fbpx
Connect with us

Ειδήσεις

Περικλής Μαντάς: Με ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ (photos +video)

Περικλής Μαντάς: Με ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ (photos +video)

Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία Περικλής Μαντάς, πραγματοποίησε -παρουσία πλήθους κόσμου- την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στο Εν Πλω, στη Κυπαρισσία.

Ο κ. Μαντάς, με λόγο μεστό, έθεσε το διακύβευμα των εκλογών, μίλησε για τα χαμένα χρόνια της 4ετίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θέλουμε την Ελλάδα μας ψηλά», τόνισε ο κ. Μαντάς, ο οποίος κατακεραύνωσε την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πολιτική, μίλησε για το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ έθεσε τους βασικούς άξονες και για την επόμενη ημέρα στη Μεσσηνία. «Το μήνυμα της Κυριακής είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να βγει και για τη Μεσσηνία. Για τη Μεσσηνία που το «δεν» έγινε συνώνυμο της απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ. Που τα αυτονόητα για τον τόπο μας, τα… πούλησαν ακριβά. Που μας μίλησαν για ανάπτυξη και το μόνο που είδατε ήταν χαμένες ευκαιρίες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ.

«Δώστε μου τη Δύναμη να πάμε τη Μεσσηνία Ψηλά, την Τριφυλία Μπροστά, να δώσουμε στον τόπο αυτά που του αξίζουν. Με ξέρετε καλά. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι κάτι από εσάς» ανέφερε ο κ. Μαντάς και συμπλήρωσε: «Η στήριξή σας ήταν η δύναμή μου σε κάθε μάχη. Η φωνή σας, ήταν η φωνή μου σε κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη.  Ο αγώνας σας είναι και δικός μου αγώνας.  Η αγωνία σας είναι και δική μου αγωνία.  Έτσι αισθάνομαι και έτσι απόψε σε ένα πολιτικό συμβόλαιο δεσμεύομαι μαζί σας. Δεν κρύφτηκα ποτέ, μπήκα μπροστά και πάλεψα και αγωνίστηκα και έδωσα κάθε αναμέτρηση με όλο μου το είναι για αυτή την παράταξη, για τα ιδανικά της, για αυτό τον τόπο, μα πάνω από όλα για τους πολίτες του».

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς τόνισε: «Πάμε όλοι μαζί γιατί ενωμένοι μπορούμε. Πάμε όλοι μαζί γιατί μπορούμε να αποδείξουμε πως η πιο μεγάλη μέρα είναι αυτή που δημιουργήσαμε, που παλέψαμε, και, ονειρευτήκαμε. Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα μας. Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε. Με τη ΝΔ μπορούμε.  Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποδεικνύουμε.  Ακούστε με! Είμαστε προορισμένοι για κάτι καλύτερο! ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΜΑΖΙ σας καλώ να το αποκτήσουμε. Να παλέψουμε για τον τόπο μας και να μην συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο από ένα καλύτερο αύριο. Δυνατά για την Ελλάδα μας. Δυνατά για τη Μεσσηνία μας».

Περικλής Μαντάς: Με ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ (photos +video) Περικλής Μαντάς: Με ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ (photos +video)   Περικλής Μαντάς: Με ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ (photos +video)   Περικλής Μαντάς: Με ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ (photos +video)

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΑ

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, για αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Είστε για μένα η δύναμή μου.

7 Ιουλίου. Κρατήστε αυτή την ημέρα και βάλτε την καλά μέσα στην καρδιά σας. Είναι η ημέρα που καλούμαστε να κάνουμε το μεγάλο βήμα για την Ελλάδα που θέλουμε. Για την Πατρίδα μας. Το μεγάλο βήμα για τον τόπο μας, τη Μεσσηνία μας.

Ο καθένας από εμάς εδώ, πρέπει να ξέρει πως έχει μια σημαντική ευθύνη, γιατί είμαστε πολίτες, ο πιο σημαντικός κρίκος αυτής της κοινωνίας, και, είμαστε εκείνοι που αποφασίζουμε  τι να κάνουμε με τη ζωή μας. 

«Η ζωή είναι 10% τι συμβαίνει σε εμάς και το 90% πώς αντιδράμε σε αυτό που συμβαίνει».

Είναι η στιγμή λοιπόν να αρπάξουμε αυτή την αντίδραση, να μην την αφήσουμε να μείνει άγονη, και να την κάνουμε δημιουργική δράση και ένα άλμα προς τα εμπρός.

