
Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2018. Την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας κατάφεραν να πατήσουν πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά, 2 Ελληνίδες που στόχο έχουν να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου (7 Summits challenge).
H Βανέσα Αρχοντίδου (μέλος του ΑΟΣ) και η Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών) στο πλαίσιο της δράσης A Woman Can Be που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) οργάνωσαν αποστολή στο όρος Carstenzs Pyramid στην Παπούα της Ινδονησίας.
Το όρος Carstenzs Pyramid ή αλλιώς Punchak Jaya (Πούντσακ Τζάγια) με υψόμετρο 4.884 μέτρα, είναι η υψηλότερη κορυφή της ηπείρου της Ωκεανίας αλλά και η υψηλότερη νησιωτική κορυφή του κόσμου. Με δύσκολες καιρικές συνθήκες χαμηλής ορατότητας και έντονης βροχόπτωσης, οι 2 Ελληνίδες κατάφεραν στις 29 Αυγούστου να κατακτήσουν την 5η κορυφή του στόχου τους, του 7 Summits challenge που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις παγκοσμίως. Η αποστολή επιστρέφει από την Παπούα στις 4 Σεπτέμβριου.
Την αποστολή στην Ωκεανία στήριξαν εταιρείες που πίστεψαν και εμπνεύστηκαν από το όραμα των 2 κοριτσιών.
Gold Supporter: Samsung Electronics Hellas με το Quick Drive
Silver Supporters: Gerolymatos International με το Sinomarin, Herbalife International Greece
Supporters: Aktina Travel Group, Alpamayo Pro, The North Face
Μετά την Ωκεανία, σειρά θα πάρουν οι αποστολές με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ (8.848μ) στην Ασία και της κορυφής Vinson Massif (4.892μ) στην Ανταρκτική, ώστε να ολοκληρωθεί το project των 7 Summits. Από 1 Οκτωβρίου ξεκινά η οργάνωση της επόμενης αποστολής και η διαδικασία εξεύρεσης ομάδας υποστηρικτών.

Photo credit: A Woman Can Be
Η ιστορία της Βανέσας Αρχοντίδου και της Χριστίνας Φλαμπούρη είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος ζωής, είναι μια ιστορία που εμπνέει τις καρδιές όλων. Σε αυτή την προσπάθεια, μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος της ομάδας. Μάθε περισσότερα και υποστήριξε την προσπάθεια τους μέσα από την σελίδα τους: http://awomancanbe.com/contribute/
Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
Website: http://awomancanbe.com/
Facebook: https://www.facebook.com/awomancanbe/
Instagram: https://www.instagram.com/awomancanbe/
Hashtag: #awomancanbe
Email Επικοινωνίας: info@awomancanbe.com


Super League 2
Η 12η αγωνιστική της SL2 σήμερα σε LIVE STREAMING (LIVE)

Στοίχημα
Στοίχημα: Ένα «σκαλί» πάνω η Βίλα

Super League 2
Super League 2 – 12η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής στη Νεάπολη

Πρόσφατα άρθρα
- Η 12η αγωνιστική της SL2 σήμερα σε LIVE STREAMING (LIVE)
- Στοίχημα: Ένα «σκαλί» πάνω η Βίλα
- “Επίθεση” της ΕΠΣ Μεσσηνίας σε ΕΠΟ για Γ’ Εθνική…
- Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας: Δοκιμάζεται κόντρα στην Μπασκόνια ο Ολυμπιακός
- Super League 2 – 12η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής στη Νεάπολη
- Προγνωστικά. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΣ και το value bet

Δες ακόμη…
-
Βίντεο
/ 5 ημέρες agoΦοβερό: Ο Γεωργούντζος προβλέπει και την κλήρωση με την Άρσενάλ! (video)
Την προηγούμενη ημέρα ο Σωτήρης Γεωργούντζος είχε προβλέψει την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ...
By sportstonoto -
Football League
/ 2 εβδομάδες agoΜιχάλης Χατζηνικήτας: “Αν δεν το ξεκαθαρίσει μέχρι τις 28/3 ο Αυγενάκης, δεν κατεβαίνει η Football League” (pics+HXHTIKO)
Πραγματικός καταπέλτης ο Μιχάλης Χατζηνικήτας, έσπασε σήμερα (Σάββατο) στο Sportstonoto Radio την σιωπή του,...
-
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΤο “χώσιμο” του Σωτήρη Γεωργούντζου στο Νίκο Μουτσινά και στο The 2Night Show (video)
Την δική του θέση στο The 2Night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε το...
By sportstonoto -
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΤρομερή επίθεση Γεωργούντζου σε Μουτσινά: “Ασκείς μπούλινγκ, είσαι ρε τσάμπα μάγκας”! (+video)
Best tv 07/02/2021: Τρομερή “επίθεση” πριν από λίγο από την τηλεόραση Best στην Καλαμάτα,...
By sportstonoto -
Βίντεο
/ 3 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Μην πας πάλι στην Δίκη και στον Θωμαΐδη, Πέτρο Κωνσταντινέα…”! (video)
Best tv 07/02/2021: Ο Σωτήρης Γεωργούντζος, αφού τα έχωσε νωρίτερα στον Νίκο Μουτσινά και...
