fbpx
Connect with us

Super league 2

Κόντρα Αϊβάζογλου-Λεουτσάκου για τα χρέη της Κέρκυρας

Κόντρα Αϊβάζογλου-Λεουτσάκου για τα χρέη της Κέρκυρας

Την θέση της Κέρκυρας στη Super League 2, ζητά ο ΑΟ Τρίκαλα, επικαλούμενος τα πολλά οικονομικά προβλήματα, με τον Ηλία Αϊβάζογλου να επιτίθεται στον Λεωνίδα Λεουτσάκο!

Με σημερινή (19/9) ανακοίνωσή του, ο μεγαλομέτοχος του ΑΟ Τρικάλων καταγγέλλει πως υπάρχει οικονομική διευκόλυνση προς την Κέρκυρα, ώστε να συμμετάσχει κανονικά στο πρώταθλημα, επιρίπτοντας ευθύνες και στον κ. Λεουτσάκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αϊβάζογλου:
«ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ;
Από την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες, ότι ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League κύριος Λεουτσάκος «διευκόλυνε» την ομάδα του “Α.Ο.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑ”, προκειμένου να καλύψει οφειλές της προς την Ε.Π.Ο., και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Παρέδωσε στην καταχρεωμένη ομάδα δύο επιταγές 70.000,00 ευρώ με λήξεις τον Δεκέμβριο του 2019, που προηγουμένως είχε παραλάβει από την εταιρία παραγωγής «ΙΝΑ TV» τον συνεργάτη της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά της Football League.
Τα ερωτήματα, που από όσο γνωρίζουμε έχει ήδη απευθύνει το νομικό τμήμα της Π.Α.Ε. των Τρικάλων στους εμπλεκόμενους, χωρίς να έχει πάρει απάντηση, είναι προφανή:

1. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για την Super League 2, πώς βρέθηκαν επιταγές αρχικά στα χέρια του κυρίου Λεουτσάκου και στη συνέχεια στα χέρια μίας ΠΑΕ της κατηγορίας αυτής με αιτία τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που δεν έχουν ακόμη παραχωρηθεί; Σε φορολογικά ευνομούμενες πολιτείες οι επιταγές συνοδεύονται και από κάποιο παραστατικό. Ποια είναι τα παραστατικά που δικαιολογούν την έκδοση των επιταγών και μάλιστα ποσού 70.000,00 ευρώ και ποια τα παραστατικά που δικαιολογούν την παράδοση των επιταγών στον “Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ”;

2. Η μόνη υπογεγραμμένη σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που θα δικαιολογούσε την έκδοση επιταγών από τον παραγωγό στην διοργανώτρια, είναι αυτή της Football League, πρωταθλήματος που ο “Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ” δεν συμμετέχει. Εάν η διοργανώτρια Αρχή και ο κύριος Λεουτσάκος, για να σώσει την Κέρκυρα, προσωρινά έστω, χρησιμοποίησε επιταγές, που παρέλαβε με βάση το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Football League, δηλαδή την περιουσία των 14 ομάδων της κατηγορίας αυτής, θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει ο κύριος Λεουτσάκος να παραιτηθεί ΧΘΕΣ.

3. Είναι νόμιμο και ηθικό ο πρόεδρος της διοργανώτριας και των δύο κατηγοριών να ευνοεί κατά τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο τα συμφέροντα μίας Π.Α.Ε. σε βάρος των υπολοίπων; Δεν πρέπει να μας πει ο κύριος Λεουτσάκος για ποιον λόγο με βάση ποιες αποφάσεις θεσμικών οργάνων της διοργανώτριας κάνει τέτοιες εξυπηρετήσεις, που ευνοούν κάποια Π.Α.Ε. και θίγουν τα συμφέροντα των υπολόπιων;

4. Μήπως θα πρέπει η Ε.Π.Ο. να επανεξετάσει την προέλευση, το κύρος και της αξιοπιστία των επιταγών που της κατέθεσε ο “Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ”; Και τέλος: για ποιον λόγο δεν βγαίνει ο κύριος Λεουτσάκος να απαντήσει καθαρά στο τι έχει ακριβώς συμβεί, ώστε να μην πλανώνται σκιές πάνω από τα δύσμοιρα πρωταθλήματα;

Υ.Γ. Κύριε Υφυπουργέ Αυγενάκη, με αυτές τις μεθοδεύσεις θα υπηρετηθεί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους η διαφάνεια, η κάθαρση και η υγεία στο ποδόσφαιρο; Μήπως είναι καιρός να πάρετε σκούπα και φαράσι;».

Αντεπίθεση Λεουτσάκου

Κόντρα Αϊβάζογλου-Λεουτσάκου για τα χρέη της Κέρκυρας
Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος απάντησε άμεσα σε όσα τον κατηγόρησε ο κ. Αϊβάζογλου. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας με δήλωσή του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τις οφειλές της Κέρκυρας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Λεουτσάκου:

«Παρά την επικοινωνία μου με τον κ. Αϊβάζογλου και τις κατ’ επανάληψη εξηγήσεις, οι οποίες του εδόθηκαν, σχετικά με το θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ προς την ΕΠΟ, εν τούτοις εμμένει σε μια παραπληροφόρηση της οποίας έχει γίνει αποδέκτης.

Διευκρινίζεται ότι, η Ένωση μας και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, δεν είχα καμία απολύτως ανάμειξη στο θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ προς την ΕΠΟ. Άλλωστε, ο κ. Αϊβάζογλου έχει απευθυνθεί και προς την Ομοσπονδία και προφανώς θα λάβει ανάλογη ενημέρωση.

Επίσης, δηλώνουμε ότι και νομικό και ηθικό είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης να ασχολείται με τα προβλήματα των ομάδων και να προσπαθεί να δώσει λύσεις, πράγμα που κάνω προς όλες ανεξαρτήτως τις ομάδες και χωρίς, απολύτως καμία διάκριση, και σε καμία περίπτωση η προσέγγισή μου δεν είναι τέτοια, ώστε να θίγονται συμφέροντα άλλων ομάδων».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Super league 2