fbpx
Connect with us

Σπορ

Κλειστό Παραλίας: Αποκαταστήστε το προστατευτικό δίχτυ…

Κλειστό Παραλίας: Αποκαταστήστε το προστατευτικό δίχτυ…

Η πρόσφατη παρέμβαση, του Δημάρχου Καλαμάτας για το περίπτερο της Μαύρης Θύελλας στην παραλία και η λύση που δρομολόγησε, απέδειξε το ενδιαφέρον του για τα αθλητικά τεκταινόμενα επιβεβαιώνοντας την άποψη μας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που θα ενδιαφερθεί για ότι μπορεί να διευθετηθεί άμεσα.

Και όχι μόνο… Αρκεί οι επεμβάσεις να αφορούν και άλλα ζητήματα. Πάντα αναφερόμαστε σχετικά με τον αθλητισμό. Βρεθήκαμε λοιπόν πρόσφατα στο κλειστό της Παραλίας στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας και διαπιστώσαμε ότι έχει χαλάσει το πράσινο προστατευτικό δίχτυ στη νότια πλευρά του κεντρικού γηπέδου, αυτό που χωρίζει το γήπεδο που χρησιμοποιούν οι ομάδες βόλεϊ από το χώρο που διατίθεται για ρυθμική γυμναστική.

Μάθαμε μάλιστα πως βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και καιρό. Μέρος συγκεκριμένα από το δίχτυ έχει φύγει από τη θέση του και έτσι ελλοχεύει κίνδυνος, οι μπάλες που χρησιμοποιούν οι αθλούμενοι στο κεντρικό γήπεδο, να φύγουν και να χτυπήσουν τις μικρές αθλήτριες της γυμναστικής που κάνουν την ίδια ώρα την προπόνησή τους. Μπάλες φυσικά έχουν φύγει αρκετές φορές, αλλά ευτυχώς χωρίς σοβαρά απρόοπτα.

Αυτό φυσικά Δήμαρχέ μας δεν αποτελεί λόγο να το αφήσουμε έτσι. Η παρέμβαση για να αποκατασταθεί πλήρως το δίχτυ θεωρούμε πως πρέπει να είναι άμεση και φυσικά δε νομίζουμε πως είναι υψηλού κόστους. Μιλάμε για απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, που αν γίνονταν στην ώρα τους θα έκαναν τη διαφορά… Η δημοτική αρχή λοιπόν, ας εξετάσει το ζήτημα, ας πιέσει τον αρμόδιο τεχνικό ή συνεργείο, τον ειδικό για την αποκατάσταση τέλος πάντων, ώστε να αποφευχθεί οτιδήποτε που μπορεί να συμβεί, όχι φυσικά εσκεμμένα, αλλά φυσιολογικά στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο χώρο. Ένα χώρο που πρέπει να διασφαλίζει με τις υποδομές του την ακεραιότητα των αθλητών.

Το πρόβλημα στο δίχτυ είναι εμφανές και περιμένουμε οι αρμόδιοι να επιληφθούν άμεσα. Είμαστε σίγουροι πως ο κ. Βασιλόπουος θα ανταποκριθεί.

Βέβαια, ίσως είναι ευκαιρία με αφορμή το έστω και χαλασμένο δίχτυ να εξεταστεί το ενδεχόμενο Δήμαρχε, να τοποθετηθεί μια και καλή ένα σεντόνι, μια ειδική κουρτίνα (πανί) που θα διαχωρίζει τα γήπεδα, θα απομονώνει τα αθλήματα στους δικούς τους χώρους ώστε να μην υπάρχει επαφή μεταξύ των. Με μια τέτοια σοβαρή παρέμβαση, δημιουργείται παράλληλα όπως μάθαμε η δυνατότητα, αν οι κερκίδες κλεισθούν, και για επιπλέον γήπεδα (εντός του κλειστού). Ένα τέτοιο έργο αγαπητέ μας Δήμαρχε, επειδή παρακολουθούμε χρόνια την κατάσταση των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, έχουμε καταγράψει ουκ ολίγα προβλήματα, έχουμε πολλάκις στο παρελθόν έρθει σε κόντρα με τοπικούς φορείς που έκλειναν μάτια σε πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει, ένα τέτοιο έργο λοιπόν θα βάλει “σφραγίδα” στην καλύτερη λειτουργία των χώρων στο κλειστό. Ένα έργο που θα μείνει. Να γίνει ένας σωστός λοιπόν σχεδιασμός από την αρχή και να τοποθετηθεί ένα σοβαρό διαχωριστικό όπως αυτό στην Τέντα. Εκτός κι αν  “μαζευτούν” τα αθλήματα το καθένα στο “δικό” του “σπίτι”. Η ρυθμική π.χ. στην Τέντα, το βόλεϊ στο κλειστό, το μπάσκετ κ.ο.κ. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Δε νομίζουμε πως οι εμπλεκόμενοι στο κλειστό αθλητικοί σύλλογοι θα έχουν άρνηση για ένα καλύτερο διαχωριστικό, άλλωστε αποτελεί όπως μάθαμε αίτημά που έχει συζητηθεί στις τάξεις τους.

Προς το παρόν όμως ας αποκατασταθεί το δίχτυ… Θα επανέλθουμε… Άλλωστε είμαστε εδώ και για να βοηθάμε με τις υποδείξεις μας…

Κλειστό Παραλίας: Αποκαταστήστε το προστατευτικό δίχτυ… Κλειστό Παραλίας: Αποκαταστήστε το προστατευτικό δίχτυ…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Σπορ