fbpx
Connect with us

Τοπικές Ενώσεις

Πάλι τα ίδια θα λέμε; Μας κούρασες πια (τενίστα) Αυγενάκη, με τα 12 εκατομμύρια…

Πάλι τα ίδια θα λέμε; Μας κούρασες πια (τενίστα) Αυγενάκη, με τα 12 εκατομμύρια…

Διαβάστε τι απάντησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε, μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, η προστασία και η ανάπτυξή του, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της πανδημίας και της ανάγκης για στήριξη και ομαλή επανεκκίνησή του, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Το σχετικό σχέδιο νόμου για την αθλητική μεταρρύθμιση, με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και γενικότερα τον αθλητισμό των ΑμεΑ, για τη σύσταση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και άλλες διατάξεις, βρίσκεται σε Δημόσια Διαβούλευση ([http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=8163](http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=8163)) η οποία θα συνεχιστεί ως τις 20 Αυγούστου.

Ήδη τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα 100, σ’ αυτόν τον παραγωγικό και γόνιμο διάλογο, απόδειξη της ανάγκης της αθλητικής οικογένειας της χώρας για ένα νέο, διάφανο, μεταρρυθμιστικό και αναζωογονητικό πλαίσιο. Η έμπρακτη στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αφορά και στην απευθείας οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, έπειτα από 12 χρόνια, με τη διάθεση ποσού 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια. Το ποσό για κάθε σωματείο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση καθώς και σε τέλος χαρτοσήμου, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με κοινή απόφαση, μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, καθορίζονται τα κριτήρια για την καταβολή του ποσού ενίσχυσης, ο τρόπος υπολογισμού και το ακριβές διανεμητέο ποσό, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο χρόνος και ο τρόπος ελέγχου.Για τη διαφάνεια της κατανομής των 12 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων δημιουργήθηκε στη ΓΓΑ το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που αποτελεί στάδιο προεγγραφής στο καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» διασφαλίζεται ότι η διάθεση δημοσίων πόρων που θα στηρίξουν τα αθλητικά Σωματεία θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.Συγκεκριμένα, την επιχορήγηση θα λάβουν όσα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία προεγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν προεγγραφεί περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία και η λειτουργία του Μητρώου, φυσικά, συνεχίζεται.Τα παραπάνω αναφέρονται στην απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά. Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά στα προπονητικά και αγωνιστικά υγειονομικά πρωτόκολλα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επισημαίνεται ότι η ΕΠΟ τα απέστειλε στις 12/8/2020 και ήδη έχει λάβει τις παρατηρήσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. προκειμένου να τις ενσωματώσει και να τα αναρτήσει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Πηγή: soccerplus

1 Comment

1 Comment

 1. Γιωργος -Παναχαικη

  15/08/2020 at 15:18

  Βρε τραχανοπλαγια,,,,
  Λες η Καλαματα θα παει Πηλιο,,,,
  Σου λεω δεν υπαρχει κρατηση για καλαματα σε κανενα ξενοδοχειο,,,
  εκτος και αν κανουν καμπινγκ,,αλλα ο αλλος θελει και μπιντε..
  Ειδα τωρα αναβολη λεει η εκστρατεια στο Πηλιο,,,,,
  εσυ ελεγες μετα τον ΠΑΟΚ η Καλαματα στο Πηλιο,,,,
  Τωρα με εντολη πρασσουλη αναβολη,,,,μαλιστα…
  ειναι ολα στην πεννα και περιμενουν να πανε και ειπε ο πρασσουlης stop…
  Πως να πανε τρομαρα σου;;;;
  οταν σου τα λεω εγω κανεις τον Αλεκο πριν και μετα….
  Αστειε λες τον Αραβιδη 34χρονο,,,,,
  Ποσο ειναι ο Ραφινια ;;;;;;;
  εκει τουμπεκα την,,,,,
  εχω παρει Αραβιδη τον Αργεντινο τον Μπρους και τοσους αλλους και ειμαι
  με τον Μπαρλο τον Μπατιρη,,,εσυ με τους πλουσιους εχεις παρει τον Αναβολη,τον Ματαιωση,τον Αναστολη,τον Αγνωστο και τον Αγνωστο Χι και τον Ξαπλωστρα.
  Ο αλλος εδω εχει αλλαξει ενενηντα ονοματα,,,,
  Λοιπον μεγαλε για να μη σε μπερδευω θα σε φωναζω Αθανασοπουλο εγω,,, ok;;;
  παναθεμα σας και σημερα,,,,,κανατε την Καλαματα σκετο Μπορντελο….
  Που να μιλησετε εσεις για Παναχαικη ;;;;;
  Τρομαρα σας …….
  Για λεγε ρε Σωτηρουντζο ;;;;
  Την εχω την παραμονη φετος ;;;;Θα μεινω κατηγορια ;;;;
  Πες αλευρι …. η Ροδος σε γυρευει ……

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Τοπικές Ενώσεις