fbpx
Connect with us

Super league 2

ΠΑΕ Χανιά: Επιβεβαίωση για συμπαίκτες, αλλιώς μείωση του μπάτζετ, από Ροκάκη…

ΠΑΕ Χανιά: Επιβεβαίωση για συμπαίκτες, αλλιώς μείωση του μπάτζετ, από Ροκάκη…

Επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Sportstonoto.gr,  περί  μείωση του μπάτζετ φέτος  των Χανίων, αν δεν βρεθούν άμεσα  “συμπαίκτες” στην ομάδα, από  τον Αντώνη Ροκάκη, είχαμε πριν λίγο,  από τον ίδιο, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα,  στα Χανιά.

Δείτε, διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ  από  το athlitiko.gr:

“Βαρυσήμαντο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αντώνης Ροκάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στα γραφεία της ΠΑΕ Χανιά.

Ειδικότερα, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλακούν και ειδικότερα να το γνωστοποιήσουν μέχρι τις 6 Ιουνίου. Αυτό ήταν το χρονοδιάγραμμα που έθεσε, απευθύνοντας ουσιαστικά ανοιχτό κάλεσμα, μιας και είπε ότι αναζητεί συμπαίκτες προκειμένου η ομάδα των Χανίων να παραμείνει στο ίδιο ανταγωνιστικό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και να συνεχίσει να διεκδικεί με αξιώσεις περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Ροκάκης μίλησε για νέο στρατηγικό σχεδιασμό, δηλώνοντας ανοιχτός και ευέλικτος σε οποιοδήποτε ενδιαφέρον παρουσιαστεί. Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το ποιο είναι το σχέδιο εφόσον δεν παρουσιαστεί το ενδιαφέρον στο οποίο ευελπιστεί, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην ομάδα, όμως αυτό θα συμβεί με το να ρίξει αισθητά το μπάτζετ”.

Ακολουθεί η αρχική τοποθέτηση που έκανε ο Αντ. Ροκάκης και στη συνέχεια οι ερωτήσεις που δέχτηκε και πώς απάντησε.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που οι εκπρόσωποι του Τύπου μας τιμάτε και σήμερα με την παρουσία σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί με επαγγελματισμό και αξιοπιστία στέκεστε δίπλα στο χανιώτικο αθλητισμό, όπως και στην ποδοσφαιρική ομάδα των Χανίων. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου διοργανώνεται από τη διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών για την παγκόσμια κοινωνία, την οικονομία και τον αθλητισμό. Αναπόφευκτα και ο τόπος μας αντιμετωπίζει ακόμα τις σκληρές συνέπειες της πανδημίας Covid-19, σε συνδυασμό με τις πιεστικές επιπτώσεις των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία. Οι Ελληνες φίλαθλοι με θλίψη, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, μαθαίνουμε για τα διοικητικά και οικονομικά αδιέξοδα ακόμα και ιστορικών συλλόγων με μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό. Εμείς, στη διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά, ιδιαίτερα στο σημερινό κρίσιμο «σταυροδρόμι» συνεχίζουμε με συνέπεια και δυναμισμό την ανοιχτή επικοινωνία μας με τους Χανιώτες φιλάθλους:

• Οφείλουμε να τους παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας για τη μέχρι σήμερα αθλητική και κοινωνική μας πορεία.

• Έχουμε χρέος να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις ιστορικές προκλήσεις για το μέλλον των Χανίων μας.

Τα τελευταία χρόνια, στην ΠΑΕ Χανιά, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε με πάθος. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε όχι μόνο σε χρήματα αλλά και στις αξίες μας. Οχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά και στα παιδιά μας. Να αναπτύξουμε ένα νέο αθλητικό πολιτισμό. Εναν πολιτισμό που πριν 5 χρόνια τοποθέτησε τα θεμέλια για να ενώσει τα ποδοσφαιρικά Χανιά κάτω από την περήφανη “σημαία” της ομάδας με το βαρύ όνομα του τόπου μας, διανοίγοντας νέες προοπτικές για το αύριο.

Οι μέχρι πέρσι 12 Π.Α.Ε., οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στο θεαματικό πρωτάθλημα της Super League 2, υπερδιπλασιάστηκαν απότομα σε 34, μετά την προσθήκη και των ομάδων της πρώην Football League, μαζί και με τις δεύτερες ομάδες των 4 ΠΑΕ της Super League 1.

