fbpx
Connect with us

Καλαμάτα

Κώστας Βεργής: “Στη Μαύρη Θύελλα πήγα για τον Γιώργο Πρασσά”!

Κώστας Βεργής: “Στη Μαύρη Θύελλα πήγα για τον Γιώργο Πρασσά”!
Ο Κώστας Βεργής (φωτο δεξιά) με τον εξαιρετικό Κώστα Παλαμάρα, ενώ βλέπουν βέβαια τη Μαύρη Θύελλα στην Παραλία

 Ο Κώστας Βεργής μιλά αποκλειστικά στο «Best» για τη Μαύρη Θύελλα , το Διαβολίτσι, την αναδιάρθρωση και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

Γεννήθηκε στην Διμάνδρα Μεσσηνίας το 1977. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στο κλάδο της υγείας, με σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Για χρόνια υπηρέτησε το Διαβολίτσι, σε νεαρή ηλικία ως ποδοσφαιριστής και τα τελευταία χρόνια ως παράγοντας. Πρόσφατα ο Κώστας Βεργής εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα της ΠΑΕ «Καλαμάτα» και σήμερα μιλά αποκλειστικά στο “Best”. Απαντά σε 6+1 ερωτήσεις για την «Καλαμάτα», το Διαβολίτσι, την αναδιάρθρωση και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

• Πότε και ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό;

“Ο αθλητισμός υπήρχε στο DNA μου. Το ποδόσφαιρο ειδικότερα είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το έναυσμα δόθηκε σε νεαρή ηλικία, όταν ήμουν ακόμη μαθητής του Γυμνασίου, όπου και έπαιξα ποδόσφαιρο στην γενέτειρα μου το Διαβολίτσι.

Ήταν η παρέα, η φιλία, οι δεσμοί που πραγματοποιείς προσπαθώντας να πετύχεις τον ίδιο σκοπό. Υπηρέτησα ερασιτεχνικά το ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής και στην συνέχεια ως υποστηρικτής του.»

• Πόσα κερδίσατε και πόσα χάσατε στην πορεία;
«Ό αθλητισμός είναι ίδια η ζωή. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Ο τελικός απολογισμός όμως έχει θετικό πρόσημο.

Κερδίζεις εμπειρίες, συγκινήσεις, αποκτάς νοοτροπία αθλητή και βοηθάς νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.»

• Τι σας έπεισε να ασχοληθείτε με την ΠΑΕ Καλαμάτα;

«Η προσωπική σχέση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ «Καλαμάτα» κ. Πρασσά ήταν το έναυσμα. Το πλάνο του συμπίπτει σε όλα τα σημεία με τους δικούς μου στόχους για την μεγαλύτερη ομάδα του νομού μας.

Επιθυμούμε με προγραμματισμό, όρεξη για δουλειά και διαφάνεια να επαναφέρουμε όχι μόνο τον κόσμο στο γήπεδο αλλά και την Καλαμάτα στη θέση την οποία αξίζει.»

• Τα σχέδια σας για το μέλλον περιλαμβάνουν και τις δυο ομάδες;

«Ο σκοπός μου είναι να βοηθώ με ανιδιοτέλεια το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Ο κυρίαρχος στόχος μου την δεδομένη στιγμή είναι ΠΑΕ “Καλαμάτας.”»

• Ένα ή και περισσότερα σχόλια για την… υπόθεση αναδιάρθρωση.

«Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται, από οποιαδήποτε αρχή, σε πνεύμα συνεργασίας για το καλό των σωματείων και του ποδοσφαίρου της χώρας μας γενικότερα.

Ο κος Αυγενάκης και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μία καθαρή απόφαση για να μπορέσουν οι ομάδες με την σειρά τους να κάνουν σωστό προγραμματισμό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει και να γίνει άμεσα.»

• Με αφορμή την ενασχόλησή σας τόσο με ερασιτεχνικό όσο και με επαγγελματικό σωματείο, ποιά θεωρείτε πως είναι τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση / βοήθεια του αθλητισμού;

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αιμορραγεί.
Οι ατομικές προσπάθειες προέδρων, διοικήσεων παραγόντων και φίλων είναι οι μόνες που το βοηθούν να συνεχίζει να υφίσταται.

Ο ερασιτεχνισμός δεν έχει έσοδα. Η πολιτεία θα πρέπει να στηρίζει οικονομικά τα σωματεία και να μέριμνα για την βιωσιμότητά τους. Τα σωματεία με την σειρά τους θα πρέπει να έχουν σωστές υποδομές και ακαδημίες για να προάγουν τον υγιή ανταγωνισμό ώστε να προωθούνται οι ταλαντούχοι αθλητές.»

• Πιστεύετε πως το μέλλον του Αθλητισμού θα συνεχίσει να εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία;

«Ναι. Η ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργεί ενεργούς πολίτες ενωμένους προς το κοινό καλό. Προωθεί σωστά πρότυπα στην νέα γενιά, δίνει προοπτική και την δυνατότητα συνεισφοράς.
Ο συνδυασμός πολιτείας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι ο ιδανικός για μένα.
Η ισχύς εν τη ενώσει.»

best-tv.gr

1 Comment

1 Comment

  1. Avatar

    Thyellara_Bermondsey

    15/09/2020 at 00:02

    με το καλό να βοηθήσουν όσοι μπορούν και έχουν όραμα για την ομάδα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Καλαμάτα