Έκτακτη ενημέρωση για την τεράστια πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά και τις υπόλοιπές φωτιές που κατακαίνε σήμερα την Ελλάδα, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε μια μέρα σημειώθηκαν 81 δασικές πυρκαγιές, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 ενεργά μέτωπα.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά, όπως είπε, ήταν αυτή στη Βαρυμπόμπη, στην οποία αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 πεζοπόρα τμήματα, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία διέθεσε ο στρατός και επτά αεροσκάφη.

 

Ακόμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη επικράτησαν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου και χαμηλή υγρασία, ως αποτέλεσμα του κύματος καύσωνα, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για ανέμους έως και 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες δύσκολες.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 315 περιπτώσεις που αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις για απομάκρυνση και απεγκλωβισμό ατόμων. Ακόμα, υπογράμμισε πως απομακρύνθηκαν πολύτιμα έργα από το Τατόι.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών, που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειές του» είπε κλείνοντας.

Τόνισε, δε, ότι το φαινόμενο του καύσωνα θα συνεχιστεί αμείωτο και τις προσεχείς ημέρες και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.