Το ποδοσφαιρικό, μαζί με το οικονομικό τοπίο άλλαξαν πλέον ριζικά: “Ζωτικής” σημασίας οικονομικοί πόροι για τις ΠΑΕ της Super League 2 πλέον συρρικνώνονται, καθώς αναγκαστικά πολυδιασπώνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι ανταγωνιστικές ομάδες, όπως η ΠΑΕ Χανιά, με ετήσιο προϋπολογισμό που ξεπερνάει το €1.000.000, μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει από την ενίσχυση της Πολιτείας μόνο τις μειωμένες €55.000 των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ. Ακόμα πιο απαιτητική έγινε από τη φετινή χρονιά και η διεκδίκηση της ανόδου στο πρωτάθλημα της Super League 1, καθώς παρά την πρόσφατη υπερβολική αύξηση του αριθμού των ομάδων του δεύτερου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας, δυστυχώς το δικαίωμα της απευθείας ανόδου παρέχεται μόνο σε μια ομάδα!

Αναμφισβήτητα, με βάση τα παραπάνω και ανατρεπτικά νέα δεδομένα στο αθλητικό και οικονομικό περιβάλλον, οι συνεργάτες μου κι εγώ κρίνουμε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, από το μέσον του οποίου οφείλουμε να ενημερώσουμε αξιόπιστα και ολοκληρωμένα κάθε Χανιώτη φίλαθλο. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης εμείς δεν σταματήσαμε να επενδύουμε δυναμικά στα Χανιά μας, ανεβάζοντάς τα ψηλά, όπως τους αξίζουν.

Οι τελευταίες όμως εξελίξεις στη δομή του πρωταθλήματος, μας υποχρεώνουν να απευθύνουμε σήμερα ανοιχτή πρόσκληση στους Χανιώτες, οι οποίοι αγαπούν τον αθλητισμό και την κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα του τόπου μας, να επενδύσουν κι αυτοί μαζί μας στο μέλλον της. Είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ, οι Χανιώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Η ΠΑΕ Χανιά για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να κοιτάζει ακόμα ψηλότερα οφείλει να αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η διοίκησή μας είναι, όπως πάντοτε, ανοιχτή και ευέλικτη για να συζητήσει και να παραχωρήσει – ανάλογα με κάθε πιθανή επένδυση – και τα σχετικά νόμιμα δικαιώματα συμμετοχής του φορέα της στη Διοίκηση και στις στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας των Χανίων.

Σε μερικές εβδομάδες, στην ΠΑΕ Χανιά οφείλουμε να ξεκινήσουμε εγκαίρως το σχεδιασμό μας για μα ακόμα αγωνιστική περίοδο (2022-2023). Στο νέο στρατηγικό μας σχεδιασμό φιλοδοξούμε να διευρύνουμε και να ισχυροποιήσουμε την πρωταγωνιστική μας παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League 2. Συνεπώς, μέχρι τις 6 Ιουνίου απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να επενδύσει στην ΠΑΕ Χανιά και στο μέλλον του χανιώτικου αθλητισμού και κοινωνίας. Φίλαθλοι και κοινωνία τώρα είναι η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό μας όραμα. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία. Τα Χανιά μας το αξίζουν, η αθλητική μας παράδοση το απαιτεί»

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που είχε ο κ. Ροκάκης με τους δημοσιογράφους:

«Είναι ώρα να φανεί εάν τα Χανιά θέλουν πραγματικά να υπάρχει μια ομάδα, δυστυχώς υπάρχει πλέον μόνο μία σε επαγγελματική κατηγορία και σ’ ένα επίπεδο το οποίο μας αρέσει όλοι να βλέπουμε. Γιατί όπως είπαμε πριν, στα 7 χρόνια που υπάρχει αυτή η ομάδα ανεξαρτήτως του ονόματος και πώς είναι σήμερα, το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε να υπερηφανευόμαστε σίγουρα και ξεκάθαρα, είναι ότι ήμασταν απολύτως υγιείς, απολύτως καθαροί πέρα από οποιοδήποτε κακοπροαίρετο σκηνικό στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας είναι η μοναδική φέτος, δεν ξέρω αν είναι άλλες μία ή δύο, από τις λίγες εν πάση περίπτωση που δεν έχει φάκελο στην Sport Radar χωρίς να θέλω να πω κάτι για οποιαδήποτε ομάδα. Πραγματικά όμως εγώ και οι συνεργάτες μου σε όλα τα επίπεδα έχουμε δώσει όλο μας το είναι, έχουμε κάνει ο καθένας μας ό,τι μπορούσαμε από την πλευρά του και σύμφωνα με τις δυνάμεις του. Από ‘κει και πέρα πρέπει να δούμε εάν τα Χανιά, ευρύτερα τα Χανιά σαν κοινωνία, είτε επιχειρηματίες είναι αυτοί, είτε άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο χωρίς κανένα προσδιορισμό, θέλουν και επιθυμούν να υπάρχει μία ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο… Δεν ήθελα αυτό να σας γίνει γνωστό με ένα δελτίο Τύπου, που θα ήταν ψυχρό. Επέλεξα ο ίδιος να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία, να είμαι απέναντί σας και να σας πω ξεκάθαρα πώς είναι τα πράγματα».