Είναι η στιγμή να αποφασίσουμε πεισματικά, να το δείξουμε στην κάλπη, και, να δώσουμε με την απόφασή μας, αυτό που μας στέρησαν τα τελευταία 4 χρόνια,

ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Την ελπίδα να πιστέψουμε σε κάτι καλύτερο.

Εδώ απόψε από την καρδιά της Τριφυλίας, σας καλώ με τη δύναμη της ψυχής σας, να μην συμβιβαστεί κανένας σας με την μετριότητα που μας έφεραν ως… δήθεν επίτευγμα. Είναι η ώρα η Μεσσηνία, και η Τριφυλία μας, να αποδείξει πως πιστεύει σε κάτι καλύτερο, γιατί πραγματικά σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και τους ανθρώπους του, αξίζει το καλύτερο.

Ως εδώ με τα πειράματα, είναι η στιγμή να κοιτάξουμε κατάματα την ευθύνη μας και την ιστορία και να δώσουμε στον τόπο μας με μια «γαλάζια» πανστρατιά το πιο φωτεινό αύριο.

Πριν από λίγο καιρό, δείξατε τον δρόμο. Στις 26 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα και στείλαμε και στείλατε όλοι σας ένα μήνυμα. Μην το αφήσετε στη μέση. Ενωθείτε, ξεχάστε ότι μας χωρίζει, κλείστε τις πληγές, πηγαίνετε στις κάλπες και δυναμώστε ακόμη πιο πολύ το μήνυμα αυτό.

Όσο πιο ηχηρό τόσο πιο σημαντικό. Είναι ένα μήνυμα για την Ελλάδα μας. Για μια φωτεινή Ελλάδα.

Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, φτάστε το μέχρι τον παραλήπτη, που ακόμη πιστεύει πως μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Που ακόμη πιστεύει πως οι ευρωεκλογές ήταν μια ψήφος… χαλαρή και αντίδρασης και δεν έχει συνειδητοποιήσει πως οι πολίτες βάζουν ένα τέλος σε αυτή την παρένθεση. Βάζουν ένα τέλος σε αυτούς που πιστεύουν πως η πολιτική είναι επάγγελμα και καρέκλα.

Η πολιτική είναι χρέος και ευθύνη και τα δυο αυτά πηγάζουν από την εντολή που παίρνεις από τους πολίτες.

Για αυτό το λέω ξανά…

Την Κυριακή η εντολή σας έχει μεγάλη αξία. Δώστε στη ΝΔ ισχυρή εντολή και στον Κυριάκο Μητσοτάκη την δύναμη να οδηγήσει τη χώρα μας μπροστά, στο φως.

Δώστε από την άλλη, την εντολή να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση.

Δώστε την εντολή να κλείσει αυτή η μελανή σελίδα.

Να φύγει ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, αμετανόητος που δεν είπε ούτε μια συγγνώμη, για μνημόνιο, Μάτι, κότερο και Πετσίτη.

Που η μόνη απαρρίθμηση επιτευγμάτων του κ. Τσίπρα δεν είναι τα λάθη που έκανε εις βάρος του ελληνικού λαού, είναι τα επιτεύγματα του πόσες περισσότερες κωλοτούμπες κατάφερε να κάνει για να κρατηθεί στην καρέκλα.

Θα σας πω γιατί πρέπει να ηττηθεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας.

Γιατί είναι ο μόνος πολιτικός που κατάφερε να ξεπουλήσει την ηθική της πολιτικής για να πετύχει με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο τον σκοπό του. Περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Τσίπρα δεν πρέπει να μνημονεύονται ως τίποτε άλλο, παρά μόνο ως παραδείγματα προς αποφυγή.

Και στέκομαι στο ηθικό πρόσημο. Ποιός ήταν λοιπόν ο απερχόμενος Πρωθυπουργός;

Ήταν εκείνος  που στηρίχθηκε στο ψέμα και που πρόδωσε την ελπίδα, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο και σε ένα άρθρο. Ποιός από εσάς μπορεί να ξεχάσει το “φύγε κα Μέρκελ” που στο τέλος κατέληξε να αποτελεί τον πιο υποτακτικό φίλο των θεσμών και το καλύτερο παιδί των μνημονίων, δεσμεύοντας την χώρα για πολλά μα πολλά χρόνια.

