«Σφαγή» γίνεται για τον τρόπο που θα συγκροτηθεί ο Ομιλος της Γ’ Εθνικής, στον οποίο θα συμπεριληφθεί η Παναχαϊκή, αλλά και ο Διαγόρας Βραχνέικων με τον Παναιγιάλειο.
«ΚΛΕΙΔΙ» Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Οπως έχουν διαμορφωθεί τα νέα δεδομένα η Ζάκυνθος είναι το «κλειδί» για τη συγκρότηση του Ομίλου. Αν συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική θα «έρθει» τον Ομιλο της Παναχαϊκής μαζί με τον Εθνικό Σκουλικάδου.
ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Οπως έχουν διαμορφωθεί κατάσταση θεωρείται σχεδόν ανέφικτο να συμπεριληφθούν όλες οι ομάδες της Πελοπόννησου στον ίδιο Ομιλο. Ετσι το πιθανότερο είναι να μοιραστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Ομιλο της Παναχαϊκής και των ομάδων της ΕΠΣ Αχαΐας γενικότερα θα συμπεριληφθούν οι ομάδες της ΕΠΣ Ηλείας (Αίας Γαστούνης, ΠΑΟ Βάρδας), της ΕΠΣ Μεσσηνίας (Διαβολίτσι) και λογικά της ΕΠΣ Αιτωλοακαρκανίας (Παναγρινιακός, Αμβρακικός Λουρού, Ναυπακτιακός Αστέρας). Αν η Ζάκυνθος συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική, τότε θα «έρθει» και αυτή στον Ομιλο της Παναχαϊκής μαζί με τον Εθνικό Σκουλικάδου. Για να βγει «12άδα» θα πρέπει να «έρθει» στον Ομιλο άλλη μία ομάδα και υποψήφια είναι η Αναγέννηση Αρτας. Ομως εάν δεν συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική η Ζάκυνθος θα αναζητηθούν δύο ομάδες. Τότε ενδέχεται ο Ομιλος της Παναχαϊκής να συγκροτηθεί από τις ομάδες από ΕΠΣ Αχαΐας (τρεις), ΕΠΣ Ηλείας (δύο), ΕΠΣ Μεσσηνίας (μία), ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (τρεις), ΕΠΣ Ζακύνθου (μία, Εθνικός Σκουλικάδου) και ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας (δύο, Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου). Ετσι συμπληρώνεται Ομιλος με 12 ομάδες συνολικά. Κάποιοι βέβαια λένε ότι ενδέχεται να «έρθει» και η Αναγέννηση Αρτας, κάτι που σημαίνει ότι ο Ομιλος θα έχει συνολικά 13 ομάδες.
ΜΕΝΟΥΝ «ΕΚΤΟΣ» ΑΡΚΑΔΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ
Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει από την ΕΠΟ δεν πρόκειται να «έρθουν» στον Ομιλο της Παναχαϊκής οι ομάδες από την
ΕΠΣ Αργολίδας (Ερμιονίδα, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, την ΕΠΣ Λακωνίας (Αρης Σκάλας) και ΕΠΣ Αρκαδίας (Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς).

Η πρωταθλήτρια για άνοδο, 5 ή 6 θα υποβιβαστούν!

«Σφαγή» γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη συγκρότηση των Ομίλων της Γ’ Εθνικής, αλλά επίσης «σφαγή» θα γίνει στη διάρκεια της σεζόν. Ο λόγος από κάθε έναν Ομιλο η πρωταθλήτρια θα κερδίσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου στη Super League 2 και 5 ή 6 ομάδες θα υποβιβαστούν! Επί της ουσίας δηλαδή οι μισές σχεδόν ομάδες από κάθε Ομιλο θα πέσουν στο τοπικό. Καταλαβαίνετε λοιπόν τον βαθμό δυσκολίας της φετινής Γ’ Εθνικής. Οσον αφορά την άνοδο που ενδιαφέρει την Παναχαϊκή, στα μπαράζ θα συμμετάσχουν 7 ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τέσσερα εισιτήρια για τη Super 2.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