fbpx
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: “Καμία σχέση εγώ με τον φούρνο του Κωνσταντινέα…”

Μαρινάκης: “Καμία σχέση εγώ με τον φούρνο του Κωνσταντινέα…”
Ξεκαθάρισε ξανά πώς δεν έχει καμία σχέση με τον φούρνο του Κωνσταντινέα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Το «παρών» στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε το πρωί της Τρίτης (13/10) ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες για διεύθυνση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος και παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού και που (κατά περίπτωση) ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο «ισχυρός άνδρας» των Πειραιωτών κατά την απολογία του, η οποία διήρκησε για περίπου μιάμιση ώρα υποστήριξε δεν έχει καμία σχέση με την ανατίναξη του φούρνου του Πέτρου Κωνσταντινέα, αλλά και πως δεν γνώριζε πως τα τηλέφωνα που είχε ήταν πακιστανικά.

Μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για:

Τις εκλογές της ΕΠΟ το 2012: «Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό ο Γκαγκάτσης ήταν νομικός σύμβουλος της ομάδας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, μας ήταν πολύ εύκολο να τον στηρίξουμε. Ήθελα όμως να έρθουν ορισμένοι νέοι άνθρωποι. Τον κ. Σαρρή τον γνώρισα στην ΕΠΟ. Είχαν γραφτεί πάρα πολλά για τις σχέσεις Γκαγκάτση-Ολυμπιακού. Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι κάτι σημαντικό, άλλωστε τα τελευταία πέντε χρόνια, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ διαφημίζουν τη σχέση τους με τους προέδρους της ΕΠΟ. Δεν πιστεύω ότι ένας πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να περάσει τη γνώμη του σε έναν δικαστή των Επιτροπών της ομοσπονδίας. Ούτε μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να διαλέξει ή να ορίσει διαιτητή.

Την συνομιλία με τον Θόδωρο Κουρίδη για τα πλέι οφ της Football League το 2012: «Με τον Κουρίδη είπαμε οι καλύτεροι διαιτητές της Α’ Εθνικής να αναλάβουν τους αγώνες των πλέι οφ της Β’ Εθνικής».

Τα όσα υποστήριζε ο Αλέξης Κούγιας: «Ο Κούγιας είχε πολλά παράπονα από ομάδες που είχαν παίξει μαζί του. Υπήρχαν άνθρωποι που τον κάλεσαν στο γραφείο τους και του έδειξαν διαλόγους που είχαν αφαιρέσει τα ονόματά τους. Τον κορόιδεψαν. Ο βασικός παράγοντας που ξεκίνησε η ιστορία αυτή ήταν ο Κούγιας. Ο βασικότατος. Το κατηγορητήριο αυτό έχει γραφτεί από συγκεκριμένες δηλώσεις του κυρίου Κούγια και καταθέσεις».

Το πακιστανικό τηλέφωνο: «Εγώ το έμαθα από την δικογραφία ότι ήταν πακιστανικό. Είναι κάρτες που πουλάνε στα αεροδρόμια, στις πλατείες. Το νούμερο του τηλεφώνου μου είχε διαρρεύσει και ήταν παντού. Γι’ αυτό και πήρα ένα δεύτερο τηλέφωνο. Φοβόμουν ότι μπορούσε να γίνει καμία παράνομη καταγραφή. Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Έγινε παράνομη καταγραφή με παράγοντες αντιπάλων ομάδων (σ.σ. στο σημείο εκείνο κατονόμασε τον Νικόλα Πατέρα).

Τις συνομιλίες σχετικά με την υπόθεση του Εθνικού Γαζώρου στην Επιτροπή Εφέσεων: «Με παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα πάρα πολλοί άνθρωποι και μου ζητάνε πράγματα. Δεν είπα να απορριφθεί η έφεση! Ρώτησα, “πρέπει να απορριφθεί η έφεση”; Όταν το συζητάγαμε άλλωστε, αυτό, η απόφαση βγήκε μετά από μια ώρα. Είχε βγει ήδη δηλαδή. Δεν έχει σχέση Κουρίδης».

Τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών: «Ο Ελευθερόπουλος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Στην Κ17 ήταν ο Μαυρογεννίδης. Για εμάς θα ήταν καλό ο Ελευθερόπουλος να πάει στον Πανιώνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για να αποκτήσει εμπειρίες και να έρθει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Δεν είπα ότι το μισό συμβόλαιό του στον Πανιώνιο θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός, είπα ότι το μισό συμβόλαιο το πληρώνει ο μάνατζέρ του.