Δεσμεύοντας το μέλλον μας… Από το φύγε γύρνα πίσω κ. Μέρκελ. ένας Βαρουφάκης δρόμος…

Δεσμεύοντας την ιστορία μας… Από τα Σκόπια στο Βόρεια Μακεδονία, ένας Καμμένος δρόμος…

Δεσμεύοντας την ασφάλειά μας… Από την κοινωνική ηρεμία στην απροκάλυπτη ανοχή, μια Παπακώστα δρόμος…

Και από την δήθεν αριστερά στο παλιό ΠΑΣΟΚ, ένας Ραγκούσης δρόμος…

Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας και φέρει μαζί του την μεγαλύτερη υπογραφή μιας πολιτικής αυταπάτης, μιας πολιτικής εξαπάτησης, που δεν ξέρει, δεν γνωρίζει, δεν άκουσε. Και θέλει κι άλλο χρόνο.

Και σας ρωτάω αξίζει περισσότερο χρόνο;

Γιατί;

Για να χαραμίσει 4 χρόνια από τη ζωή μας και να μας φέρει σε χειρότερο σημείο από ότι παρέδωσε το 2014 τη χώρα ο Αντώνης Σαμαράς.

Τότε που η Ελλάδα είχε και αποτέλεσμα στην προσπάθειά της και αξιοπιστία και έβλεπε το φως.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ότι πρεσβεύει αυτό το σύστημα πρέπει να ηττηθούν γιατί επιχείρησαν με δόλο και λαϊκισμό να χειραγωγήσουν τους πολίτες μιλώντας για σκάνδαλα, φτάνοντας στο σημείο να… εμπλέκουν και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δηλητηρίασαν κια δίχασαν την κοινωνία με σκανδαλολογία οι δήθεν ηθικοί, και, η απάντηση ήταν ηχηρή. Και ήρθε και από τον πρώην Πρωθυπουργό, που ήταν ανάμεσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα που αβάσιμα επιχείρησαν να σπιλώσουν.

Η λάσπη στον ανεμιστήρα κολλά πλέον στα δικά τους πρόσωπα.

Ποιο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς;

Ένα ηθικό πλεονέκτημα με τρομοκράτες να σουλατσάρουν και μπαχαλάκηδες και οι Ρουβίκωνες να κόβουν βόλτα ανενόχλητοι μέχρι την είσοδο της Βουλής;

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ηττηθεί γιατί αλλοτρίωσε ακόμη και το όποιο προοδευτικό όραμα.

Από τη μια έκοβε με ένα νόμο και ένα άρθρο… τις συντάξεις των φτωχότερων Ελλήνων και από την άλλη δεν σταμάτησε να αυξάνει τις κρατικές δαπάνες για να κάνει το «παράθυρο» τη μεγαλύτερη πόρτα για να διοριστούν φίλοι και κολλητοί.

Δεν αντέχει άλλα ψέματα ο Έλληνας, δεν αντέχει να του πουλάνε φύκια… για μεταξωτές κορδέλες σε εκλογικά παζάρια, άνθρωποι που έγιναν ο μεγαλύτερος εφιάλτης της ελπίδας.

Εκείνοι που μας έφεραν μια πατρίδα των άξιων και των αξιών να συμβιβάζεται με την μετριότητα, πρέπει την Κυριακή να λάβουν το πιο ηχηρό μήνυμα.

Ως εδώ…

Το μήνυμα την Κυριακή είναι ένα μήνυμα καρδιάς και ψυχής. Και παραλήπτης είναι και η Νέα Δημοκρατία.

Θέλουμε την Ελλάδα μας ψηλά!

Ονειρεύομαι τη χώρα μου πρωταγωνιστή στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Να Απαιτεί αυτό που της αναλογεί κι όχι να Επαιτεί βοήθεια και στήριξη.

Θέλω στη χώρα μου, να αποποινικοποιηθεί επιτέλους η επιχειρηματικότητα. Να πληρώνουμε φόρους δίκαιους, μα πάνω από όλα φόρους που μπορούμε να πληρώνουμε.

Να δοθούν κίνητρα στους επενδυτές να επενδύσουν και στους εργαζόμενους να δουλέψουν να δημιουργήσουν τις δικές τους ευκαιρίες γιατί θα ευημερήσουν κι όχι γιατί θα τους τα πάρει η εφορία.

