
«Αυτό το καλοκαίρι, οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες θα ανακαλύψουν ξανά τις χαρές της κολύμβησης στον Σηκουάνα, εκατό χρόνια μετά την απαγόρευση», ανακοίνωσε το δημαρχείο του Παρισιού και ήδη αρκετοί έσπευσαν στις 8:00 π.μ. (06:00 GMT) για την πολυαναμενόμενη στιγμή.
Οι εγκαταστάσεις θα κλείνουν στο κοινό αν τα δείγματα που λαμβάνονται 3 φορές την ημέρα είναι κατω απο τα όρια, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΕΡΤΝews Θωμαϊς Παπαϊωάννου, ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, βούτηξε στον Σηκουάνα μπροστά σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμ, την ημέρα που τα δειγματολογικά αποτελέσματα έδειχναν στο κόκκινο τα κολοβακτηρίδια. και πολλοί αθλητές του τριάθλου αρρώστησαν σοβαρά.
Η Γαλλία έχει επενδύσει πολλά για να διασφαλίσει ότι τα νερά θα είναι ασφαλή για κολύμπι αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα, οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζονται αποθαρρυντικές.
Πέρυσι με τους Ολυμπιακούς λειτούργησε και άλλο ένα σημείο κολύμβησης στο κανάλι του Ούρκ / Σαν Μαρτάν, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Τρεις ζώνες κολύμβησης είναι ανοιχτές για το κοινό στο bras Marie στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στην περιοχή Grenelle στα δυτικά του Παρισιού και στο Bercy στα ανατολικά, προσφέροντας χώρο για 150 έως 300 άτομα για να χαλαρώσουν, να απλώσουν τις πετσέτες τους και να ξεκουραστούν από τη φασαρία της πόλης.
Καθώς τα νερά είναι αρκετά ρηχά, δεν επιτρέπονται οι βουτιές, υπενθυμίζουν οι ναυαγοσώστες.
Η υπόσχεση για άρση της απαγόρευσης κολύμβησης χρονολογείται από το 1988, όταν ο τότε δήμαρχος του Παρισιού και μελλοντικός πρόεδρος Ζακ Σιράκ τάχθηκε για πρώτη φορά υπέρ της ανατροπής της.
Η κολύμβηση στον Σηκουάνα, η οποία ήταν πολύ δημοφιλής τον 17ο αιώνα, όταν οι άνθρωποι βουτούσαν γυμνοί, έχει απαγορευτεί από το 1923 για λόγους υγείας και ασφάλειας.
Από πύθωνα μέχρι τρόπαιο
Ο καθαρισμός του Σηκουάνα έχει και τη μακάβρια πλευρά του. Μεταξύ 50 και 60 πτώματα ανασύρονται από το νερό κάθε χρόνο.
Aπό τον ιστορικό ποταμό ανασύρθηκαν επίσης κούκλες βουντού καρφωμένες σε νεκρό πύθωνα μήκους τριών μέτρων, μία οβίδα πυροβολικού που χρονολογείται από τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870 και το τρόπαιο του τουρνουά ράγκμπι των Έξι Εθνών, που έπεσε στον ποταμό μετά τη νίκη της Γαλλίας το 2022.
Πηγή: AFP




Super league 2
Πανιώνιος: Ανακοίνωσε τον Ολλανδό Σιλβέστερ Φαν ντερ Βάτερ

Βίντεο
ΠΣΖ – Ίντερ 5-0 | HIGHLIGHTS


Πρόσφατα άρθρα
- Λύση εγγύηση κάτω από τα δοκάρια με Κολοβούρη η Θύελλα Πατρών
- Το αστρονομικό ποσό στην πρόταση της Αθήνας, για το final four 2026 στο ΟΑΚΑ
- Ευρωμπάσκετ U20: Λιθουανία – Ελλάδα 65-84, με Αβδάλα στους 17 π.(+videos)
- Άρης: Πολυδάπανη κίνηση και αυτός με τον Σέρβο Ράτσιτς-Το ποσό της αγοράς
- Πανιώνιος: Ανακοίνωσε τον Ολλανδό Σιλβέστερ Φαν ντερ Βάτερ
- Στον τελικό του Wimbledon o Παγώνης!
Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δες ακόμη…
-
5' λεπτά κήρυγμα
/ 1 μήνα agoΓεωργούντζος: “Απέλαση Αταμάν, συγνώμη σε Μπαρτζώκα, ”έγκλημα” ο Γιαννακόπουλος…”!!! (video)
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Τρομερό “Πέντε λεπτά κήρυγμα” σήμερα από τον Σωτήρη...
By sportstonoto -
5' λεπτά κήρυγμα
/ 1 μήνα agoΓεωργούντζος: “Ενα… μπορντέλο είμαστε”!!! (video)
Εξ αφορμής όλων όσων διαδραματίστηκαν… πάλι και στον 3ο αγώνα των πλέι οφ στο...
By sportstonoto