fbpx
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Κωνσταντινέας: “Αντιτρομοκρατική στο ποδόσφαιρο…”

Κωνσταντινέας: “Αντιτρομοκρατική στο ποδόσφαιρο…”

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος μίλησε για τον αν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι στην υπόθεση του Θανάση Τζήλου, πως η πολιτεία θα ελέγξει στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις και τις προσπάθειες που κάνει πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Επίσης, μίλησε για την χαμηλή προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, για την αναγκαιότητα των ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ψυχολογία των Ελλήνων διαιτητών μετά την απεργία.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο:

«Ευελπιστούμε αυτό που θέλει όλος ο κόσμος. Δυστυχώς εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε επαγγελματικά δολοφονικά χτυπήματα, μπορεί να μην έχουν σύνδεση με το ποδόσφαιρο απλά παίρνουν εντολές από κάποιους».

Για το αν είναι σε θέση η πολιτεία να ελέγξει τον υπόκοσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν αποτελέσματα και σε άλλες όχι. Εγώ δεν θέλω να κατακρίνω την Ελληνική αστυνομία, απλά είναι τόσο επαγγελματίες και ευελπιστώ ότι η αστυνομία μαζί με τον υπουργό να συζητήσουν το θέμα και να μπορούμε να κάνουμε κάποιο ειδικό κλιμάκιο εκτός του σώματος αθλητικής βίας. Το έχουμε συζητήσει σε προφορικό επίπεδο, το ανέφερα στον κ. Βασιλειάδη και πρέπει να συγκλίνουν οι ομοσπονδίες ειδικά του ποδοσφαίρου, πρέπει να κρίνουμε τους παράγοντες. Ήταν ένα προδικασμένο γεγονός, με την ένταση που κάνουν δηλώσεις πολλοί παράγοντες».

Για το με τι θα ασχολείται αυτό το κλιμάκιο:

«Στα τρομοκρατικά χτυπήματα ασχολείται η αντιτρομακρατική, πρέπει να βρεθεί μία λύση σε αυτά τα φαινόμενα. Σκεφτείτε σε τι σημείο έχουμε φτάσει για να διασφαλίζουμε τέτοια φαινόμενα, θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να βάλουμε 10 αστυνομικούς να φυλάνε τους διαιτητές. Είναι κατάντια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε τρεις προσπάθειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δώσαμε τηλεοπτικά σε Α’ και Β’ Εθνικής, βοηθήσαμε την διαιτησία και τις ομοσπονδίες και βάλαμε το εργόσημο στους διαιτητές. Τώρα βλέπουμε παράγοντες να κάνουν δηλώσεις που δεν βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά βοηθάνε στα γεγονότα που είδαμε».

Για τις ιντερνετικές εκπομπές που στοχοποιούν:

«Είναι μισθωτοί και γελοίοι. Γελωτοποιούς θα τους έλεγα, δεν πρέπει να τους παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά. Εμείς καλέσαμε τους δημοσιογράφους για τα πρωτοσέλιδα και δεν ήθελαν να μπουν στην επιτροπή γιατί φοβόντουσαν ή ήθελαν να κρατήσουν κάποιες σχέσεις με τους παράγοντες».

Για τις προσπάθειες που έχει κάνει η πολιτεία:

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά. Ένας ποδοσφαιριστής για να εκτελέσει ένα κόρνερ στην αντίπαλη εστία θα πρέπει να έχει 15 διμοιρίες ματ, αυτόματα διακόπτεται ο αγώνας. Φέραμε τους τακτικούς δικαστές, φέραμε την Διεθνή Ομοσπονδία για την ανομία στην ΕΠΟ, έχουμε καταφέρει πολλά αλλά βασικός παράγοντας είναι οι ίδιοι οι παράγοντες. Για εμένα είναι άχρηστοι άνθρωποι, κοιτάνε τα προσωπικά τους οφέλη».

Για την χαμηλή προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα:

«Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες χαλάνε το ποδόσφαιρο και στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους στα γήπεδα. Θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά, οποιαδήποτε πολιτεία θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο θεσμικά, αν οι παράγοντες για τους υπαλλήλους κάνουν δηλώσεις τύπου κανιβαλισμού ή μερίδα οπαδικών εφημερίδων που βγάζουν πρωτοσέλιδα λες και έχουμε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο για κάποιον διαιτητή, δεν πρόκειται να φτιάξει το ποδόσφαιρο ποτέ. Δυστυχώς αυτό δεν το αντιληφθήκαμε εμείς, το αντιλήφθηκε και η ΟΥΕΦΑ με την ΦΙΦΑ, στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, μέρα την μέρα έτσι όπως χτίζεται ένα καινούργιο οίκημα και θα προσπαθήσουμε ή να μπουν σε ένα μοτίβο που θα ισχύουν οι κανόνες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Όταν παίζουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν κουνιέται φύλλο, όταν παίζουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα όμως βλέπετε τι γίνεται».

Για το αν δεχτεί Έλληνας διαιτητής στο μέλλον να σφυρίξει ντέρμπι στο Ελληνικό πρωτάθλημα:

«Και βέβαια θα δεχτεί γιατί θα υπάρχει τιμωρία. Η μεγάλη ευθύνη της ΕΠΟ είναι να θεσμοθετήσει κανόνες προστασίας της Ελληνικής διαιτησίας. Δυστυχώς η ΕΠΟ διαχρονικά δεν έχει θεσμοθετήσει κανέναν κανόνα, αντίθετα η πολιτεία βοήθησε την ελληνική διαιτησία βάζοντας το VAR για να μην υπάρχει αμφισβήτηση και με το εργόσημο που έφερα να δώσω δικαίωμα στους διαιτητές για καλή διαιτησία».

Για το αν θα φτάσουμε στο σημείο να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στο Ελληνικό πρωτάθλημα:

«Οι παράγοντες όπως κάθονται κυρίες στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, έτσι κάθονται κυρίες και στα παιχνίδια ξένων διαιτητών γιατί ξέρουν ότι υπάρχει αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ευθύνη είναι καθαρά των παραγόντων που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την αναγκαιότητα των ξένων διαιτητών:

«Δυστυχώς φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Είναι απαράδεκτο να κάνουν τέτοιες δηλώσεις απέναντι σε Έλληνες διαιτητές και πολλές να προιδεάζουν για τον εκάστοτε διαιτητή για αυτό που έγιναν. Από ότι φαίνεται είναι αναγκαίοι οι ξένοι διαιτητές».

Για το ποια θα είναι η ψυχολογία των διαιτητών μετά την απεργία:

«Ασφαλώς δεν θα είναι η καλύτερη, θα είναι χάλια. Θα είναι ξενερωμένος με όλα αυτά που γίνονται και φυσικά τρομοκρατημένος. Για αυτό έφυγα και εγώ από το ποδόσφαιρο μόνος μου και ξενέρωσα και δεν άξιζε τον κόπο να αγωνίζομαι για παράγοντες που δεν είναι ηθικοί».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Ποδόσφαιρο