
Ο Προμηθέας ηττήθηκε από τη Ναντέρ (91-70) και στα δύο επόμενα παιχνίδια με την Τσεντεβίτα θα κριθεί η πρόκρισή του στο Top 16 του EuroCup.
Η άμυνα του Προμηθέα κατέρρευσε στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά μεγάλωσε επικίνδυνα, κι η Ναντέρ πήρε εύκολα την εντός έδρας νίκη (91-70). Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι απέναντι στην ελληνική ομάδα που δεν είχε τις λύσεις και την αμυντική συνέπεια για να μείνει ανταγωνιστική μέχρι το φινάλε.
Η ήττα του Προμηθέα ήταν μάλιστα διπλή αφού οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν κατάφεραν ούτε να προστατεύσουν το +16 με το οποίο είχαν επικρατήσει στο “Δημήτρης Τόφαλος”. Γι αυτό κιόλας, πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο. Χρειάζονται το απόλυτο (3/3) στα εναπομείναντα παιχνίδια, για πάρουν το εισιτήριο στο Top 16 του EuroCup. Αρχής γενομένης από το εξ αναβολής παιχνίδι με την Τσεντεβίτα σε δύο βράδια, επί σλοβενικού εδάφους.
Εκεί όπου η νίκη διατηρεί τον Προμηθέα στο κόλπο της πρόκρισης, η ήττα όμως τον στέλνει πρόωρα… σπίτι του, καθιστώντας τυπική διαδικασία τα δύο τελευταία παιχνίδια της regular season.
Η κατάταξη στον όμιλο του Προμηθέα έχει ως εξής:
1. Γκραν Κανάρια 6-2
2. Τρέντο 6-3
3. Τσεντεβίτα 5-3
4. Ναντέρ 4-4
5. Προμηθέας 2-5
6. Μπούρσασπορ 0-6
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, είχε ρυθμό στην επίθεση, σταδιακά όμως η άμυνά του δεν μπορούσε να τον… υποστηρίξει. Ειδικά το μαρκάρισμα του Τζόνι Μπερχανεμέσκελ αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα, με τον πρώην παίκτη της Λάρισας να σκοράρει κατά ριπάς και να δίνει στη Ναντέρ τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Όσο δε, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ήταν αδύνατο να πλησιάσουν και να απειλήσουν με ανατροπή τη γαλλική ομάδα.
Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής του Προμηθέα έκανε κάποιες δοκιμές, ευελπιστώντας να κόψει τον γαλλικό ρυθμό. Πότε σε πρόσωπα, πότε σε τρόπο άμυνας (από man to man σε ζώνη). Τίποτα δεν έπιασε όμως, αφού η Ναντέρ είχε κάθε φορά τον τρόπο για να σκοράρει. Εν αντιθέσει με την ελληνική ομάδα, τα ποσοστά της οποίας έπεφταν λεπτό με το λεπτό.
Αναπόφευκτα ήρθε η ήττα για τον Προμηθέα (91-70), ο οποίος στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με την Τσεντεβίτα (εντός και εκτός έδρας) θα παίξει τα ρέστα του για πρόκριση.
Διαιτητές: Περούγκα – Χάλικο – Βαλέεφ.
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 49-38, 69-54, 91-70.
ΝΑΝΤΕΡ (Ντοναντιέ): Μπερχανεμέσκελ 21 (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ), Φεβριέ 4 (0/4 τρίποντα), Μπουκέ 4, Κορντινιέ 10 (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Καμπά 8 (7 ριμπάουντ), Κονκλέν 20 (7/10 δίποντα, 6/8 βολές, 4 ριμπάουντ), Γουεμπανιάμα, Στόουν 15 (2/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουόρεν 9 (1 τρίποντο, 9 ασίστ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 7 (4 ριμπάουντ), Λούντζης 5, Τζέιμς, Αγραβάνης 11 (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 0/2 βολές, 5 λάθη), Γκάρετ 9 (1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φαγιέ 4, Χριστοδούλου 6, Μάντζαρης 7 (8 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μίλερ 16 (1), Ραντίσεβιτς 3 (1), Μαντζούκας 2, Τανούλης.
sport24


Καλαμάτα
Έφυγε για Αθήνα ο Αναστόπουλος


Πρόσφατα άρθρα
- Η ανακοίνωση της Super League 2 για την επ’ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος
- Ο Ilcho Gjorgjioski νέος προπονητής της Μαύρης Θύελλας – Αποκλειστικό
- Super League: Κρούζλιακ και επίσημα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός – Οι διαιτητές της αγωνιστικής
- ΤΕΛΟΣ το πρωτάθλημα της Super League 2 – ΑΝΑΒΟΛΗ επ’ αόριστον, με ψήφους 30-0!!!
- ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο Elite Κρούζλιακ από τη Σλοβακία στην Τούμπα
- Πήρε και Ραφαήλ Μιχαήλ η Ρόδος

Δες ακόμη…
-
Η Ώρα του Σωτήρη
/ 2 ημέρες agoΒαμβακούλας: “Δεν φταίει για όλα ο Αναστόπουλος…” (video)
Αλλαγή πλεύσης του Νίκου Βαμβακούλα χθες το βράδυ στην "Ώρα του Σωτήρη", όσο αφορά ...
By Cover -
Η Ώρα του Σωτήρη
/ 3 ημέρες ago“Η ώρα του Σωτήρη” σήμερα με Νίκο Βαμβακούλα! (22:30′)
“Η ώρα του Σωτήρη” σήμερα Δευτέρα στις 22:30‘ (εκτάκτως αντί για 22:00, λόγω του...
By sportstonoto