράει ο σύλλογος στο κομμάτι αυτό και γίνεται καλύτερος κύκλο με κύκλο. Έχουν περάσει πολλοί αξιόλογοι προπονητές παιδαγωγοί,σύμβουλοι, παλαίμαχοι που βοήθησαν για την καλύτερη οργάνωση. Έδωσαν με την συμμετοχή και την αγάπη τους κυρίως, σημαντική ώθηση στα πράγματα και την συνεχή βελτίωση. Ενδεικτικά Π. Φιλοππουλος, Π Παπαγιαννόπουλος, Γιάννης Κομνηνός, Ν. Μουλατσιώτης, Κ. Κρητικάκης, Γ. Αργυρόπουλος, Β. Κουρεντζης, Κ. Δημόπουλος, Ν. Ρούτσης, Κ. Πούπουζας, Γ. Σταυρόπουλος, Μιχάλης Χούλιαρης, Β. Κωσταντόπουλος, Β. Αλεβιζο, Ν. Κατσιποδα και Γ. Βλάχο. Για τελευταίο άφησα να αναφέρω τον πρωτομάστορα της τελευταίας 10ετίας τον Π. Μπιζίμη ένα πραγματικά θαυμάσιο ενημερωμένο και “ανήσυχο” τεχνικό που αγωνιά να βελτιώνεται και να βελτιώνει.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά:

Όπως προανέφερα την φετινή χρονιά δώσαμε ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά. Η ομάδα στελεχώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και από παιδιά που είναι σημαία για την ομάδα μας και παραμένουν σε αυτή πάνω από μία δεκαετία, καθώς και από κάποιες επιλεκτικές προσθήκες. Την φετινή χρονιά εντάχθηκε στη δύναμη Πυρός της ομάδας μας σε μια νευραλγική θέση για το όλο οικοδόμημα, αλλά και ηλεκτρική καρέκλα ο νέος ανερχόμενος φέρελπις (μέσα απο τη δουλειά του και τα δείγματα γραφής του σε προηγούμενα σωματεία) Γ. Καλομαλος και αποδεικνύεται κάθε ημέρα όλο και πιο πολύ ως λίρα εκατό.

Το διοικητικό όραμα:

Το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον της ομάδας είναι η μεγιστοποίηση της δεξαμενής, θεμέλιο για το σύλλογο δηλ. των ενεργών μελών που δίνουν ζωτικό βάθος και δύναμη προοπτικής για την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές η αγάπη του κόσμου και η συμμετοχή περισσοτέρων θα εξασφαλίσουν συνθήκες αυτοδύναμης επιβίωσης και μακροημέρευσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, στο δύσκολο οικονομικά και όχι μόνο νεοδιαμορφούμενο περιβάλλον. Είναι μια ευτυχής συγκυρία η εκστρατεία ηλεκτρονικής εγγραφής νέων μελών στο σωματείο και πρέπει να στηριχθεί από όλους τους νησιώτες φίλους της πόλης και ιδιαίτερα του μέλλοντος της νεολαίας μας. Μιας και ο Πάμισος απο το 1929 με αυτό καταπιάνεται δηλ. να στηρίζει την υγεία την ισορροπία και αρμονία στην ανάπτυξη των νέων της Μεσσήνης και να παραδίδει στην κοινωνία καλύτερους όχι μόνο στο σώμα (Νους υγιής εν σώματι υγιεί) αλλά και υπεύθυνους πολίτες στην κοινωνία. Μέσα απο την παιδεία τις αξίες (του ευ αγωνίζεσθαι) και τα μαθήματα ζωής που παρέχει αδιάκοπα ως σωματείο συμπληρωματικά στην οικογενειακή και σχολικά παρεχόμενη μόρφωση-κοινωνικοποίηση. Έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στηρίζουμε στον κύκλο ζωής μας, ως συνεχιστές. Και θα το παραδώσουμε βελτιωμένο στους επόμενους. Εξάλλου αφήνουμε τα ίχνη μας σε αυτό τον κόσμο μέσα απο μια εξελικτική πορεία στον Πάμισο για εμάς και τους άλλους. Ο Πάμισος για εμάς είναι λόγος να ζείς να αγαπάς και να ελπίζεις για το ατομικό και κυρίως συλλογικό ευρύτερα κοινωνικό καλό για αυτό σας καλούμε. Κοπιάστε, γραφτείτε μέλη, γίνετε ένας ακόμη δυνατός κρίκος στο δυνάμωμα, της αλυσίδας ζωής όπως λέμε και νοιώθουμε.

Δημοτικό Στάδιο στολίδι για την Πόλη:

Άλλο ένα θέμα που θέλω να θίξω είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Πιστεύω η Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επάξια και να μετασκευασει το Δημοτικό στάδιο. Το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Πάμισος στον Δημο. Το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο. Και θα το μετατρέψει σε σύγχρονο και λειτουργικό. Να γίνει σημείο αναφοράς και προβολής για την Πόλη. Για την λειτουργία των τμημάτων υποδομής να γίνει προπονητήριο με πλαστικό τάπητα στην πλάτη της υπάρχουσας κερκίδας.

Η διακοπή του πρωταθλήματος:

Δυστυχώς ο πλανήτης μας βιώνει μια τραγική συγκυρία. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν απαραίτητη. Η πανδημία βρήκε τον Πάμισο στο απόγειο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Αυτό που δεν επιτρέψαμε να μας επηρεάσει η καραντίνα είναι οι σχέσεις μεταξύ μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου, το τεχνικό τιμ και οι αθλητές είμαστε σε καθημερινή επαφή και περιμένουμε την ώρα που θα βρεθούμε πάλι στους αγωνιστικούς χώρους. Το πρωτάθλημα παίζεται στα γήπεδα όχι στα γραφεία. Θέλουμε την ολοκλήρωση όλου του προγράμματος με τον κόσμο στις κερκίδες. Αυτή είναι η μαγεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά η πανδημία τα ανέτρεψε όλα αυτά. Μην ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες. Η δίμηνη και πλέον διακοπή και οι προβλεπόμενες υψηλές θερμοκρασίες λόγω θέρους δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε. Η δημόσια υγεία είναι υπέρτερο αγαθό και σεβόμαστε τις οδηγίες των αρμόδιων.

Μένουμε Σπίτι, σε κοινωνική απόσταση, τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και περιμένουμε με υπομονή τις καλύτερες ημέρες που έρχονται. Όλοι μαζί μπορούμε!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Πάμισος