fbpx
Connect with us

Άρθρα

Ο Πάμισος θα αλλάξει σελίδα; (photos)

Ο Πάμισος θα αλλάξει σελίδα; (photos)
Στο παρελθόν όλα αυτά, αυτή η περιπέτεια πλέον στον Πάμισο της Μεσσήνης...

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, με τη λήξη του πρωταθλήματος ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης. Από την πρώτη συνέλευση φάνηκε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της Μεσσήνης  να «εμπλακούν» με τα διοικητικά.

Στην τέταρτη γενική συνέλευση (Γ.Σ.) το σώμα εξουσιοδότησε τον κ. Πετρουλάκη να κινήσει την διαδικασία σχηματισμού διοικητικού συμβουλίου. Όμως την τελευταία στιγμή το σώμα αναθεώρησε την αρχική του απόφαση, με νέα που ήταν η εξής:

Όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι λοιποί φίλαθλοι εκτός συνέλευσης, να ξανακάνουν μια επικοινωνιακή προσπάθεια  με τον κ. Ντούλη, ώστε να τον μεταπείσουν να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Το όλο εγχείρημα όμως δεν είχε τελικά θετικά αποτελέσματα.

Έτσι έφτασε η Πέμπτη και πιο κρίσιμη Γ.Σ., όπου το σώμα ανάθεσε εν λευκώ πλέον στον κ. Πετρουλάκη να διαχειριστεί το θέμα εξεύρεσης επενδυτών και δημιουργίας διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Πετρουλάκης μέσω των κ.κ. Κλάδη και Φλέσσα ήλθε σε επαφή με τον κ. Σιδηρόπουλο και αφού υπήρξαν οι σχετικές αναφορές έκλεισε η προφορική συμφωνία.

Η οριστική απόφαση πάρθηκε στο πάρκο σε έκτακτη ενημέρωση και οριστικοποιήθηκε στη Μπούκα παρουσία του δημάρχου και 25 ακόμα παραγόντων και φίλων του συλλόγου.

Στη συνέχεια ο κ. Πετρουλάκης ανακοίνωσε τυπικά και το δωδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις του συλλόγου!!!

Αυτή ήταν η επιθυμία του κ. Σιδηρόπουλου, έτσι και έγινε!

Τέλος Ιουλίου έστειλε στη Μεσσήνη τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο, «γενικό κουμανταδόρο» της ομάδας, και ξεκίνησαν οι αποδεσμεύσεις και μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Σταδιακά το Δ.Σ. αποστασιοποιήθηκε, αφενός γιατί δεν είχε λόγο στο κέντρο των αποφάσεων, αφετέρου γιατί διέκρινε πως χρησιμοποιείται ως εισπρακτικός μηχανισμός.

Τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης οικονομικής κρίσης ήταν ορατά από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις προκαταβολές των υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστών, την πληρωμή ξενοδοχείου, την διατροφή των αθλητών και άλλων εξόδων.

Και φτάσαμε στο Μεγάλο κραχ του Οκτώβρη, όταν ο ένας μετά τον άλλον εγκατέλειπαν την ομάδα χωρείς ουσιαστική ενημέρωση και προειδοποίηση!

Και όλα αυτά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Οκτωβρίου!!!

Ο κ. Σιδηρόπουλος ενημερωνόταν καθημερινά από τους συνεργάτες του. Ωστόσο τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο κ. Παπαδόπουλος(!!!). Αυτός διαχειρίστηκε τα χρήματα του κ. Σιδηρόπουλου και τις εισπράξεις από διάφορες δραστηριότητες της ομάδας.

Ο βασικός χρηματοδότης  δεν ήταν κανένας απατεώνας, όπως κακώς ακούγεται από διάφορους ανεύθυνους φιλάθλους της Μεσσηνίας.

