fbpx
Connect with us

Σπορ

Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου – Σπάρτη: Η ολοκλήρωση φεστιβάλ αλληλεγγύης ConnectedWeStand (+pic)

Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου – Σπάρτη: Η ολοκλήρωση φεστιβάλ αλληλεγγύης ConnectedWeStand (+pic)
Εξαιρετική δουλειά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τμήμα Σπάρτης, για μία ακόμη φορά!

Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου – Σπάρτη. ΘΕΜΑ: Η ολοκλήρωση φεστιβάλ αλληλεγγύης ConnectedWeStand που διοργανώθηκε με την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής. Εξαιρετική δουλειά και πάλι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κυρίως βέβαια, στο τμήμα της Σπάρτης μας, για μία ακόμη, επαναλαμβάνουμε,  φορά!

 

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ CONNECTEDWESTAND.Το φεστιβάλ αυτό, το οποίο κατάφερε και φιλοξένησε πάνω από 10.000 εθελοντικές δράσεις, είχε ως βασικό στόχο να προάγει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, την αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και την ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας. Στο διάστημα των 15 ημερών που διήρκησε, φιλοξενήθηκαν περισσότερες από 100 παράλληλες δράσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 70 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε φέτος ψηφιακά λόγω της πανδημίας και έλαβε χώρα από την Τρίτη 15 έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από την ομώνυμη εφαρμογή του “CONNECTYOURCITY”. Το “CONNECTYOURCITY αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο Κέντρο Νέων στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται σε επίπεδο γειτονιάς, γνωρίζονταςεξαιρετική επιτυχία.

Το “CONNECTEDWESTAND” φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία και  τον εθελοντισμό. Παράλληλα, έχει καταφέρει να διευρύνει ένα δίκτυο προβολής & προαγωγής του εθελοντικού κινήματος, με τη συμμετοχή & συνεργασία φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Σπορμέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής είχε την επιστημονική επιμέλεια του Φεστιβάλ και συνέβαλε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός λειτουργικά άρτιου και επιστημονικά τεκμηριωμένου πλαισίου στοχευμένων παρεμβάσεων στην κοινωνία, μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ τέλεσε υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής, τησυνεργασία του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος φιλοξενήθηκαν δύο φορές ζωντανά στην διαδικτυακή εκπομπή του καναλιού της πρωτοβουλίας CONNECTYOURCITY, τόσο στα εγκαίνια του φεστιβάλ CONNECTEDWESTAND, όσο και στο κλείσιμό του, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, αντίστοιχα, που ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση, αλλά και την επιστημονική επιμέλεια του συγκεκριμένου φεστιβάλ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος επεσήμαναν την αξία και τη  σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων, ειδικότερα σε εποχές όπως η σημερινή που η κοινωνία έχει ανάγκη την αλληλεγγύη, την προσφορά και τον εθελοντισμό περισσότερο από ποτέ. Αφού χαιρέτησαν την εξαιρετικά σημαντική αυτή πρωτοβουλία, στη συνέχεια συνεχάρησαν το Κέντρο Νέων CONNECT YOUR CITY, αλλά και την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ που κατάφεραν μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς να δώσουν το στίγμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Ως Πανεπιστήμιο, αλλά και ως Εργαστήριο αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μπορέσαμε να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ουσιαστική επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Νιώθουμε μεγάλη τιμή που συμμετείχαμε στη διοργάνωση και την επιστημονική επιμέλεια αυτού του φεστιβάλ και δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα κοντά, αρωγοί και συμπαραστάτες σε τέτοιες προσπάθειες που διδάσκουν αρετές και ήθος στου νέους και υπενθυμίζουν σε μια δύσκολη εποχή την πραγματική έννοια της λέξης «άνθρωπος».

Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου – Σπάρτη: Η ολοκλήρωση φεστιβάλ αλληλεγγύης ConnectedWeStand (+pic)

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΕΤΙΚΕΤΕΣ SPORTSTONOTO

More in Σπορ