fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Ο Ζαγοράκης, οι… Δημητρίου – Αντωνίου, η ΕΠΟ και τα διαδικαστικά της Γ’ Εθνικής…

Ο Ζαγοράκης, οι… Δημητρίου – Αντωνίου, η ΕΠΟ και τα διαδικαστικά της Γ’ Εθνικής…
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τον Αντώνη Μαυρέα

Επειδή αυτό ξεχάσαμε (!!!), μέσα στον γενικότερο χαμό, να το βάλουμε χθες, το βάζουμε … τουλάχιστον, σήμερα!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά  τις εκλογές της 27ης Μαρτίου 2021, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα ως ακολούθως.

Πρόεδρος: Θεόδωρος Ζαγοράκης

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητρίου

Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέργιος Αντωνίου

Ταμίας: Κλέαρχος Τζαφέρης

Τα μέλη του προεδρείου εξελέγησαν με 16 ψήφους επί 17 ψηφισάντων.

Εκτελεστικός Γραμματέας ορίστηκε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης με 11 ψήφους επί ισαρίθμων ψηφισάντων. Οι εκπρόσωποι της Super League 1 και Super League 2 δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης από τις ΓΣ των συνεταιρισμών τους.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση της ΕΕ σε σώμα, ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Ζαγοράκης απηύθυνε καλωσόρισμα στα μέλη της νέας ΕΕ:

“Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας. Θεωρώ ότι είμαστε ομάδα και θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια και της ολιστικής μελέτης, η οποία περιέχει κάποιες καλές ιδέες. Ελπίζω στο επόμενο διάστημα να βρεθούμε κοντά και με τους 55 προέδρους των ΕΠΣ, ώστε να συνεργαστούμε για το καλό του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα”.

Στη συνέχεια η ΕΕ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

– Ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ως ημερομηνία επανέναρξης ορίστηκε η 11η Απριλίου 2021. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

– Αποφάσισε την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών στις 11/04/2021.

– Ενέκρινε την παράταση της μετεγγραφικής περιόδου για τα ερασιτεχνικά σωματεία έως τις 16/04/2021.

2 Comments

2 Comments

  1. Γιοσάκης

    06/04/2021 at 11:43

    τη σελίδα της ΕΠΟ υπάρχει η προκήρυξη της Γ. Όχι η νέα, που εγκρίθηκε ΧΤΕΣ. Αυτή που εγκρίθηκε στην αρχή της χρονιάς. Η προκήρυξη αυτή περιλαμβάνει κάποια άρθρα που ΔΕΝ αναιρεί η πρώτη. Πχ για τον καταρτισμό των ομίλων (για τον οποίο προφανώς και δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει στη χτεσινή ΝΈΑ προκήρυξη η οποία ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν αναιρεί τη παλιά ΑΛΛΆ τη συμπληρώνει-διορθώνει. δεν ακυρώνει πχ άρθρα της παλιάς που αφορούν τον καταρτισμό των ομίλων μιας και οι όμιλοι δεν αλλάζουν). Το άρθρο 17 λοιπόν της ΑΡΧΙΚΗΣ προκήρυξης (που ξαναλέω δεν ακυρώνεται από τη χτεσινή) γράφει ΕΠΙ ΛΈΞΗ Κατά την συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος εάν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία με απόφαση της Επιτροπής, σε περισσότερους του ενός ομίλους. Εσυ τι καταλαβαίνεις από αυτό; Να σου πω εγώ τι καταλαβαίνω ; Ότι αν μια ΕΠΣ έχει ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4 σωματεία τότε ΔΕΝ προβλέπεται τα σωματεία της να πάνε σε 2 ομίλους. Η Αιτωλοακαρνανία έχει 4 σωματεία. Άρα δεν σε ρωτάω αν είναι νόμιμο να είναι η Ναύπακτος στον όμιλο, αυτό είναι ξεκάθαρο ότι είναι παράνομο. Σε ρωτάω αν νομικά ευσταθεί Απρίλη μήνα να κινηθεί νομικά τώρα που έχουν παιχτεί 3 ματς από τη Ναύπακτο. Ποια η άποψη σου;

  2. Γιοσάκης

    06/04/2021 at 11:49

    Ο Πάμισος και το Διαβολίτσι που θα παλέψουν για να σωθούν έχουν αγώνες με τη Ναύπακτο. Για ποιον λόγο δε κυνηγάνε την υπόθεση; θα ασχοληθείς καθόλου με το θέμα ή μόνο η Καλαμάτα σε νοιάζει;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική