
Για το «αλαλούμ» που προέκυψε με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τις τελευταίες μέρες υπήρχε μια πολύ σοβαρή πρόταση για την πιλοτική αρχικά εφαρμογή της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία είχε σοβαρές ασφαλιστικές δικλείδες και τύγχανε της αποδοχής των έμπειρων επιδημιολόγων της κυβέρνησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τη ροή των αποτελεσμάτων και την εκθετική αύξηση της πανδημίας, οδήγησαν στον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.
Προφανώς δεν είναι η σωστή στιγμή για να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα εξήγησε. «Αυτό θα έδινε το λάθος μήνυμα στην κοινωνία, καθώς είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» συμπλήρωσε.
Δείτε το βίντεο
«Θα ήταν λάθος μήνυμα»
Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επέστρεψε στο θέμα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας πως «η βούληση της κυβέρνησης ήταν σιγά σιγά να φέρει προς συζήτηση το ζήτημα της σταδιακής με όρους απόλυτου σεβασμού στη δημόσια υγεία, επαναφορά των φιλάθλων στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ».
«Η Σούπερ Λιγκ παρουσίασε μια πολύ σοβαρή πρόταση, η οποία συζητήθηκε τρεις φορές από την επιτροπή ως την πλέον σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ στην επιτροπή» εξήγησε.
«Το ζήτημα είναι ότι από το αρχικό πλάνο που κατατέθηκε υπήρξε διαβούλευση που συνεχίστηκε έως και χθες το πρωί, όπου υπήρξαν ενδοιασμοί, όχι ως προς την πρόταση, αλλά προς το ποσοστό των φιλάθλων που θα υπάρχουν στα γήπεδα, που αφορά τις περιοχές στο »κίτρινο»» υπογράμμισε.
«Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με τους όποιους μικρούς ενδοιασμούς η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε με το πλάνο, πρώτα με τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια με δύο αγώνες της Σούπερ Λιγκ για να δούμε πως εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις, όμως όπως είπε «από το απόγευμα εχθές έγινε ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα, τα οποία έκαναν ρεκόρ».
«Θα έπρεπε σήμερα την ίδια ώρα που συζητάμε για την ανάγκη που έχουμε να θωρακιστούν τα μέτρα, να φαίνεται ότι κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό θα ήταν λάθος μήνυμα. Αυτό αξιολόγησε ο πρωθυπουργός, αυτή την απόφαση πήρε και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» κατέληξε.
in.gr

1 Comment
Leave a Reply
Ακύρωση απάντησης
Πρόσφατα άρθρα
- Οι καλύτερες στιγμές του Κώστα Μήτρογλου (video)
- ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Η πολιορκία και η απόδραση των Αρκάδων
- ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Γκολ και highlights (video)
- Στον Άρη ο Κώστας Μήτρογλου: Οι “κίτρινοι” ανακοίνωσαν τον “πιστολέρο”
- Κοροναϊός : Ξεφεύγει πάλι η κατάσταση! 842 νέα κρούσματα, 21 θάνατοι – 283 διασωληνωμένοι (+videos)
- Κοροναϊός : Πού εντοπίζονται τα 842 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς, 12 σε Μεσσηνία!

Δες ακόμη…
-
Καλαμάτα
/ 2 ημέρες agoΣαν σήμερα ο Αναστό σε Μαύρη Θύελλα! Η κίνηση Πρασσά, η “προφητεία” Γεωργούντζου & η υποδοχή στα Παλιάμπελα!(+videos)
Σαν σήμερα λοιπόν συμπλήρωσε ένα χρόνο στον πάγκο της τεράστιας Μαύρης Θύελλας, ο θρυλικός...
-
Ηχητικό
/ 3 ημέρες agoΚούγιας: “Επιφυλάσσομαι για Μπεκατώρου, δικομανής ο Κακλαμανάκης, θα γκρεμιστούν τείχη με Μπουντούρη”!!! (+ΗΧΗΤΙΚΟ)
Αλέξης Κούγιας “εφ όλης της ύλης” μίλησε σήμερα για όλους και για όλα στο...
-
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Να βάζουν χέρι και στον Σαββίδη οι Ράδιο Αρβύλα” (video)
Καλωσόρισε την τηλεοπτική επιστροφή των “Ράδιο Αρβύλα” ο Σωτήρης Γεωργούντζος, ο οποίος όμως τους...
By NikosPost -
Βίντεο
/ 3 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Λυπάμαι για τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, αλλά και του ΠΑΟΚ…” (video)
“Δρυμί κατηγορώ” του αγανακτισμένου Σωτήρη Γεωργούντζου, μετά την συντριβή της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό...
By sportstonoto -
Lifestyle
/ 4 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Το 2021 θα είναι η χρονιά της Μαύρης Θύελλας”! (video)
Το μήνυμα και βέβαια οι ευχές του Σωτήρη Γεωργούντζου για την Πρωτοχρονιά και το...
By NikosPost


kritis
20/10/2020 at 21:27
ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΔΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΡΙΠΗ
ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΟΚΟΥΛΗΔΕΣ ΕΔΙΩΞΑΝ 500ΧΙΛ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ 15 ΧΙΛ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΜ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΜΑΣ ΣΑΓΑΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