Ονειρεύομαι στη χώρα μου αυτός που δουλεύει και παράγει και δημιουργεί να αμοίβεται ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά και να μην στοχοποιείται από το ίδιο το κράτος.  Να βάλουμε ένα τέλος στη ρετσινιά της επιτυχίας που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε το κράτος να δίνει κίνητρα στους νέους να θέλουν να μείνουν στη χώρα. Να δημιουργήσουν και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους εδώ.

Κι όλα αυτά τα νέα παιδιά που έχουν φύγει, θέλουμε να μπορούν να επιστρέψουν.

Θέλω η χώρα μου να κρατήσει ψηλά την αξία της Ορθοδοξίας.

Όπως έκαναν γενιές και γενιές προγόνων μας, για εκατοντάδες χρόνια. Γιατί η Ορθοδοξία για εμάς δεν είναι απλά η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας. Είναι η ψυχή, ολόκληρη η ζωή και η ιστορία των Ελλήνων.

Ονειρεύομαι μια χώρα ασφαλή για τους πολίτες της. Με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Όμως με προτεραιότητα και στόχευση στις ανάγκες των ελλήνων. Δίχως ιδεοληψίες και  πολιτικαντισμούς.

Θέλουμε το κράτος να δίνει κίνητρα στους νέους, να θέλουν να δημιουργήσουν την οικογένειά τους.

Οφείλουμε να αναχαιτίσουμε  τη συρρίκνωση του πληθυσμού μας. Όλο και λιγότεροι εργάζονται για να συντηρήσουν όλο και περισσότερους στη χώρα μας. Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία.

Ονειρεύομαι την Ελλάδα της καινοτομίας, της παραγωγής και της ευημερίας. Και όχι την Ελλάδα του κρατισμού, των εμμονικών ιδεοληψιών και της οπισθοδρόμησης.

Την Ελλάδα που όλοι θα έχουν το δικαίωμα στην εργασία κι όχι την Ελλάδα των επιδομάτων και των 8μηνων συμβάσεων απασχόλησης.

Είμαι υπέρμαχος της λειτουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Όχι γιατί τα δημόσια δεν είναι καλά. Ούτε για να μην φεύγει συνάλλαγμα στο εξωτερικό. Απλά γιατί πιστεύω ότι σε μια Δημοκρατία δεν χωρούν όρια και περιορισμοί στη γνώση.

Σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, ο ανταγωνισμός είναι αυτός που φέρνει την πρόοδο. Και όλοι αυτοί οι ψευτοπροοδευτικοί που τάχθηκαν απέναντι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος καταδίκασαν για 10 χρόνια μια ολόκληρη χώρα για να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους.

Το μήνυμα της Κυριακής είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να βγει και για τη Μεσσηνία. Για τη Μεσσηνία που το «δεν» έγινε συνώνυμο της απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Που τα αυτονόητα για τον τόπο μας, τα… πούλησαν ακριβά. Που μας μίλησαν για ανάπτυξη και το μόνο που είδατε ήταν χαμένες ευκαιρίες.

Πόσα «δεν» θέλετε να απαριθμήσουμε;

Στις υποδομές… Εκείνοι που έκοψαν το Πάτρα – Πύργος σε 8 κομμάτια και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ένα; Εκείνοι που έκοψαν την όποια ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι το Καλό Νερό, παραπέμποντάς την στις καλένδες;

Εκείνοι που για το Καλό Νερό – Τσακώνα δεν έκαναν τίποτε απολύτως; 4 χρόνια και δεν έκαναν τίποτε… Όχι μέτρο δρόμου, ούτε εκατοστό μελέτης…

Εκείνοι που δήθεν διαπραγματεύθηκαν για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και δήθεν θα το δημοπρατούσαν, κι ακόμη η μελέτη δεν έχει φθάσει στα δημοτικά συμβούλια;

Εκείνοι που δεν έπραξαν τίποτε στον Διεθνή Αερολιμένα της Καλαμάτας ούτε μισό εκατοστό αναβάθμισης και μας κουνούν και το δάχτυλο;

Εκείνοι που δεν στήριξαν τους αγρότες και άφησαν εκατομμύρια σε χειρισμούς αποτυχημένους να πηγαίνουν χαμένα και δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις;

Ξεχνάτε το θέμα των χειρισμών στη δακοκτονία;

Ξεχνάτε τις υποσχέσεις για το λάδι – το χρυσό της περιοχής μας;

Ξεχνάτε κάθε φορά που γίνονταν ζημιές στην παραγωγή σας;

Ξεχνάτε όλα αυτά που δεν έγιναν; Ξεχνάτε το Φιλιατρινό φράγμα; Ακόμη δημοπρατούν τα δίκτυα…

Ονειρεύομαι επίσης τη Μεσσηνία πρωταγωνιστή στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Θωρακισμένη, με σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Πόλο έλξης μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που θα αλλάξουν τη μορφή της στο μέλλον. Όπως έκανε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Και τοποθέτησε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Χρειαζόμαστε κι άλλους αντίστοιχους με τον καπετάνιο πατριώτες.