Να διευκρινίσουμε, ζητάτε επενδυτή, επενδυτές ή συμπαίκτες;

«Είμαστε ανοικτοί σε συμπαίκτες που επιθυμούν να έρθουν δίπλα μας να βοηθήσουν στα πλαίσια του δυνατού για τον καθένα».

Εάν δεν έρθει όμως κανείς; Γιατί προσδιορίζετε ως ημερομηνία την 6η Ιουνίου η οποία είναι σε σχετικά πολύ λίγες ημέρες από τώρα.

«Πρέπει να βάλουμε ένα χρονικό προσδιορισμό γιατί η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει να σχεδιάζει το μέλλον της. Ούτως ή άλλως όμως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που τρέχουν και μέχρι τις 6 Ιουνίου έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, κλείνοντας την φετινή χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε και κάνουμε ενέργειες για το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι τα Χανιά μας, ένας δυνατός Νομός, θα υπάρξουν άνθρωποι, ή κάποιος άνθρωπος που θα ενδιαφερθεί και θα μπει στη διαδικασία να έρθει δίπλα μας».

Εχει γίνει κάποια κρούση ήδη; Κρούσεις, συζητήσεις υπάρχουν;

«Είναι η πρώτη φορά που μπαίνουμε ανοιχτά σε αυτή τη διαδικασία. Εχουν γίνει απλές συζητήσεις, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Επειδή ήθελα να ‘μαι ξεκάθαρος τόσο προς τους φιλάθλους μας όσο προς και στην χανιώτικη κοινωνία ήθελα να γίνει δημόσια αυτό ώστε να μην υπάρξει παραπληροφόρηση από καμία πλευρά. Μίλησα ξεκάθαρα, ανοικτά. Μπορεί οι μέρες να μην είναι πάρα πολλές, είναι όμως αρκετές εάν κάποιος επιθυμεί και θέλει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς θεωρώ ότι αυτό που μπορούσαμε και μπορούμε να κάνουμε το έχουμε δείξει με τα νέα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι, ας το πω έτσι… Δεν υπάρχει νόημα να μπαίνουμε σε διαδικασίες ακόμα περισσότερο γιατί δε στέκεται μια ομάδα διαφορετικά σε αυτό το επίπεδο εάν τα ίδια τα Χανιά, η χανιώτικη κοινωνία, δεν επιθυμεί να υπάρχει μία ομάδα σε αυτήν την κατηγορία και σε αυτό το επίπεδο».

Δεν τίθεται όμως θέμα συμμετοχής της ομάδας σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο τη νέα χρονιά στην κατηγορία… Δηλαδή καταλαβαίνουμε ότι έτσι η αλλιώς η ομάδα θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα.

«Εμείς δε συζητάμε για κάτι τέτοιο, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία αυτής της συζήτησης».

Εάν δε βρεθεί ο αριθμός των συμπαικτών που επιθυμείτε, υπάρχει ενδεχόμενο αναπροσαρμογής στόχων; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

«Καταρχήν ο ίδιος προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν άνθρωποι που αγαπούν τα Χανιά, αγαπούν το ποδόσφαιρο, αγαπούν το χανιώτικο ποδόσφαιρο και θα συμμετέχουν. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν. Εννοείται από ‘κει και πέρα όμως ότι αν δε βρεθούν, οι στόχοι, οι πρωταγωνιστικοί στόχοι, θ’ αλλάξουν. Ξαναλέω όμως ότι είμαι αισιόδοξος σε αυτό το εγχείρημα».

