
Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως έκλεισε την περίοδο 1/06/2017 – 31/5/2018 με κέρδη 140 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Οι ομάδες σιγά σιγά αρχίζουν και κλείνουν τα οικονομικά τους έτη και όπως όλα δείχνουν η πρωταθλήτρια στα κέρδη έχει ήδη αναδειχθεί. Για την περίοδο 1/06/2017 – 31/5/2018 στην κορυφή αναμένεται να βρίσκεται η Λίβερπουλ με τους κόκκινους να κλείνουν τη χρονιά με κέρδη 140 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Αυτό σημαίνει ότι μετά την φορολόγηση στα ταμεία της ομάδας θα μείνουν 120 εκατομμύρια ευρώ.
Πώς προέκυψε όμως το συγκεκριμένο ποσό; Μόνο από την μεταγραφή του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα οι κόκκινοι έβγαλαν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ με όλο το ποσό να επενδύεται στο ρόστερ της ομάδας. Για την ακρίβεια η Λίβερπουλ δαπάνησε σε αυτό το διάστημα περισσότερα από 210 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε παίκτες όπως οι Σαλάχ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τσάμπερλεν και Σολάνκε.
Την ίδια ώρα όμως τα έσοδα της Λίβερπουλ εκτοξεύτηκαν. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τα δικαιώματα αυξήθηκαν κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα της μόνο από την πορεία της μέχρι τον τελικό του Champions League ξεπέρασαν τα 82 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπρόσθετα, στην έκθεση που παρουσίαση η Λίβερπουλ, γίνεται αναφορά για πωλήσεις ρεκόρ στις εμφανίσεις της ομάδας, αλλά και στις επετειακές φανέλες χωρίς να αναφέρει ποσά. Την ίδια ώρα τα social media της ομάδας παρουσίασαν αύξηση 14% ξεπερνώντας τους 60 εκατομμύρια followers.
sport24.gr


Super League 2
Ιδού ξανά τα χάλια μας…
Πρόσφατα άρθρα
- Ανυπομονεί για επανέναρξη Γ’ Εθνικής και η πανέμορφη Αλεξία! (pics+vid)
- ΑΟ Χανιά: “Οι εξυγιαντές έχουν ήδη δώσει το χρίσμα στον Ιωνικό…”
- Eπισκοπή: Καλό το φαγοπότι σας, αλλά για την…. αναδιάρθρωση είπες τίποτα στον Αυγενάκη, φίλε μας Νικολιδάκη;
- Ιδού ξανά τα χάλια μας…
- Δεν υπάρχει σωτηρία: Φοβερή δήλωση… Γκαρσία – Νομίζει πως είναι ακόμη σε Κ19: “Κοιτάζω το μέλλον του ΠΑΟΚ”! (video)
- Super League : Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Αστέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Δες ακόμη…
-
Βίντεο
/ 2 ημέρες agoΦοβερό: Ο Γεωργούντζος προβλέπει και την κλήρωση με την Άρσενάλ! (video)
Την προηγούμενη ημέρα ο Σωτήρης Γεωργούντζος είχε προβλέψει την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ...
By sportstonoto -
Football League
/ 1 εβδομάδα agoΜιχάλης Χατζηνικήτας: “Αν δεν το ξεκαθαρίσει μέχρι τις 28/3 ο Αυγενάκης, δεν κατεβαίνει η Football League” (pics+HXHTIKO)
Πραγματικός καταπέλτης ο Μιχάλης Χατζηνικήτας, έσπασε σήμερα (Σάββατο) στο Sportstonoto Radio την σιωπή του,...
-
Lifestyle
/ 2 εβδομάδες agoΤο “χώσιμο” του Σωτήρη Γεωργούντζου στο Νίκο Μουτσινά και στο The 2Night Show (video)
Την δική του θέση στο The 2Night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε το...
By sportstonoto -
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΤρομερή επίθεση Γεωργούντζου σε Μουτσινά: “Ασκείς μπούλινγκ, είσαι ρε τσάμπα μάγκας”! (+video)
Best tv 07/02/2021: Τρομερή “επίθεση” πριν από λίγο από την τηλεόραση Best στην Καλαμάτα,...
By sportstonoto -
Βίντεο
/ 3 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Μην πας πάλι στην Δίκη και στον Θωμαΐδη, Πέτρο Κωνσταντινέα…”! (video)
Best tv 07/02/2021: Ο Σωτήρης Γεωργούντζος, αφού τα έχωσε νωρίτερα στον Νίκο Μουτσινά και...