Όχι κατανάγκη να έχουν χρήματα. Να έχουν πάθος και όραμα για τη Μεσσηνία, τις δυνατότητές της και τους ανθρώπους της. Και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο το όραμά τους να γίνει πράξη.

Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα.

Να μην συζητάμε κάθε χρόνο πόσα εκαταμμύρια χάθηκαν από το ελαιόλαδο λόγω του δάκου ή άλλων ασθενειών. Να συζητάμε πόσα περισότερα λίτρα λάδι εξάγαμε στο εξωτερικό δίνοντας υπεραξία στην τσέπη του παραγωγού.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η περιοχή των Φιλιατρών να γίνει το νούμερο 1 θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας. Και να αξιοποιήσουμε τη σωρευμένη τεχνογνωσία της περιοχής προς όφελος ολόκληρης της Μεσσηνίας.

Να μην συζητάμε κάθε χρόνο πόσα λιγότερα σύκα μαζέψαμε λόγω γύρανσης των συκιών.

Αλλά να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας, που θα κρατήσει ζωντανό το σύκο στη Μεσσηνία, το οποίο αποτελεί το νούμερο 1 σε ποσοστό εξαγώγιμο προϊόν του τόπου μας.

Πάνω από όλα όμως να δουλέψουμε όλοι ώστε ο αγρότης να μετεξελιχθεί σε επαγγελματία παραγωγό. Με συνεχή εκπαίδευση και κίνητρα που θα τον κρατήσουν στην παραγωγή και στην ύπαιθρο.

Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα πηγαίνουμε στην Καλαμάτα, στην Πύλο, στη Μεθώνη, στην Κορώνη σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειαζόμαστε για να πάμε σήμερα στην Σπάρτη και στην Κόρινθο. Με ασφάλεια και άνεση. Χωρίς κίνδυνο για τη ζωή μας λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

Θέλουμε στο Λιμάνι της Καλαμάτας να προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο. Και οι επισκέπτες αυτοί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας στο εξωτερικό.

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Καλαμάτα, στην Πύλο και στην Κυπαρισσία. Και τη διασύνδεση τους με τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Φανταστείτε πόσο θα αυξηθεί το τουριστικό μας προϊόν αξιοποιώντας τα λιμάνια μας και τις δυνατότητές τους.

Θέλουμε να δοθούν κίνητρα στην ορεινή Μεσσηνία για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ώστε να αμβλύνουμε την ενδονομαρχιακή ανισότητα και να στηρίξουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών, που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ονειρεύομαι την ανάδειξη των μοναδικών πολιτισμικών μας μνημείων. Όχι μόνο σε έργα υποδομών, που σαφώς είναι απαραίτητα. Αλλά και σε προβολή αυτού του τεράστιου πλούτου σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε λίγο την Αρχαία Μεσσήνη. Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Για να γίνει ο χώρος αυτός ελκυστικός σε επισκέπτες πρέπει να εργαστούμε όλοι για τη σωστή προβολή του. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλοί συμπατριώτες μας μεσσήνιοι, που δεν τον έχουν επισκευτεί. Και δεν γνωρίζουν, άρα δεν μπορούν κιόλας να διαδώσουν το μεγαλείο και τη μοναδικότητα αυτής της περιοχής.

Ονειρεύομαι τη Μάνη αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και του τόπου μας. Με υποδομές σωστές για να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Με διατήρηση και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής. Με λυμμένο το πρόβλημα των απορριμμάτων. Χωρίς το καθημερινό άγχος της δημοτικής αρχής για να μη γεμίσουν οι δρόμοι από σκουπίδια τη θερινή περίοδο.

Όλοι εμείς θέλουμε μια Μεσσηνία με υλοποιήσιμες τις προοπτικές της.

Την Κυριακή στην κάλπη όμως επιλέγετε και πρόσωπα. Επιλέγετε εκείνους που θέλετε να είναι η προέκταση της συνείδησής σας στη Βουλή.