Είσαστε ικανοποιημένοι ως διοίκηση από το αγκάλιασμα του κόσμου;

«Ολοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια συνέβησαν πάρα πολλά στην κοινωνία σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Με την έλευση της πανδημίας άλλαξαν πάρα πολλά και γενικότερα η αντίληψη του κόσμου όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ διαφορετική. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για τον αριθμό του κόσμου που έρχεται στο γήπεδο αν είναι αυτοί που θα έπρεπε ή όχι. Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με το χανιώτικο ποδόσφαιρο μπορούμε να καταλάβουμε… Επειδή όμως τα προβλήματα που έχει ο κόσμος είναι πάρα πολλά, πραγματικά είναι πάρα πολλά και τα σέβομαι και τα καταλαβαίνω, πρέπει κι εμείς που πασχίζουμε πέραν του οικονομικού, να έχουμε και την ανάλογη ανταπόκριση. Διότι εφόσον δεν υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση δεν υπάρχει κι εμείς λόγος να το κάνουμε…».

Μία ποδοσφαιρική ερώτηση… Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει καταφέρει να έχει έναν πολύ καλό κορμό παικτών και φαίνεται ότι με κάποιες λίγες προσθήκες θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει τη νέα περίοδο. Δε σκέφτεστε μήπως αργότερα, μετά από κάποια χρόνια ίσως, μετανιώσετε που δε στηρίξατε την κρίσιμη στιγμή ακόμα περισσότερο την ομάδα; Με δεδομένο ότι αναγνωρίζεται σίγουρα το γεγονός για τα πολλά χρήματα που έχετε δώσει μέχρι σήμερα. Μήπως η ομάδα πάει να τινάξει κάτι που με κόπο έχει φτιάξει τόσα χρόνια;

«Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα και έχουν να κάνουν με αριθμούς. Εδώ μιλάμε με αριθμούς. Οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος. Και τι εννοώ αριθμοί, αριθμοί δεν είναι μόνο τα χρήματα. Αριθμοί είναι ο κόσμος που ασχολείται είτε αυτός είναι χορηγός, είτε φίλαθλος, είτε είναι δίπλα στην ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο. Ολο αυτό για το οποίο πασχίζουμε κάποιοι άνθρωποι είτε βάζοντας χρήματα, είτε αφιερώνοντας κάποιοι χρόνο που δεν είναι και λίγος, όταν δε χαίρει αυτή η προσπάθεια ανταπόκρισης… Ξαναλέω δεν έχω κανένα παράπονο. Με το ζόρι δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι από τον κόσμο. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα, ούτε από φιλάθλους, ούτε από χορηγούς, από κανέναν πραγματικά συμπολίτη μου. Απλά είτε αυτό είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα των Χανίων, είτε κάτι άλλο και κοστίζει σε χρήμα, χρόνο και πολλά άλλα και δε χαίρει ανταπόκρισης, δεν το ζητάει, δεν το θέλει ο κόσμος ας στο πω έτσι και δε μιλάω για 100 ανθρώπους, εγώ θα ήθελα που λέει ο λόγος 50.000 κόσμο στο γήπεδο. Δεν είναι το τι θέλω εγώ, είναι το τι θα έπρεπε αναλογικά με αυτό που γίνεται. Συνεπώς αυτό που λέτε, είναι πάρα πολύ σωστό για το ρόστερ, αλλά προφανώς δεν το θέλει ο κόσμος… Δεν μπορώ να το αποδώσω διαφορετικά».

Εάν έρθει κάποια ξένη εταιρεία όπως έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές σε άλλες ομάδες όλα αυτά τα χρόνια και σας ζητήσει να πάρει την ομάδα και να φύγετε, τι θα κάνετε;

«Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο των Χανίων από το Α τοπικό μέχρι και σήμερα, 14 χρόνια. Δεν ξέρω εάν είμαι ο μακροβιότερος παράγοντας στα Χανιά και δεν έχει αυτό σημασία τώρα. Εάν όμως έρθει μία πρόταση που θα είναι πραγματικά για το καλό της ομάδας και του τόπου θα κάτσω και θα τη συζητήσω. Δεν είναι η πρόθεσή μου αυτή. Πρόθεση μου είναι να δω πραγματικά εγώ και οι συνεργάτες μου εάν τα Χανιά ενδιαφέρονται να υπάρχει αυτή η ομάδα. Αλλά, εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και γίνει αυτό που αναφέρετε, θα κάτσω να το συζητήσω. Δεν είναι όμως η πρόθεση μου αυτή».

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Super league 2