Δεν  καταχράστηκε χρήματα του Παμίσου. Ο άνθρωπος έβαλε χρήματα, όχι όμως όσα είχε υποσχεθεί. Βέβαια το ακριβές ποσό δεν το γνωρίζουμε και καλά θα κάνει κάποτε να ενημερώσει την φίλαθλη Μεσσηνία για το πόσα χρήματα έβαλε και πού με αποδείξεις.

Ο Πάμισος θα αλλάξει σελίδα; (photos)

Κύριος υπεύθυνος λοιπόν για τις αρνητικές εξελίξεις στον Πάμισο ήταν ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην ιστορία του ιστορικού συλλόγου.

Διοίκησε συγκεντρωτικά, δεν έλαβε ποτέ υπόψη του την κοινωνία και το Δ.Σ., έφερνε και δοκίμαζε αλλοδαπούς αθλητές αμφιβόλου αξίας και φόρτωσε την ομάδα με χρέη.

Στη συνέχεια απομονώθηκε, περιθωριοποιήθηκε και «λάκισε» νύχτα από το Νησί.

Στη συνέχεια ο κ. Πετρουλάκης έμεινε μόνος και αβοήθητος, αφού όλοι, μηδενός εξαιρεμένου, τον είχαν εγκαταλείψει. Τα ήθελε και τα έπαθε; Ίσως…

Πάνω στον πανικό του λοιπόν και φοβούμενος την κατακραυγή του κόσμου,  έκανε το πρώτο λάθος: Έδωσε, χωρίς να ρωτήσει έστω και έναν και χωρίς πλέον να έχει την αρμοδιότητα, αφού δεν υπήρχε συμβούλιο, το «δαχτυλίδι» στον αθλητή της ομάδας κ. Ηλιόπουλο, προκειμένου να διαχειριστεί την τύχη του «ετοιμοθάνατου» Παμίσου!

Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει και δεν το έκανε, θα ήταν να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση.

Θα ενημέρωνε ως όφειλε το σώμα για τους επενδυτές, την οικονομική κατάσταση όπου είχε περιέλθει ο σύλλογος, την διοικητική ανυπαρξία και όλα θα τελείωναν εκεί.

Και το τρίτο πιο σοβαρό, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Το πήρε το θέμα προσωπικά, ενώ δεν ήταν δικό του, με αποτέλεσμα από το στρες και την υπερβολική ένταση που τον διακατείχαν να βγάλει και πρόβλημα υγείας.

Αντί αυτών λοιπόν, ο κ. Πετρουλάκης έκανε τα εντελώς αντίθετα. Τους λόγους δεν τους γνωρίζουμε, γιατί απέφυγε την γενική συνέλευση όπως ο διάβολος το λιβάνι!!!

Ο Πάμισος θα αλλάξει σελίδα; (photos)

Σε άλλη περίπτωση, θα υπήρχε κάποια πιθανότητα να συσπειρωθεί ο κόσμος και με μια καμπάνια, η ομάδα θα μπορούσε να ανασυνταχτεί, εκλέγοντας διοίκηση που θα διαχειριζόταν ικανοποιητικά τα διαρκείας, τους χορηγούς, τα εισιτήρια και τις διαφημιστικές πινακίδες.

Φίλες και φίλοι αυτό που όλοι υποψιάζονταν και φοβούνταν από το καλοκαίρι, έγινε πραγματικότητα.

Η Μεγάλη προσπάθεια που όλοι ονειρεύονταν δυστυχώς απέτυχε!!!

Ασφαλιστικές δικλείδες δεν μπορούσαν να τεθούν στον κ. Σιδηρόπουλο, γιατί η ομάδα ήταν μια ανάσα από το πρωτοδικείο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι παράγοντες και τούτο φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις Γ.Σ.  και στις συσκέψεις στελεχών.

Από εκεί και πέρα, οι υγιείς φίλαθλοι  που έζησαν από κοντά τα γεγονότα των συνελεύσεων ως τον Οκτώβρη, ευγνωμονούν και ευχαριστούν τον κ. Πετρουλάκη και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.

