Connect with us

Μπάσκετ

Κλήρωση προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα

Κλήρωση προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα
Κλήρωση προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα

Την προσεχή Τρίτη, 13 Μαΐου, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, η τελική φάση του οποίου θα γίνει το 2027 στο Κατάρ.

Το μεγάλο φετινό ραντεβού και το μπάσκετ Ανδρών είναι το Ευρωμπάσκετ 2025 με την Κύπρο σε πρώτο πλάνο να φιλοξενεί και την Εθνική Ελλάδας. Το βλέμμα θα πέσει όμως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2027 στις 13 Μαϊου, καθώς στην Ντόχα θα γίνει η κλήρωση της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 32 χώρες που θα μπει στην κληρωτίδα με τα παράθυρα να ανοίγουν τον Νοέμβριο του 2025 και να κλείνουν τον Μάρτιο του 2027. Συνολικά θα διεξαχθούν 420 αγώνες παγκοσμίως (κάθε ήπειρος έχει τα δικά της προκριματικά) και θα αγωνιστούν 80 ομάδες σε συνολικά έξι παράθυρα.

Από την Ευρώπη θα προκριθούν 12 ομάδες στο Παγκόσμιο Κϋπελλο. Στην πρώτη φάση των προκριματικών θα σχηματιστούν μέσα από την κλήρωση οχτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνεται στη δεύτερη προκριματική φάση. Εκεί οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις νέους ομίλους, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην Ευρωπαϊκή Ζώνη, οι 32 ομάδες έχουν χωριστεί σε οκτώ γκρουπ δυναμικότητας με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ελλάδα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Λιθουανία, Λετονία και Σλοβενία, τις οποίες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Οι ομάδες από το πρώτο, το τέταρτο, το πέμπτο και το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας θα «τροφοδοτήσουν» τους ομίλους A, C, E και G, ενώ οι ομάδες από το δεύτερο, το τρίτο, το έκτο και το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας θα «τροφοδοτήσουν» τους ομίλους B, D, F και Η. Σημειώνεται πως η Κύπρος από το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας και η Τουρκία από το δεύτερο δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Σερβία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία

2ο: Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ελλάδα

3ο: Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Τσεχία

4ο: Φινλανδία, Γεωργία, Τουρκία, Κροατία

5ο: Ουκρανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη

6ο: Εσθονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μ. Βρετανία

7ο: Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία

8ο: Β. Μακεδονία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος

Στην πρώτη φάση των ομίλων θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι, στους οποίους θα συμμετέχουν μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση. Οι τρεις πρώτες ομάδες του Α και του Β ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Ι, οι τρεις πρώτες ομάδες του C και του D ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο J, οι τρεις πρώτες ομάδες του E και F ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Κ και οι τρεις πρώτες ομάδες του G και του H ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο L. Οι τρεις πρώτες ομάδες από τα τέσσερα αυτά νέα γκρουπ θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύνολο 12 από την Ευρωπαϊκή Ζώνη.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μπάσκετ