Ορισμένοι δανεικοί του Ολυμπιακού, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχουν παίξει τα καλύτερα τους παιχνίδια για να αποδείξουν ότι κακώς τους δώσαμε δανεικούς. Σήμερα έχουμε τουλάχιστον 10 δανεικούς σε Ελλάδα κα Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε 5 παίκτες στο Βόλο.

Η αξία του Ολυμπιακού ήταν 10πλάσια, 20πλάσια, 50πλάσια από τις υπόλοιπες ομάδες και επίσης μπορείτε να δείτε τη διαφορά των βαθμών που πήραμε τα πρωταθλήματα τις περιόδους που υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες».

Την έκρηξη στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα: «Πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι έχω σχέση με αυτό. Ο κύριος Κωνσταντινέας έκανε καριέρα πάνω σε αυτό. Εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδικία. Δεν είχα καμιά δουλειά εγώ με αυτή την υπόθεση. Σας λέω πως νιώθω μετά από τόσα χρόνια. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο».

Τη χαρτογράφηση των ΜΜΕ: «Έχω δύο εταιρίες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελέγχομαι από τις αμερικανικές αρχές. Υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν για να συνεργαστούν μαζί μας».

Τις συνομιλίες Βρέντζου με τον πρώην αστυνομικό Παναγόπουλο και μετά από ερώτηση της προέδρου: «Μου κάνει εντύπωση, χρειάζεστε άνθρωπο στην Αστυνομία;».

«Όχι, πληρώναμε πρόστιμα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το κράτος για να κάνουμε διακανονισμούς. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα υποφέραμε. Πληρώσαμε πάρα πολλά πρόστιμα. Είναι πολύ δύσκολο να βάλλεσαι από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από το ελληνικό κράτος, αυτά που συζητάμε τώρα έχουν γίνει το 2012. Μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά, την έχουμε βιώσει σε όλο το μεγαλείο την αδικία, αισθάνομαι περήφανος γιατί παρά τους ελέγχους που μου έχουν κάνει, δεν έχει βρεθεί τίποτα».

Τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Γιώργο Σαρρή και τον Βασίλη Γκαγκάτση: «Ήταν ένας καλός πρόεδρος ο Πιλάβιος. Τον γνώρισα σε συμβούλιο της ΕΠΟ ενώ εγώ ήμουν πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ήταν φιλικά προσκείμενος στον Παναθηναϊκό, που είχε πάρει το πρωτάθλημα και με είχε προβληματίσει.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν ήξερα κανέναν. Εγώ ήμουν μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, δεν ήξερα κανέναν. Πρώτη φορά πάω στο δικαστήριο, είμαι 52 ετών. Θεωρώ ότι ο Πιλάβιος ήταν φίλα προσκείμενος στον Πατέρα. Με αυτά που έχω δει σήμερα θεωρώ ότι ήταν καλός πρόεδρος. Τότε θεώρησα ότι ήταν σωστό να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με νέους ανθρώπους, όπως τον Σαρρή.

Ο κύριος Γκαγκάτσης είχε θέματα, ήταν υπάλληλος του Ολυμπιακού, ήταν έμπειρος, πιο έμπειρος από τον Σαρρή. Θεώρησα ότι καλό είναι ένας άνθρωπος που έχει ανοικτές υποθέσεις με την ποινική δικαιοσύνη να μην είναι υποψήφιος με την ΕΠΟ και προτίμησα να μην στηριχθεί από την ομάδα μας. Δεν έκρυψα ποτέ ότι ο Γκαγκάτσης είχε θέματα».

Την σχέση του με τον Γιώργο Αρβανιτίδη της Βέροιας: «Δεν είχα καμία ιδιαίτερη σχέση με τον Αρβανιτίδη».

Το Ολυμπιακός-Ατρόμητος: «Αυτό που έκανε ο Φύσσας ήταν πάρα πολύ άσχημο. Έκανε ένα μεγάλο λάθος, μπορεί να πιέστηκε από την ομάδα του να κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό. Έπρεπε να σκεφτεί την ιστορία του και τη σχέση του με του συμπαίκτες του τόσα χρόνια. Με τον Κατσουράνη ήταν μαζί στην Εθνική».

Την επίσκεψη στον Χριστόφορο Ζωγράφο στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε: «Πήγα γιατί πίστεψα ότι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του».

Με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ολοκληρώθηκε η απολογία των 28 κατηγορουμένων στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι η συνέχεια θα δοθεί στις 19 Νοεμβρίου, όταν ο Χάρης Λακαφώσης, ο εισαγγελέας της έδρας θα αγορεύσει και θα προτείνει την εισήγησή του.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Ποδόσφαιρο