Είναι λυπηρό και άνανδρο να ξεχνάμε την προσφορά του καθενός. Όπως είναι γνωστό όμως, «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Με τούτα που έχουν συμβεί και με τα άλλα που θα μας έλθουν, θα μπορέσει η ομάδα να γυρίσει σελίδα;

Ο Πάμισος θα αλλάξει σελίδα; (photos)

Φίλες και φίλοι, εμείς έχουμε την υποχρέωση να μεταφέρουμε στους αναγνώστες τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα και το κλίμα για την ομάδα.

Η κοινωνία έχει λόγο, γιατί είναι ο «αιμοδότης» του Παμίσου και κρατάει ενεργό για  δεκαετίες τον σύλλογο, ακόμα και στις Εθνικές κατηγορίες, από το υστέρημά της.

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το ότι οι αντοχές μειώθηκαν από τις απανωτές μειώσεις συντάξεων και αμοιβών και λόγω της γενικής καθήλωσης της αγοράς.

Ακούγεται από ανθρώπους που στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα, ότι, μια αγρανάπαυση θα τους ανακουφίσει οικονομικά και ψυχολογικά, γιατί εκτός των άλλων, η υπάρχουσα κατάσταση έχει κουράσει και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οι απόψεις λοιπόν διίστανται για το αν ο σύλλογος θα πρέπει να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τις υπάρχουσες συνθήκες ή αν θα πρέπει να αποχωρήσει όπως το έχουν κάνει στο παρελθόν μεγάλες και ιστορικές ομάδες όπως ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής κ.λπ., λόγω χρεών.

Να συνεχίσει δηλαδή του χρόνου από την Α1 τοπική με νεαρά παιδιά, κτίζοντας την ομάδα του μέλλοντος από την αρχή και τακτοποιώντας τις οικονομικές εκκρεμότητες, όπου και αν υπάρχουν.

Οι απόψεις είναι σεβαστές, ακόμα και η δεύτερη που σοκάρει. Η πλειοψηφία όμως έχει αντίθετη άποψη και θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

Όπως και να’ χει, αυτό που προέχει και το απαιτεί η πόλη είναι η έκτακτη Γ.Σ..

Εκεί οι φίλαθλοι θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν τα σοβαρά θέματα, θα αποδοθούν ευθύνες και θα καθοριστούν οι φετινοί και οι μελλοντικοί στόχοι του συλλόγου.

Επίσης, θα πρέπει να εκλεγεί νέο Δ.Σ. για να διοικηθεί ο σύλλογος υπεύθυνα.

Ένα Δ.Σ. που θα πρέπει να στηριχτεί οικονομικά και ηθικά, για να μπορέσει να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο όπου έχει εισέλθει!!!

Κλείνοντας να προσθέσω ακόμα και τούτο:

«Αδέρφια ΠΡΟΣΟΧΗ να μην χαθεί το Μέτρο και η Αξιοπρέπεια!!!!!

Αν χαθούν(;), τα χάνεις όλα(!),  σε ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο!!!!!

Αποστόλης Κοσμάς

 

1 Comment

1 Comment

 1. Avatar

  Αποστολε θα συμφωνησω στα περισσότερα γραφόμενα σου…
  Το βασικότερο όμως που δεν το γραφεις ειναι οτι όλοι μας επαναπαφθηκαμε στον μεγαλομέτοχος – επενδύτη και δεν τρεξαμε…
  Υπάρχουν λεφτά ακουγες συνέχεια απο ολους..
  Τι τα θέλετε και ζητατε…
  Και το πιο σπουδαίο, χρόνια τώρα δεν υπάρχει ενότητα διοικητική με οτι αυτό συνεπάγεται…
  Αλήθεια υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος το καλοκαίρι και δεν ανάλαβε τον Πάμισο;;
  Αυτοι που αποθεωναν τον Πετρουλάκη και ερχόντουσαν στις προπονήσεις μαζικά τωρα φωνάζουν Σταύρωσιν…
  Άραγε μονοί τους;;;;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Άρθρα