fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Μπερδεμένοι πλέον στην Αμαλιάδα…

Μπερδεμένοι πλέον στην Αμαλιάδα…
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου , θα μείνει στον Αστέρα Αμαλιάδας

Μπορεί οι άνθρωποι της ομάδας να μην … «πετούσαν στα σύννεφα» αφού ήξεραν καλά ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολη με ελάχιστες πιθανότητες η ριζική ανατροπή των πρωτόδικης απόφασης (είχαμε γράψει σχετικά και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ως γνωστόν), αλλά σίγουρα είδαν με μεγάλη πικρία και ανάλογη δυσαρέσκεια την Πέμπτη (12/7) που τελικά εκδόθηκε την απόφαση της έφεσης.

Για τα γεγονότα στο διακοπέν παιχνίδι του Αστέρα Αμαλιάδας με τον Ηρόδοτο, από την αντίστοιχη Επιτροπή της ΕΠΟ. Η απόφαση είναι κι αυτή εξοντωτική για τον Αστέρα αφού παραμένει όλη η πρωτόδικη ποινή (ακόμα και το μείον 5, αντί για μείον 3), σε όλα τα σκέλη της! Ενώ γίνεται και αποδοχή μείωσης ποινής ανθρώπων του Ηρόδοτου, από 6 μήνες σε 2 μήνες αποκλεισμό (αλλά τιμωρούνται μόνο αυτοί κι όχι και το σωματείο!!! καθόλου αυτό!).

Η απόφαση λοιπόν, διατηρεί ότι: Στο σωματείο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας οι εξής πειθαρχικές ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Οι αρμόδιοι της ομάδας – ενώ ανέμεναν και το αποτέλεσμα της έφεσης του Εθνικού Πειραιά, που ήταν πάντως κι αυτή απορριπτική για τη δική του υπόθεση, οπότε ο Αστέρας παραμένει τουλάχιστον πρώτος επιλαχών – εξετάζουν πλέον την προσφυγή στον τρίτο και τελεσίδικο βαθμό, το Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ. Που από τη νέα περίοδο πάντως θα επανέλθει στα προηγούμενα καθήκοντα του, δηλαδή για συγκεκριμένες μόνο διαδικαστικές υποθέσεις, και όχι για όλες, που είχε γίνει την τελευταία διετία ως τριτοβάθμιο όργανο – κι όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις θα ολοκληρώνονται στην Εφέσεων το περισσότερο).

  • Με τις εξοντωτικές αυτές ποινές, στην ηλειακή ομάδα έχει στερηθεί ως τώρα η μεγάλη άνοδος στη Football League, την οποία κέρδισε μέσα στα γήπεδα, με πανάξιο και πανηγυρικό τρόπο!Αφού, μην ξεχνάμε: Ο Αστέρας Αμαλιάδας, μέσα από μια πολύ μεγάλη πορεία, την μεγαλύτερη και ιστορικότερη γι’ αυτόν, πήρε αρχικά το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικήςστον όμιλο του, κι έπειτα πήρε μέσα στα γήπεδα και τη δεύτερη και προνομιούχο θέση ΑΝΟΔΟΥ στη Β’ Εθνική από τον δεύτερο όμιλο των πρωταθλητών της κατηγορίας στα μεταξύ τους μπαράζ.

Η τωρινή εικόνα

Ως τώρα, ο Αστέρας είναι τρίτος στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτος στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε παράλληλα είναι πρώτος επιλαχών

Σε ότι αφορά τις θέσεις των επιλαχώντων: Όπως προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, από την ΕΠΟ, θα καταταχθούν σε βαθμολογική σειρά κι οι άλλες τέσσερις ομάδες που μετείχαν.

Τα βαθμολογικά κριτήρια κατάταξης των Ομάδων σε περισσότερους του ενός Ομίλους με τον ίδιο αριθμό Ομάδων ανά Όμιλο είναι:

1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 3. Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 4. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 5. Κλήρωση.

Αυτό γιατί, όπως ρητά προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος: Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί (νέας περιόδου) ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις τέσσερις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε: Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους.

– Ο Αστέρας Αμαλιάδας αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος συνολικά (και πρώτος επιλαχών). Υπερισχύει του αντίστοιχου τρίτου στον άλλο όμιλο Τηλυκράτη Λευκάδας, αφού έχει 4 βαθμούς όπως κι εκείνος, αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Συγκεκριμένα, 7-11 ο Αστέρας και 3-8 η ομάδα της Λευκάδας.

Ενώ σε ότι αφορά τον Εθνικό, ακόμα κι αν τυχόν ισοβαθμούσανν μετά τις Εφέσεις, ο Αστέρας υπερισχύει σε εσωτερική ισοβαθμία (εντός ομίλου δηλαδή), έχοντας δυο νίκες στα μεταξύ τους ματς! Διότι για την κατάταξη πρωταθλήματος, εκεί μετράει το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π. «Βαθμολογική κατάταξη ομάδων», όπου όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 5 «Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με (πρώτο) κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες».

– Για το αν θα κληθεί ο επιλαχών να καλύψει θέση που μπορεί να προκύψει, τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο! Μπορεί να προκύψει, μπορεί να μην προκύψει καθόλου (δυστυχώς αυτό είναι αρκετά πιθανό αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια στο να μετέχουν ομάδες, π.χ. τις αφήνουν να δηλώνουν και να ξεκινούν ακόμα και με μεγάλα χρέη, ή με πλήθος προσφυγών που εκκρεμούν σε βάρος τους), μπορεί και να προκύψει μεν αλλά τον Αύγουστο ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου κι όχι νωρίτερα.

Ήδη σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση κατηγοριών, αφού αυτή δεν γίνεται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο Βασιλειάδη και οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα είναι 16 και την προσεχή σεζόν (κι όχι 20), δεν περισσεύουν θέσεις από αυτό το θέμα.

  • Τότε ο Αστέρας, πρέπει να περιμένει, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ ή από αυτές που παρέμειναν στη Β’ από πέρυσι, ή από αυτές που θα έρθουν στη Β’ από τη Λίγκα – και βασικά π.χ. αν θα κατέβει ο Πλατανιάς στη Β’ Εθνική – να μην καταφέρει να δηλώσει κι εκπληρώσει συμμετοχή στη Football League. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν όχι απλά εντός του Ιουλίου, αλλά ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

Ταυτόχρονα όμως, με τον χρόνο πλέον να πιέζει, ΚΑΛΕΙΤΑΙ να εξετάζει και το θέμα περί συμμετοχής (και) τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική. Πάνω στο οποίο ακόμα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο περί ανάλογου σχεδιασμού. Κι αναμένονται τα νεότερα το προσεχές διάστημα…

iliaoikonomia.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική