Connect with us

Σπορ

Koρυφαίο γεγονός στη γυμναστική φέρνει στην Τέντα ο Άθλος, το 3ο Aerial Championship

Koρυφαίο γεγονός στη γυμναστική φέρνει στην Τέντα ο Άθλος, το 3ο Aerial Championship
Koρυφαίο γεγονός στη γυμναστική φέρνει στην Τέντα ο Άθλος, το 3ο Aerial Championship

Την παραχώρηση της Τέντας, εξασφάλισε από το Δήμο Καλαμάτας, πάντα αρωγό σε σοβαρές αθλητικές διοργανώσεις, ο Γ.Ο.Άθλος, προκειμένου να φέρει στην πόλη για μια ακόμη φορά ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο της γυμναστικής.

Ο λόγος για τη διοργάνωση του 3ου πλέον διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών Aerial Championship

Καλαμάτας.

Το γήπεδο θα δοθεί την Παρασκευή 21/03/2025 και θα «επιστραφεί» την Κυριακή 23/03/2025, στο διήμερο αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι αγώνες και έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία τους.

Η εναέρια ακροβατική ανδρών και γυναικών, Aerial Silks – Aerial Sling – Aerial Hoop – Aerial Rope, είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής που αναπτύσσεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως.
Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα ακροβατικά στον αέρα!!!
Η εκγύμναση μέσω των εναέριων ακροβατικών πανιών έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ο εναέριος ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και υπέρβασης των προσωπικών ορίων. Συνδυάζει τη φαντασία, τη γυμναστική, την ευλυγισία και τη μουσική με έναν τρόπο αναμφίβολα μοναδικό!

Koρυφαίο γεγονός στη γυμναστική φέρνει στην Τέντα ο Άθλος, το 3ο Aerial Championship

Οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί, στεφάνι, σχοινί, κα) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη, ακροβατική και ρυθμική γυμναστική, που σε συνδυασμό με την μουσική προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Τα τελευταία χρόνια πλέον αποτελεί άθλημα με πλήθος αγώνων να διοργανώνονται στο εξωτερικό.

Στην χώρα  μας τα Εναέρια Ακροβατικά ακολουθούν ανάλογη πορεία και πρωτοπόρος   σε   αυτή  την  προσπάθεια   ο   Γ.Ο.  Άθλος   Καλαμάτας,  το  πρώτο  Αθλητικό Σωματείο  που  ασχολήθηκε  με  τα  εναέρια  ακροβατικά  στην  Ελλάδα  διοργανώνοντας  το  2023  (με  μεγάλη  επιτυχία)  την  πρώτη   Αθλητική Διοργάνωση Εναέριων Ακροβατικών στην χώρα μας!!! Η οποία συνεχίζεται και φέτος, όπως αναμένεται με πολύ μεγάλη επιτυχία γι’ αυτό και αναφέραμε παραπάνω πως έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες.

Σκοπός του Γ.Ο.Άθλου είναι να ενώσει όλες τις σχολές της Ελλάδα, κυρίως όμως να αποδώσει σωστά τον αθλητικό χαρακτήρα των εναέριων ακροβατικών.

Koρυφαίο γεγονός στη γυμναστική φέρνει στην Τέντα ο Άθλος, το 3ο Aerial Championship

Μικροί και ενήλικες Αθλητές από την Ελλάδα και  το Εξωτερικό, θα βρεθούν για να διαγωνιστούν στο    3ο Aerial Championship στις 21-23 Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Το Aerial Championship ενισχύει παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στο παρελθόν η παρουσία… κόσμου στην Καλαμάτα είχε ξεπεράσει τους 1500 επισκέπτες (αθλητές και συνοδοί), από Ελλάδα, Κύπρο,   Χονγκ Κονγκ και αρκετές  ακόμα   Ευρωπαϊκές  χώρες.

Το Aerial Championship αποτελεί την πρώτη αθλητική διοργάνωση εναέριων ακροβατικών στην Ελλάδα. Ψυχή της διοργάνωσης ο Ιδρυτής του Γυμναστικού Ομίλου «Άθλος » Καλαμάτας το 1997, ο Βασίλης Αγγελάκος. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική.

Koρυφαίο γεγονός στη γυμναστική φέρνει στην Τέντα ο Άθλος, το 3ο Aerial Championship

Προπονητής Τραμπολίνο από το 1998.

Διεθνής κριτής Τραμπολίνο, επίσης κριτής στην Ενόργανη Γυμναστική και στην Ακροβατική Γυμναστική.

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Τραμπολίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Συμμετείχε ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τραμπολίνο της Ελλάδος σε διεθνείς αγώνες (Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελα, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Ολυμπιάδες και Ολυμπιάδες Νέων) από το 2003 έως το 2019.

Σημείο  συνάντησης λοιπόν και φέτος η Καλαμάτα των  κορυφαίων  εναέριων  αθλητών  του  κόσμου.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