fbpx
Connect with us

Άρθρα

Κρίση ανόδου στον Πάμισο

Κρίση ανόδου στον Πάμισο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Φίλες και φίλοι αναγνώστες του Sport sto noto, ο Πάμισος την Τετάρτη 31/5  και ώρα 7 μμ. οδηγείται από το Δ.Σ. στην ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου.

Θα έχει τον χαρακτήρα της έντονης αυτοκριτικής συνολικά των πεπραγμένων του συλλόγου, αλλά συνάμα την έντονη καλοπροαίρετη κριτική από όλες τις πλευρές!!!

Επίσης αναμένεται να ενταχθούν νέα μέλη στο υπάρχον Δ.Σ.  και ίσως υπάρξουν θεαματικές αποφάσεις που θα γιγαντώσουν το σύλλογο ακόμα πιο πολύ!

 

Μια πρώτη αποτίμηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα την περσινή περίοδο και πριν την γενική συνέλευση, ευελπιστώ θα βοηθήσει να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ξεκινώντας την  περιγραφή, να αναφέρω ότι υπήρξε καθυστέρηση εκλογής διοικητικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυσκολία εξεύρεσης ικανών ποδοσφαιριστών να επανδρώσουν την ομάδα.

Τελικά χάριν κάποιων ικανών παραγόντων το εμπόδιο ξεπεράστηκε και καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό νευραλγικές θέσεις.

 

Με προπονητή τον κ. Τσίκινη που μόλις είχε προσληφθεί, ξεκίνησε η «προβληματική» βασική προετοιμασία του συλλόγου στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου.

Τα πρώτα «πρωτοβρόχια άρχισαν και εξελιχτήκαν σε καταιγίδες» από τους ποδοσφαιριστές!

Ο ένας είχε δουλειά, ο άλλος εργαζόταν και ο επόμενος ήταν τραυματίας(!), με αποτέλεσμα  το πρώτο στάδιο προετοιμασίας να γίνει με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών!

 

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η εικόνα της ομάδας ήταν μέτρια (έχασε το παιχνίδι στο Μελιγαλά από τον Εθνικό), στην συνέχεια βρήκε ρυθμό, κέρδιζε τους αγώνες και  ήταν πρώτη με διαφορά στην βαθμολογία.

Πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων «χτύπησε το καμπανάκι», αγωνιστικά η ομάδα προβλημάτιζε με την απόδοσή της, όμως κέρδιζε τα παιχνίδια.

Η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί ο σχεδιασμός και η λειτουργία του τεχνικού τιμ από το Δ.Σ.

Έτσι το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε πως ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για αλλαγή προπονητή όπως και έγινε, κατά πλειοψηφία αντικατέστησε των κ. Τσίκινη με τον κ. Μαντζούνη που μόλις είχε αποχωρήσει από τα Μελίσσια ομάδα Α΄ Αθήνας.

Συγχρόνως προσλαμβάνει διαδοχικά και δύο έμπειρους  Αθηναίους γυμναστές  για το διάστημα της διακοπής, ώστε να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των παικτών. 

 

Η αιτιολόγηση του Δ.Σ. ήταν η εξής: η ομάδα δεν είχε ανάσες, φαίνεται κουρασμένη και υπάρχει «αναστάτωση στα αποδυτήρια»! 

 

Αγαπητοί αναγνώστες αν ανατρέξουμε στην ποδοσφαιρική λογική, «αναφέρεται», για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών υπεύθυνος είναι ο γυμναστής και όχι ο προπονητής.

Για την απουσία των ποδοσφαιριστών από την βασική προετοιμασία του καλοκαιριού την καίρια ευθύνη φέρει το Δ.Σ.!

Για απείθαρχους ποδοσφαιριστές  και χαλαρότητα οι απόψεις διίστανται, πράγματι ο κ. Τσίκινης έχει ένα ιδιαίτερο στιλ αντιμετώπισης των ποδοσφαιριστών, «ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του εξήγηση», όμως σε  αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα μετράει.

 

Για την μέτρια απόδοση στο τέλος του έτους, η εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι και τούτη:

α) φυσιολογική «κοιλιά»  όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές  κατά την διάρκεια  του πρωταθλήματος, και β) φυσιολογική πτώση των ποδοσφαιριστών από την μέτρια προετοιμασία της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Και  ερχόμαστε στην εποχή του κ. Ματζούνη.

Ο άνθρωπος έκανε αξιόλογες προπονήσεις αλλά είχε  τις «εμμονές» του!

Τις δύο πρώτες αγωνιστικές η ομάδα  ήταν συναγωνιστική, όμως στην  συνέχεια απογοήτευσε με τις μέτριες εμφανίσεις και τις οδυνηρές ήττες!

 

Πολλαπλές οι ευθύνες: α) Καταρχάς να δεχτούμε ότι οι ποδοσφαιριστές ήταν κουρασμένοι, δεν επιτρέπεται όμως να έχουν αυτές τις μέτριες ως κακές εμφανίσεις, β) ο κ. Ματζούνης χρησιμοποιούσε τους παίκτες  σε διαφορετικές θέσεις, γ) δεν αξιολογούσε σωστά τα παιχνίδια πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα  και γ)  η προετοιμασία της διακοπής κούρασε, «έκαψε» τους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να έχουν μέτρια απόδοση!

 Στην συνέχεια που όλα ισορρόπησαν και  τεχνικό των κ. Αντώνη Τσουκαλά, επανήλθαν οι θετικές εμφανίσεις και η κατάκτηση του κυπέλου! 

 

Κλείνοντας να αναφέρω ότι η ομάδα είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και δυσκολευόταν στο γκολ, θα μπορούσε των Ιανουάριο να αποδεσμεύσει κάποιους παίκτες και να ενισχυθεί χωρίς να «ματώσει» οικονομικά, τούτο δεν έγινε γιατί η φιλοσοφία του Δ.Σ. ήταν διαφορετική!

Συμπέρασμα(;), όλοι κάνανε τα λάθη τους και αυτό στοίχησε στην ομάδα!

Τώρα θα μου πείτε και ποιός δεν κάνει λάθει(;), η ουσία είναι να μην επαναλαμβάνονται.

Διοικητικά ήταν μια μέτρια χρονιά για το σύλλογο, μέλη σε καίρια πόστα δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και κάποιοι άλλοι ουσιαστικά είχαν αποχωρήσει!

Στις συνεδριάσεις υπήρχαν ακόμα και διαξιφισμοί(!), όμως η ομάδα έμεινε ενωμένη και τράβηξε το δικό της Γολγοθά χάρις σε κάποιους ανθρώπους που αγαπούν παθολογικά τον Πάμισο!

 

Οι ευθύνες λοιπόν είναι συνολικές και όχι μόνο διοικητικές(!), αυτοί υπήρχαν, αυτά μπορούσαν, αυτά έκαναν!!! 

 

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτούς τους ανθρώπους, γιατί εκτός της ψυχικής φθοράς καταναλώνουν χρήμα και χρόνο.

Καλείται λοιπόν η πόλη  και η δημοτική αρχή να συνδράμουν για το μεγαλείο της αγαπημένης ιστορικής ομάδας!

 

Αποστόλης Κοσμάς

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
ΛΥΔΙΑ ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΩΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΟΥΝΗ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΡΟΛΕΜΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Άρθρα