Για να φέρουμε ξανά την αξία στην πολιτική και να κάνουμε την αξιοσύνη πρωταγωνίστρια.

Με ξέρετε καλά. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι κάτι από εσάς.

Η στήριξή σας ήταν η δύναμή μου σε κάθε μάχη.

Η φωνή σας, ήταν η φωνή μου σε κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μου αγώνας.

Η αγωνία σας είναι και δική μου αγωνία.

Έτσι αισθάνομαι και έτσι απόψε σε ένα πολιτικό συμβόλαιο δεσμεύομαι μαζί σας.

Δεν κρύφτηκα ποτέ, μπήκα μπροστά και πάλεψα και αγωνίστηκα και έδωσα κάθε αναμέτρηση με όλο μου το είναι για αυτή την παράταξη, για τα ιδανικά της, για αυτό τον τόπο, μα πάνω από όλα για τους πολίτες του.

Εμείς που γαλουχηθήκαμε στην δυσκολία και όχι στα έτοιμα, εμείς που πυρωθήκαμε από τις αναποδιές και τα άσχημα, είμαστε εμείς που δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή να κοιτάξουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον.

Έτσι σας κοιτάζω και εγώ σήμερα κατάματα και σας λέω από την καρδιά μου να στηρίξετε τους ικανούς και να κρίνετε και να συγκρίνετε.

Κι εδώ ζητώ την στήριξή σας. Ζητώ τη Δύναμή σας.

Δώστε μου τη Δύναμη να πάμε τη Μεσσηνία Ψηλά, την Τριφυλία Μπροστά, να δώσουμε στον τόπο αυτά που του αξίζουν.

Κυριακή κοντή… γιορτή και την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε λοιπόν, με τα ψέματα και να κάνουμε μια νέα αρχή για όλους.

Είναι η στιγμή του αγώνα για όλους τους Έλληνες. Μακριά από διαχωριστικές γραμμές και διλήμματα.

Ήρθε η ώρα για πολιτικές που ανήκουν στους Έλληνες και όχι για πολιτικούς που νομίζουν πως τους… ανήκουν οι Έλληνες.

Δεν πρέπει κανείς να λείπει από αυτό τον αγώνα, που πρέπει να έχει μια και μόνο κατεύθυνση.

Την ελπίδα. Μας το φωνάζουν τα παιδιά μας, ακούστε τα. Μην αφήσετε την ελπίδα να μεταναστεύσει ξανά.

Την Κυριακή είναι η ευκαιρία μας. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Σας ζητώ να μην γυρίσουμε την πλάτη στο φως. Το κάναμε τόσα χρόνια και ο κόσμος γνώρισε τις πιο σκληρές αυταπάτες.

Αφήστε την καρδιά να δώσει εντολή και την ψυχή ελεύθερη όπως πάντα έκαναν οι Έλληνες και οι Μεσσήνιοι. 

Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα, δεν ταιριάζει η στασιμότητα με την ελπίδα.

Περάσαμε από τη φωτιά για να φτάσουμε στη λάμψη και τώρα έχουμε μια ευθύνη να βγούμε στο φως.

Αφήστε τον τόπο μας να συναντήσει το πεπρωμένο του. Να παλέψει για το πεπρωμένο του.

Μετά την αμφιβολία έρχεται η αλήθεια και με την αλήθεια έρχεται η ελπίδα και η ελπίδα είναι η επιλογή που είναι στα χέρια σας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για άλλο χαμένο τώρα. Μας το φωνάζει η Ιστορία.

Απλά και λιτά. Πάμε όλοι μαζί γιατί ενωμένοι μπορούμε. Πάμε όλοι μαζί γιατί μπορούμε να αποδείξουμε πως η πιο μεγάλη μέρα είναι αυτή που δημιουργήσαμε, που παλέψαμε, και, ονειρευτήκαμε.

Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα μας.

Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε.

Με τη ΝΔ μπορούμε.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποδεικνύουμε.

Ακούστε με! Είμαστε προορισμένοι για κάτι καλύτερο!

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΜΑΖΙ σας καλώ να το αποκτήσουμε.

Να παλέψουμε για τον τόπο μας και να μην συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο από ένα καλύτερο αύριο.

Δυνατά για την Ελλάδα μας. Δυνατά για τη Μεσσηνία μας.

Σας καλώ να πάμε μαζί την Τριφυλία Ψηλότερα!

Σας ευχαριστώ!

best-tv.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Ειδήσεις